Kosorova: Slavicemo Oluju jos jace !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razumljivo.
Oni nas kecaju na našem forumu.
I šta treba mi ?
Da ćutimo ?
Malo morgen !

Без нервозе!
Чим хрватски форумаши почну да лудују по нашем форуму а провлаче се некажњени, треба их ставити на игноре и сервирати им чланке из хрватске штампе а нарочито коментаре Хрвата.
Видећеш, зачас се ти вајни форумаши ућуте јер знају да им је филозофија плитка и безвезна.
То што долазе на наш форум, како рече један хрватски несретник, да зезају Србе треба да се постарају Модератори.

Ako postoji jedna stvar koja je sigurna i izvesna u životu , to je da su nam Hrvati neprijatelji :mrgreen::mrgreen: .

To naravno ne može da iznenadi bilo koga ko je iole sposoban da razmišlja . Međutim , zabrinjavajuće je što u Srbiji i dalje postoje ljudi koji veruju u "strateške odnose" sa Hrvatskom , frazu koju upotrebljava Tadić i njegova ekipa . Očigledno je opet u pitanju problem sa nama samima ,a ne sa Hrvatima .

Ako postoji jedna stvar koja je sigurna i izvesna u životu , to je da su nam Hrvati neprijatelji :mrgreen::mrgreen: .

To naravno ne može da iznenadi bilo koga ko je iole sposoban da razmišlja . Međutim , zabrinjavajuće je što u Srbiji i dalje postoje ljudi koji veruju u "strateške odnose" sa Hrvatskom , frazu koju upotrebljava Tadić i njegova ekipa . Očigledno je opet u pitanju problem sa nama samima ,a ne sa Hrvatima .

Jeste, mislim da je u pitanju kompleks nize vrednosti jednog dela srpskog naroda koji se ne oseca dovoljno sigurnim u svoje pripadnistvo zapadnoj civilizaciji, a Hrvate kao Zapadne Susjede i katolike vidi kao "vece Evropljane" od njih, pa tako druzenjem, ulagivanjem i uspostavljanjem "strateskih odnosa" sa njima lece sopstvene komplekse.

Mnogo realniji strateski partneri na Balkanu su Rumunija, Bugarska i Grcka, drzave sa kojima imamo ogromnu granicu, tradicionalno prijateljstvo (Rumunija, Grcka), tradicionalnu dobru ekonomsku saradnju, infrastrukturnu saradnju itd. A kad su se poslednji put sastale vodje Srbije, Rumunije i Bugarske, ili Srbije i Grcke?

Jeste, mislim da je u pitanju kompleks nize vrednosti jednog dela srpskog naroda koji se ne oseca dovoljno sigurnim u svoje pripadnistvo zapadnoj civilizaciji, a Hrvate kao Zapadne Susjede i katolike vidi kao "vece Evropljane" od njih, pa tako druzenjem, ulagivanjem i uspostavljanjem "strateskih odnosa" sa njima lece sopstvene komplekse.

Mnogo realniji strateski partneri na Balkanu su Rumunija, Bugarska i Grcka, drzave sa kojima imamo ogromnu granicu, tradicionalno prijateljstvo (Rumunija, Grcka), tradicionalnu dobru ekonomsku saradnju, infrastrukturnu saradnju itd. A kad su se poslednji put sastale vodje Srbije, Rumunije i Bugarske, ili Srbije i Grcke?

Interesantno gledište , s tim da bih ja dodao da su ti koji imaju kompleks "niže vrednosti" uglavnom nacionalno nesvesni i polu-obrazovani ljudi , mnogi poreklom iz komunističkih porodica ili mešovitih brakova . Njima je otuda ta politika bratstva i jedinstva prirođena , kao što je patki urođeno da pliva .

Osnovno pitanje je zašto smo dopustili takvim ljudima da vladaju , i kad ćemo već jednom počistiti te ostatke komunizma ?

Ovo što se tiče balkanskog saveza , mislim da si u pravu .

Nisam baš sklona kolektivizaciji, ima "izroda" i međ hrvatima

Jooj pogledaj malo oko sebe. Još malo pa će kršćani biti pred izumiranjem. Pregazit će nas muslimani,a vi ste još na 2.sv.ratu.:roll::evil:

Nisam baš sklona kolektivizaciji, ima "izroda" i međ hrvatima

Da se ne zavravamo , i ti Hrvati koji kobajagi vole Srbe ili imaju neki materijalni interes ili su na društvenim marginama . Nema nikakve šanse da zvanična hrvatska politika bude nešto drugo osim izrazito anti-srpska , niti da bilo kakvo pozitivno mišljenje o Srbima postane mainstream u hrvatskoj javnosti .

Da se ne zavravamo , i ti Hrvati koji kobajagi vole Srbe ili imaju neki materijalni interes ili su na društvenim marginama . Nema nikakve šanse da zvanična hrvatska politika bude nešto drugo osim izrazito anti-srpska , niti da bilo kakvo pozitivno mišljenje o Srbima postane mainstream u hrvatskoj javnosti .

Ja eto polazim od sebe, znam nekoliko divnih ljudi koji jesu Hrvati i koje znam iz svoje mladosti i sa kojima se i dan-danas družim makar i preko Skajpa. Hoću reći postoje
neke stvari koje vezuju ljude a koje nemaju veze sa nacionalnim identitetom

Ja eto polazim od sebe, znam nekoliko divnih ljudi koji jesu Hrvati i koje znam iz svoje mladosti i sa kojima se i dan-danas družim makar i preko Skajpa. Hoću reći postoje
neke stvari koje vezuju ljude a koje nemaju veze sa nacionalnim identitetom

Ja bih rekao da ti svoje labavo prijateljstvo (preko Skajpa ) projektuješ na celu hrvatsku naciju .Pitanje je kakvo stvarno mišljenje imaju tvoji prijatelji o srpskom narodu , i šta bi se desilo kad bi morala da živiš s njima u istom mestu , a ne da se samo povremeno viđaš .

po cemu ili na koji nacin dolazis do zakljucka ...

niko nikoga ne mora da voli ..vec samo da postuje i tebe ce onda postovati ..

a forum nije lice nacije ili nacija ..vec rekao bi suprotno od RL..a

ovde vicu i vredjaju isti oni koji u Rl..se ne ponasaju tako ..vjerojatno da budu veci patriote od ostalih ili se oslobađaju svojih frustracija

a sto se kosorice tice ...ne vidim neku razliku u gledanju na nju hrvatskih i srpskih forumasa ...a i kao komentara na hrvatskim forumuma ...

istina je da ce ipak skupiti nesto glasova na ovaj nacin jer se skrece paznja sa stvarnih problema na proslost ali od nje se ne zivi ..

sve manje ima sljepaca polu primitivaca ili primitivaca koji jos puse ovakvu retoriku ..
barem u hrvatskoj ...

a govori mržnje ili mržnja srba ....

kako moze neko da generalno mrzi ..dali neko od vas to moze ...

ili kako mogu da ovde nekog mrzim kada ga ne poznajem i nisam i nikakvom sukobu sa njim

MRZNJA JE BOLEST IZ KOJE I PROIZLAZI I OSVETA ..KOJA JE ODNJELA MNOGE NEVINE ZIVOTE ...

:bye:

Ja bih rekao da ti svoje labavo prijateljstvo (preko Skajpa ) projektuješ na celu hrvatsku naciju .Pitanje je kakvo stvarno mišljenje imaju tvoji prijatelji o srpskom narodu , i šta bi se desilo kad bi morala da živiš s njima u istom mestu , a ne da se samo povremeno viđaš .

Nema to veze sa celom nacijom već sa pojedincima i to sam jasno kazala. Ja u principu ne umem da mrzim ali umem da kažem bez pardona šta koga sleduje

ovde vicu i vredjaju isti oni koji u Rl..se ne ponasaju tako ..vjerojatno da budu veci patriote od ostalih ili se oslobađaju svojih frustracija

a sto se kosorice tice ...ne vidim neku razliku u gledanju na nju hrvatskih i srpskih forumasa ...a i kao komentara na hrvatskim forumuma ...

istina je da ce ipak skupiti nesto glasova na ovaj nacin jer se skrece paznja sa stvarnih problema na proslost ali od nje se ne zivi ..

sve manje ima sljepaca polu primitivaca ili primitivaca koji jos puse ovakvu retoriku ..
barem u hrvatskoj ...

ili kako mogu da ovde nekog mrzim kada ga ne poznajem i nisam i nikakvom sukobu sa njim

MRZNJA JE BOLEST IZ KOJE I PROIZLAZI I OSVETA ..KOJA JE ODNJELA MNOGE NEVINE ZIVOTE ...

Nemam sta da dodam.

Sve je lepo receno.

Srbi žive normalno na Hvaru i nitko ih ne dira.

Nema to veze sa celom nacijom već sa pojedincima i to sam jasno kazala. Ja u principu ne umem da mrzim ali umem da kažem bez pardona šta koga sleduje

A ja kažem da je lako održavati "dopisna" prijateljstva sa nekim (iz ličnog iskustva ) , samo je dovoljno da se izbegavaju neprijatne teme . Moguće je ići i u povremene posete , opet uz izbegavanje neprijatnih i razdvajajućih stvari .

Ali stalan zajednički život nije moguć , kao ni promena istorijskih okolnosti i zaboravljanje trajnog neprijateljstva .

vidis tvoj stav je tocan ali samo ga treba zaokrenuti 180 stupnjeva

po pojedincima se ne sudi nacija ni losim ni dobrim ...

imah i jedniih i drugi bilo ih je i bit ce

no sami mozemo da nacinom komunikacije i i tolerancijom povecamo taj broj losih ili normalnih ljudi ....

kada tako se gleda mnogo toga se moze rasparviti ..a apriorno odbacivanje svega tudjeg ne pridonosi smanjivanju onog broja losih ljudi ..

prije nekog vremena susreo sam se sa prijateljima koje nisam vidio i bio u vezi dvadeset godina ..no nastavili smo tamo gdje smo stali kao da smo se razisli jucer ..jer se niko od nas nije promjenio

barem u hrvatskoj ...

...:ok:

Znači da žive kao i ostali i da govore svojim jezikom

I za mene bi neko rekao da zivim kao i ostali, ali ja znam da nije tako. To sto govore svojim jezikom to je zato sto su na Hvaru gdje se i prije rata govorilo istim jezikom. A ja zivim u gradu u kojem se prije rata govorilo drugim jezikom (ne govorim o potpuno drugom jeziku, ali dovoljno ima razlicitih rijeci da izazoves paznju) i ako se ne zelim isticati i privuci negativnu paznju, moram jako paziti sta cu i na koji nacin reci. Ne, niko me nece istuci ako kazem "hiljada" umjesto "tisuća", ali zna se desiti da cujes neki zlonamjeran komentar, znalo se desiti da te izbace iz ureda ako kazes "februar", a ne "veljača" s napomenom da izvolis nauciti jezik i da oni ona (sluzbenica) ne razumije sta pricas. Razumijem da je normalno da kad zivis u nekoj drzavi naucis i jezik kojim se tu govori, ali ako me neko "kaznjava" sto sam rekla "šolja" umjesto "šalica" to ne znaci da normalno zivim. Nego znaci da su ljudi netolerantni, da te ismijavaju i ne daju ti slobodu i neopterecenost koju imaju drugi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back