Kosorova: Slavicemo Oluju jos jace !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nogom u guzicu.:per: Ona je ionako srbofilka po defaultu.:rtfm:

Ovo tvoje, baš se nekako uklapa u sliku o 'rvatima iz memoara
Austrijanca feldmaršala Gertera:

"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput
hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i
represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima.
U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku
i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca.
Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi.
Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."

Poslednja izmena od moderatora:
A ja kažem da je lako održavati "dopisna" prijateljstva sa nekim (iz ličnog iskustva ) , samo je dovoljno da se izbegavaju neprijatne teme . Moguće je ići i u povremene posete , opet uz izbegavanje neprijatnih i razdvajajućih stvari .

Ali stalan zajednički život nije moguć , kao ni promena istorijskih okolnosti i zaboravljanje trajnog neprijateljstva .

Sve je po tuđoj koži lako, po svojoj malo-puno teže

U Vukovaru svi govore ekavicom i srbi i hrvati. Kod mene dolaze ljudi iz cijelog svijeta. Nikad nam nije smertalo kako tko govori. To da ima šljama među mojim narodom to stoji.

Ja sam zavrsila fakultet na srpsko-hrvatskom jeziku, nemam nikakav problem da razumem bilo koga u bivsoj Jugoslaviji, osim Slovenaca, tako da je pitanje jezika bajato i dosadno.Ovo sto su u Crnoj Gori uradili sa jezikom, jeste iskljucivo politika.Ljudi priblizavaju svoja pisma fonetskom, sto efikasnijem broju slova i znakova, a oni rade upravo suprotno.S obzirom da je tema Jadranka Kosor, sta jos reci?Pored svega, ona je u kampanji.Ako ne nadjemomodel za jednostavnu komunikaciju, nikome ne moze biti dobro.Kompromis, a ne usijane psovacke glave.

Ja sam zavrsila fakultet na srpsko-hrvatskom jeziku, nemam nikakav problem da razumem bilo koga u bivsoj Jugoslaviji, osim Slovenaca, tako da je pitanje jezika bajato i dosadno.Ovo sto su u Crnoj Gori uradili sa jezikom, jeste iskljucivo politika.Ljudi priblizavaju svoja pisma fonetskom, sto efikasnijem broju slova i znakova, a oni rade upravo suprotno.S obzirom da je tema Jadranka Kosor, sta jos reci?Pored svega, ona je u kampanji.Ako ne nadjemomodel za jednostavnu komunikaciju, nikome ne moze biti dobro.Kompromis, a ne usijane psovacke glave.

Ljudi!!! Pisem i citam cirilicu. latinicu, naucicu arapski, japanski , kineski i sve ostale jezike , samo ako mi se prohte! Ja sam visoki inteketualac!!!

PROGON Srba? Pa stalno govore kako nas niko nije tjerao....

to je jedna interesantna tema koju bi mozda trebalo postaviti ..no sigurno bi vecina stala na ..kako se kaze branik domovine i tu zauzela polozaj i bilo kakva realna i normalna komunikacija bi bila nemoguca

kazem da je bilo progona srba ..cak mnogo vise u neokupiranim djelovima ( gradovi sto mi je bilo onda nezamislivo no kasnije sam mnogo toga saznao i cuo )
nego poslje bljeska i oluje ...taj egzodus bio je smisljenj i cak predvidiv i dogovoren na neki nacin ..samo milosevic nije to iskoristio kako treba ..a mogao je da spasi kosovo tada

:bye:

to je jedna interesantna tema koju bi mozda trebalo postaviti ..no sigurno bi vecina stala na ..kako se kaze branik domovine i tu zauzela polozaj i bilo kakva realna i normalna komunikacija bi bila nemoguca

kazem da je bilo progona srba ..cak mnogo vise u neokupiranim djelovima ( gradovi sto mi je bilo onda nezamislivo no kasnije sam mnogo toga saznao i cuo )
nego poslje bljeska i oluje ...taj egzodus bio je smisljenj i cak predvidiv i dogovoren na neki nacin ..samo milosevic nije to iskoristio kako treba ..a mogao je da spasi kosovo tada

:bye:

Da tebi baba nije Srpkinja :mrgreen:

:ok:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=09&dd=23&nav_category=167&nav_id=544153

Da li je ova normalna? Jesu joj novci isprali mozak? Zemlja koja nema nikakvu istoriju i ratne heroje mora se diviti zlocinu jer nema cime drugim. Pogledajte u tekstu koliku kolicinu gluposti je izjavila. Morace odgovarati i ona i ljepa njihova za sve sto su uradili.

Lepo kaže novinar da se zahuktava predizborna kampanja, a kako će pobediti ako ne promoviše ustaštvo. To je jedino što će naterati Hrvate da glasaju za nju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back