Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, ali (samo) bronzana....:confused:

... 'aj sad, blajbi, mogli smo da imamo i 100 medalja kao USA...
One su zaista ispisale istoriju, odusevljena sam:klap:
38231319757b886b7aa558394974497_640.jpg

Rudi Gober je bio cekan u FRA iako nije igrao u kvalifikacijama ali on je imao opravdanje jer je bio povredjen (zavrsio povredjen sezonu), a i bio je svo vreme sa ekipom. Svejedno, Francuzi iako imaju dosta NBA igraca i odlican sastav sa malo otkaza, nisu pronasli timski duh i zajednicku igru, i bili su razbijeni na ovom turniru.

Marjanovic je naravno zeleo da igra u principu, a Djordjevic da gradi igru oko njega, ali ova nije hteo da igra kvalifikacioni turnir i ucestvuje na pripremama, sto je znatno skratilo vreme da se on uigra, a i ispalo bi neposteno prema momcima koji bi igrali i onda morali da se sklanjaju da bi ovaj mogao da igra. To je nezgodno za tim kao celinu.

Djordjevic je svestan da je njegova ekipa najjaca kad igra kao tim, a ne kao skup kvalitetnih pojedinaca. On se odrekao Micova koji je kvalitetan igrac i osvojio srebro na SP. Sad je precrtao Lucica (bez ikakvog opravdanja koja je imao u ponasanju Micova i Marjanovica) koji je znatno kvalitetniji od Simonovica, ali je zeleo da sa igracima CZT sacuva neki nukleus onih koji su naviknuti, uigrani i vec u sistemu. I jos ne traze loptu, sto bi kvalitetniji igrac pokusavao da iskoristi po prirodi stvari, i time rusio ovu igru na brz protok lopte. (samo jedan nacin na koji se moze tumaciti takva odluka)

Osim toga, slucaj Marjanovica i laziranje povrede pre godinu dana je otvorilo novi front koji vodi njegov menadzer, a koji funkcionise po sistemu - ove sezone moze Jokic, ali Marjanovic ne moze dok ne potpise ugovor, mora da se stavi i Keselj malo na spisak, a povlacenje Zagorca posle kvalifikacija moze da znaci i da nece biti Zagorca naredne godine, jer ce tada on potpisivati NBA ugovor.

Ovo je i borba da reprezentacija ne bude autobuska stanica za igrace, da je vode uticajni menadzeri kao u fudbalu, gde se srpska reprezentacija odavno raspala, iako ima kvalitetnih igraca i mogucnosti.

Inace, ja mislim da, iako je Djordjevic rekao (kao neko ko nije sujetan) da bi zeleo Marjanovica sledece godine, da je velika sansa da je ovo gotova prica. I da ce biti jos problema sa Zagorcem, Guduricem i bilo kojim igracem tog menadzera, a da nije Bjelica koji se uvek odaziva i koji ima svoj integritet.
E ovo je lepo objasnjeno :worth:

- - - - - - - - - -

Svaka cast za kosarkasice, lep uspeh, bas mi je drago

Sva cast curama, ovo mozda zvuci kao izlizana fraza vec ali ova bronza zaista sija kao zlato , mislim da prosle godine niko nije mogao ni da zamisli da bi ove devojke mogle da postanu prvaci Evrope i odu u Rio , a zatim mislim da su i one same mislile da je samo ucesce na olimpijskim igrama kruna njihovih karijera i da medalju niko nije ocekivao , znaci stvarno fenomenalan rezultat, gotovo nestvaran, pre svega zato sto za razliku od muske kosarke mi bas retko kad smo imali neke rezultate u zenskoj kosarci i kod nas zenska kosarka nema ni priblizno takvu tradiciju kao muska.

Tako da ove bronza je fenomenalan rezultat.

Moram da priznam da nikad nisam pratio zensku kosarku ali cini mi se da je ovo najbolja generacija u istoriji nase zenske kosarke.

Sva cast curama, ovo mozda zvuci kao izlizana fraza vec ali ova bronza zaista sija kao zlato , mislim da prosle godine niko nije mogao ni da zamisli da bi ove devojke mogle da postanu prvaci Evrope i odu u Rio , a zatim mislim da su i one same mislile da je samo ucesce na olimpijskim igrama kruna njihovih karijera i da medalju niko nije ocekivao , znaci stvarno fenomenalan rezultat, gotovo nestvaran, pre svega zato sto za razliku od muske kosarke mi bas retko kad smo imali neke rezultate u zenskoj kosarci i kod nas zenska kosarka nema ni priblizno takvu tradiciju kao muska.

Tako da ove bronza je fenomenalan rezultat.

Moram da priznam da nikad nisam pratio zensku kosarku ali cini mi se da je ovo najbolja generacija u istoriji nase zenske kosarke.

Ja ne znam neko ime od ranije, od bivsih kosarkasica.
Znam, ovu... Oliveru Ćirkovic, ali zbog knjige Pink Panter, ne zbog kosarke...
Ovo je veliki uspeh i podcenjivanje njihovog uspeha nije moralno opravdano.

Pa ne znam ni ja, znam za Andjeliju Arbutinu ali verovatno vise zbog toga sto je zena Slobodana Sarenca, takodje mozda mi zvuce poznato jos 2,3 imena i to je to i eto znam jos jednu kosarkasicu koju i licno znam , ali stvarno kod nas nikada zenska kosarka nije bila nesto u centru paznje nit je ikad ista ulagano u istu , pa samim tim je ovaj uspeh jos vredniji.

Sad verovatno necu ni u narednom periodu pratiti zensku kosarku (osim eventualno opet na nekom narednom velikom takmicenju) ali svakako da ce imena sestara Dabovic , Sonje Petrovic, Jelene Milovanovic, Danijel Pejdz i ostalih svima nama jos dugo ostati u secanju.

Poslednja izmena:
Inače, gledam sad meč Hrvatske i Turske na EP za igrače do 16 godina (nisam baš toliki fanatik, nego sam se kladio, pa da ispratim tiket). Uglavnom, ako nekoga zanima, u toku su produžeci (meč je za bronzu), a Hrvati u timu opušteno imaju nekog malog Šiptara. Sa takvima će sto posto da vrate svoju košarku na mesto...

Inače, gledam sad meč Hrvatske i Turske na EP za igrače do 16 godina (nisam baš toliki fanatik, nego sam se kladio, pa da ispratim tiket). Uglavnom, ako nekoga zanima, u toku su produžeci (meč je za bronzu), a Hrvati u timu opušteno imaju nekog malog Šiptara. Sa takvima će sto posto da vrate svoju košarku na mesto...

Koji program?

Pa kakvo ti je to sad zakljucivanje :mrgreen: bas ga znas i ti preterati, decko verovatno zna da igra cim je u reprezentaciji, koga briga sta je, zivi tamo i bavi se kosarkom, ne vidim problem

Koji program?

Pa kakvo ti je to sad zakljucivanje :mrgreen: bas ga znas i ti preterati, decko verovatno zna da igra cim je u reprezentaciji, koga briga sta je, zivi tamo i bavi se kosarkom, ne vidim problem

Gledao sam preko strima, ali izgubili Hrvati na produžetke. Zanimljivo, ogromnom zaslugom pomenutog Šiptara, koji je u poslednjih par minuta produžetka prodao dve lopte i promašio par otvorenih šuteva...

Sigurno da mi nije bilo svejedno kada je Bobi onako odreagovao oko reprezentacije i da sam voleo da ga vidim u ovoj reprezentaciji ali punu podršku ima Đorđević od mene što sam već i ranije pisao što se tiče Bobija.
Sada kada je stigao do finala i uradio neverovatnu stvar za naš celokupni sport,kada nas je učinio ponosnim što smo Srbi,što posle ko zna koliko godina donosimo sigurno najmanje srebrnu medalju (o kojoj ne želim ni da razmišlja) opet se nađu mamlazi koji nalaze mane u ovom istorijskom trenutku za našu košarku.Da li tim mamalazima nešto fali u životu?
U red sa migrantima pa pravac ostali deo Evrope i navijajte posle za koga hoćete.

Jednostavno, pre tog turnira je pričao da će sigurno igrati, a onda se predomislio u poslednjem momentu. Neozbiljno je to, a u reprezentativnim nadmetanjima su bitni i neki drugi kvaliteti osim čisto igračkih...

Kako to nije bitno francuskom i argentinskom treneru? Kao da samo mi imamo cast i ponos da nasi igraci igraju za zemlju, nebeski narod, drugi ne. Bitno je bilo pozvati Stimca da se majmunise na klupi.

Kako to nije bitno francuskom i argentinskom treneru? Kao da samo mi imamo cast i ponos da nasi igraci igraju za zemlju, nebeski narod, drugi ne. Bitno je bilo pozvati Stimca da se majmunise na klupi.

Pa eto, francuski i argentinski trener su imali drugačiju koncepciju, a kao što možemo da primetimo, ne bismo trebali da se ugledamo na njih, makar prema rezultatima. Da je Bobi tu umesto Štimca, šta bi se desilo? Pobedili bismo Hrvate sa 20 a Australiju sa 40 razlike? Ili možda ipak ne bismo imali ovakvu igru kojom smo dobijali do sada? Igrač od dva i po metra ume prilično da promeni koncepciju, a iskreno, meni se ta alternativa ne sviđa...

Bilo kako bilo ispalo je dobro za nas. Jedini jaci protivnici su bili Francuzi i Ameri, mozda Hrvati zbog pobeda nad favoritima, ostalo boranija. Jednom da se i nama put do finala otvori da lako dodjemo do njega. Sa ili bez Bobija bili bi neki drugi rezultati ili isti. Pravio bi prevagu na terenu, ali kad smo dosli do finala ostalo je istorija. Nek igra na sledecem takmicenju ako hoce i ako ga zove Sale ili neko treci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back