Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam skoro sigurne informacije.....Iz izvora unutar samog saveza.
Uostalom, to čak i nije potrebno, samo razmisli sam i odgovori na nekoliko pitanje
1.Čemu služi prvobitni spisak kandidata za reprezentaciju, ukoliko taj spisak bude skraćen 7 dana kasnije, bez ijednog okupljanja?
2.Kako to odjednom Mačvan postade podoban, iako ga je pre smao dve godine Djordjević napljuvao na sva usta?
3.Kako to Marjanović postade podoban i skoro nezamenljiv, pa odjednom posle toga izdajnik?

Zato mi igramo olimpijadu sa sedam, osam igrača..i moram reći obzirom na igrački sastav, igramo fantastično.
Ali to nije nikakva zasluga Djordjevića samog nego je zasluga Teodosića koji je kompletno sazreo kao igrač, i Mutine sposobnosti da dobro uoči i skautira protivničku ekipu.

Uostalom, sećaš se ko je doveo Jovića u reprezentaciju, sa mesta rezervnog pleja u Radničkom?
Djordjević nije ni čuo za njega, dok ga Muta nije gurnuo.

U svemu sto si naveo nema nijedan konkretan dokaz za tvoje tvrdnje. Mislim da treba da batalis takve price i drzis se analiza pre meceva koje volim povremeno da procitam, iako kao i svi cesto pogresis. Samo juce pogresio si u tvrdnji da ce Spanija pobediti, za cega realno nije bilo sanse. Spanija je dala sve od sebe, igrala sa 110% mogucnosti u odbrani, sudije su im posteno sudile i uobicajena drama i prljavstine im nisu prosle i nisu dobili jer nemoguce je da dobiju ekipu koja je individualno toliko bolja. Ja retko komentarisem ovde iako cesto citam i volim da cujem svacije misljenje. Mislim da je besmisleno pozivati se na neko kosarkasko znanje, sto ovde reklo bi se najvise radite ti i kami, a opet i jedan i drugi ste se kao i obicno ispromasivali sa prognozama.

Poslednja izmena:
Vraceno s kamatom. Dobro odigrano, dobra odbrana. I Ameri nisu uspeli da za poluvreme prime ovako malo koseva.

Ameri lako, rutinski, ali bez divljanja. Uvideli su da se nerazmahuju i igraju mirnije da ne bi dosli u situaciju kao protiv nas.

Sad, Saletova izjava volim ove momke i ovu zemlju. Mediji podivljali kao ful partiota extra. Kao Obradovic, Pesic, Duda Ivkovic nisu voleli zemlju i ekipu. Sad sto su digli ruke od naseg sporta je druga stvar.

U svemu sto si naveo nema nijedan konkretan dokaz za tvoje tvrdnje. Mislim da treba da batalis takve price i drzis se analiza pre meceva koje volim povremeno da procitam, iako kao i svi cesto pogresis. Samo juce pogresio si u tvrdnji da ce Spanija pobediti, za cega realno nije bilo sanse. Spanija je dala sve od sebe, igrala sa 110% mogucnosti u odbrani, sudije su im posteno sudile i uobicajena drama i prljavstine im nisu prosle i nisu dobili jer nemoguce je da dobiju ekipu koja je individualno toliko bolja. Ja retko komentarisem ovde iako cesto citam i volim da cujem svacije misljenje. Mislim da je besmisleno pozivati se na neko kosarkasko znanje, sto ovde reklo bi se najvise radite ti i kami, a opet i jedan i drugi ste se kao i obicno ispromasivali sa prognozama.

Pa eto, ja sam na ovom prvenstvu promašio dva puta, a "tipovao" sam mnogo mečeva.
I da, pogrešio sma što se Španije tiče, a uzrok tome je loša igra Mirotića, koja mi i nije bila najjasnija, jer je čovek u najboljoj formi od svih Španaca.
Da je on dao svoj uobičajni doprinos, to bi prevagnulo na stranu Španije.
Isto sam tako "tipovao" i na SP 2014.g sa sličnim uspehom.
Gde su prognoze i analize nekoga od vas?
Čisto eto da uporedimo mišljenja PRE MEČA.
Naravno, lako je pričati šta bi bilo kad bi bilo, posle meča..........
A što se Djordjevića tiče ja sam jasno rekao, i stojim iza toga..........Prvi sma bio za to d apostane selektor,.
Da sam mogao da pretpostavim da je tako loša osoba, ne bih ni pomislio na to.

Čestitam na odličnoj utakmici protiv Australije. Na sredini 2/4 je bilio jasno kamo to ide, strahovito razbijanje. Odlično i prije svega pametno odigran turnir Srbije. Imate 3 ekipna finala, u 2 je zlato realno.

"Sve je ovo normalno!" Mozda smo imali vece asove tj sigurno jesmo ali ja prosto obozavam ove momke koje sa klupe vodi Sale a na terenu Teo ruzno je reci ali su mi drazi nego Saletova i Bodijeva generacia mozda i zbog toga sto smo ranije gotovo uvek na papiru bili favoriti a to zadnjih godina nismo ali idalje kidamo ja se nerazumem bas u kosarku i nevolim previse da pametujem zato i retko kad pisem na ovom podforumu ali meni je gledati Teodosica kako deli lopte nesto najlepse za mene je on sustina kosarke nikad se nisam nijednom kosarkasu toliko divio i tako ga dozivljavo....i daj bre ljudi dal ste normalni zar posle ovakvog odvaljivanja Australije neko pise o Bobiju...Ameri su svakako favoriti u finalu i sta god bude ovi momci su meni do neba ali verujem da mogu ameri da se dobiju Braduljica ce sigurno da oplodi Treba nam i Jokic sa dobrom partijom Klasik Teo i Bogdan da poludi mnogo toga da se poklopi ali ja verujem da mozemo i da treba da se nadamo uostalom momci su zasluzili svakako...

Ni ja nisam stručnjak, ali jasno je ko je u finalu favorit, ali s ovim se ne slažem. Ako negdje imate šanse nosit se s njima to sigurno nije u reketu. Raduljica će vjerojatno protiv njih izgledati kao junior.

U čem je problem s tim Bobijem? Što nije igrao kvalifikacijski turnir? Mislim da je sliču situaciju imao i Batum ili neki drugi Francuz, bio je s ekipom, ali nije igrao dok nije potpisao ugovor, kasnije se normalno priključio. Srbija je bez ikakvih problema prošla kvalifikacije u Beogradu protiv dosta slabijih momčadi. zašto je bio problem da se priljuči nakon potpisa? Misloim, sad je svejedno, u finalu ste, ali ako nekomože ukratko di je nastao toliki problem?

U čem je problem s tim Bobijem? Što nije igrao kvalifikacijski turnir? Mislim da je sliču situaciju imao i Batum ili neki drugi Francuz, bio je s ekipom, ali nije igrao dok nije potpisao ugovor, kasnije se normalno priključio. Srbija je bez ikakvih problema prošla kvalifikacije u Beogradu protiv dosta slabijih momčadi. zašto je bio problem da se priljuči nakon potpisa? Misloim, sad je svejedno, u finalu ste, ali ako nekomože ukratko di je nastao toliki problem?

Jednostavno, pre tog turnira je pričao da će sigurno igrati, a onda se predomislio u poslednjem momentu. Neozbiljno je to, a u reprezentativnim nadmetanjima su bitni i neki drugi kvaliteti osim čisto igračkih...

Teski su ovo dani za mrzitelje Djordjevica :lol:

Fatalni, bolnice prebukirane, fali aparata za vestacko disanje.:)

0,,17390296_304,00.jpg

Prilozi

• Sleep-Apnea-aparat-za-disanje-620x350.jpg
    Sleep-Apnea-aparat-za-disanje-620x350.jpg
    40,2 KB · Pregleda: 9

Rudi Gober je bio cekan u FRA iako nije igrao u kvalifikacijama ali on je imao opravdanje jer je bio povredjen (zavrsio povredjen sezonu), a i bio je svo vreme sa ekipom. Svejedno, Francuzi iako imaju dosta NBA igraca i odlican sastav sa malo otkaza, nisu pronasli timski duh i zajednicku igru, i bili su razbijeni na ovom turniru.

Marjanovic je naravno zeleo da igra u principu, a Djordjevic da gradi igru oko njega, ali ova nije hteo da igra kvalifikacioni turnir i ucestvuje na pripremama, sto je znatno skratilo vreme da se on uigra, a i ispalo bi neposteno prema momcima koji bi igrali i onda morali da se sklanjaju da bi ovaj mogao da igra. To je nezgodno za tim kao celinu.

Djordjevic je svestan da je njegova ekipa najjaca kad igra kao tim, a ne kao skup kvalitetnih pojedinaca. On se odrekao Micova koji je kvalitetan igrac i osvojio srebro na SP. Sad je precrtao Lucica (bez ikakvog opravdanja koja je imao u ponasanju Micova i Marjanovica) koji je znatno kvalitetniji od Simonovica, ali je zeleo da sa igracima CZT sacuva neki nukleus onih koji su naviknuti, uigrani i vec u sistemu. I jos ne traze loptu, sto bi kvalitetniji igrac pokusavao da iskoristi po prirodi stvari, i time rusio ovu igru na brz protok lopte. (samo jedan nacin na koji se moze tumaciti takva odluka)

Osim toga, slucaj Marjanovica i laziranje povrede pre godinu dana je otvorilo novi front koji vodi njegov menadzer, a koji funkcionise po sistemu - ove sezone moze Jokic, ali Marjanovic ne moze dok ne potpise ugovor, mora da se stavi i Keselj malo na spisak, a povlacenje Zagorca posle kvalifikacija moze da znaci i da nece biti Zagorca naredne godine, jer ce tada on potpisivati NBA ugovor.

Ovo je i borba da reprezentacija ne bude autobuska stanica za igrace, da je vode uticajni menadzeri kao u fudbalu, gde se srpska reprezentacija odavno raspala, iako ima kvalitetnih igraca i mogucnosti.

Inace, ja mislim da, iako je Djordjevic rekao (kao neko ko nije sujetan) da bi zeleo Marjanovica sledece godine, da je velika sansa da je ovo gotova prica. I da ce biti jos problema sa Zagorcem, Guduricem i bilo kojim igracem tog menadzera, a da nije Bjelica koji se uvek odaziva i koji ima svoj integritet.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back