Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Te doceke treba prekinuti................Na taja nacin....Nego lepo proglasiti u Srbiji jedan dan za Dan Sporta, neki dan za vreme djackog raspusta, koji ce biti tretiran kao nacionalni praznik, i kog dana ce se na terasi Skupstine docekati SVI nasi sportisti koji su osvajali medalje na takmicenjima prethodne godine.....
Taj docek, sem spektakularnog bi bio i edukativan, za mlade generacije koje tek dolaze.

"Ja ne bih voleo da se taj dan slavi kao neki blag dan,voleo bih da to bude praznik svih vas,da to bude Dan mladosti".

"Ja ne bih voleo da se taj dan slavi kao neki blag dan,voleo bih da to bude praznik svih vas,da to bude Dan mladosti".

Jeste, ja se zalazem da postoji jedan dan u Srbiji posvecen sportu, i da se taj dan posveti svima onima sto su prethodne godine osvojili medalje..
Posebno iz razloga sto je recimo Stefaneku ili Sekaricevoj bilo mnogo mnogo teze pripremiti se za takmicenje na kojoj su osvojili medalje, nego kosarkasima koji su imali svu mogucu finansijsku pomoc drzave i sponzora.
I da i takvima treba odati i vise od priznanja za njihove uspehe, time kod mladih popularizovati i njihove "male" sportove.

- - - - - - - - - -

Imali su Amrekanci i 2002 sve pa corak.
Pa su imali i 2004. pa corak........
Tako ce i za koju godinu opet..........

A kako ljudi ne shvate da oni koji se ne dopinguju ne mogu da pariraju fizicki ovima koji se dopinguju. A samim tim ni u sutu jer se umaraju previse u odbrani.
Takodje ne kapiraju da je za precizan pokret potreban mozak dobro snabdeven kiseonikom i da te ruka ne slusa kad te bagra dopingovana natera da trcis i skaces izvan sopstvenih granica. Onakav volumen misica se ne dobija samo hranom iz kuhinje ma kako trenirao.....

srbija-usacspacejam-1.jpg

:D

A kako ljudi ne shvate da oni koji se ne dopinguju ne mogu da pariraju fizicki ovima koji se dopinguju. A samim tim ni u sutu jer se umaraju previse u odbrani.

Заиста је тешко схватити, да, ако се мање умараш, лакше убацујеш шутеве и имаш снаге за атомске улазе и куцања.
Не желим ја сад о томе у контексту пораза наше селекције, већ каао разуман човек, који и европску и нба кошарку прати добрих 20ак година. Има допинга и у Европи, али није тако масован. Нба је као Холивуд. Битни су ефекти, пуцање, разбијање, рефлектори, а да би глумци то изнели, морају бити физички супериорни. Ту физичку супериорност не постижу качамком и јогуртом, него разним средствима која се у нормалном свету сматрају недозвољеним. То је општепозната ствар.

Nema tog coveka na planeti koji moze da su ameri ovako fizicki dominantni koristeci one popularne "dodatke ishrani" koje mozemo i mi obicni smrtnici da nabavimo u legalnoj prodaji -proteini, vitamini, kreatin, kofein itd.....koriste oni (pored toga) nesto dosta "teze" i to je jasno kao dan. Ipak ne treba traziti u drugome razloge za poraz to rade gubitnici ali valja pomenuti da se zna da nisu tako strasni i nepobedivi.

@velebitdrema

Vidis cime se sluze ti ameri.....svoje dopinguju da budu ultra-zdravi do 38-e a nase truju GMO hranom....cccc :D Dobro smo i do finala stigli....nas da dopinguju primali bi onoliko koseva koliko nasa fudbalska reprezentacija prima golova :D

Poslednja izmena:
Da , znaci cim su pristali da igraju utakmicu sa njima , znaci pristali su na ta neka njihova pravila i prosto sad nema smisla vaditi se na to i pricati o tome.

Sto se tice nasih , ulazak u finale je sam po sebi senzacija, cak i mnogo vise nego maksimum u ovom trenutku, jer realno po igracima, renomeu igraca, klubovima gde igraju , partijama koje pruzaju, po kvalitetu klupske kosarke u nasoj zemlji, organizaciji, budzetu saveza daleko smo mi od drugog mesta na svetu.

Sto se tice same finalne utakmice , sta reci , ipak mislim da je rezultat malo nerealan , ipak dali su 12 poena za poluvreme sto je van pameti (a na citavom turniru procenat suta za 3 im je bio negde oko 30%), cak i oni su odigrali utakmicu kakvu mogu odigrati mozda jednom u 10 godina, mislim 129 poena nisu davali ni Tunisu, Devicanskim Ostrvima i slicnim ekipama.

Takodje da bi se imale sanse za pobedu protiv SAD-a potrebno je imati barem nekih 6 do 8 odlicnih igraca , a mi imamo mozda 2 maksimum 3.

Sto se tice nasih , kad pogledamo u kakvom su sastavu dosli , tamo sa Bircevicem, Jovicem, Katicem, Simonovicem, Stimcem, Kalinicem...itd, sa igracima koji se nisu nesto isticali ni u domacoj ligi i za koje dobra vecina nije ni cula pre ovog prvenstva, jasno je koji je ovo podvig.
Takodje nasi su bili vec pre svega psihicki iscrpljeni i ispraznjeni, nakon utakmice sa Francuskom vec su proslavili uspeh u svlacionici, zatim sutradan nisu ni trenirali i isli su svi na Santijago Bernabeu da gledaju derbi izmedju Reala i Atletiko Madrida i nakon tog meca sa Francuskom vec se u njihovim glavama i zavrsilo prvenstvo i jedva su cekali da se vrate kuci i da se malo opuste i odmore.

Takodje videlo se da uopste ne poznaju protivnika , nemaju iskustvo igranja sa takvim protivnikom, da nisu ni pravili neku taktiku i plan utakmice i da su na teren izasli vise revijalno.
Videli se da su sinoc bili potpuno nespremni za takvog jednog protivnika.
Da smo igrali sa njima u nekoj ranijoj fazi prvenstva , mislim da bi utakmica bila puno tvrdja i neizvesnija i da bi jos i imali nekih sansi , ali sinoc zaista nije bio dan za igranje sa njima i sinoc zaista nisu mogli da igraju protiv njih.

Ali dobro bice valjda dana za megdana.

Poslednja izmena:
Da , znaci cim su pristali da igraju utakmicu sa njima , znaci pristali su na ta neka njihova pravila i prosto sad nema smisla vaditi se na to i pricati o tome.

У сваком случају, то није оправдање што за неког правила важе за неког не. Међутим, на таквим вредностима почива савремени свет. Амерички држављани нису одговорни ни пред једном међународном институцијом или судом, њихови играчи могу да раде и користе шта хоће, не морају да буду наконференцији за штампу, а сви остали морају итд. Није овде проблем у нашим играчима или водству, него у ФИБИ, која једноставно нема исте аршине за све, што је недопустиво. Свет је талац америчке бахатости и жеље за доминацијом, како у политици тако и у свим другим животним сферама...

У сваком случају, то није оправдање што за неког правила важе за неког не. Међутим, на таквим вредностима почива савремени свет. Амерички држављани нису одговорни ни пред једном међународном институцијом или судом, њихови играчи могу да раде и користе шта хоће, не морају да буду наконференцији за штампу, а сви остали морају итд. Није овде проблем у нашим играчима или водству, него у ФИБИ, која једноставно нема исте аршине за све, што је недопустиво. Свет је талац америчке бахатости и жеље за доминацијом, како у политици тако и у свим другим животним сферама...

Slazem se, ali nije nicija doveka gorila pa nece ni njihova.

THC-u svaka cast, napravili su pevljivu pesmicu, nekako je energicna i sjajno se uklopila uz ovaj uspeh tako da su i oni zasluzeno postali deo ove bajke.

Ali miligram i ostali pavijani da se pustaju na doceku??? Eeeee zemljo srbijo...ko li je bio zaduzen za plej listu voleo bih znati.

Meni "Lezerni stil" sa Skabom deset puta jaca pesma. :mrgreen:

A za ovo drugo: pa mora i Bjelicin i Bircevicev muzicki stil da se ispostuje. :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back