Da , znaci cim su pristali da igraju utakmicu sa njima , znaci pristali su na ta neka njihova pravila i prosto sad nema smisla vaditi se na to i pricati o tome.
Sto se tice nasih , ulazak u finale je sam po sebi senzacija, cak i mnogo vise nego maksimum u ovom trenutku, jer realno po igracima, renomeu igraca, klubovima gde igraju , partijama koje pruzaju, po kvalitetu klupske kosarke u nasoj zemlji, organizaciji, budzetu saveza daleko smo mi od drugog mesta na svetu.
Sto se tice same finalne utakmice , sta reci , ipak mislim da je rezultat malo nerealan , ipak dali su 12 poena za poluvreme sto je van pameti (a na citavom turniru procenat suta za 3 im je bio negde oko 30%), cak i oni su odigrali utakmicu kakvu mogu odigrati mozda jednom u 10 godina, mislim 129 poena nisu davali ni Tunisu, Devicanskim Ostrvima i slicnim ekipama.
Takodje da bi se imale sanse za pobedu protiv SAD-a potrebno je imati barem nekih 6 do 8 odlicnih igraca , a mi imamo mozda 2 maksimum 3.
Sto se tice nasih , kad pogledamo u kakvom su sastavu dosli , tamo sa Bircevicem, Jovicem, Katicem, Simonovicem, Stimcem, Kalinicem...itd, sa igracima koji se nisu nesto isticali ni u domacoj ligi i za koje dobra vecina nije ni cula pre ovog prvenstva, jasno je koji je ovo podvig.
Takodje nasi su bili vec pre svega psihicki iscrpljeni i ispraznjeni, nakon utakmice sa Francuskom vec su proslavili uspeh u svlacionici, zatim sutradan nisu ni trenirali i isli su svi na Santijago Bernabeu da gledaju derbi izmedju Reala i Atletiko Madrida i nakon tog meca sa Francuskom vec se u njihovim glavama i zavrsilo prvenstvo i jedva su cekali da se vrate kuci i da se malo opuste i odmore.
Takodje videlo se da uopste ne poznaju protivnika , nemaju iskustvo igranja sa takvim protivnikom, da nisu ni pravili neku taktiku i plan utakmice i da su na teren izasli vise revijalno.
Videli se da su sinoc bili potpuno nespremni za takvog jednog protivnika.
Da smo igrali sa njima u nekoj ranijoj fazi prvenstva , mislim da bi utakmica bila puno tvrdja i neizvesnija i da bi jos i imali nekih sansi , ali sinoc zaista nije bio dan za igranje sa njima i sinoc zaista nisu mogli da igraju protiv njih.
Ali dobro bice valjda dana za megdana.