Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije ovde problem jesi patriota ili patriJota, vec je problem sto ne mozes da shvatis da postoje ljudi koji razmisljaju drugacije od tebe

neko Jugoslaviju pamti o losem, neko po dobrom... svako ima svoje razloge za to i to je normalno

isto je tako normalno da se neko s vremena na vreme zapita 'kakva bi bila danasnja reprezentacija Jugoslavije da ona jos uvek postoji?'

pa i ta Spanija mamu mu *****, se sastoji od vise razlicitih naroda... ni oni ne bi bili ni izliza ono sto su ni u fudbalu, ni u kosarci kad bi Baskijci, Katalonci prestali da igraju za njih...

uzmi u obzir da su samo braca Gasol Katalonci... a ima ih jos

Da li primecujes da se samo Srbi bave takvim jugonostalgicnim hipotetickim stvarima ? Nisam tako nesto primetio kod ostalih

Iako smo najveca nacija u odnosu na ostale, imamo najvise vrhunskih sportista u svim sportovima, opet moramo da balavimo za time kakva bi bila danasnja Jugoslavija !?

Cak ni Crnogorci, cija drzava ima 600.000 ljudi, ne bave se takvim hipotetickim glupostima, vec velicaju SVOJE

U trenutku kada su nasi SRPSKI kosarkasi napravili uspeh za pamcenje, mi ih diskreditujemo time sto pricamo "Zamislite tek kakva bi bila ekipa Juge"

Da li su Hrvati u Francuskoj '98 uopste pomislili kakva bi bila ekipa SFRJ, u trenutku kad su slavili bronzu, sta mislis ?

Blamirate sebe, blamirate nas narod takvim stvarima. Zivite u proslosti, pravite neke imaginarne drzave i imaginarne sportske timove. Ne bi pogresio ako bi rekao da je to prosto jadno

10644882_299547440250232_8189521128682269921_n.jpg

Je l' ti stvarno verujes da je ovo pisao neko iz rusije?

Finale je bilo takvo kakvo je bilo. Naši ne mogu fizički da pariraju Amerikancima, koji su imali i dan odmora više, i čim smo izvršili prvu izmenu došlo je do potopa. Do sad su izuzev one dvojice prangijaša iz GS, ostali promenljivo šutirali trojke, ali sad su se raspucali i Irving i Harden i to je već bilo previše za nas, tako da je utakmica već odlučenau prvom poluvremenu. Meni je iskreno žao što je Rouz bio ubedljivo najgori igrač u ovoj selekciji. Trebalo je da postane u najmanju ruku novi Kobi Brajant, ali povrede su ga upropastile...
Amerikanci su potvrdili svoju dominaciju i skrenuli pažnju na to da je evropska košarka u stagnaciji tamo od 2006-7. Ne znam čime će pred njih da izađe otatak sveta za dve godine u na OI. :roll: Španci su omatorili, mi i Francuzi skrpljeni s konca i konopca (oni nemaju pleja, a mi četvorku), Grci sa ljudskim odnosima u ***** i to je to. Ništa više evropska košarka nema da ponudi. ;) Možda ako Litvanci naštancuju neke nove igrače... već imaju iskustva. :think:
Našim igračima svaka čast na plasmana u finale, odigrali su tri sjajne utakmice, osvetlali su obraz srpske košarke i dali nadu za ubuduće uspehe, bar na evropskom nivou. :super: Ko se ovome nadao? Ja sam mislio da sigurno ulazimo u 1/8 finala i da tu imamo realne šanse za 1/4 fanale. O polufinalu nisam smeo da maštam. ;)
Ajde da vidimo šta je osim srebra ovo SP donelo novo i pozitivno kod nas. Nadam se da je ovaj uspeh podigao rejting reprezentacije i da će otkaza u buduće biti manje, pa ćemo uz više sreće po pitanju zdravlja, da izgradimo i drugu petorku. (na žalost Katić, Štimac, Simonović i Birčević nisu ni fizički ni igrački nivo reprezentacije, a Krle odlazi). Dobili smo novog, odgovornijeg Teodosića, Raduljicu koji napokon pokazuje svoj potencijal, profilisanog Kalinića i Jovića koji je bukvalno došao niotkuda i odigrao sjajno. Bjelica, Bogdan i Marković su opravdali očekivanja i sad su bogatiji za jedno novo iskustvo.
To je sedam igrača, potrebno je naći bar još trojicu, jednog spolja i dva iznutra koji mogu da fizički i igrački odgovore na zahteve moderne košarke i da se ukomponuju u ovaj tim da bi konkurisali za medalju na EP i plasman na OI i kako bi se ukomponovali za same OI.

Rouz je dosao na prvenstvo da odradi trening za novu sezonu, zato i nije bio vodja tima, iako je najvece ime od svih u tom timu. Inace, on zbog tih povreda mora malo da menja stil igre, tako da je sada u izvesnom procepu u karijeri, i nije mu lako, ko zna da li ce on to psihicki da izdrzi. Inace, on je Kaliparijev igrac, i imao je vec problema u karijeri, jer su ga foliranti iz americke srednje klase razapinjali po javnosti zbog srednje skole i koledza (Njegov ucinak na koledzu je skroz izbrisan iz svih mogucih statistika i istorije tog koledza, a NCAA je cak izbrisao potpuno sezonu Memfis koledza jer je Rouz igrao tamo), i mora da bude mnogo jaka licnost da bi izdrzao sve ovo.

Litvanci mogu da ponude nesto novo svetskoj kosarci, a to je krac. Kosarka koja daje rezultate u novom vremenu je udaljena od litvanskog stila igre kao Zemlja i sledeca galaksija. Kada bi Spanci bili cvrsci igraci, oni bi mogli da pariraju Amerima skroz, i vise od toga, ali jbga kada su Cigani. Treba im mentalitet jednog Raleta Katica:super: Ono, jeste da kada Rale skoci, ispod njega ne mozes da provuces ni Vecernje Novosti, ali je car:super:

Ono sto igraju Spanci to je nesto najblize americkoj kosarci, takozvana run and gun kosarka, ne zaboravimo da se ovaj isti spanski sastav pre dve godine veoma ravnopravno nosio sa pravim americkim drim timom na OI

Medjutim kao sto rece kami - mentalitet ih j*be. Kada ti igras dobro protiv Amera oni dodaju gas i zgaze te, a Spanci bi pokusavali na teatralan nacin da preokrenu utakmicu

Svaka čast našima, a jedino što me je iziritiralo je kada je pri našem vođstvu Krstić k'o ja na basketu promašio dva zicera. Dobili bi nas oni ubedljivo i da je pogađao, ali jednostavno takve stvari kad vidim kod vrhunskog profesionalca me iziritiraju. Ameri fantastični, onaj bradonja kao da je došao iz 22. veka...

Što volim kad ''cirkus'' krene da odvaljuje ''ozbiljne'' ekipe sa 30-40 poena razlike. ;) Inače, složio bih se sa ocenom da je evropska košarka u stagnaciji i da će sve više zaostajati za američkom.

Uzivaj u cirkusu, i to je nekom zanimljivo. Mora i hot-dog frakcija da se zadovolji. :lol:
Dve razradjene akcije nisu imali, predju centar i bacaju na kos. Ubacivali su, pa im se moze. Ali sa kosarkom to nema mnogo veze.

Daj Boze da zaostajemo jos 100 godina i da uvek budemo drugi...i da se drzimo naseg stila igre i da ne primamo strance u reprezentaciju. Niko srecniji od mene kada bi tako bilo. :klap:

Naravno, pa nek gubim opklade još dugo, dugo:mrgreen:

E tako...bar do kraja nedelje da ti je u avataru. :mrgreen:

Da li primecujes da se samo Srbi bave takvim jugonostalgicnim hipotetickim stvarima ? Nisam tako nesto primetio kod ostalih

Iako smo najveca nacija u odnosu na ostale, imamo najvise vrhunskih sportista u svim sportovima, opet moramo da balavimo za time kakva bi bila danasnja Jugoslavija !?

Cak ni Crnogorci, cija drzava ima 600.000 ljudi, ne bave se takvim hipotetickim glupostima, vec velicaju SVOJE

U trenutku kada su nasi SRPSKI kosarkasi napravili uspeh za pamcenje, mi ih diskreditujemo time sto pricamo "Zamislite tek kakva bi bila ekipa Juge"

Da li su Hrvati u Francuskoj '98 uopste pomislili kakva bi bila ekipa SFRJ, u trenutku kad su slavili bronzu, sta mislis ?

Blamirate sebe, blamirate nas narod takvim stvarima. Zivite u proslosti, pravite neke imaginarne drzave i imaginarne sportske timove. Ne bi pogresio ako bi rekao da je to prosto jadno

nije tacno... na hrvatskom forumu sam koliko puta citao o potencijalnom sastavu Jugoslavije, a istina bilo je i likova kao sto si ti koji su veliki 'rodoljubi' i stalno bi terali kontru

inace moram da priznam da su Hrvati mnogo realniji i objektivniji od nas... mnogo njih nam je cestitilo i pozelelo srecu u finalu sa Amerima i vecina njih je na sve to gledala sa sportske strane... dok mi ne mozemo a da ne umesamo politiku i istoriju

2005. kada su igrali protiv Spanaca u Beogradu i kad su ih sudije krale, nasi navijaci su se radovali i podrzavali Spaniju cak i vise nego tadasnju SCG

to što nije bilo marjanovića u timu je najveći propust saleta.
zamislite bobija u reketu, koliko bi nam on značio protiv amera...

dobar trener ne treba da sledi neku svoju viziju nego da upregne potencijale i resurse koje imamo kako bi bili što ubojitiji...

njegove reči za nepozivanje bobija su bile - ne uklapa se u koncepciju... ??? fuj...

Uzivaj u cirkusu, i to je nekom zanimljivo. Mora i hot-dog frakcija da se zadovolji. :lol:
Dve razradjene akcije nisu imali, predju centar i bacaju na kos. Ubacivali su, pa im se moze. Ali sa kosarkom to nema mnogo veze.
Pazi, ipak je cilj kosarke ubaciti loptu u obruc, a njima to ide prilicno dobro. Imam utisak da se tamo svi potezi i sutevi vezbaju do granice da igrac moze da ustane u pola noci i odradi ga isto kao i uvek, maltene kao roboti, dok se u Evropi igraci vise oslanjaju na osecaj...

Bobiju bi lupali banane samo tako...dva koša ne bi dao.
I svaki njihov igrac bi ga mogao napasti iz driblinga i izvuci makar faul.

to što nije bilo marjanovića u timu je najveći propust saleta.
zamislite bobija u reketu, koliko bi nam on značio protiv amera...

dobar trener ne treba da sledi neku svoju viziju nego da upregne potencijale i resurse koje imamo kako bi bili što ubojitiji...

njegove reči za nepozivanje bobija su bile - ne uklapa se u koncepciju... ??? fuj...

Bobi Marjanovic bi protiv Amera mogao da nosi peskire i vodu, da bude pomocnik ekonomu.

Pazi, ipak je cilj kosarke ubaciti loptu u obruc, a njima to ide prilicno dobro. Imam utisak da se tamo svi potezi i sutevi vezbaju do granice da igrac moze da ustane u pola noci i odradi ga isto kao i uvek, maltene kao roboti, dok se u Evropi igraci vise oslanjaju na osecaj...

Kao sto rekoh: neka robota u cirkusu. Draze mi je sto puta kosarka koja ima dusu.

Bobi Marjanovic bi protiv Amera mogao da nosi peskire i vodu, da bude pomocnik ekonomu.

Realno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back