Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ovo je "bacao po podu"?????????????????????:hahaha:

a kako se to na jeziku vas doktora i eksperata kaze?

- - - - - - - - - -

Neiskustvo.
Inace, kako objasnjavas to sto su Spanci odrali Srbiju 30 razlike a onda Francuzi dobili Spance u polufinalu?

to nije neiskustvo, to je onda glupost... Duda nije neiskusan

a to se objasnjava na isti nacin na koji je Srbija pobedila Litvaniju i Francusku koji su bili finalisti EBa, a izgubila od Ukrajine

ili to sto su nas Spanci i prosle godine odrali, njih Francuzi, a mi Francuze... gde je tu logika?

lopta je okrugla

to sam i ja primetio da se lik ispalio vise puta, ali i da nijednom nije skupio hrabrost da to prizna

Dangubica je ovde hvalio kao jednog od najbitnijih igraca u reprezentaciji (cak ni u svom klubu nema takav znacaj), a Nedovica posteno ispljuvao

posle se ispostavilo da je Nedovic bio jedan od najjacih igraca na pripremama

Srbija - Španija 05.09, 18:00

Nemačka - Srbija 06.09, 15:00

Srbija - Island 08.09, 14:30

Turska - Srbija 09.09, 14:30

Srbija - Italija 10.09, 14:30

Raspored dobar, posle prve utakmice ce se znati da li sanjamo prvo ili trece mesto. Drugo je nepozeljno jer bi vec u 1/4 finalu na Francuze isli 99,9%. Mada kod Saleta nema kalkulacija izgleda, tako da bi moglo vrlo neugodno da nam bude u 1/4 finalu ako izgubimo prvu od Spanije sto je ipak realno mora se priznati.

Evo i mene da se zapljunem.

Prošle godine smo pljuvali, batalili nadanja, očekivali raspad, ali je su se kockice poklopile.
Ove godine imamo i veće ambicije, ali i teže protivnike. I tešku grupu. Osim Islanda koji je turista, svaka ekipa može da izvisi za četvrto mesto.
Šućur Alahu, nema više onog kretenskog ukrštanja grupa i kalkulisanja, sada jedino može da se projektuje protivnik u 1/4 finalu, ali ako hoćeš da budeš najbolji moraš da pobediš najbolje.

Tim nam je solidan, jači nego prošle godine, jedino nedostaje Krstić, tako da smo na centru relativno oslabljeni.
Minimalno očekujem 1/4 finale, bronza bi bila više nego odlična.

Sinoc na prvenstvu Amerike odigran jedan fantastican mec , Argentina je pobedila favorizovanu Kanadu sa 94:87.

Kanada je dosla na ovaj turnir predvodjena legendarnim trenerom Dzej Trianom i prepunaNBA igraca , tu su Endru Vigins , Entoni Benet , Kori Dzozef, Keli Olinek, Nik Stauskas, Endru Nikolson, njegov saigrac iz Orlanda Elvin Edzim, Dvajt Pauel , Rober Sekri .

Ali Luis Skola je ipak izdominirao sa 35 poena i 13 skokova , i pokazao ko je tu tata , kod Argentine istakli su se jos Laprovitola sa 20 poena , Nocioni sa 15 i Kampaco sa 10 poena i 6 asistencija , kod Kanade Vigins 13+6+3 , Benet 13 , Olinek sa 11 +10 i Hejslip sa 11 poena.

I nece moci da se zivi od njega ako ne udjemo u 1/2 finale makar :)

Nece moci da se zivi?
Ajde da sublimiram sve ono sto ste rekli na poslednjim komentarima o meni.
Ja sam izuzetno negativno iznenadjen Djordjevicevim izborom za SP 2014.
Mozemo mi iz ove perspektive d apricamo sta hocemo, ali su svakako mesta Stimca, Bircevica, Simonovica u reprezentaicji bila i vise nego sumnjiva.
Djordjevic je postigao fantastican uspeh na tom prvenstvu i time zapusio usta svim kriticarima.
Ja i dalje mislim da je mogao izabrati bolje tada, ali u krajnjem slucaju je svejedno, jer i to bolje nam ne bi donelo pobedu u finalu.
Nasa igra u tom prvom krugu je bila dosta losa.
Da li su skriveni aduti, ili je trebalvremena da Teodosicu dodje iz dup.eta u glavu i da proradi Bogdanovic(jeste za njega sam pogresio misleci da nema potencijal za velikog igraca.IMA potencijal, ali jos nije postao veliki igrac.Videcemo da li ce, ja se nadam da hoce).
Onog trenutka kada je bilo jasno da idemo na Grcku, na ekipu bez imalo imaginacije, jednu "rudarsku" ekipu, bez Spanulisa, shvatio sam da nam se zreb maksimalno otvorio skoro do kraja, sto sam i rekao sasvim jasno(da cemo do polufinala lagano proci).
Jednostavno Grcka nije ekipa koja moze da nas dobije(bez Spanulisa), a Brazil ce se vec pobrinuti da nam opet dodje na zicer, kao ekipa cija nam igra veoma odgovara, puna matorih igraca nesposobnih da izdrze jak tempo ceo mec.
A onda nam sa neba dodje ta pobeda Francuza nad Spanijom i eto.......

Ono sto je zleim da kazem u ovom slucaju je nesto sto nema puno najdirektnije veze sa kosarkom ali je mislim cak od presudne vaznosti za uspeh ekipe na nekom takmicenju.
Verovatno ce se mnogi od vas smejati na ovo sto pisme, ali je to, posle dugo godina pracenja kosarke ,sve vise i vise moje stajaliste odakle posmatram sta se dogadja.
Elem secate li se narodne bajke "Usud"?
Sve se na kraju svodi na to............
Imas srece ili nemas.........Rodjen si pod sretnom zvezdom ili nisi........
Kada biras izmedju dva igraca , ustvari biras izmedju toga ko je sretniji, a ne izmedju sitnica u tome ko je bolji.
Kada malo bolje pogledas karijere igraca koji su u reprezentaciji, koji su postigli vleike stvari u njoj, shvatis da je skoro samo to vazno.

Poslednja izmena od moderatora:
Za Argentice sve sami žabari igraju.

Pa dobar deo Argentinaca je italijanskog porekla , odprilike 30% Argentinaca su italijanskog porekla , pa sudeci po imenu i Leo Mesi je najverovatnije jedan od njih.
Odprilike u Argentini su 50% Spanci (vecinom iz Galicije i Baskije) , 30% Italijani , 10% Nemci i 10% ostali ( Indijanski domoroci , Arapi ....itd) , sad naravno mnogi od njih su izmesani i tu ima razno raznih varijanti.

E ne znam bas tacno , ali znam da i u Brazilu recimo zivi dosta Libanaca, Sirijaca ( odprilike oko 11 miliona Arapa zivi u Brazilu , sto u principu na cifru od 200 miliona i nije tako veliki procenat) , recimo aktuelni gradonacelnik Sao Paula Fernando Hadad je poreklom Pravoslavni Sirijac , mislim da je i aktuelni guverner drzave Sao Paulo isto arapskog porekla , mislim cak i potpredsednik Brazila , tako da ima ih i na nekim bitnim funkcijama.
Takodje znam da Arapa ima i u Argentini i Cileu i manji broj u Urugvaju.

Ortak mi je poslao sjajan fantazi na www.mvp.rs , bukvalno je uradjen po ESPN standardima. Evo na brzinu sam sklepao ti al bice tu jos dorade:

kidanje-1.png

Napravio sam i ligu ako neko hoce da upadne:

liga-1.png

Nisam znao da ih je baš toliko. A ima više od milion Arapa hrišćana.

ima ih mnogo vise... u Americi ima vise Arapa hriscana nego muslimana... u Latinskoj Americi ih ima na desetine miliona

razbacani su toliko zahvaljujuci pre svega svojoj braci druge vere... u Libanu su do skoro cinili vecinu, ali vise ne... u Jordanu su do skora cinili skoro trecinu stanovnistva, sada ako se ne varam oko 6%

Pa dobar deo Argentinaca je italijanskog porekla , odprilike 30% Argentinaca su italijanskog porekla , pa sudeci po imenu i Leo Mesi je najverovatnije jedan od njih.
Odprilike u Argentini su 50% Spanci (vecinom iz Galicije i Baskije) , 30% Italijani , 10% Nemci i 10% ostali ( Indijanski domoroci , Arapi ....itd) , sad naravno mnogi od njih su izmesani i tu ima razno raznih varijanti.

Ako cemo vjerovati vikipediji, od 50-62% Argentinaca je italijanskog porijekla.
Mesijevi su iz Ankone.

https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_Argentine

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back