Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosla da soli pamet svima, a iz nacina na koji pise se tacno vidi da nema veze sa kosarkom...

Teodosic je bukvalno nezamenljiv u nasem timu trenutno, prosle godine je maestralno igrao ceo turnir i bio najzasluzniji za dolazak do tog finala. Pre dve godine je ekipa bila jedno 50% slabija jer on nije igrao...

Teodosić jeste među najboljim igračima ali juče je bio ubedljivo najgori. Šutirati 0-9 za tri? Ma daj... još su svi šutevi spolja bili bez rezona iz trka, iz okreta, preko ruke. Najgore od svega što Đorđević sve to dopušta umesto da mu skreše u lice da lopta nije njegova pa da je baca kako mu volja. Protiv Španije je bio dosta bolji. Očekujem da u nastavku odigra mnogo bolje jer nam takav Teo fali ako hoćemo medalju.

Teodosić jeste među najboljim igračima ali juče je bio ubedljivo najgori. Šutirati 0-9 za tri? Ma daj... još su svi šutevi spolja bili bez rezona iz trka, iz okreta, preko ruke. Najgore od svega što Đorđević sve to dopušta umesto da mu skreše u lice da lopta nije njegova pa da je baca kako mu volja. Protiv Španije je bio dosta bolji. Očekujem da u nastavku odigra mnogo bolje jer nam takav Teo fali ako hoćemo medalju.

Ne moze da skrese u lice to bi imalo samo kontraefekat, takav je Teo moras da ga istrpis. Vidis i sam da tajmaut vode po pola Sale i on. Samo da uspe lik da pobedi samog sebe sto mu je polazilo za rukom u poslednje vreme i nema problema. Razumem ja da mu disu za vrat, da ga tuku i slapaju, da mu nista ne sviraju ali ipak ne bi trebalo da dozvoli sebi da ga to izbaci iz ritma. Zna i on da ne treba da dize sa 8 metara bez ikakvog rezona ali izgleda da ponekad ne moze da se odupre tome.

Dobro ce doci ovaj dan pauze, jos plus posle toga tekma sa Islandom, taman malo da se stabilizujemo i fizicki i psihicki pred veoma vazne utakmice.

Nedovic na moju veliku radost odlican, neverovatno koliko je popravio odbranu i sut o cemu sam pisao ovde. Mnogo radi na sebi, nikad nije mogao da nabudzi sut a radnik je veliki.

Bjelica - bog, da ga ne ureknem :lol:

Nedovic je ok, ima skok, kretnju i brzinu ali taj sut... ne ide mu pa mu ne ide. Kad bi imao sut kao Bogdan pa makar i 50% od njega bio bi fenomenalan kosarkas. Primetio sam da neki igraci imaju slabiju minutazu. U prvoj utakmici je ulazio Milosavljevic a Milutinov ni sekunde. Sada je malo vise forsirao Simonovica i pustio malo Milutinova a Milosavljevica ni malo. Ne znam da li Sale po protivniku odredjuje ko ce najbolje pokazati ili su neki povredjeni pa ih manje forsira...

Ne moze da skrese u lice to bi imalo samo kontraefekat, takav je Teo moras da ga istrpis. Vidis i sam da tajmaut vode po pola Sale i on. Samo da uspe lik da pobedi samog sebe sto mu je polazilo za rukom u poslednje vreme i nema problema. Razumem ja da mu disu za vrat, da ga tuku i slapaju, da mu nista ne sviraju ali ipak ne bi trebalo da dozvoli sebi da ga to izbaci iz ritma. Zna i on da ne treba da dize sa 8 metara bez ikakvog rezona ali izgleda da ponekad ne moze da se odupre tome.

Dobro ce doci ovaj dan pauze, jos plus posle toga tekma sa Islandom, taman malo da se stabilizujemo i fizicki i psihicki pred veoma vazne utakmice.

Nedovic na moju veliku radost odlican, neverovatno koliko je popravio odbranu i sut o cemu sam pisao ovde. Mnogo radi na sebi, nikad nije mogao da nabudzi sut a radnik je veliki.

Bjelica - bog, da ga ne ureknem :lol:
Slažem se sa ovim pisanijem, verujem da će Teodosić proraditi, ipak smo igrali sa favoritima za medalju, Španijom i Nemačkom, teške su to utakmice.

Nego mene brine pozicija petice. Raduljica mi je očajan a nemamo zamenu za njega. Raduljica mi ne deluje kao Teodosić da je pitanje samo momenta kada će proraditi. Pod Nemačkim i Špnaskim košem Raduljica je stalno ispadao i uvek bi bio izguran daleko od koša, dok u odbrani bekovi kupe lopte....

Realno Raduljica nema individualni kvalitet da bi duele pod kosem resavao jedan na jedan.
On dobro funkcionise kada ekipi ide sut spolja, pa protivnik mora da rasiri igru pomazuci na krajevima terena, sto njemu ostavi prostora pod kosem.
Zar mislite da su svi u ksoarkaskomm svetu ludi pa nece da ga angazuju?
Sto se Kuzmica tice, on je do sada odigrao iznad mojih ocekivanja(tek s eonda vidi kakva su bila moja ocekivanja).
Evidentno mu je napadacki potencijal veoma veoma slab, ali je u odbrani neuporedivo bolji od Raduljice, mada opet nije za veliku pohvalu, ali eto moze da veze nekoliko minuta da ne ispadne svaki put.
Jeste da Milutinovu fali mase pod kosem ali mi je uisitnu nejasno zasto nema vise minuta, jer je u svim segmentima igre dosta bolji od ove dvojice.
Djordjevic forsira igru sa dve cetvorke, ali mislim da to nece bas ici kako turnir bude odmicao.

Poslednja izmena od moderatora:
Što se tiče centara, meni ne ide u glavu akcija koja se svodi na to da Raduljica ili Kuzmić igraju leđno i zidaju, sa 5 metara. Pa to će uvek završiti ili rampom ili koracima ili pogrešnim pasom ka spolja. Centri ovde trebaju da se koriste na druge načine. Eventualni pik, ili probijanje po čeonoj liniji od strane bekova, pa pas u reket. Ovaako kako za sada igraju, samo su nam teret.

Činjenica da nemamo centarsku igru, a pobeđujemo, svedoči koliko je moćna naša bekovska, pa i krilna linija.
Nedović nema konstantu u napadu, to je činjenica, ali jako je koristan u svim segmentima, pametan je, ne srlja, ne troši lopte. Sve što šutne, to je rezonski. U odbrani grize i može biti odličan flaster za izolaciju opasnih protivničkih bekova.

Bogdan, koga izuzetno cenim, polako ulazi u ritam. To malo poena što su centri dali, velikim delom je njegova zasluga. Pogodi i neki šut, malo preuzima i organizaciju, tako da sam zadovoljan kako je krenuo.

Stefan po starom. Dobar u odbrani, u napadu neprimetan. Mislim da bi morao i on da ubaci koji poen i na taj način rastereti Tea i ostale bekove.

Kalina je čovek zadatka. Protiv švaba je i u napadu uradio nešto. Uvek je na lopti, na skoku i sam sebi zna da napravi poziciju iz ofanzivnog skoka.

Erceg je igrač koji takođe može da odigra bolje, ali nije ni do sad bio loš. Nekoliko važnih poena je dao protiv Nemaca kada nikoga nije išlo. Onaj koš faul u poslednjoj sekundi treće, i trojka za izjednačenje, koj je po meni bil ključni momenat.

Teo će biti pravi kada bude najpotrebnije.

Nemanja Bjelica je uz Spanulisa, trenutno najbolji evropski igrač. Nema tu mnogo dileme i filozofije.

Sve u svemu, mislim da imamo dosta mesta za napredak.

Mislim da bi Raduljica bio korisniji kada bi igrao teškog centra koji ne mrda ispod koša, da gradi poziciju za skok, ne mora on da skače, skakali bi krila, bekovi, dok u napadadu stvario bi prilike da naši bekovi ulaze pod koš, imamo sjajnu bekovsku poziciju. Raduljica bi bio mnogo korisniji kada bi samo smetao pod košem, u napadu bi mogao da vuče dva igrača na sebe, mislim da bi tda imali bolju igru, ovi izlasci na trojku u blok sa Raduljicom su beskorisni....

Mislim da bi Raduljica bio korisniji kada bi igrao teškog centra koji ne mrda ispod koša, da gradi poziciju za skok, ne mora on da skače, skakali bi krila, bekovi, dok u napadadu stvario bi prilike da naši bekovi ulaze pod koš, imamo sjajnu bekovsku poziciju. Raduljica bi bio mnogo korisniji kada bi samo smetao pod košem, u napadu bi mogao da vuče dva igrača na sebe, mislim da bi tda imali bolju igru, ovi izlasci na trojku u blok sa Raduljicom su beskorisni....

To u slučaju da prvo ubaci neki poen, a onda i da se kreće. A on ko puvalo.

Iz kog razloga je Teodosic u reprezentaciji?Ko ga drzi tamo?Jel' ima "ledja" ili sta,da li je Saletov rodjak,zet.....Covek je totalno nesposoban,a pored nesposobnosti i vrlo sebican igrac,sto je nesto najgore,sto moze da se ima u reprezentaciji.Nije vazno KO ce dati kos,vec DATI kos!!Danas nas je skoro kostao utakmice.U sledecoj,mozda mnogo vaznijoj,Bjelica ili neko drugi,nece biti na pravom mestu..
Nađi nešto da štrikaš,dolazi hladnije vreme.

Teo je vise od igraca i jedan, pa i 2 losa meca ne menjaju cinjenicu da bi bez njega jedva izasli iz grupe, ako i toliko.

Teo je igrac imaginacije i niko drugi nema takvog. Nemojte ispadati smesni komentarima.
:ok:
Tako je.

Pre svega ne trebamo biti smešni i površni sa komentarima.
Ja nisam košarkaški stručnjak, ali trudim se da ispratim ono što me interesuje, a i
ne treba čovek da bude neki stručnjak (dovoljno je malo bistrine i zdravorazumskog razmišljanja)
da primeti da je Teo pre nekoliko godina zaista bio malo "na svoju ruku",
a ne treba da bude ni stručnjak da primeti da se sad načisto promenio, šta mu se desilo, ne znam,
ali nešto jeste sigurno, a i malo ga je neko sigurno spustio na zemlju verovatno.
Baš mi je neko pričao da je gledao neki intervju sa njim pre otprilike pola godine ili više
gde su ga između ostalog pitali šta se to desilo sa njim s' obzirom na to da je ranije bio malo "na svoju ruku" (nešto u tom stilu),
on je odgovorio otprilike ovako : "Ko? Ja bio takav? Ne, ne, vi ste to nešto pomešali, to mora da je bio moj brat blizanac."
Šta iz tog njegovog odgovora možemo da zaključimo?
Možda to da je momak očigledno bio svestan svog ponašanja što je super,
to mu je i doprinelo puno da poradi na sebi i iskoreni to loše iz sebe.
Onda, možda mu je i Ivković malo tolerisao neke stvari da ne kažem razmazio ga,
ali toga očigledno kod Saleta nema i čim mu neko narušava harmoniju on to odmah seče u korenu,
čak će izbaciti iz reprezentacije tog ko bi remetio harmoniju, iskakao iz koloseka.
Saša mi deluje kao veoma tolerantan, ali istovremeno veoma strog (kako ono beše sa Micovim prošle godine)...

A to da se promašuju koševi... pa normalna stvar pobogu! Niti može svaka utakmica da bude dobra niti loša,
a i otkud mi znamo šta je u njihovim glavama u datom momentu.
Pa oni su svi na pripremama bili super i promašivali su možda tri trojke od 50 (lupam sad) i
možda baš u tom momentu razmišljaju: "Ma mora da pogodim" , on sigurno ne razmišlja o promašaju.
Pa onda juče, domaći teren, publika, za svaki koš Nemaca publika grune, to je i te kako važan činilac i tako dalje.
Treba se staviti malo u njihovu kožu, lako je kritikovati.

Poslednja izmena:
Ali Nemci i Italijani su limitirane ekipe koje ne idu na zlato.
Dobro, treća četrvtina je ipak nešto povezanija. Još kad bi Bogdanović i Teodosić napravili nešto bolju selekciju šuta bilo bi super.
Nedović za sad jako dobar.

- - - - - - - - - -

Rođo, prestani više da siluješ taj šut s 8 metara. Goni se u *****.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back