Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
procitao sam jos ranije da je u nasoj grupi najblje zavrsiti treci... licno nisam gledao kako ide to ukrstanje pa ne znam

U tom slucaju bilo bi projektovano 1/4 finale SRB-Litvanija, a to bas i nije pozeljno. Najbolje je ako bi Srbija bila prva, onda bi u 1/4 dosli Hrvati ili Slovenci, a Litvanija tek u polufinalu. I sto je najvaznije, do finala bi bili izbjegnuti Franci, Grci i Spanci.

U osmini finala se ukrstaju grupe A i B, odnosno C i D.
Dakle, mi ako prodjemo dalje za protivnika u osmini finala bi svakako dobili nekoga iz grupe A gde igraju Francuska, Rusija, Bosna, Finska, Poljska i Izrael.
Ako bi tu prosli, u cetvrtfinalu bi dobili nekoga iz grupe C ili D.

Sad ima tu neke logike da mozda nije lose biti treci u grupi (ko god da je u A sem Francuza mi smo jaci od njega), jer bi onda u eventualnom cetvrtfinalu isao na pobednika meca D1-C4 (najverovatnije Litvanci) i izbegavas Francuze kao prve favorite u polufinalu.
Ako bi bili drugi, u cetvrfinalu bi verovatno isli na C1(Grcka ili Hrvatska) i u polufinalu bi verovatno na Francuze.
Ako bi bili prvi, u cetvrfinalu bi opet isli na nekoga iz tandema Grcka - Hrvatska, u polufinalu bi nas onda cekali verovatno Litvanci ili onaj ko bude treci u nasoj grupi.
Cetvrti vec ne bi smeli da budemo, jer bi to 100% znacilo Francuze u osmini finala, sto mislim da ipak niko ne prizeljkuje.

Dakle po nas bi hipoteticki bilo bolje da budemo 1. ili 3. nego drugi u grupi (naravno sve ovo pod uslovom da ne bude nekih iznenadjenja i stelovanja plasmana u zadnjim kolima, a sigurno ce ih biti, tako da je sve ovo jos uvek prilicno klimavo...

Bogdanoviceva povreda je ozbiljnija nego sto je izgledalo. Da li se ga Djordjevic voditi na prvenstvo pa cekati da ozdravi do eliminacione faze, vidjecemo....

Bogme, nece valjati ako Bogdan ne bude isao, to je vec znacajan hendikep.
Problem je sto bi vodjenje Dangubica umesto treceg centra bio rizican potez, jer sta ako se ne daj Boze povredi Raduljica ili Kuzmic...
Mada ako je igrao zadnja dva meca, to meni ipak ne deluje toliko ozbiljno.

Nije dramaticno toliko sa Bogdanovicem ni iz Djordjevicevih reci, nisam stekao utisak da mu je njegov nastup pod znakom pitanja.

Tesko je narocito tim momcima sa ogromnom sezonom iza sebe, Bogdanovic jeste bas los, Kalenic je malo supalj trenutno, Milosavljevic je dobar samo energetski al stvarno nije u nekoj formi.

Dovesce se on u red, ako je zaista samo to problem...

Edit, evo sta Djordjevic kaze:

U razgovoru za "Sportski žurnal", detaljnu analizu počeo je rečima:

"Ne! Mislim, očigledne su neke stvari...".

Potom je govorio o skoro svakom igraču ponaosob:

"Bogdan Bogdanović muku muči sa leđima. Razgovarali smo posle utakmice. On kaže 'hoću', a u stvari se vidi ne može. Posle sam kaže: 'Moja je greška što sam zbog svega rekao da hoću, a čim krenem vidim da ne mogu'. Dobro znate da nikada nisam tražio da se nešto mora preko povrede. Moramo da rezonujemo", rekao je Đorđević.

Reprezentativni bek propustio je nekoliko utakmica zbog bola u leđima. I na Aćibadem Trofeju Beograda, a i na mini-turneji u Tel Avivu. Đorđević je tih dana upitan da li je njegov nastup na Eurobasketu pod znakom pitanja i odgovor je bio: "Ne bi trebalo da bude".

"Dragan Milosavljević je posle dobrih utakmica u Izraelu i Sloveniji i dalje u odličnoj energiji, ali je napadački malo pao. To je sasvim normalno za rekonvalescenta"

"Zoran Erceg konačno, posle dve utakmice, pronalazi minutažu i ulogu koja će mu biti zacrtana. Sigurno može da pomogne. Odigrao je solidnu utakmicu u Banjaluci, pre svega napadački, što je njegov glavni kvalitet".

"Miroslav Raduljica je konstatan u napadu, ali nam sigurno nedostaje njegova odbrambena karakteristika koju je imao prošle godine. Ali, tokom njegovih minuta na terenu stalno je prisutan, jedna od naših jakih ofanzivnih opcija".

"Ognjen Kuzmić drži odbranu na stvarno iznenađujućem niovu, dobrom energijom i prisutnošću. To je ono što nam je potrebno, jer će svi napadati preko visokih igrača".

"Miloš Teodosić s vratio i napadački, što nam je jako dobro. On je imao, s obzirom na povredu, jedan fizički 'čuč', ne pad. To je sasvim normalno".

"Nikola Kalinić sigurno može i mora bolje, odbranom i energijom pre svega. Igrači vuku navike iz klubova, gde su imali mnogo minuta, a sada dođu u skraćenu rotaciju u kojoj nema vremena za čekanje. Moramo da vidimo svakog igrača u njegovih tri, četiri, sedam... minuta. Nema 37 minuta na koje su navikli. To oni apsolutno moraju da reše".

"Nemanja Bjelica je fizički sve bolji iz utakmice u utakmicu, što je veoma dobro".

"Stefan Marković je imao fenomenalne pripreme i utakmice. On je od prvog dana bio toliko raspoložen, toliko prisutan, željan, voljan... Pravi vođa svojim primerom. Ne mogu da kažem da nas je iznenadio, on je takav igrač, ali je stvarno bio na izuzetnom nivou. Sada ima neku upalu zbog čega smo preventivno reagovali i nije igrao u Banjaluci".

"Nemanja Nedović ima eksplozivnost i napadačku snagu koja nam je sigurno potrebna, ali mora da radi na odbrani, na timskim zadacima i razumevanju igre. To mora da podigne na mnogo veći nivo. Ali, on dve godine nije nešto specijalno ni igrao. Mora da se digne, posebno kroz odbranu koja mu je zbog koncentracije, nikako zbog fizičkih predispozicija, bila problem".

"Drugi daju izuzetnu energiju, snagu i sigurnost. Nemanja Dangubić je od početka podigao igru na pravi način, ušao je u reprezentaciju kroz odbranu, kao što i treba da uđu mladi igrači. Isto kao i Nikola Milutinov , koji svaki put kada je bio na parketu imao je solidnu rolu. Kao i Vladimir Štimac. Sve to od njih i očekujemo".

Kraću analizu, u kojoj se nije dotakao analize doprinosa Marka Simonovića - o čemu je često govorio, Đorđević je završio samouvereno:

"Ti smo koji smo!".

http://mondo.rs/a825683/Sport/Kosarka/Djordjevic-Bogdanovica-bole-ledja-a-hoce-da-igra.html

Poslednja izmena:
Vreme je da se tema "Evropsko prvenstvo u košarci 2015- Šta očekujete" preimenuje, tj obrise ovaj deo "sta ocekujete" ili da se otvori nova za evrobasket.

Podjoh da napisem kako se isplati odigrati da Grci osvajaju, 12 kvota to je jedino primamljivo. Na Spance i Francuze se ne isplati kladiti kvote svega oko 3-4. Na Srbiju ne zelim da igram, necu da baksuziram. Hrvati jaki al ne znaju, jedino ostaju Litvanci al nekako jedino sam spreman na Grke da bacim pare :mrgreen:

Evo ovaj patriota vojvodjanin bi mogao lepo da se opari jer je kvota da Srbija ispada u grupnoj fazi 7. Ulozi neke pare na ovu smelu prognozu pa te necu smatrati za trolcinu ;)

Hm, nisam siguran sta da mislim.

Svojevremeno me je Zeljko Obradovic umeo zestoko da nervira jer je gotovo na svaki turnir znao da povede po nekog povredjenog igraca (98 Loncar i Djordjevic, 99 Stojakovic, 2000 opet Stojakovic i cini mi se Tarlac, 2005. Tomasevic), sto mozda nije uvek bilo presudno, ali nekada je umelo da bude jedan od faktora koji bi nas stajao boljeg plasmana.
Ne treba zaboraviti da je nasa grupa prilicno jaka i da nas odmah cekaju jake utakmice.

Opet, Bogdan je na zadnja dva reprezentativna turnira pokazao ko je i sta je, stekao je nekog kredita, do pocetka prvenstva ipak ima jos pet dana, a do eliminacionih meceva i dve nedelje, tako da ima vremena da sanira tu povredu, tako da bi ga ipak trebalo povesti ako je povreda lakse prirode.

Tokom jučerašnjeg slobodnog dana Bogdanović je bio na terapiji na Ortopedskoj klinici na Banjici. O zdravstenom stanju i upotrebljivosti prve bekovske opcije "orlova" za "Novosti" govori doktor reprezentacije Dragan Radovanović...

- Bogdan i dalje oseća bolove u mišićima leđa, to nema nikakve veze sa kičmom. Potrebno je mirovanje za takvu vrstu problema, ali vremena za mirovanje nema dovoljno. Moraćemo da ga opterećujemo postepeno i dozirano.

U pomoć lekarskom timu Košarkaškog saveza Srbije priskočio je nacionalni olimpijski komitet.

- Dobili smo na pozajmicu najsavremenije aparate za terapiju, koje nosimo na Evropsko prvenstvo, tako da ćemo tokom šampionata konstantno raditi na osposobljavanju Bogdanovića za veće napore u mečevima. Šta da radimo, slične probleme imao je i na Evropskom prvenstvu u Sloveniji pre dve godine - kaže doktor Radovanović.
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:565184-Bogdanovic-najveca-glavobolja

http://www.b92.net/sport/eurobasket2015/teme.php?yyyy=2015&mm=09&dd=01&nav_id=1033173

5 najvecih zvezda EP: Novicki, Gasol, Parker, Spanulis i Bjelica...

Po izboru novinara b92. Prilicno diskutabilno, staviti Bjelicu pre Tea kao najvecu zvezdu je apsurd. Cime li se vodio, da li dosadasnjom karijerom ili trenutnom formom? Ako je trenutan kvalitet i forma onda ok, ali sta ce onda Novicki na listi?

Strana publika kad dolazi da gleda Srbiju prva asocijacija im je Teo. Nista protiv Bjelice nemam naravno, cak mi je on omiljen igrac u timu ali mislim da nije najveca zvezda trenutno.

Otpao Dangubic , a vodi Ercega, Simonovica?
Ajd` sto vodi Milosavljevica, to je neka njegova zamisao koju cemo videti na prvenstvu, ali ovo.........
Sad zavisimo od toga hoce li poceti da se.re Ercega ili Simonovica.
Obzirom kakav je Djordjevic sreckovic ni to ne iskljucujem, ali ipak je ovo neozbiljno.

Ne znam kako je iko ocekivao da Dangubic ide na Evropsko prvenstvo a decko igra prvih pet minuta po utakmici cele sezone, nekad da pet poena a nekad napravi pet faulova.
Simonovic zna ipak vise kosarke od njega. Danguba nek uci kosarke, sa onakvim fizikalijama ce biti nesto od njega ako bude vezbao, pre svega taj sut.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back