Komšije čeka bankrot? Hrvatska na pomolu da proglasi veliki državni poraz!

Para se na paru lijepi
Na kraju lipnja (juna) 2025. depoziti kućanstava u bankama iznosili su 40,7 mlrd. eura, nefinancijskih društava 16,7 mlrd. eura, a opće države 6,2 mlrd. eura.

U proteklih godinu dana depoziti kućanstava porasli su po stopi od 8,1%, pri čemu su prekonoćni depoziti porasli po stopi od 13,7%, a oročeni su se depoziti smanjili po stopi od 5,7%.

Na kraju lipnja 2025. krediti kućanstvima iznosili su 26,1 mlrd. eura, nefinancijskim društvima 16,8 mlrd. eura, a općoj državi 5,0 mlrd. eura.

U proteklih godinu dana krediti kućanstvima porasli su po stopi od 13,9%, a krediti nefinancijskim društvima po stopi od 12,2%.

Građani također imaju investirano skoro 8 mlrd. eura u državne obveznice i trezorske zapise.

SMRDI SVAKO VEČE, NEPODNOŠLJIVO JE! Odvratne scene na jadranskom letovalištu, turisti počeli da ih izbegavaju - "Plavo je i crno, nemoguće da je SAMO VODA"​

Leto u naselju Okrug Gornji na hrvatskom ostrvu Čiovo ponovo je donelo neprijatan i opasan problem – kanalizaciju koja se izliva na ulice, šireći nepodnošljiv smrad. Problem traje godinama, a zvanični uzrok još uvek nije utvrđen.
Od sredine juna, kanalizacija se redovno pojavljuje na jedinoj prilaznoj stazi koja vodi do plaže.
- Svake večeri tako smrdi, nepodnošljivo je. Niko me ne može ubediti da je to samo voda– vidite da je plava i crna, a smrad je užasan. To je sramota i opasnost za sve nas - rekla je jedna meštanka za hrvatske medije.
Stanovnici kažu da se problem javlja naizmenično – jedan dan voda teče, pa stane, pa se ponovo vrati. "Jedan dan curi, dva dana ne curi, pa opet – užas", opisuje Anđa, još jedna meštanka.
Okrug Gornji poslednjih godina doživljava turistički bum – luksuzne vile niču jedna za drugom, ali kanalizacioni sistemi još uvek ne postoje. Većina objekata koristi septičke jame, za koje meštani sumnjaju da cure i zagađuju životnu sredinu.
Turisti sve više izbegavaju to područje zbog neprijatnog mirisa i nehigijenskih uslova, a vlasnici stanova se suočavaju sa otkazivanjima i kritikama.
- Izbegavaju, idu okolo i pitaju šta se dešava, neka pitaju gradonačelnika - kaže Anđa.
Gradonačelnica Okruga odbija da razgovara sa medijima, dok meštani tvrde da su opštinske službe, policija i vodovod već bili na licu mesta, ali bez rezultata. "Dok se neko ne otruje, niko neće reagovati", upozorava Josip.
Jedna od vlasnica novih vila tvrdi da problem ne dolazi iz njene kuće, što je potvrdila i inspekcija.
- U našem je interesu da se problem reši što pre - kaže ona. Izgradnja kanalizacije je tek nedavno najavljena, ali bez ikakvih rokova ili konkretnog plana, pa će stanovnici i turisti Čiova još neko vreme biti ostavljeni da trpe nepodnošljiv smrad i zdravstvene rizike.

https://www.kurir.rs/region/hrvatska/9741386/ciovo-fekalije-hrvatska-letovanje-more-kanalizacija kao i svake godine jadransko fekalno more koje se vidi iz kosmosa zato hemmet spominje klonjare u svakom svom postu :cepanje:

Hrvatska rekorder po realnom rastu BDP-a

20250804_183948.png

upravo tako to sto vi potencirate da je iz covek iz srbije implikuje da je covek srbin a sami vidite i cujete da nije a drugi deo posta je samo vasa nemoc da date logican odgovor vojvodina je kud i kamo srbskija sada nego 90-ih na vasu zalost

Gdje sam napisao da je Srbin? Napisao sam da je iz Srbije. Jedino tko ima problema s logikom ste vi gospodine prepuni mržnje. Ja sam morao pologati logiku dvaput u životu. Prošao oba puta. Neka Vojvodina bude srpska koliko hoće. Jednako tako i mađarska za one Mađare koji tamo žive. I pokoji preostao Hrvat nakon šešeljevskog etničkog čišćenja srijemskih Hrvata i stvaranja "Bunjevaca" kao nacionalne skupine.

Gdje sam napisao da je Srbin? Napisao sam da je iz Srbije. Jedino tko ima problema s logikom ste vi gospodine prepuni mržnje. Ja sam morao pologati logiku dvaput u životu. Prošao oba puta. Neka Vojvodina bude srpska koliko hoće. Jednako tako i mađarska za one Mađare koji tamo žive. I pokoji preostao Hrvat nakon šešeljevskog etničkog čišćenja srijemskih Hrvata i stvaranja "Bunjevaca" kao nacionalne skupine.
jedini koji ovde mrzi ste vi a posto vam smeta srpsko vojvodstvo mozete samo da patite od vase zlobi i mrznje prema svemu srpskom vise ima madjarske u baranji i slavoniji nego u vojvodini ne znam o kakvom etnickom ciscenju od strane seselja pricate sigurno ste zamenili sa vasom olujom koju slavite svake godine a koja je najvece etnicko ciscenje posle 2 svetskog rata sto se tice bunjevaca ovo nije vreme ndh i hitlera pa da na silu primoravate druge nacije da se izjasnjavanju kao hrvati ta vremena su prosla i takva hrvatska nacisticka ideologija zvana ustastvo je porazeno na blajburgu i opet ce biti ako to bude bilo potrebno kao i 45

jedini koji ovde mrzi ste vi a posto vam smeta srpsko vojvodstvo mozete samo da patite od vase zlobi i mrznje prema svemu srpskom vise ima madjarske u baranji i slavoniji nego u vojvodini ne znam o kakvom etnickom ciscenju od strane seselja pricate sigurno ste zamenili sa vasom olujom koju slavite svake godine a koja je najvece etnicko ciscenje posle 2 svetskog rata sto se tice bunjevaca ovo nije vreme ndh i hitlera pa da na silu primoravate druge nacije da se izjasnjavanju kao hrvati ta vremena su prosla i takva hrvatska nacisticka ideologija zvana ustastvo je porazeno na blajburgu i opet ce biti ako to bude bilo potrebno kao i 45

Ništa meni ne smeta. A najmanje mi smeta Srbija i bilo koji njen dio, uključivo Vojvodinu.

Ono etničko čišćenje kada je iz Srema nestalo oko 25 000 Hrvata za prošloga rata. Koje je za Slobu izvodio Šešelj. Jesi i ti bio podoficir JNA? Ili kakav stariji milicioner?

Ništa meni ne smeta. A najmanje mi smeta Srbija i bilo koji njen dio, uključivo Vojvodinu.

Ono etničko čišćenje kada je iz Srema nestalo oko 25 000 Hrvata za prošloga rata. Koje je za Slobu izvodio Šešelj. Jesi i ti bio podoficir JNA? Ili kakav stariji milicioner?
da vidim zato i postujes svakave gluposti ovde nije bilo nikakvog etnickog ciscenja hrvata iz srema prodavali ste kuce i sami odlazili ali je bilo etnickog ciscenja 300 hiljada srba iz krajine

da vidim zato i postujes svakave gluposti ovde nije bilo nikakvog etnickog ciscenja hrvata iz srema prodavali ste kuce i sami odlazili ali je bilo etnickog ciscenja 300 hiljada srba iz krajine
Prije toga su Srbi protjerali 350 000 iz takozvane a samoptoglašene SAO krajine nesrpskog življa...da niste dolazili tenkovima 91 ne bi ljudi išli na traktorima 95.

Otišli ljudi sami od sebe. Kako da ne. Prijetnje smrću i klanjem djece od strane Šešeljovih hordi nemaju nikakve veze s tim.

Jbt, koji prikaz. Usamljeni. Najzdravije rastemo. Ne znam u čemu je tajna.
EU pazi da HDZ ne krade previše.:cool:Poklopilo se za nas dosta toga od potresa i posljedične obnove i modernizacije infrastrukture koju plaća EU, covida i seljenja proizvodnje u Europu gdje smo dobili svoj dio, ulaganja privatnog sektora nakon desetljeća stezanja remena zbog nesigurnosti zbog postupaka države nakon svjetske krize 2008.
Uz to imamo najvišu zaposlenost u povijesti Hrvatske, plaće rastu, troši se.

Hrvatska ušla u elitno društvo

Financiranje zajma MMF-a: Hrvatska je od ove godine zemlja kreditor​

Sredinom travnja (aprila) ove godine Hrvatska narodna banka prvi je put sudjelovala u financiranju zajma koji je Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio nekoj zemlji. Tom je transakcijom Republika Hrvatska de facto postala zemlja kreditor MMF-a, pridruživši se skupini od 50-ak zemalja za koje je MMF procijenio da imaju snažnu vanjsku poziciju da sudjeluju u financiranju zajmova MMF-a, pišu u novom HNBlogu direktorica i viši savjetnik Direkcije za odnose s međunaordnim financijskim institucijama HNB-a Ana Martinis i Marko Olenković.

Jedna od ključnih zadaća MMF-a pružanje je financijske pomoći zemljama članicama koje mogu imati ili već imaju poteškoće s platnom bilancom. U takvom razvoju događaja podmirivanje međunarodnih obveza, poput plaćanja uvoza robe i usluga ili otplaćivanja vanjskog duga moglo bi biti ugroženo. Financijska potpora MMF-a tim zemljama daje potreban prostor za provedbu gospodarskih politika koje će umanjiti ekonomske neravnoteže i osigurati gospodarsku stabilnost i rast.

Kako pišu u novom blogu, Hrvatska je proteklih godina ostvarivala snažan gospodarski rast, praćen kontinuiranim smanjivanjem javnoga i vanjskog duga te poboljšanjem salda tekućeg računa platne bilance. Stoga su stručnjaci MMF-a u siječnju ove godine ocijenili da je hrvatska vanjska pozicija dovoljno snažna da postane zemlja kreditor. Jedan od važnih čimbenika za tu ocjenu bio je i ulazak Hrvatske u europodručje 2023. godine, čime je Hrvatska ušla u krug zemalja s globalnom pričuvnom valutom, odnosno valutom koju središnje banke i druge financijske institucije širom svijeta drže u svojim deviznim pričuvama i kojom se koriste za međunarodne transakcije.

U Planu financijskih transakcija trenutno sudjeluju 53 od ukupno 191 članice MMF-a, među kojima i 18 zemalja europodručja. Uključivanje u krug zemalja kreditora potvrđuje da je Hrvatska u tri desetljeća prošla put od zemlje korisnice MMF-ove pomoći do zemlje koja danas pripada skupini gospodarski i financijski stabilnih država.

https://lidermedia.hr/financije/financiranje-zajma-mmf-a-hrvatska-je-od-ove-godine-zemlja-kreditor/

Koje pozitivne promene zar Hrvatska nije ispunila svoj san?, ušla u EU razvila turizam , odbacila staromodni razvoj zemlje zasnovan na proizvodnji i radništvu ?
Narod bi odbacio hdzovce jer su realno izdajnici. Zatim ne bi bilo iseljavanje mozgova na Zapad i naravno ne bi bilp potrebe za uvoz radne snage. Upravo se događa demografska zamijena stanovništva Hrvatske. Za Hrvatsku bi bilo u biti najbolje da postane ekonomska rupa EU.

Narod bi odbacio hdzovce jer su realno izdajnici. Zatim ne bi bilo iseljavanje mozgova na Zapad i naravno ne bi bilp potrebe za uvoz radne snage. Upravo se događa demografska zamijena stanovništva Hrvatske. Za Hrvatsku bi bilo u biti najbolje da postane ekonomska rupa EU.
Nisam baš razumeo; kojim bi merama zaustavili iseljavanje Hrvata iz zemlje i migraciju jeftine radne snage u Hrvatsku ?

Back