Komšije čeka bankrot? Hrvatska na pomolu da proglasi veliki državni poraz!

Poruka
21.098
O tome kako teče ovogodišnja sezona u Hrvatskoj bolje od ostvarenih rezultata možda ipak govore sve praznine u turističkom prometu, piše zagrebački Jutranji list.

Hrvatska, Zagreb
Hrvatska, Zagreb, Foto: EPA
List navodi da, prema podacima eVisitora, od početka godine do jučerašnjeg radnog dana čak 67 posto privatnih iznajmljivača u svojim smeštajnim objektima nije zabeležilo nijedno noćenje.
Tačnije, od ukupno 107. 633 iznajmljivača, barem jedno noćenje zabeležilo je njih 35. 958, što je33,4 posto, a ostatak u prvih pet meseci i 24 dana u svojim jedinicama nije ugostio nijednog jedinog gosta.

Dodatno, njih 3.815 imalo je promet manji od sedam noćenja, što potvrđuje da će ova godina, a sasvim sigurno i one koje dolaze, biti pravi izazov za domaći turizam, ocenjuje Jutarnji.
Hrvatska
Hrvatska, Foto: EPA / Antonio Bat
Predsednica Zajednice porodičnog smeštaja Martina Nimac Kalcina, kaže da su, s obzirom na očekivanja, u Zajednici do sad postignutim rezultatom čak i zadovoljni.
“Ispada da je ipak trećina iznajmljivača uspela da ostvari barem nekakav promet”, poručila je Nimac Kalcina.
Ona, ipak, napominje da su, nakon početnog entuzijazma zbog otvaranja granica, poslednjih dana ipak malo zabrinuti jer su se rezervacije znatno usporile, posebno nakon što je širom Evrope broj zaraženoih korona virusom ponovno počeo da skače.

https://www.alo.rs/vesti/region/hrv...um=referral&utm_source=alo.contentexchange.me

Umesto što nama dele lekcije, bolje bi bilo za njih da sade paprike jer u Hrvatskoj više nema Srba koje mogu da opljačkaju i otmu im imovinu.

257493_h-55965717-1000x0_f.jpg
 
Poslednja izmena od moderatora:
Austrijanac opisao svoj odmor u Hrvatskoj: Sve je mrtvo, plaže su skoro prazne
Index VijestiPrije 38 minuta
62

9483015d-7b55-43a7-bdcb-324c26c98b3a.jpg

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PORTAL 5min prenio je iskustvo odmora u Hrvatskoj jednog austrijskog poduzetnika. Prema izvješću tog portala, u Hrvatskoj je u četvrtak zabilježen značajan porast broja slučajeva koronavirusa te drugi najviši broj novozaraženih od početka pandemije, a Slovenija je već najavila da razmišlja o zatvaranju granice.
Poduzetnik iz Villacha koji je trenutno u Hrvatskoj opisao je za 5min kako sada izgleda boravak u našoj zemlji. Kazao je da su ulice mirnije nego inače i da se na licima mještana primjećuju nesigurnost i zabrinutost.
Prazne ulice
Spomenuti građanin Villacha je prekjučer putovao sa svojom obitelji prema Hrvatskoj i iznenadilo ga je koliko su ulice bile prazne.
"Na relaciji Ljubljana - Kopar bilo je svega nekoliko automobila i većinom se radilo o onima s hrvatskim registarskim tablicama. Sve granice su bile otvorene i nije bilo provjere", ispričao je poduzetnik.
"Krajem lipnja Umag je obično prepun, a ulice su pune ljudi. No danas je sve bilo mrtvo. Plaže su skoro prazne unatoč 27 stupnjeva Celzijevih, a neki barovi su zatvoreni. Konobari su nas pozdravili noseći maske i rukavice, a u restoranu smo sjedili sami", dodao je.

"Tužna lica"
"Ono što me tada iznenadilo su bila mnoga tužna lica. Jučer smo normalno kupovali, a danas su neke trgovine zatvorene. Upravo su zatvorili halu u kojoj smo jučer normalno jeli doručak. Ljudi izgledaju uznemireno, ne znaju što ih čeka i koji je sljedeći potez vlasti", kazao je turist iz Villacha.
Nakon objave ove priče javili su se neki drugi Austrijanci, koji su imali drugačije iskustvo nedavnog boravka u Hrvatskoj i koji su rekli kako na nekim mjestima sve izgleda kao i prije.
Čitatelji su komentirali kako su ih dočekale prometne gužve, dobro opskrbljene trgovine i popriličan broj turista na bazenima i plažama.
"Nemam isto iskustvo kao poduzetnik", napomenuo je jedan čitatelj
 
  • Podržavam
Reactions: MJK
Lezilebovići i lopovi.Neka im sad Nemačka napravi neku državu koju mogu da kradu.Mogu da naprave federaciju sa Milom. To će ih spasti!:per:
Slažem se, sami smo krivi što nismo kao Švicarska kako je Francek obećavao 1990.

Podaci koje možemo usporediti

Ukupno prihod privrede
Srbija 2018. 10 740miliona din (102 mlrd dolara)
Neto dobit 499mlrd (4,7 mlrd dolara)
Izvoz 2019. 17,2 mlrd eura
BDP 2019. 53 mlrd dolara

Hrvatska
Prihod privrede 2018. 751 mlrd kn (112 mlrd dolara)
Neto dobit privrede 28.3 mlrd kn (4.2 mlrd dolara)
Izvoz 2019. 15.4 mlrd eura
BDP 2019 61mlrd dolara
 
Slažem se, sami smo krivi što nismo kao Švicarska kako je Francek obećavao 1990.

Podaci koje možemo usporediti

Ukupno prihod privrede
Srbija 2018. 10 740miliona din (102 mlrd dolara)
Neto dobit 499mlrd (4,7 mlrd dolara)
Izvoz 2019. 17,2 mlrd eura
BDP 2019. 53 mlrd dolara

Hrvatska
Prihod privrede 2018. 751 mlrd kn (112 mlrd dolara)
Neto dobit privrede 28.3 mlrd kn (4.2 mlrd dolara)
Izvoz 2019. 15.4 mlrd eura
BDP 2019 61mlrd dolara

Šta očekivati od Hrvata nego da ponavlja mantre

Taj BDP na način na koji si računa zadnjih decenija je čista budalaština

Pa tako neka banan država kao Croatia koja kuva kafu ima veći BDP od banana države koja je proizvodi
 

Back
Top