Ако покушају да ме натерају, размазићу децу најстрашније, купићу им бубњеве, даире и маркере у свим бојама!

To ja često radim kada me neki roditelji iznerviraju 

ili roditelj uzme slobodan dan.
imas pravo da uzmes bolovanje kad je dete bolesno.

Nije to uvek tako jednostavno.

Ја не причам о повременом чувању него о сервисирању редовном, кувању, недајбоже пеглању, свакодневним обавезама око унучића.

Full time baba!
I baba ima pravo na život 

S tim da ja neću moći da budem full time baba jer ću raditi, ići na posao, sigurno još 20 godina pa od mene neće moći da dobiju toliku "vremensku" podršku ali da ću pomagati i razmaziti - hoću.
Sada sam baba tetka, tj. Baka Keka i dešavalo se da utrčim sa čuvanjem i jeste teško za organizovati.
Na posao, pa kolima po unuče u jedan deo grada. Vozi ga u drugi deo grada i tako umorna igraj se, menjaj pelene, pa spavanje. Ujutro mleko, presvlačenje pa vozi drugoj babi da ga pričuva, pa na posao. Pa posle posla opet po unuče pa... Sve je to lepo ali ne dugoročno jer bismo lipsali svi. Ide u vrtić, mama i tata rade, ali se eto desilo da je bilo neophodno da se organizujemo privremeno malo drugačije.
Ali da utrčim - da, i to sa zadovoljstvom.
Nema ništa lepše nego biti baka, samo su sada vremena drugačija pa sam ja baka koja se igra, razmazi, gnjavi, vodi u šetnju. Kada dođe vreme vodiću ga i na putovanja, sve mi je to zadovoljstvo. 
Za te svakodnevne aktivnosti - teško, vreme mi neće dozvoliti.
Baka i deka na selu - bogatstvo koje malo koje dete sada ima.