Коме треба бака - сервис?

Gledala sam skoro jako dobar film na tu temu,...o ženama u trećem dobu." Klub zadovoljnih žena". Sa Diane Keaton. Topla preporuka za film!
Opasne "babe"!😁
I ja sam noćas gledala domaći film 'Ruski car' o ljudima trećeg doba.
Tužna priča.
Nije o unučićima, konkretno, ali o usamljenosti bez obzira na porodicu.

Čitam vas i pitam se dokle ćete? Na stranu što uglavnom najbolje znaju oni koji nemaju ni decu ni unučiće, ali navikli smo na to.
Baka-servis nije 24/7, nego pomoć kad može i kad ti treba. Sa oba deteta sam dovoljno dugo bila kod kuće. Sa starijim sam sve sama, sve ja, babe i dede se samo igrali kad žele. Sa mlađim, počela sam da radim, mama je već bila u penziji. Dete je već išlo u školu, ali mama mi je mnogo pomogla da se osamostali, čekala iz škole, vodila, ispraćala na autobus, bila sa njim kad je bio bolestan... Nije morala, ali više puta je rekla kako je uživala u tome.

i pitati: "A čiji si ti mali?"
misli nisam tebi to rekao..kapiram da se zezas nego sam ozbiljno rekao za one koji su ubedjeni da bi unuk propao, da bi njihovo dete skapavalo ako oni ne ulete u vidu supermena i spasu situaciju.

a u sutini im je dosadno i tako imaju opravdanje za ubijanje vremena.

Какав је ваш став о чувању унучића? Да ли је дужност баба да чувају унучиће или добра воља, да ли је мудро преузети васпитавање унучића и растеретити родитеље...
Да ли је себично живети свој живот пуним плућима без намере да будете бака сервис? Ја сам то одавно својој деци то ставила до знања и понављам с времена на време, да када дође до тога, не рачунају на мене.
Шта кажете, колика сам немајка и будућа неташта и несвекрва и небаба,м?
zgodna tema za pokazati besmisao normiranja ljudskog ponasanja
tj mehanizam nastanka tzv drustveno prihvatljivog obrazca ponasanja

ali ovde se ne prica o tome nego o tome da ti mislis da tvom detetu treba pomoc i trpas se.
Početak nije bio o tome, čitala sam s razumevanjem. Ja ne pričam o tome, nego, recimo o detetu koje povraća, ja moram na posao, muž isto, a moja mama ne može da bude sa njim jer mora da se sunča ili se dogovorila da pije kafu sa drugaricama.

Back