Коме треба бака - сервис?

Ако покушају да ме натерају, размазићу децу најстрашније, купићу им бубњеве, даире и маркере у свим бојама!
Злато, бака је стара па јој сметају бубњеви, али тата и мама су млади, они то обожавају, само удрите, они се само праве да им то смета!
А тек што поклопци за шерпе дивно звуче... поготово кад се очукају од ударања... :rotf:

Е па ако будем живела на селу или на мору, нека их по цело лето код мене, али шерпице да носим сваки дан и водам по вртићима и школи - нема теорије!
A to ne, naravno, meni su djed i baba bili promjena ambijenta, totalna promjena, što je i bio cilj cijele priče.

Jbg, danas i roditelji i babe i djedovi žive u sličnom okruženju, pa nema ni poente.

Какав је ваш став о чувању унучића? Да ли је дужност баба да чувају унучиће или добра воља, да ли је мудро преузети васпитавање унучића и растеретити родитеље...
Да ли је себично живети свој живот пуним плућима без намере да будете бака сервис? Ја сам то одавно својој деци то ставила до знања и понављам с времена на време, да када дође до тога, не рачунају на мене.
Шта кажете, колика сам немајка и будућа неташта и несвекрва и небаба,м?
Ne smaram moje da mi čuvaju dete, svakako ni ne živimo u istom gradu ali moj stav je isti i da su mi prekoputa.
Sasvim je ok da babe uskoče kad ti baš treba ali odgajaš unučiće nikako.

Какав је ваш став о чувању унучића? Да ли је дужност баба да чувају унучиће или добра воља, да ли је мудро преузети васпитавање унучића и растеретити родитеље...
Да ли је себично живети свој живот пуним плућима без намере да будете бака сервис? Ја сам то одавно својој деци то ставила до знања и понављам с времена на време, да када дође до тога, не рачунају на мене.
Jedva cekam da budem baba... i to bicu ona baba sto sece kriske leba od 3 prsta, kuva domacu supu sa rezancima i vuce unucice svuda.
Mene su iscuvale babe i ako neko to voli ?, sto da ne , nista nije moranje...

A ko bi cuvao decu,kada vec deca imaju babe i dede.Pa to je nesto najlepse na svetu.

opa pozvonila ti deca na vrata za uslugu :mrgreen:

Родитељи?
Наравно да је лепо имати унучиће.
1729792526754.png

Ја не причам о повременом чувању него о сервисирању редовном, кувању, недајбоже пеглању, свакодневним обавезама око унучића.
To je u danasnje vreme i nemoguce,jer deca dok su mala su vezana za roditelje i tesko ostaju kod babe i dede,a kad porastu,onda ide vrtic i predskolsko,pa skola,tako da nikako ne mogu biti stalno sa babom i dedom.Povremeno.

Back