Коме треба бака - сервис?

Родитељи?
Наравно да је лепо имати унучиће.
Nato, sve je hipotetički.
Mlada ne žele da da im se bilo ko meša u organizaciju života i vaspitanje dece.
Sada decu daju u jaslice, odmah i vrtić.Slobodno vreme planiraju i provode zajedno, samostalno, možeš samo u kurtoaznu posetu otići, ili, eventalno, uskočiti kada je dete u izolaciji, ne može u obdanište a roditelj ne može na bolovanje.

Nisu ovo vremena u kojima smo mi odrastali.

ti sad u pokusaju da pokazes kako si u pravu mesas stvari i kombinujes

prvo si rekao povremeno a sad pricas o smenama.

odluci se o opciji pa da pricamo :D
Pricam o smenama,jer moja deca nisu bili u vrticu,do predskolskog i kada zena i ja radimo,cuvali su ih baba i deda,a danas decu posle pola godine zivota salju u vrtice i tamo provode vreme,ali ne moze se uvek uklopiti sa radnim vremenom,pa moraju deca povremeno biti kod babe i dede.P drugacije mi ne mozes objasniti,jer sam sve to prosao,a i prolazim,jer imam 4-voro unucadi i najmladji je sad posao u predskolsko.I evo sad ove nedelje se prehladio i doktor mu je da sirup i rekao da ne ide ovu nedelju u skolicu,pa je bilo potrebno da jedan dan,ili zena ode kod njih da ga cuva,ili da bude kod nas.Morao je biti kod nas jer spremamo za slavu.

Какав је ваш став о чувању унучића? Да ли је дужност баба да чувају унучиће или добра воља, да ли је мудро преузети васпитавање унучића и растеретити родитеље...
Да ли је себично живети свој живот пуним плућима без намере да будете бака сервис? Ја сам то одавно својој деци то ставила до знања и понављам с времена на време, да када дође до тога, не рачунају на мене.
Шта кажете, колика сам немајка и будућа неташта и несвекрва и небаба,м?
100% si u pravu.
Svedok sam svega toga, decu najbolje roditelji da čuvaju i vaspitaju.

Odvedem decu kod mojih vikendom po neki put kada mogu , odvedu ih na plac , leti na bazen i šire....
Moji su penzioneri pa im prija da ih malo razmrdaju a i nama prija da se odmorimo od sitne dece.
Naravno pričuvaju ih i kada idemo na neki koncert isl.

Još par godina i to je to, proleti, već je starije dete počelo da kuka kako joj je kao dosadno kod babe& dede.

Какав је ваш став о чувању унучића? Да ли је дужност баба да чувају унучиће или добра воља, да ли је мудро преузети васпитавање унучића и растеретити родитеље...
Да ли је себично живети свој живот пуним плућима без намере да будете бака сервис? Ја сам то одавно својој деци то ставила до знања и понављам с времена на време, да када дође до тога, не рачунају на мене.

Ne mislim da je dužnost, ne mislim da je obavezno , ali mislim da je tužno. Jednom kad smo bili na odmoru pitala me ćerka pa kako cu ja bez babe, rekoh biće ti lepo lepo , to je samo par dana, ona mi kaze: ali mama, meni nikada ne može biti lepo bez moje babe . Ona i moja mama su najbolje ortakinje i moja mama je luda za njom potpuno . Ne znam, meni je nekako prirodno pomagati deci, ako možeš, posebno u prvim mesecima, niko ne može bolje da razume ćerku i da joj se nadje, nego mama. Ja jedva čekam da čuvam svoje unucice, ma ima da ih ukradem :)

Ne smaram moje da mi čuvaju dete, svakako ni ne živimo u istom gradu ali moj stav je isti i da su mi prekoputa.
Sasvim je ok da babe uskoče kad ti baš treba ali odgajaš unučiće nikako.
Kapa dolje.

:heart2:

Da imam vlastitu dijecu, ne znam što bi se moralo dogoditi da pitam starce za dadiljanje.
Znači, sveo bi susrete na minimum minimuma i pričao bi djeci o tome kako su baba i dida vještica i vještac koji žive u kućici od medenjaka.
Koliko mi je puta mater rekla: "Da nije bilo babe i dede, koji su te tako razmazili, bio bi puno bolji."
Upravo zbog toga bi vlastitu djecu od staraca držao podalje, kao od kuge.
Osvetoljubivo je to, jedva bi dočekali da mi podmetnu.
Tko se čuva, njega i Bog čuva, reče onaj neki ruski pisac, pojma nemam kako se zove, ali knjiga se zvala "Okrutnost".

Pasce seks kao kazna....nema druge...bakica bez obaveza, tu mora pasti seks...

Е па ако будем живела на селу или на мору, нека их по цело лето код мене, али шерпице да носим сваки дан и водам по вртићима и школи - нема теорије!
Pa, vidi da ti kažem, mi recimo radimo muž od 7, ja od 9, ćerki su časovi od 9, a ja u 8 krećem na posao. Mama radi popodne od 3. Ne znam na koga bih mogla da se oslonim bolje nego na mamu, da joj bar uključi peć i doprati je iz skole, bolje mama, nego da moljakam po komšiluku. Teško se stiže sve ja bih najvise volela da sve stižemo sami sa decom, ali kola nemamo , posao nam je maltene od jutra do mraka, jedno škola, drugo vrtic 2 gradska prevoza dalje. Jbg, nije iz hira , nego iz nuzde . I plaćala sam nekad takve usluge, ali se najsigurnije osećam kad su sa mojom mamom.

Nije istina,vec potreba roditelja.Nisi radio po smenama,pa ne razumes o cemu se radi.
Tako je , kad smo oboje bili popodne pakao bukvalno . Ko će po njih u vrtic, ko će sa njima kuci, sat vremena čuvanja dvoje dece minimum 600 din, džabe si radio, a ne možeš na nekim poslovima stalno tražiti prvu smenu ..hebi ga. Neka nama baba, otplaticu ja to sve.

Takodje , i njima će trebati pomoć isto jednog dana, ko će ako ne mi. Ili da ih samo strpamo u neki dom i cao. Ne ide baš, nije lepo

Ma kakvi ste i rodjenoj deci bi uzimale para za cuvanje decu!
Tuzno kakvi smo poslati.
Ja sam nekako u fazonu da će mi to biti baš top. Izlazila sam, putovala sa društvom , provodila se na max, rodila prvo dete sa 27 i sad lagano i ne znam sta da preživljavam punim plućima sa 50 ? :D osim sa unucima da uživam u parku , na moru mislim sta ćemo deda i ja tad da radimo punim plućima, ne možemo ni "ono" kao nekad , a kamoli nesto drugo hehe ..unuci će biti glavni štos, nova uloga

Back