Koliko vas bi odbacilo veru u slucaju da je evolucija cinjenica ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koliko ?

• Odbacio bih

glasova: 7 21,9%
  • Ne bih odbacio

glasova: 15 46,9%
  • Cudni su putevi Gospodnji

glasova: 3 9,4%
  • Nije ni bitno

glasova: 7 21,9%

• Ukupno glasova
    32
Sav je zivi svet savrseni u smislu nivoa konstrukcije sto ce reci da je svaki mrav savrsen isto kao i svako ljudsko bice s tim sto mnoramo u startu biti korektni kako ne bi zbrajale babe i zabe...ili vama ta matematika ista ? :D
Jeste, jedan zec je savršeno sporiji od drugog, da bi savršeno sporiji vuk mogao da ga stigne i pojede.
Brilijantno!

Zamolio bih te da se uzdrzavamo od bilo kakvih nepristojnih kvalifikacija kako ne bi u bilo kom smislu povredjivali osecanja sagovornika...
...jel vazi pa da nastavimo dalje u smeru argumentovane i konstruktivne diskusije ?
Nemoguce ako mislis da je sve deo Bozijeg plana , uz to ide i vrsta raka ociju koja se najcesce pojavljuje kod dece do pete godine.

Opet , obrazuj se , sve su mutacije , od bakterije do konja.
Posmatrali smo te bakterie , u foslima vidimo ogromne promene itd.
Slepog coveka ne mozes da nateras da vidi.
U fosilima možeš da vidiš izumrle vrste.
One koje su preostale možeš da proglasiš izmenjenim potomcima dotičnih, ali onda naletiš na vrstu koja se nije promenila zilione godina, ili uloviš kelakanta, koji je izumre pre isto zilion godina.

U fosilima možeš da vidiš izumrle vrste.
One koje su preostale možeš da proglasiš izmenjenim potomcima dotičnih, ali onda naletiš na vrstu koja se nije promenila zilione godina, ili uloviš kelakanta, koji je izumre pre isto zilion godina.
Vrsta koja je prilagodjena za okruzenje ne mora da se menja , plus mi ne znamo da li se promenila , jer fosili prikazuju samo spoljni izgled , a ako pricamo o ljudima vidimo klasicne promene u velicini mozga , ravnjanju face , prlagodjavanje karlici za hodanje na dve noge itd.
Sloj po sloj.
I dalje nisam cuo za te bioloske cinjenice koje idu protiv evolucije.

Ovo baš i nije tačno. Potražite tekst o italijanskim zidnim gušterima na ostrvu Pod Mrčaru. Od 10 jedinki naseljenih tamo početkom 70-ih godina sa ostrva Pod Kopište se nakon tri decenije razvila populacija od 5.000 guštera sa osobinama bitno različitim od onih koje i dalje dele njihovi rodjaci na Pod Kopištu - bitno izmenjen probavni trakt, veća glava, jači ugriz... a sve zato što su na novom ostrvu uslovi i hrana drugačiji.

Ako je toliko "mrdnulo" u samo 30 godina, odnosno 10-15 generacija, kolike su spontane izmene moguće kroz stotine, hiljade, milione... generacija?
Ipak je tako.
Guster je ostao guster.
On moze samo da se razvija u granicana generskog zapisa.
Neko mu je zapisao u genima dokle moze da se prilagodjava.
A to je Bog.
Mala promena je zapus iz njegovih gena.

Nisam identičan. Mutant... ne znam, šta definiše mutanta? Kao i svako od nas, imam puno mutiranih gena u odnosu na jednostavan spoj dve polovine DNK svojih roditelja.

Ne znam da li vidiš da ovo tvoje pitanje ide u prilog teoriji evolucije... :D
Naravno da ide.
Od tebe, koji imaš duže ili kraće ruke od oca i dede, veću ili manju glavu, duže ili kraće noge, manji ili veći nos,...nastaje mutacijama nova vrsta - homo evolucionikus imbecilikus.

Naravno da je evolucija cinjenica , pitao sam iz ugla vernika , zato sam tako stavio naslov.
teorija ne može biti činjenica
primer Ajnštajnova Teorija Relativiteta koja je oborena u Cernu kada je dokazano da postoji nešto brže od svetlosti a jedan od dva postulata Ajnštajnove teorije je da je svetlost najbrža..

kad ja popijem pivo i zgazim limenku, činjenica je da je pivo popijeno i limenka zgažena
kada ti tvrdiš da je svet nastao iz velikog praska, da je čovek postao od majmuna itd to je samo teorija..to nisu činjenice

teorija ne može biti činjenica
primer Ajnštajnova Teorija Relativiteta koja je oborena u Cernu kada je dokazano da postoji nešto brže od svetlosti.

kad ja popijem pivo i zgazim limenku, činjenica je da je pivo popijeno i limenka zgažena
kada ti tvrdiš da je svet nastao iz velikog praska, da je čovek postao od majmuna itd to je samo teorija..to nisu činjenice
Daj naucni dokaz da je Ajnstajnova teorija oborena , plus teorija je i da bolesti dolaze od virusa i bakterija , kao i da se sastojimo od celija....

Bakterije koje su ubijane toksicnom plastikom iza fabrike koja ih je p[ravila , neke su mutirale da ne samo prezive vec da koriste plastiku kao izvor energije , znaci posmatrana evolucija , prirodna selekcija i mutacije.
Jel imaš još neki primer osim bakterija?
Neku od ovih 6.000.000 vrsta drugih živih bića?
Mislim, pišeš mi da se krava, koja nema travu u okolini, prilagodila da brsti lišće žbunja i postala nova vrsta.
Žbunasta krava - jupi, eto dokaza za evoluciju.

Jel imaš još neki primer osim bakterija?
Neku od ovih 6.000.000 vrsta drugih živih bića?
Mislim, pišeš mi da se krava, koja nema travu u okolini, prilagodila da brsti lišće žbunja i postala nova vrsta.
Žbunasta krava - jupi, eto dokaza za evoluciju.
Vec si poceo da smaras , daj mehanizam koji ogranicava nagomilavanje mutacija ili prestani da smaras.

Druze, ti bas ne kapiras koncept prirodne selekcije. Da karikiram. Ako imas tebe i nekog lika koji slucajnom mutacijom moze da koristi kiseonik iz vode i da vas bacim nasred okeana, prezivece i preneti gene dalje onaj koji je najbolje prilagodjen toj okolini. Pogodi ko ispada iz racunice?
Druže, odakle tom liku mogućnost da koristi kiseonik iz vode?
Sve posle toga je besmislica.

Osnovac ,mutacija po mutacija , jos imamo i fosile , zamisli , ti imas anonimnu knjigu , aj da uporedimo :)
Ja imam mozak i umem da ga koristim.
Zabole me za bilo koju knjigu i šta u njoj piše, bilo da je u pitanju Biblija ili knjiga koju je napisao neki evolucionistički moron.
Imaš li ti bilo kakav materijalni dokaz za navedene mutacije, osim vaše priče da se tako desilo?

Daj naucni dokaz da je Ajnstajnova teorija oborena , plus teorija je i da bolesti dolaze od virusa i bakterija , kao i da se sastojimo od celija....

da li je postulat teorije relativiteta da ne postoji ništa brže od svetlosti?
jeste
da li se ovo pokazalo kao netačno 2011 te kada je otkrivena tkz Božja čestica koja je brža od svetlosti?
jeste

da li postulat Teorije relativiteta nije istinit?
Nije istinit

aj me sad pitaj : Kako se zove čovek koji je radio eksperiment? da li je tog dana padao sneg u Ženevi i koji sir su imali u sendvičima koje su jeli na pauzama?

Evolucija (tj. njeno postojanje) je činjenica.
Teorija je model koji povezuje činjenice i predstavlja sistematski, logički povezan skup koji opisuje i objašnjava pojave u prirodi.
Evolucija nije činjenica
nekada se govorilo i da je činjenica da je zemlja ravna ploča.. da je svetlost najbrža itd pa se pokazalo da su sve to gluposti

Ipak je tako.
Guster je ostao guster.
On moze samo da se razvija u granicana generskog zapisa.
Neko mu je zapisao u genima dokle moze da se prilagodjava.
A to je Bog.
Mala promena je zapus iz njegovih gena.

Evo da malo upotrebim tvoju argumentaciju - a kako ti znaš da postoji taj limit? Gde si ga video? Promene smo videli, ali limit nismo.

A jako me zanima - imaš npr. konja i magarca. To su dve različite vrste. Ali mogu da se pare i imaju potomstvo, uglavnom sterilno. Kako, ako je Bog postavio limit?!

da li je postulat teorije relativiteta da ne postoji ništa brže od svetlosti?
jeste
da li se ovo pokazalo kao netačno 2011 te kada je otkrivena tkz Božja čestica koja je brža od svetlosti?
jeste

da li postulat Teorije relativiteta nije istinit?
Nije istinit

aj me sad pitaj : Kako se zove čovek koji je radio eksperiment? da li je tog dana padao sneg u Ženevi i koji sir su imali u sendvičima koje su jeli na pauzama?

OPERA eksperiment (2011) – „Superluminalni neutrini“​

U septembru 2011. godine, istraživači iz eksperimenta OPERA (CERN i Gran Sasso laboratorija u Italiji) objavili su da su detektovali neutrine koji su putovali iz CERN-a do Gran Sassa brže od svetlosti — za oko 60 nanosekundi.

🧠 Ako bi to bilo tačno:​

• To bi kršilo specijalnu teoriju relativnosti (Einstein) jer je brzina svetlosti u vakuumu apsolutna granica za sve informacije i materiju.

😮 Reakcija sveta:​

• Naučna zajednica je bila skeptična, ali i zainteresovana.
  • Eksperiment je ponovljen, proverene su sve greške u merenju, kablovi, satovi, GPS sistemi...

🛠️ Otkriće greške:​

U februaru 2012. otkrivena su dva tehnička problema:

1. Slabo povezan optički kabl između GPS prijemnika i računarskog sistema → uzrokovao pogrešno merenje vremena.
  2. Pogrešna kalibracija takta (oscilatora).

Nakon ispravki, ponovljena merenja su pokazala da neutrini putuju brzinom manjom od svetlosti, kako se i očekuje.

✅ Zaključak:​

Ne, nije otkriveno ništa brže od svetlosti — OPERA rezultat iz 2011. bio je instrumentalna greška, ne fizički fenomen.

Hajde da cujemo teorije zevere :D

Back