Da li je pravoslavlje najtolerantnija religija?

Прочитао сам наслов теме па сам у складу са тим и рекао да мешаш политику и религију. У политици има толеранције.
И ти неком пишеш да проучаваш Библију 30 година ? Одајеш утисак да ти проучавање не иде од руке чим мешаш просте појмове и помињеш некакву равноправност.
Да се мало разумеш у хришћанство не би тако писао.
jednostavno pitanje, dali pravoslavlje toleroše druge religije i vere ili ne
recimo hinduizam, islam, šamanstvo...

koji je stav pravoslavlja ka hinduističkim božanstvima ili prorku Muhamedu resul allah

jednostavno pitanje, dali pravoslavlje toleroše druge religije i vere ili ne
recimo hinduizam, islam, šamanstvo...
Ни једна вера није странка па да се питамо о мирној кохабитацији и/или толеранцији. Промашио си одговор барем када је хришћанство у питању. Не може неко да изда саопштење и да на тај начин православље почне да ради другачије.
Православље не функционише тако.

Ни једна вера није странка па да се питамо о мирној кохабитацији и/или толеранцији. Промашио си одговор барем када је хришћанство у питању. Не може неко да изда саопштење и да на тај начин православље почне да ради другачије.
Православље не функционише тако.
Naslov teme:

Da li je pravoslavlje najtolerantnija religija?​

odgovor:
Pravoslavlje nije tolerantna religija

sve dok pravoslavlje ne prizna druge religije da su i one ravnopravne sa njima u svojim verovavanjima - nema nikakve reci o toleranciji
Не разумеш се ни у хришћанство ни у православље. Нема православље функцију да тек тако (јер је неком пало нешто на памет) да одлучи да ради другачије него што сада ради.

Naslov teme:

odgovor:
Pravoslavlje nije tolerantna religija
Ниси образложио зашто.

Не разумеш се ни у хришћанство ни у православље. Нема православље функцију да тек тако (јер је неком пало нешто на памет) да одлучи да ради другачије него што сада ради.

Ниси образложио зашто.
ja smatram da pravoslavlje ne tolerise druge religije i bogove i zato je pravoslavlje netolerantna vera

ako mislis drugacije, mozes da se izjasnis i ubedis me da u stvari pravoslavlje je tolerantno na druge religije, verovanja i ucenja

ja smatram da pravoslavlje ne tolerise druge religije i bogove i zato je pravoslavlje netolerantna vera
Ниси прочитао Мојсијеве књиге ?
ako mislis drugacije, mozes da se izjasnis i ubedis me da u stvari pravoslavlje je tolerantno na druge religije, verovanja i ucenja
Јел неко православан тера неког другог на силу да напусти своју веру ? Не.

Ниси прочитао Мојсијеве књиге ?

Јел неко православан тера неког другог на силу да напусти своју веру ? Не.
ja govorim o temi koja glasi:

Dali pravoslavlje kao jedna od mnogih religija u svetu tolerise ostale religije, vere i njihova verovanja

To ti je odgovoreno hrpu puta. Za nas pravoslavne je dan Gospodnji nedelja, a i petak takođe ima poseban status. Subota je posvećena sjećanju na pokojnike (obilazak grobalja, paljenje sveća, davanje imena za pominjanje na svetim liturgijama, molitve, milostinje...; mada se svaki dan treba moliti za pokojnike).
Jeste, odgovoreno je hrpu puta od strane tebe, starca Pajsija, brata Gavrila, i oca Kleope itd itd. A sve sto pise u Bibliji to po vama moze da ide pravo u kantu za smece. Evo citav tvoj komentar je skroz u suprotnosti sa Biblijom, ali bukvalno citav. Kakvi pokojnici covece, kakvi bakraci, kakvo moljenje za njihove duse kad oni spavaju i cekaju vaskrsenje? Dan gospodnji je SUBOTA, to je napisano na pedeset mesta kroz Bibliju, a nedelja se nigde ne pominje. Okej, da se proslavi, da se obelezi na neki nacin kakav smatras da treba, ali jedan je dan gospodnji a to je subota. Isus nije dosao da pokvari zakon, sam Isus kaze ni jedno slovo zakona nece nestati. Ali nije znao mucenik sa kim ce posla da ima, da ce razni starci i sveti oci da mu od religije naprave najobicniju idolopoklonicku paganstinu, u sustini sujeverje a ne veru.

Ni jedna vera ne tolerise druge, kada se govori o veri i kroz veru. Ni jedna ne priznaje druge bogove, sto je normalno. Ali, kao sto rece RIA777, pravoslavlje i pravoslavci ne idu okolo i maltretiraju ljude da predu u pravoslavlje ili ih isteruju ako to ne zele da budu. Dok u Islamu je to sasvim normalna pojava.

Jeste, odgovoreno je hrpu puta od strane tebe, starca Pajsija, brata Gavrila, i oca Kleope itd itd. A sve sto pise u Bibliji to po vama moze da ide pravo u kantu za smece. Evo citav tvoj komentar je skroz u suprotnosti sa Biblijom, ali bukvalno citav. Kakvi pokojnici covece, kakvi bakraci, kakvo moljenje za njihove duse kad oni spavaju i cekaju vaskrsenje? Dan gospodnji je SUBOTA, to je napisano na pedeset mesta kroz Bibliju, a nedelja se nigde ne pominje.
Читао си Нови Завет ? После Христовог васкрсења дан Господњи није више субота.

Ниси читао Нови Завет ? После Христовог васкрсења дан Господњи није више субота.
Gde to pise i ko to kaze? Nadji mi tekst koji menja sedmi dan iz subote u nedelju i pojescu sva izasrana govna. Cak i crkveni kalendar krece od nedelje. Kakav je to vecni zakon, zapisan u bozijoj zapovesti, koji se onda promeni?

to i ja kazem, pravoslavlje je ekstremno netolerantna religija
Помешао си ислам и православље. Хајде сабери се па читај шта пишеш. Пишеш потпуно бесмислене ствари.

Gde to pise i ko to kaze?
Апостоли су се састајали кад -"У први дан недеље". А то је који био дан у време апостола Павла ? Недеља, зар не ?
Nadji mi tekst koji menja sedmi dan iz subote u nedelju i pojescu sva izasrana govna. Cak i crkveni kalendar krece od nedelje. Kakav je to vecni zakon, zapisan u bozijoj zapovesti, koji se onda promeni?
Знаш како, постоји и историја. То што ти пишеш то тако пролази код протестаната.
Православље познаје и историју, не базира се само и искључиво на Библији, није то sola scriptura као протестанти

Помешао си ислам и православље. Хајде сабери се па читај шта пишеш. Пишеш потпуно бесмислене ствари.
Ne znam sta covek smatra netolerancijom, ocigledno da je kidanje glave preporuceno u toleranciji. Ili dolazak u neku hrisacnsku zemlju, a onda zabijanje po getoima gde normalan covek ili sama zena ne moze vise ni da prodje ulicom od te silne tolerancije.

Апостоли су се састајали кад -"У први дан недеље". А то је који био дан у време апостола Павла ? Недеља, зар не ?

Знаш како, постоји и историја. То што ти пишеш то тако пролази код протестаната.
Православље познаје и историју, не базира се само и искључиво на Библији, није то sola scriptura као протестанти
Jesu se sastajali u prvi dan nedelje, ne sporim, ali zasto bi to znacilo da se sedmi dan gospodnji ukida i prelazi u prvi dan? To moze da bude nesto sto se obelezava, i treba, ali promeniti citav jedan zakon i to ni manje ni vise nego iz 10 bozijih zapovesti, malo mi nema logike a ni objasnjenja.
Postoji istorija i kod jevreja, verbalna tora kako kazu, postoji Talmud, pa ne znaci da je odatle sve tacno.

Jeste, odgovoreno je hrpu puta od strane tebe, starca Pajsija, brata Gavrila, i oca Kleope itd itd. A sve sto pise u Bibliji to po vama moze da ide pravo u kantu za smece. Evo citav tvoj komentar je skroz u suprotnosti sa Biblijom, ali bukvalno citav. Kakvi pokojnici covece, kakvi bakraci, kakvo moljenje za njihove duse kad oni spavaju i cekaju vaskrsenje? Dan gospodnji je SUBOTA, to je napisano na pedeset mesta kroz Bibliju, a nedelja se nigde ne pominje. Okej, da se proslavi, da se obelezi na neki nacin kakav smatras da treba, ali jedan je dan gospodnji a to je subota. Isus nije dosao da pokvari zakon, sam Isus kaze ni jedno slovo zakona nece nestati. Ali nije znao mucenik sa kim ce posla da ima, da ce razni starci i sveti oci da mu od religije naprave najobicniju idolopoklonicku paganstinu, u sustini sujeverje a ne veru.
Slušam Crkvu, a nju su utemeljili apostoli. A crkva kaže nedelja i meni je onda nedelja.

Gde to pise i ko to kaze? Nadji mi tekst koji menja sedmi dan iz subote u nedelju i pojescu sva izasrana govna.
Промакло ти је питање. Када апостол Павле позива да буде састајање ? У први дан недеље. А тај дан је данас недеља а тада је први дан недеље уместо понедељка био недеља.
А што се тиче милостиње за свете, као што уредих по Црквама галатијским, тако чините и ви.
Сваког првог дана недјеље, нека сваки од вас оставља код себе сакупљајући колико може, да не бивају прикупљања онда када дођем (1. Кор. 16)
Где апостол Павле одређује хришћанима да се састају у суботу ? Јеси нашао тај део ?

А у први дан недјеље, кад се сабраше ученици да ломе хљеб, бесјеђаше им Павле, јер намјераваше сутрадан да отиде, и продужи бесједу до поноћи. (Дап 20,7)

jesi li ti procito naslov teme?

i ja kazem da pravoslavlje nije tolerantna religija, zato sto ne tolerise ostale religije i njihova ucenja i bopgove
kraj price

Ni jedna vera ne tolerise druge, kada se govori o veri i kroz veru. Ni jedna ne priznaje druge bogove, sto je normalno. Ali, kao sto rece RIA777, pravoslavlje i pravoslavci ne idu okolo i maltretiraju ljude da predu u pravoslavlje ili ih isteruju ako to ne zele da budu. Dok u Islamu je to sasvim normalna pojava.
paganske vere priznaju jedna drugoj njihove bogove i obrede
oni znaju da postoji mnogo bogova i da svako postuje i moli se nekim svojim bogovima

Промакло ти је питање. Када апостол Павле позива да буде састајање ? У први дан недеље. А тај дан је данас недеља а тада је први дан недеље уместо понедељка био недеља.

Где апостол Павле одређује хришћанима да се састају у суботу ? Јеси нашао тај део ?
Pa ne odredjuje apostol Pavle kojim danima ce valjda da se sastaju, osim ako je apostolski dan pa moze da bira. Dan je gospodnji, a taj dan je subota, tako kaze logika i ono sto je napisano. Sve ostalo su dodaci i naklapanja, realno. Potpuno je nevazno kada se sastaju i da li je to nedelja, kazem taj dan se treba obeleziti i sastati, ali ne kao sedmi dan odmora itd itd. Uostalom, znas i sam ko je i kada uveo nedelju kao sedmi dan, iako su apostoli pricali to sto su pricali i sastajali se nedeljom, nedelja je u crkvu usla kao sedmi dan tek kada je Konstantin u cetvrtom veku to naredio.

to i ja kazem, pravoslavlje je ekstremno netolerantna religija
Није. Ислам је екстремно нетолерантан.
У исламу не пробудиш се ако одлучиш да промениш веру.
Па ко хоће да ризикује нека изволи. И у Америци је било убистава људи који су прелазили са ислама на другу веру.
То је нетолеранција.

Читао си Нови Завет ? После Христовог васкрсења дан Господњи није више субота.
Bog je naredio da subota bude gospodnji dan
i to lepo reko i zapiso, i krsenje te naredbe je smrtni greh
aj pokazi gde to u novom zavetu Bog ponistava naredbu o suboti i nareduje da nedelja postane gospodnji dan

Back