Koliko vas bi odbacilo veru u slucaju da je evolucija cinjenica ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koliko ?

• Odbacio bih

glasova: 7 21,9%
  • Ne bih odbacio

glasova: 15 46,9%
  • Cudni su putevi Gospodnji

glasova: 3 9,4%
  • Nije ni bitno

glasova: 7 21,9%

• Ukupno glasova
    32
Shvataš li da su sve navedene stvari - vaše konstrukcije?
Čime je dokazano da je arheopteriks nastao od dinosaurusa?
Time što vi to tvrdite?
Molekularni satovi su isto tako tumačenja.
Znaš li šta je naučni dokaz?

Ama kakve bre "samo naše konstrukcije"? :D

To je kao da se na sudu braniš da je DNK analiza "samo naša konstrukcija", pa zato dokaze treba odbaciti... srećno s tim!

Ako hoćeš o nečemu da raspravljaš, prvo knjigu u šake. Ovako se samo blamiraš preko svake mere. Ali bar samouvereno. :D

Ad hominem. Pa ne mogu samo ja da nudim argumente, a da ti teletabišeš. Reko' aj malo da probam tu tvoju igru. :D
Koje argumente?
Ono što čini evoluciju potencijalnom naukom je - mehanizam koji bi omogućio da se jedna vrsta pretvori u drugu vrstu.
Priče da je "a" predak "b", a da je "m" nastalo od "n" - su samo prazne priče.
Mogao si reći da je arheopteriks nastao od beskičmenjaka - isti qurac.
Imaš fosile arheopteriksa, kao i fosile dinosaura ili beskičmenjaka - nema ništa izmedju što bi potkrepilo bilo koju verziju.
Siguran sam da ovo ne shvataš, jer, Bože moj, pa po evoluciji dinosauri idu posle beskičmenjaka i riba.
Vi "znate" da je tako bilo...

Ali kako ja to da ti objasnim kad ti nedostaju i najosnovnija znanja? Da ti ja sad pričam o crvenom pomaku, a ti verovatno ne znaš ni šta je foton?

Kad se ništa ne zna, lako je nemati blama, pa otfrknuti na bilo šta. :D
Znaš li ti šta je plavi pomak?
Postavio sam ti tri pitanja o tome, ali si ih elegantno preskočio.
Čudno...sa tolikim tvojim znanjem iz astrofizike?

Ama kakve bre "samo naše konstrukcije"? :D

To je kao da se na sudu braniš da je DNK analiza "samo naša konstrukcija", pa zato dokaze treba odbaciti... srećno s tim!

Ako hoćeš o nečemu da raspravljaš, prvo knjigu u šake. Ovako se samo blamiraš preko svake mere. Ali bar samouvereno. :D
Opet fore o tvojoj superiornosti...
Svestan sam da niko od vas nije studirao biologiju, ali bar bi trebali malo manje da budete bahati u svom neznanju...

Opet fore o tvojoj superiornosti...
Svestan sam da niko od vas nije studirao biologiju, ali bar bi trebali malo manje da budete bahati u svom neznanju...

Evo sad od srca da ti kažem: ne kaki.

A superiornost je relativan pojam koji zavisi od konteksta. Superiornost u čemu?

Na ovde dotaknute teme - da, moje znanje je bez ikakve sumnje superiorno u odnosu na tvoje neznanje. Mani me samo new age palamudjenja kako je istina individualna. :D

I za razliku od tebe, ne upuštam se u diskusije na teme kojima se neko celog života bavi, a ja o njima eventualno video nešto na YT.

Jehova je još bio mali, a El nije hteo da mu kupi igračke.
Ni plastelin...ali ga je pustio da se igra u blatu. :mrgreen:
све је то јалово. свако има своју истину и чињенице и дрште се тога. :D
иначе по прдесети пут о еволуцији од кад сам овде

Evo sad od srca da ti kažem: ne kaki.

A superiornost je relativan pojam koji zavisi od konteksta. Superiornost u čemu?

Na ovde dotaknute teme - da, moje znanje je bez ikakve sumnje superiorno u odnosu na tvoje neznanje. Mani me samo new age palamudjenja kako je istina individualna. :D
Tvoje znanje?
Koje?
Pa ti ništa od nekog makar početničkog znanja o biologiji nisi pokazao.
Pišeš o promeni boje moljaca, Hekelovim embrionima, nabacuješ neke pojmove o kojima očigledno ne znaš ništa.
A tek tvoje "znanje" iz astrofizike...
I za razliku od tebe, ne upuštam se u diskusije na teme kojima se neko celog života bavi, a ja o njima eventualno video nešto na YT.
Pa što onda pišeš na ovoj temi?

...I za razliku od tebe, ne upuštam se u diskusije na teme kojima se neko celog života bavi, a ja o njima eventualno video nešto na YT.
Posto kazes da se ne upustas u diskusija o kojima si nesto cuo na yt,dali to mozda znaci da si voljan i spreman da odbranis evoluciju koju vam je srusila jedna obicna crna capla sa njenim ekskluzivnim mehanizmom za lovljenje riba ?
Demontirala vas doticna caplja uz duz i popreko,pukli vam svi savovi postulata u kojima se kunete..
Evo da vas malo potsetim o cemu je rec pa da nakon toga otvorimo ozbiljnu i argumentovanu diskusiju:

...dakle imate oko najmanje 75 priznatih vrsti ove ptice koje zive u identicnim zivotnim uslovima,sa podjednako istim faktorima koji bi uticale na bilo kakvu promenu genetskog koda ,isti jelovnik koji obezbedjuju u podjednako istim sredinama ali eto vam muke - samo vam je crna caplja promovisala "ribolovnu novotariju" cisto da vam pokvari BUKVALNO SVE FUNDAMENTALNE MATEMATIKE u vasoj teoriji...
Pogledajte dobro video istrazite malo o ovome i vratite se da nastavimo sa argumentima ali idemo iz pocetka do kraja...

"Svako ima svoju istinu" nas je dovelo do ove idiokratije kojoj danas svedočimo.
зашто би твоја истина, тачније туђа а ти је прихватио била тачна. квантитет људи који верују у божије стварање или случајно настајање не мора да значи да је истина, ипак све су то догме што научне што верске.

Posto kazes da se ne upustas u diskusija o kojima si nesto cuo na yt,dali to mozda znaci da si voljan i spreman da odbranis evoluciju koju vam je srusila jedna obicna crna capla sa njenim ekskluzivnim mehanizmom za lovljenje riba ?
Demontirala vas doticna caplja uz duz i popreko,pukli vam svi savovi postulata u kojima se kunete..
Evo da vas malo potsetim o cemu je rec pa da nakon toga otvorimo ozbiljnu i argumentovanu diskusiju:

...dakle imate oko najmanje 75 priznatih vrsti ove ptice koje zive u identicnim zivotnim uslovima,sa podjednako istim faktorima koji bi uticale na bilo kakvu promenu genetskog koda ,isti jelovnik koji obezbedjuju u podjednako istim sredinama ali eto vam muke - samo vam je crna caplja promovisala "ribolovnu novotariju" cisto da vam pokvari BUKVALNO SVE FUNDAMENTALNE MATEMATIKE u vasoj teoriji...
Pogledajte dobro video istrazite malo o ovome i vratite se da nastavimo sa argumentima ali idemo iz pocetka do kraja...

Joj... joj... joj... :D

зашто би твоја истина, тачније туђа а ти је прихватио била тачна. квантитет људи који верују у божије стварање или случајно настајање не мора да значи да је истина, ипак све су то догме што научне што верске.

Verovanje i istina su različite stvari.

Verovanje jeste indivudualno, ali istina može biti individualna samo za subjektivne pojmove, poput "lepo", "dobro", itd.

Kad su činjenice u pitanju, istina je jedna, objektivna, i ne zavisi od nečijeg verovanja ili mišljenja.

Evolucija je činjenica, verovao neko u nju ili ne. To je dokazana, objektivna istina.
Inače, evolucija se ne bavi ni pitanjem kako je život nastao ni pitanjem da li postoji Tvorac, već isključivo mehanizmom promena kroz generacije.

Uzgred - reći da je nešto dogma nauke je oksimoron. Otkriva duboko neznanje šta pojam nauka uopšte znači.

I meni. Ali vernici očigledno nemaju dovoljno mašte, hrabrosti čak ni da zamisle takav scenario, ono šbb kbb
Toliko se boje njihovog Boga punog ljubavi.

Šta ako izmaštaju za trenutak i baš tad umru. Sledi im kuvanje u loncu.
Ja bih mogla da zamislim božansko stvaranje vrsta.
I ladno bih odbacila TE. Rekla bih - Bože svaka čast.

Verovanje i istina su različite stvari.

Verovanje jeste indivudualno, ali istina može biti individualna samo za subjektivne pojmove, poput "lepo", "dobro", itd.

Kad su činjenice u pitanju, istina je jedna, objektivna, i ne zavisi od nečijeg verovanja ili mišljenja.

Evolucija je činjenica, verovao neko u nju ili ne. To je dokazana, objektivna istina.
Inače, evolucija se ne bavi ni pitanjem kako je život nastao ni pitanjem da li postoji Tvorac, već isključivo mehanizmom promena kroz generacije.

Uzgred - reći da je nešto dogma nauke je oksimoron. Otkriva duboko neznanje šta pojam nauka uopšte znači.
ти онда очито се не разумеш у науку
у почетку општи математички рачун је ишао редом а онда су донели декрет да првенство има заграда множење и дељење па тек сабирање и одузимање
ето толико о науци а математика је најближа егзактности.
па ако се одлучи да је човек настао од мајмуна а рећи ће да то ипак није био мајмун а свима је јасно да је по скицама мајмун ај ти сад у научној заједници кажи да је то глупост. летео би на марс без илона маска и твоја каријера је завршена.

не бави се , она креће од средине?

evolucija jeste činjenica...genetika to jasno pokazuje....samo što ne postoji survival of fittest kao mehanizam nego kreativna inteligentna životna energija koja se ispoljava kroz usavršavanje živih bića...kod ljudi nije samo evolucija u pitanju nego je postojala intervencija verovatno od strane vanzemaljaca koje su ljudi slavili kao bogove...

ти онда очито се не разумеш у науку
у почетку општи математички рачун је ишао редом а онда су донели декрет да првенство има заграда множење и дељење па тек сабирање и одузимање
ето толико о науци а математика је најближа егзактности.
па ако се одлучи да је човек настао од мајмуна а рећи ће да то ипак није био мајмун а свима је јасно да је по скицама мајмун ај ти сад у научној заједници кажи да је то глупост. летео би на марс без илона маска и твоја каријера је завршена.

не бави се , она креће од средине?

Brrr... Zašto se upuštate u ovakavo krindžovanje, ljudi? Šta vam to treba u životu?

Kakve veze imaju matematičke konvencije sa tim šta je nauka? :D

evolucija jeste činjenica...genetika to jasno pokazuje....samo što ne postoji survival of fittest kao mehanizam nego kreativna inteligentna životna energija koja se ispoljava kroz usavršavanje živih bića...kod ljudi nije samo evolucija u pitanju nego je postojala intervencija verovatno od strane vanzemaljaca koje su ljudi slavili kao bogove...

Svega imamo u radnji... od kreacionizma do pseudonauke. :D

Back