Lucius Vorenus
Zainteresovan član
- Poruka
- 473
у више наврата је боравио по пар месеци чак и код разних других људи и никада никаквих проблема због тога није било.
Дружила сам се са много људи који имају пудле (са њих десетак)
Ne mogu u ovo da poverujem. Neću reći da izmišljaš ali ovo mi više deluje kao neki privatni rat protiv mene, bez obzira šta ja napisao javiće se neko da kaže suprotno.
Isto ja mogu reći da 15 godina imam pudlu i da znam 50 ljudi koji ih imaju i da su svi redom imali probleme koje sam naveo ali ne verujem da bi mi iko poverovao.
Ono što ja znam i što je činjenica, 5 godina sam učesnik i moderator na forumu Balkan kinology i pregledao sam na stotine ako ne i hiljade upisa i tema o pudlicama, i ne pamtim da sam ovako nešto pročitao.
Skoro svi do jednog imaju sledećih problema:
- Posesivnost izražena do te mere da isključivo daju vlasniku da ih mazi i izvodi u šetnju
- Destruktivnost i agonija kada su same jer žele da su neprestano u kontaktu sa vlasnikom
- Velika obaveza oko nege, šetnje, trimovanja. Veliki broj vlasnika kaže kako im je lakše bilo dete da odgaje nego pudlu.
Inače čast ako si uspela svoju pudlicu da vaspitaš da mesecima bude bez tebe i još imaš desetak prijatelja koji su na isti način uspeli da reše problem koji muči milione vlasnika širom planete, onda je zaista nešto revulucionarno na pomolu, možda su evolucijom izgubile nekadašnje atribute koji su ih krasile i činile psima samo jednog gospodara. Senzacija.
Šta god devojka odabrala želim joj puno sreće, pre svega da štene bude zdravo a ljubavi nikada neće da manjka.