Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
znam samo koj pas nije za stan i za dosađivanje *malino
oni definitivno traže akciju i zadatke inače ih sami izmisle

a definitivno je izbor br 1 za dvorište i nekoga ko ima puno vremena i volje za bavljenjem psom

westi ne moze da se nadje ispod 250 evra..psa cu najverovatnije uzeti negde u julu\junu\avgustu..do tada skupicu 300 ili malo vise evra..tako da mi se westi ne uklapa u racunicu.retriver se baas puno linja i nije bas za stan po meni.doduse za linjanje ima resenja(delimicnog) FURminator..ali nazalost retrivera otpisujem...ima li neko jos neki predlog??

shnaucer
savrsen pas a linja se jaaaaako malo
uopste ne gubi dlaku kao recimo retriver ili tako neka rasa
opada mu malo dlake kada je dugacka,ali oni se shishaju pa dlaka raste stalno...kao nasa kosa recimo...i tako malo opada9kada se zapusti i ne sisa se dugo,onda pocne da se linja ali sve je to minimalno)
zaista su odlicni za stan
a ima i 3 varijeteta
patuljasti srednji i veliki
pa koji ti najvise odgovara
moj glas uvek ide velikom,zato sto sam imala zenku u stanu 13 ipo godina

za sada najvise mi se svidjaju i odgovaraju:patuljasta i srednja pudla,labrador,patuljasti snaucer,mops,westi(jeste da mi se ne uklapa cena ali oni su mi tiha patnja)patuljasti pinc,sar-pei mi se jako dopada ali problem je nega nabora,po meni i malo cudan temperament.

У мом крају су вестији јефтинији од пудли... Ја сам мог платила 200 евра са родовником, а овде толико коштају пудле без родовника... (са родовником су од 250-300).

Svi psi se linjaju.

Ali i ovo je veliko ali,ako ih cetkate bar dva puta dnevno imacete mnogo manje problema sa dlakama po kuci.

Ja moju labradorku cetkam 3 puta dnevno i nemam problema sa dlakama

svaki pas se linja znam ja to neki mane neki vise kod nekih je dlaka lako uocljiva kad opadne a kod nekih nije.pudle,westi,snaucer itd skoro pad ase ni ne linjaju samo treba das e sisaju i trimuju to mi je dobro poznato.mislim da bih mogla da izadjem na kraj s labradorom u stanu.sta vi mislite za labradora?

Meni samo ne ide u glavu kako si mogla da dozvoliš da ti dva psa odlete pod auto.
Ovde je već rečeno da svaki pas može u stan, osim par izuzetaka.
Labrador je aktivan pas kao i svi lovni psi, i potrebno mu je puno šetnje i igranja ali to ne znači da ne može u stan.

Labrador je nekako i moj izbor, ako ti nisu preveliki (inače, kuje su dosta sitnije od mužjaka), već sam pomenula Aru koja živi u stanu i ima cimerku pekinezerku. A što se tiče dlaka, Jacob je u pravu, nemarase koja se uopšte ne linja, a za labradore se Furminator odlično pokazao.

Ma westika je zakon. Ja se druzim vec dve godine sa njom, i svaki dan me iznenadi sa nekom novom idejom, stvarno su neverovatno inspirativni psi. I kako da ti izlazi iz racunice, kada si rekla da bi trebala ustedeti oko 300e, znaci taman to je to. Ja sam svoju zenku platio takodje 300e sve sa rodovnikom, jedino sto sam za EU pass morao da dodam jos 100e, ali tebi to ne treba. Znaci taman imas raspolozivu sumu da mozes da je kupis, a moje sve preporuke idu ka tim ludim psicima.

Ako ti treba pas za stan , srednje velik i koji se ne linja onda bih ti preporucila Labradoodle-a , to je mesanac labradora i pudle , taj pas je ukrstan da bi se dobio pas koji se ni malo linja zbog onih koji su alergicni na psecu dlaku ! Evo dacu ti i link pa mozes sve lepo da procitas :
http://www.pasoddy.com/dog/labradoodle_.php
http://www.pasoddy.com/dog/labradoodle_foto.php
http://www.pasoddy.com/dog/labradoodle.php
Ja sam ti dala linkove za koje mislim da su dobri a ti mozes naci nesto vise informacija na internetu ako zelis !
p.s. ovde mozes da se raspitas putem oglasa ko prodaje takve pse : http://www.pasoddy.com/oglasi.php

Poslednja izmena:
a fox terijer? Kao ova moja gospođica? Definitivno se ne linja, ne oseća se miris u stanu, umiljata, vesela, beskrajno radoznala, poslušna za jednog terijera(hoće i da čeka ispred prodavnice!), može lako da se podigne i ubaci u kadu...kućevni pas

Što se tiče retrivera i linjanja- kako koji! Ja ih imam troje- jedan se isključivo 2 puta godišnje olinja, između toga ne ispusti niti jednu dlaku maltene, jedan se stalno pomalo linja a treći kako kad. Labradori se isto tako linjaju samo što imaju oštriju dlaku koja se zabada u tepihe za razliku od goldenove koja ostaje na površini. A razlika u visini labradora kuje i mužjaka je do 3 cm ( za razliku od goldena gdje je razlika do 10 cm).
Ne mogu vjerovati da u Srbiji ima pasa s rodovnicom za 250 eura :eek:

Onda bolje uzmi kovrdžavog bišona ili patuljastu ili toy pudlu, oni se sigurno ne linjaju. A maltezeri, mislim, imaju svoju temu u FCI delu, u IX grupi. Mada moj glas od svih tih toy rasa ide tulearskom kotonu.

UZMI IRSKOG SETERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:pas::::pas::pas::pas::pas::pas::pas:

iz dana u dan sve je teze odabrati ...u pocetku sam mislila da sam se u potragu upustila prerano ali sada vidim da nisam,jos godinu dana imam da izvagam sve cinjenice i iskustva drugih:)Hvala na savetima i predlozima.
P.S:devojke sa dobermanima najsexy-ne znam nisam videla nijednu xDD
P.P.S nisam tip za staforde,dobermane itd. nazalost nije da mislim da su losi,nekako sve mislim da ljudi biraju psa da bude sto slicniji njima,ja bih volela neku mazu,sa kojom i pocetnik moze da izadje na kraj ali nisam ni za zlatnog retrivera jer iako pas za pocetnike -voli svakoga i mislim da mu treba bas mnogo fizicke aktivnosti-trcanje i sl.

Back