Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Te dve rase nemaju ama baš ništa zajedničko-osim što su oboje psi. S obzirom da izgleda da nemaš baš nekog iskustva sa psima, bolje uzmi retrivera, staford je ipak terijer. A ako hoćeš da se osećaš sigurnije, uzmi crnog ili čokoladnog labradora, izgledaju malo "oštrije" od krem labradora i od zlatnih retrivera a isto su tako dobri i blagi. Naravno, sve ovo ako imaš uslove za psa-dovoljno prostora, novca za nepredviđene troškove tipa veterinara, dovoljno vremena da vodiš psa bar triput dnevno u šetnju, da se igraš sa njim, da mu neguješ dlaku... Sve u svemu, nabavka psa je velika stvar, to je jedno čitavo živo biće koje bi u najboljem slučaju trebalo da ti postane član porodice narednih 10-15 godina. Ako nisi spremna na sve to, naročito na ovo poslednje-da je pas živo biće i deo porodice, najbolje da i ne uzimaš psa.

Poslednja izmena:
Dvoumim se izmedju Z.Retrivera i Staforda.Retriver je nezan i sladak pas a sa druge strane staford je jak i opasan,ali je covek pored njega sigurniji.Da li mozda neko zna koji pas bi mogao lakse da se dresira?:p

Шта значи да си ''поред њега сигурнији''? :confused: Треба ти пас чувар да ти чува двориште-имовину, или као кућни љубимац?

Te dve rase nemaju ama baš ništa zajedničko-osim što su oboje psi. S obzirom da izgleda da nemaš baš nekog iskustva sa psima, bolje uzmi retrivera, staford je ipak terijer. A ako hoćeš da se osećaš sigurnije, uzmi crnog ili čokoladnog labradora, izgledaju malo "oštrije" od krem labradora i od zlatnih retrivera a isto su tako dobri i blagi. Naravno, sve ovo ako imaš uslove za psa-dovoljno prostora, novca za nepredviđene troškove tipa veterinara, dovoljno vremena da vodiš psa bar triput dnevno u šetnju, da se igraš sa njim, da mu neguješ dlaku... Sve u svemu, nabavka psa je velika stvar, to je jedno čitavo živo biće koje bi u najboljem slučaju trebalo da ti postane član porodice narednih 10-15 godina. Ako nisi spremna na sve to, naročito na ovo poslednje-da je pas živo biće i deo porodice, najbolje da i ne uzimaš psa.

:lol: Slazem se!:D To je jedno zivo bice koje ima skoro iste potrebe kao i covek, ma iste! Ako hoces kucnog ljubimca - uzmi retrivera, a ako hoces ,,cuvara" - uzmi staforda. Prosto.:lol:

Дефинитивно знам ког пса не узети!:confused:
Била сам данас код људи који имају шар пеја. Пас живи у стану, не напољу...али како то биће смрдиии....:eek:
Само једном сам га помиловала и рука ми је после смрдела још пола сата...:(

Била сам данас код људи који имају шар пеја. Пас живи у стану, не напољу...али како то биће смрдиии....:eek:

Ju,ju!!! :eek:
Boze...pa i ja sam znala da smrde..ali ne bas toliko... :eek:
I kako sar - peja drze u stanu??
Mislim....meni je to pas koji je za napolje..;aha:

Po meni šar-pei definitivno nije pas za van. Možda smrdi zbog naborane kože, koliko znam svim naboranim psima se jako često moraju čistiti ti nabori jer često dođe do infekcija. Znam da frendovi buldogaši to rade svaka 2 dana.
Ja imam ženku goldena koja je sklona upalama uha i čim počne upala ona se usmrdi, kad prestane, prestane smrditi. I što sad, nije jadan pas kriv. Kad joj prođe upala, okupam ju i onda miriši :mrgreen:

Evo ispod objašnjenja, ni meni ništa drugo ne pada na pamet.

Po meni šar-pei definitivno nije pas za van. Možda smrdi zbog naborane kože, koliko znam svim naboranim psima se jako često moraju čistiti ti nabori jer često dođe do infekcija. Znam da frendovi buldogaši to rade svaka 2 dana.
Ja imam ženku goldena koja je sklona upalama uha i čim počne upala ona se usmrdi, kad prestane, prestane smrditi. I što sad, nije jadan pas kriv. Kad joj prođe upala, okupam ju i onda miriši :mrgreen:

Не знам, први пут сам сада имала прилике да додирнем шар-пеја. Нисам у стану осетила неки посебан мирис, али кад сам га помазила по врату - длака му је оштра и као масна, и рука ми је после тога смрдела и као да је била масна...:(

Безвезе је рећи ''пас није крив''....нико овде никога не криви...:lol: Говори се о томе ког пса узети...па, реко, да изнесем своје запажање о шар-пеју као љубимцу у стану, да зна неко ко буде читао ову тему, а размишљао о томе ког пса узети....

Šar-pej u slobodnom prevodu sa kineskog znači peskovita koža, što si ti i osetila pod rukom, da izvorni psi imaju grubu, hrapavu na dodir dlaku. E sad, ti kožni nabori su dosta specifični i zahtevni u pogledu održavanja higijene i kod te rase su kožne infekcije dosta česte a koža se sama protiv toga bori pojačanim lučenjem lojnih žlezda. Dakle, biće da su krivi vlasnici koji nisu o tome poveli računa kad su nabavljali psa pa njegove potrebe prevazilaze njihove mogućnosti ili njihovu informisanost... Kaad se već pominje ko jeste a ko nije kriv.

Lepo..;klap:
Hvala sto si to podelila sa nama..:aha:
Zato sto neki kazu svoju dilemu i onda odu... :roll:
Kad ga dobijes obavezno kaci slike..da vidimo lepotana..:heart:

Citala sam post,pomislila sam na trenutak da sam ja ta sa dilemom sto je otisla....nisam otisla,citam postove,razmisljam,vazem......Nista jos nisam odlucila,kad odlucim javljam...westi ,pudla ili patuljasti snaucer.....Pozdrav!

Hellen, rekla sam to da pas nije kriv jer je zvučalo kao da je obilježje pasmine šar-pei da smrde, da je to stvarno obilježje onda bi bio pas kriv. Samo sam htjela naglasti ono što je i mimi rekla - vlasnici su krivi jer se ne znaju/neće brinuti o pasmini na adekvatan način. A smrad je u ovom slučaju najmanji problem.

Eh, i da objasnim zašto ne bih držala shar-peija vani - to su psi koji imaju kratku dlaku bez poddlake, dakle nema ih što štiti od hladnoće. Mislim ja ne ostavljam ni goldene sa 3 tone poddlake vani, ali to sam ja :D

Poslednja izmena:
Mislim da si ispravno postupila.
Retriver je odličan pas za ljude koji nemaju puno iskustva u odgoju pasa.
Tolerantan je i prema ljudima i prema životinjama, dobar sa decom, nije agresivan. S druge strane Američki staford je kvalitetniji pas u svakom pogledu, ali mu je potreban vlasnik u kojem će on videti autoritet, koji će mu jasno pokazati njegovo mesto u porodici (čoporu).

Mislim da si ispravno postupila.
Retriver je odličan pas za ljude koji nemaju puno iskustva u odgoju pasa.
Tolerantan je i prema ljudima i prema životinjama, dobar sa decom, nije agresivan. S druge strane Američki staford je kvalitetniji pas u svakom pogledu, ali mu je potreban vlasnik u kojem će on videti autoritet, koji će mu jasno pokazati njegovo mesto u porodici (čoporu).

Шта значи ''квалитетнији у сваком погледу''? За ШТА квалитетнији?

Back