Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo na islandu je benzin 1.30 evra a nemaju svoju rafineriju nego uvoze gotov proizvod.mislim da u srbiji pljackaju narod sve na sitno al na svakom cosku.ovde se npr.ne naplacuje nikakva overa u sudu ili opstini.bilo overa potpisa ili punomocja i sl.a znam da u srbiji za svaki k...ac traze overu i to dobro naplate.pa onda placanje te magistrale kroz vojvodinu vec 30 godina kao da je autoput.ulje i mleko su jeftiniji na islandu nego u srbiji.da napomenem da je prosecna plata oko 2000 evra.a to vredi kod nas ko 1000.sramota kako pljackaju narod u srbiji.a da, recimo kad kupis nov auto ne moras na tehnicki i ostale zajebancije tri godine.jedino je kasko obavezan.zato se i ne sekiraju ako imaju udes.

Ali zato imamo ZOZOVACU ...

Glas Javnosti :

Živadinović, inače, bivši policijski inspektor je pre 10 godina u svom privatnom preduzeću "Zoza" proizveo 7.400 litara rakije, koju je deklarisao kao lozovaču i distribuirao na području Srbije i Vojvodine. Za proizvodnju ove rakije on je koristio industrijski metil-alkohol, koji je dobio od Bitevića, a koji je bio skladišten kod Radića. Od ove rakije se početkom 1998. godine otrovalo 56 ljudi, a njih 43 je preminulo. Rodbina stradalih ljudi svedočila je da su oni umirali u najtežim mukama.

Stojanka Filipović, iz sela Krčmari kod Kuršumlije, posvedočila je da je njen suprug pre smrti oslepeo. "Suprug je rakiju na kojoj je pisalo da je lozovača kupio u selu. Popio je nekoliko čašica i ubrzo se požalio na bolove na levoj strani tela. Počeo je da povraća, oslepeo je i na putu do bolnice umro", rekla je na suđenju Filipovićeva.

Detaljnije :
Glas Javnosti : http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2007/07/06/srpski/H07070504.shtml

ma i ta zozovaca je sigurno bolja od ove sto je prave ovde.ne znam kako mogu da piju to sranje.a meso suse na suvim ovcijim govnima.jedu trulu ribu kuvano fokino meso .ne zna se sta gore smrdi.nas kiseli kupus sa suvim mesom je parfem.krompir skuvaju i ne gule.jedu sve onako sa onim klicama

U Srbiji je 3 evra putarina - ako sam lepo razumeo - od NS do BG u jednom pravcu...
U Mađarskoj je 6 evra vinjeta za sve auto puteve u zemlji, za 5 dana...
'bemti...
wallbash.gif
Pa ti idi NS-BG preko Madjarske:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Slazem se da su sramotne cene putarine, a jos vise me nervira razlog-izjednacavanje sa cenama za strance...a nije im palo na pamet da njima smanje:evil::evil::evil:

prica mi jean lik koji radi na naplatnoj rampi da jedan nemac se krstio kada je cuo koliko treba da plati. Valjda prvi put isao kroz Srbiju :D

pa tek je izaso sa servisa vanrednog, menjao je amortizere posle sat vremena voznje u srbiji.
pa jos da mu naplate putarinu. pa jos kad vidi za cega mu istu naplacuju.

oni na tim naplatnim rampama treba Nama da daju pare kao odstetu sto koristimo takve puteve!

i ostaviti ove da rade kako im volja? pa nije srbija njihova prcija .to treba govnjivom motkom i njih isterati iz zemlje.ja shvatam da proizvodi iz inostranstva moraju biti toliko koliko su ali usluge koje se naplacuju u srbiji moraju biti u rangu sa primanjima a ne ko da su plate iz svajcarske.trgovacke marze na zapadu su odprilike 5-15%a kod nas ima i 100%.jednostavno vlast ne stiti gradjane od tih zelenasa.i takse za kojekakve papire su na nivou zapada sto nije normalno.

Stalno pominju da se recimo cene goriva prilagođavaju kretanjima na svetskom tržištu, berzi, ne znam ni ja čemu...
Međutim, niko od njih ne pominje poreze i prireze koji su "prikačeni" na osnovnu cenu goriva, a koji su mnogo veći nego drugde...
To samo pokazuje drskost i bezobrazluk vlasti, te žarke želje istih da se ruka zavuče duboko u džep običnog građanina...
Roknuli bi oni i više, samo kada bi znali da ne bi izazvali nikakvu reakciju javnosti... sve se kreću ivicom tolerancije i skakuću po ispranim mozgovima raje...
Najgore je što je narod "naučen" da trpi, a oni to "saginjanje glave" obilato koriste...i ne verujem da će se to ceđenje skoro promeniti na bolje...

Пут Панчево-Вршац је рађен ре неколико година у две фазе. Прве године је урађен до Владимировца (око 30км) и целом дужином је проширен. Наредне године је завршен до краја (још 30ак километара) и у року. И дан данас тај пут изгледа одлично, нарочито имајући у виду да је то међународни пут за Румунију. Заиста је квалитетно одрађен, нема рупа ни неравнина и лично сам туда возио преко 200 и било ми је удобније, пријатније и сигурније него на било ком ауто-путу у земљи.
Слична прича за пут Кузмин-Сремска Рача. деоница од неких 20км, такође рађена пре неколико година, такође туда пролази мељународни транзит и такође сам туда ишао преко 200 знатно удобније и сигурније него на било ком ауто-путу у земљи.

Е а кад сам већ ово све написао не могу да не напоменем и чувени пут Панчево-Београд. Реновиран је прошле или претпрошле године (нисам ни ја више сигуран) на деоници од панчевачког моста до дела где се раздвајају нови и стари пут (око 8-9 километара). Једно вече крене за БГ код девојке и видим склањају привремене знакове и враћају у промет све као што је било (пошто се ишло једном траком за време радова) и помислих ''мора да је ујутру пуштање пута у коришћење''. Исте ноћи око 4 ујутру враћам се кући кад оно све пуштено и спремно за коришћење. Ја са одушевљењем то прихватим и опуцам по гасу кад оно ауто поче нешто да ми скаче... ја гледам нису ми се ваљда точкови претворили у јаја па скачем по путу као јарац :? кад ја још мало тим путем, а оно ауто не мош' да ухватиш колико скаче... остаде тај пут такав до дана данашњег :evil:

Evo da ne ispadne kako ja mnogo crno posmatram na stvari...neka neko kaže bilo koji segment, neku svetlu tačku, bilo šta - vezano za saobraćaj, puteve, vozila u Srbiji...bilo šta što zavisi od nafte, što se kreće putevima... Da li ima nečega što je rešeno, što funkcioniše - kao u Evropi...?

ima! recimo da ti blicaju kola koja dolaze u susret zbog policije i radara .to na zapadu neces doziveti.:D ili da te zaustavi pandur na ulazu u sremske karlovce ko mene i pita imam li atest za plin a ne pita sto sam se usikao ko nezdrav nego vrati saobracajnu ko da nista nije bilo.

ima! recimo da ti blicaju kola koja dolaze u susret zbog policije i radara .to na zapadu neces doziveti.:D ili da te zaustavi pandur na ulazu u sremske karlovce ko mene i pita imam li atest za plin a ne pita sto sam se usikao ko nezdrav nego vrati saobracajnu ko da nista nije bilo.
Ово прво зависи у ком делу Србије се налазиш... ако се крећеш Војводином (осим у Новом Саду и околини) осећаћеш се као што ти рече - као на западу тј тешко да ћеш доживети тако нешто... ако ипак и доживиш тај сигурно није одатле. У околини Панчева такође... мени се нпр десило да лик испред стане да ме пита шта му који курaц блицам иако сам ишао иза њега типа 150-200 метара :?
Централна и јужна Србија је већ друга прича.

Што се тиче овог другог то и није баш толико ''добро'' јер ће тако исто пустити неку измајмунисану будалу која ће те завалити на семафору нпр и побити ти целу фамилију заједно с тобом.

Ово прво зависи у ком делу Србије се налазиш... ако се крећеш Војводином (осим у Новом Саду и околини) осећаћеш се као што ти рече - као на западу тј тешко да ћеш доживети тако нешто... ако ипак и доживиш тај сигурно није одатле. У околини Панчева такође... мени се нпр десило да лик испред стане да ме пита шта му који курaц блицам иако сам ишао иза њега типа 150-200 метара :?
Централна и јужна Србија је већ друга прича.

Што се тиче овог другог то и није баш толико ''добро'' јер ће тако исто пустити неку измајмунисану будалу која ће те завалити на семафору нпр и побити ти целу фамилију заједно с тобом.

jeste tu si u pravu potpuno jer je i sve vise takvih manijaka na putu.ne bi volio da mi se desi nesto takvo dok imam familiju u kolima.samo stvarno bi trebali da skinu cene drumarina po srbiji.sramota je .izgleda ko da to rade namerno samo ne znam koji im je onda cilj.?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back