Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moje mišljenje je pomalo subjektivno jer imam corollu ali..
kupio sam je polovnu sa 60.000km sad je prešla 220.000
do sada nisam imao doslovno niti jedan kvar na njoj.
mijenjao sam samo potrošne dijelove, amortizere nedavno, filtere auspuh itd...
i za nju mozeš naći jeftinije dijelove od nekih žnj proizvođača.
motor još uvijek radi ko singerica...
inače golfove ne volim pogotovo te starije modele baš su mi bljak, a i vozi ih svatko pa su dosadni :cool:
Nisam ljubitelj Golfova, nisam imao nijedan, a par puta sam vozio. Cenu uvek formira tržište, tako da tu pada odluka da li je precenjen ili ne. U osnovi nisu to loša kola za običnu gradsku upotrebu. Za duže postaje problematično to što je tvrd, neudoban, često bučan ...
Dobru cenu postižu u velikoj meri zbog jednostavnog i jeftinog održavanja. Ima tu i snalaženja po otpadima, čemu su inače vlasnici niskobudžetnih automobila prilično skloni ( polazim od sebe ). Kod Toyote recimo toga nema, moraš naći originalan deo, a za starije godište je to teško i skupo.

.......Golf.......Dobru cenu postižu u velikoj meri zbog jednostavnog i jeftinog održavanja. Ima tu i snalaženja po otpadima, čemu su inače vlasnici niskobudžetnih automobila prilično skloni ( polazim od sebe ). Kod Toyote recimo toga nema, moraš naći originalan deo, a za starije godište je to teško i skupo.

Kod Toyote toga nema jer se retko kvare ...
sml (21).gif
flm (1).gif

Kad se pomene Toyota, pomislim na ovo:
171683IMG_0005.JPG

Većina je od početka vožena kod nas, što je činjenica koja sama po sebi govori o kvalitetu...

Legenda na našim putevima...

Imam taku...tehnicki samo zamenjeno ulj i nove gume za godinu dana kolko je imamo..jedino sto smo baksuz, pa prvo nam syebu prednja vrata (bio parkiran auto, sl. jutra nadjemo vrata dobrano ulubljena), pa sad skoro kad je bila kosava kontejner se vozikao po ulici i tresnuo bash nasu toyotu, syebo vrata i retrovizor, i na kraju komsinica izlazi iz auta, taman zamenili vrata i ona ih zakuca u ogradu...

zato je bolje imati stariji i jeftiniji auto u srbiji jer nikad ne znas sa koje ce ga strane nesto cuknuti .a kod nas osiguranja nikakva.zato sam ja zeni i uzeo starog punta da se uci.vec je dvaput bio kod limara ,a koliko je pasa stradalo na putu iz novog sada do kuce da ne kazem.trebao bi je poslati u kisac do onog nesretnika sto mu lutalice poklase ovce.tek da se malo provoza kroz selo ,bilo bi efekta.

zato je bolje imati stariji i jeftiniji auto u srbiji jer nikad ne znas sa koje ce ga strane nesto cuknuti .a kod nas osiguranja nikakva.zato sam ja zeni i uzeo starog punta da se uci.vec je dvaput bio kod limara ,a koliko je pasa stradalo na putu iz novog sada do kuce da ne kazem.trebao bi je poslati u kisac do onog nesretnika sto mu lutalice poklase ovce.tek da se malo provoza kroz selo ,bilo bi efekta.

Za grad, da...apsolutno se slažem... često pri postavljanju slika skupih automobila pomenem babe i cegere, iz zlobe oguljene farbe i nepažnjom odlomljene retrovizore... Ako ne računam to što nemam $ za novi i (ili) dobar auto, jedina stvar koja me odbija od istog su neodgovorni sugrađani, koji hronično ne poštuju tuđe, štaviše bahati su... Kupiš novi auto i ubrzo se nađe neznana budala koja će da ti digne pritisak...

Ja na Imprezi već imam dva-tri slabije vidljiva kontakta od otvaranja vrata onih do mene koji su parkirani, a na haubi od gajbe za krompir, one plitke drvene... Samo ostao trag, vidi se pod uglom...

Otkačio sam, ne smeš auto ostaviti ni blizu dometa raznoraznih bolida! :mad:

To su pitanja odnosa pojedinaca prema tuđoj imovini...i to je stanje opšte nekulture u društvu...proćiće generacije dok se neke evropske vrednosti ne usvoje...
Ali:
nekvalitet goriva, putevi, proizvodnja "Juga" i Zastave 101 (ma kako je prekrstili), perverzna tarifa prilikom oporezovanja, registracije...sve one veoma visoke dažbine prema državi... to pokazatelji koliko država u stvari ne poštuje svog građanina i koliko ima žarku želju da mu čeprka po džepu...

Дефинитивно стоји (сад те као подржавам :D ) али брате има оних које откидају и већину мушкараца... имам две другарице, једна вози Х5, а друга Н2... значи могу лекције да држе већини мушкараца (сад те као демантујем и пљујем :P ). :)

Citao sam negde o tome...

U prvobitnoj zajednici, dok se covek kao bice jos razvijao, muskarac je bio lovac, a zena domacica. Shodno tome, muskarac je morao da dobro poznaje okolinu, da se snalazi u prostoru i u divljini. S druge strane, zena je bila ogranicena na pecinu, na brigu o deci i sl. Kazu da upravo tu treba traziti razloge zasto se zene slabije snalaze u saobracaju, zasto je parkiranje za njih nocna mora itd itd.

Ovo naravno ne mora da bude istinito, al dobro dodje da ispadnete najpametniji u kafani posle 6-7 Rubinovih... ;)

Kad se pomene Toyota, pomislim na ovo:
171683IMG_0005.JPG

Većina je od početka vožena kod nas, što je činjenica koja sama po sebi govori o kvalitetu...
Legenda na našim putevima...

Upravo tako !!!

Imam taku...tehnicki samo zamenjeno ulj i nove gume za godinu dana kolko je imamo..jedino sto smo baksuz, pa prvo nam syebu prednja vrata (bio parkiran auto, sl. jutra nadjemo vrata dobrano ulubljena), pa sad skoro kad je bila kosava kontejner se vozikao po ulici i tresnuo bash nasu toyotu, syebo vrata i retrovizor, i na kraju komsinica izlazi iz auta, taman zamenili vrata i ona ih zakuca u ogradu...

Jel ova ????

yota1cc2.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back