Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
На тендеру за израду аутопута од Ниша ка бугарској граници своју понуду дала је и ВС (Војска Србије). Према речима људи који су учествовали у тендерској комисији ВС је дала понуду око 65 пута јефтинију од других понуђача учесника на тендеру. Јасно је било да војска има најстручнији инжињерски кадар у држави, као и то да има бесплатну радну снагу те да је због тога дала чак 65 пута јефтинију понуду. Тендерска комисија је у начелу била прихватила понуду ВС, али је у последњем тренутку променила мишљење и посао доделила иностраној фирми која је учествовала на тендеру са 72 пута већом ценом од ВС.

Дакле, ово горе сам сазнао из веома поузданих извора, а оно што ја хоћу да продискутујемо је - да ли ви мислите да ВС има потенцијала да изведе овакве радове квалитетно? Моје мишљење је да може, јер и дан данас тамо седе врхунски стручњаци инжињери који блеје по цео дан, а знајући каква дисциплина може да се заведе међу војском ценим да би и ти путеви били за 3 класе квалитетнији од ових сада које праве... шта ви мислите?

Војска је требало да ради пројекат и грубе радове који обухватају око 80% посла, а то је пробијање деоница, равнање, насипање и развлачење инсталација итд... финалне радове - асфалтирање, постављање бандера, ограда итд је требало да ради друга фирма... опрема можда јесте застарела, али би одрадила тражени посао и не само што би одрадила него би била и знатно повољнија... а што се тиче инжињерије, довољноје само се мало распитати под којим условима се уписјуе смер за инжињере на Војној академији... редвно имају 2 или 3 пута више пријављених него што примају и увек уписани имају боље просеке и поене од цивилних факултета у одговарајућим областима (конкретно у овом примеру у односу на Електротехнички и Саобраћајни факултет).

Војска је требало да ради пројекат и грубе радове који обухватају око 80% посла, а то је пробијање деоница, равнање, насипање и развлачење инсталација итд... опрема можда јесте застарела, али би одрадила тражени посао и не само што би одрадила него би била и знатно повољнија...

Eto posla za civilnu vojsku.:D

Ne. Deo poruke o tome koji se odnosi na političare je izbrisan, problem izložen, mi ga ionako ne možemo rešiti, a nekako će valjda taj put i biti završen. Nadam se samo da će biti kvalitetno, jer kako se do sad radilo je uglavnom katastrofa. Diskusija po ovom pitanju je završena, svaku dalju ću brisati. Smislite nešto drugo.

Problem je - što svi vi rođeni pre 1982, tj. vi koji pamtite od 1990 na ovamo - znate baš kao što i ja znam - da nam se od tada politika indirektno uvukla u svaku poru života... Da nije bilo previše politike, sad bi većina nas vozila normalan automobil, a ne krševe i putevi bi bili evropski a ne takvi da klinci ginu svaki dan... Sad...neko to želi da prizna, neko ne (javno)...

Dublja je to priča, ali drugom prilikom i na drugom mestu, da ne bi trpeo poniženje da mi se brišu postovi...

(a o čemu se priča u kafani ako ne o kurvama i politici...?)

Problem je - što svi vi rođeni pre 1982, tj. vi koji pamtite od 1990 na ovamo - znate baš kao što i ja znam - da nam se od tada politika indirektno uvukla u svaku poru života... Da nije bilo previše politike, sad bi većina nas vozila normalan automobil, a ne krševe i putevi bi bili evropski a ne takvi da klinci ginu svaki dan... Sad...neko to želi da prizna, neko ne (javno)...

Dublja je to priča, ali drugom prilikom i na drugom mestu, da ne bi trpeo poniženje da mi se brišu postovi...

(a o čemu se priča u kafani ako ne o kurvama i politici...?)

Pre nego sto se obrise :

Ja bih imao svoje licno Groblje Automobila - Oldtajmera

( na svom ostrvu - naravno)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back