KO VLADA SVETOM?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako dolazi do promene realnosti. Misliš li na promenu shvatanja realnosti ?

Pa recimo da je tako, ne bas shvatanja realnosti (ni ovu vecina ne shvata kako treba), jednostavno neke teorije vise nece vaziti, neki zakoni i zakonitosti vise nece vaziti. Smak sveta ce biti za one koji se ne budu adekvatno adaptirali na sve novo.

Ja radim sa optikom pa minije jasno... ???

Mozda sam se pogresno izrazio, nisam mislio optika u smislu opticari, naocare i tako to...da ne detaljisem previse sada, jer nemam vremena, vise cu onako laicki da predstavim....kada npr. gledate u vash monitor, vi ne vidite monitor sam po sebi, vec vidite informaciju (trag svetlosti) koja je prvo usla kroz vase oci, potom je otisla u mozak do centra za vid, tamo bila obradjena, a potom prosledjena nazad do oka, da bi mi to na kraju registrovali kao monitor. Ovo je bash bash uprosceno, sada ne mogu vishe malo kasnije. I da, ne zaboravite da mi predmete vidimo ssamo sa jedne strane, nikako ne mozemo(bar vecina ne) da ih sagledamo odjednom u celosti... a uskoro nam iz kosmicke kuhinje(ali ne luize hej) stize lecenje holoformima, tacnije ono je vec tu, samo treba da se utka....i nova realnost je spremna da pocne...
31.12.2009....codex alimentarius

nista se ne salje nazad do oka......

...wrong...better luck next time (opet, ja se izvinjavam jer razumem da neko moze doslovce da shvati sta sam napisao, iako sam napomenuo da je ovo laicki napisano) .Nisam mislio doslovce da se salje nazad do oka...vec se salje tamo odakle mi dobijamo sliku nastalu prelamanjem svetlosti...
O holografs(m)kom svemiru...drugom prilikom....

Ајде ти то напиши, конкретно, дословце, па ми да прочитамо као људи, а не да кроз сваки нови пост оспораваш самог себе? :)

Људи обично не пишу о стварима у којима су лаици, јер се то народски назива просеравање... :)

Vazno je da si ga ti narodski nazvao...nisam laik u tim stvarima, vec sam rekao da je stil laicki, ali ljudi obicno vole da krive kontekst izrecenog, nista novo. Ajde vazi, napisacu ti o tome cim budem imao vise vremena, to ce biti poduzi tekst - konkretno doslovce, u digest varijanti, servirano na tanjiru, onako kako su vas u skoli naucili da prihvatate znanje. Razlika u odnosu na skolu je samo sto si sada u poziciji da sudis i procesiras stvari kroz prizmu svojih predrasuda i (ne)znanja.

pazi, ako pod parolom "servirano na tanjiru" pokusas da plasiras neku *** teoriju, to ce naici na otpor.
ali ne zato sto niko ne zna da razmislja, nego bas naopako.

a zasto se hvatamo za detalje.....odgovoricu ti u moje ime - zato sto opisujes precizan fizioloski proces, a ne nekakvu filozofsku teoremu ili statijaznam sta.......

Pa recimo da je tako, ne bas shvatanja realnosti (ni ovu vecina ne shvata kako treba), jednostavno neke teorije vise nece vaziti, neki zakoni i zakonitosti vise nece vaziti. Smak sveta ce biti za one koji se ne budu adekvatno adaptirali na sve novo.

??? ... teorije, zakoni, principi, ... sve je to "evolutivno" podložno promenama, dopunama, shvatanjim i na kraju što kažeš razumom.

Kako će smak sveta biti za one koji se ne budu adekvatno adaptirali - da li to znači da će smak sveta zaobići one što se adekvatno adaptiraju. Kakav je to pojam adekvatno adaptiranje : materijalan ili duhovan ??? :?:

malo preciznosti ...molimo !

Duhovna adaptacija, neophodnim delom i matrerijalna.
Zamisli religioznog frika pred kojeg postavljas nepobitne dokaze da bog ne postoji i nije napravio coeka. Zamisli zakletog evolucionistu, kondiciranog celog zivota da veruje u bajku o evoluciji, pred nepobitnim dokazima koji ukazuju da je sve to bila samo darvinova i spenserova posalica. Zamisli vatrenu pristalicu ajnstajnovih fantazmagorija pred dokazima koji nepobitno ukazuju na proseravanja matorog prevaranta...

Svima njima ce pred vratima nove realnosti ostati ogromna rupcaga nastala uklanjanjem prethodnog ''znanja'', tj verovanja, rupa koja mora odmah biti popunjena necim drugim...covek stalno mora da slusa, nije bitno koga, covek je slusajuce bice, ako prestane da slusa jednog on odma' trazi nekog drugog...samo da slusa...po mogucstvu nekog autoriteta, jednog jedinog, bogomdanog

Zamisli zakletog evolucionistu, kondiciranog celog zivota da veruje u bajku o evoluciji, pred nepobitnim dokazima koji ukazuju da je sve to bila samo darvinova i spenserova posalica.

zao mi je sto cu da te razocaram, ali teorija evolucija je jedna od najbolje proucenih stvari na svetu....

Zamisli vatrenu pristalicu ajnstajnovih fantazmagorija pred dokazima koji nepobitno ukazuju na proseravanja matorog prevaranta...

opet......razocarenje.....
njegova teorija je POTVRDJENA.

Duhovna adaptacija, neophodnim delom i matrerijalna.
Zamisli religioznog frika pred kojeg postavljas nepobitne dokaze da bog ne postoji i nije napravio coeka. Zamisli zakletog evolucionistu, kondiciranog celog zivota da veruje u bajku o evoluciji, pred nepobitnim dokazima koji ukazuju da je sve to bila samo darvinova i spenserova posalica. Zamisli vatrenu pristalicu ajnstajnovih fantazmagorija pred dokazima koji nepobitno ukazuju na proseravanja matorog prevaranta...

Svima njima ce pred vratima nove realnosti ostati ogromna rupcaga nastala uklanjanjem prethodnog ''znanja'', tj verovanja, rupa koja mora odmah biti popunjena necim drugim...covek stalno mora da slusa, nije bitno koga, covek je slusajuce bice, ako prestane da slusa jednog on odma' trazi nekog drugog...samo da slusa...po mogucstvu nekog autoriteta, jednog jedinog, bogomdanog

Шта да ти кажем, осим: чекам да изнесеш те доказе... :)

zao mi je sto cu da te razocaram, ali teorija evolucija je jedna od najbolje proucenih stvari na svetu....

opet......razocarenje.....
njegova teorija je POTVRDJENA.

zvanicna nauka = religija(zalosno ali istinito, sve su dogme u pitanju)
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa, teorije, xaxaxaxaxa...pre ce biti da su to dogme! Najbolje proucenih...mislis veliki broj naucniuka je odvucen na potpuno pogresnu stranu ne bi li proucavao necije pretpostavke. Darvin je na to u 'poreklu vrsta' upozorio, ali dzaba, ocigledno.
Ajnstajn nije vredan pomena.

zvanicna nauka = religija(zalosno ali istinito, sve su dogme u pitanju)
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa, teorije, xaxaxaxaxa...pre ce biti da su to dogme!

u nauci ne postoje ni dogme ni autoriteti...
zato sto je sve zasnovano na istraizvanju, eksperimentu i proveri....

Najbolje proucenih...mislis veliki broj naucniuka je odvucen na potpuno pogresnu stranu ne bi li proucavao necije pretpostavke. Darvin je na to u 'poreklu vrsta' upozorio, ali dzaba, ocigledno.

da, najbolje proucenih, imas na prirodnim naukama zalepljenu temu, pa tamo mozes da izneses sta god da ti se cini cudno.

Ajnstajn nije vredan pomena.

e ovo je jako smesno.
te teorija nalazi primenu SVAKODNEVNO.
jel znas kako radi GPS (globalni pozicioni sistem)?
da li znas za zvezdano jato Abell 1689, koje isto tako potvrdjuje ovu teoriju?

zato sto je sve zasnovano na istraizvanju, eksperimentu i proveri....

...proveri, hmm, ovaj da, evolucija je proverena, nema sta, mnogo puta do sada. I potpuno cemo zanemariti cinjenicu da zivot nikako nije mogao da nastane slucajno, sto inace teorija evolucije pretpostavlja. Tacnije, mogao je zivot da nastane slucajno, ali su okolnosti bile takve da bi slucaj zahtevao cudo. A kao sto znamo nauka cuda ne priznaje. Cuda se ne desavaju u suprotnosti sa prirodom, vec sa onim sto mi poznajemo kao prirodu.

Sto se ajnstajna tice, uvek se trudim da gledam veliku sliku, i u njoj su njegove teorije beznacajne sa aspekta poznavanja i razumevanja sveta u kojem zivimo. Forsiranje njegovih teorija je doprinelo kolektivnom tripu covecanstva da gleda, vidi i dozivljava jedan fragment kao celinu. Koliko li je mladih i perspektivnih naucnika odlutalo i prokockalo svog vremena ne bi li dokazali jedinstvenu teoriju polja, koju ni matori prevarant nije za 30 godina uspeo da dokaze?

Do pocetka 20tog veka na polju nauke se moglo naci sve i svasta, a onda su oni koji vladaju svetom odlucili da ce slika realnosti u 20om veku biti naslikana evolucijom, ajnstajnom, frojdom, zapadnom medicinom. Znaci potpuno utapanje u dimenziju materijalnog. Coveka su sveli na to da sebe posmatra, shvata i dozivljava kao fizicko telo.
Do tada je crkva forsirala samo duhovni pristup, a potpuno iskljucivala fizicki. Znaci opet podela, A i B, crno i belo. Podele su unistile covecanstvo.
Kada je nauka zamenila crkvu, tada je na scenu, umesto psihickog/duhovnog, stupilo fizicko maltretiranje coveka. Crkva je naturila coveku da je rodjen gresan, i to je teret sa kojim mora ziveti celog zivota, a spasice se ako veruje i ako se moli. Zapadna medicina je naturila coveku mit o ranjivosti i slabosti beba, a spasice se tako sto ce male bebe od samog rodjenja maltretirati vakcinama.
Sablon identican, intenzitet zaplasivanja i straha identican.

...proveri, hmm, ovaj da, evolucija je proverena, nema sta, mnogo puta do sada. I potpuno cemo zanemariti cinjenicu da zivot nikako nije mogao da nastane slucajno, sto inace teorija evolucije pretpostavlja.

samo sto se evolucija ne bavi time kako je zivot nastao....al sve o tome na Prirodnim naukama....

Sto se ajnstajna tice, uvek se trudim da gledam veliku sliku, i u njoj su njegove teorije beznacajne sa aspekta poznavanja i razumevanja sveta u kojem zivimo.

te teorije se svakodnevno koristeza odredjivanje polozaja na zemlji sa tacnoscu od par metara....

Forsiranje njegovih teorija je doprinelo kolektivnom tripu covecanstva da gleda, vidi i dozivljava jedan fragment kao celinu. Koliko li je mladih i perspektivnih naucnika odlutalo i prokockalo svog vremena ne bi li dokazali jedinstvenu teoriju polja, koju ni matori prevarant nije za 30 godina uspeo da dokaze?

kao sto rekoh....
zvezdano jato abell 1869....i ne samo ono, vec gomila drugih pojava...

Zapadna medicina je naturila coveku mit o ranjivosti i slabosti beba, a spasice se tako sto ce male bebe od samog rodjenja maltretirati vakcinama.

da li bi pristao da ti ubrizgaiju polio virus da dokazes da si u pravu?
da li bi pristao da ti ubrizgaju krv zarazenu HIV-om da dokazes da si u pravu?

samo sto se evolucija ne bavi time kako je zivot nastao

Naravno, u zvanicnoj nauci nista nije povezano, nije bitno kako je nastao zivot, vazno je samo da se evolucija odigrala.

te teorije se svakodnevno koristeza odredjivanje polozaja na zemlji sa tacnoscu od par metara.

Forsiranje njegovih teorija je doprinelo kolektivnom tripu covecanstva da gleda, vidi i dozivljava jedan fragment kao celinu.

da li bi pristao da ti ubrizgaiju polio virus da dokazes da si u pravu?
da li bi pristao da ti ubrizgaju krv zarazenu HIV-om da dokazes da si u pravu?

Sto bi rekao bivsi ministar spoljnih poslova - you can't mix grandmothers and frogs. Kakve veze ima ubrizgavanje virusa u mene sa tek rodjenom bebom? Beba je istinsko cudo prirode, ona je to sto jeste, a onda dodju mesari i sve pokvare, naruse prirodne puteve razvoja male bebe, a sve pod izgovorom da je to za bebino dobro.
Evo da ti odgovorim na tvoja dva pitanja pitanjem: da li si nekada video dete koje ima male boginje a da nije vakcinisano protiv istih?

Naravno, u zvanicnoj nauci nista nije povezano, nije bitno kako je nastao zivot, vazno je samo da se evolucija odigrala.

evolucija se ne bavi nastankom zivota, vec razvojem....
a to da nista nije povezano......HA!....svasta....

Kakve veze ima ubrizgavanje virusa u mene sa tek rodjenom bebom?

ima, pricao si o vakcinama koje kao truju ljude sta li....

Evo da ti odgovorim na tvoja dva pitanja pitanjem: da li si nekada video dete koje ima male boginje a da nije vakcinisano protiv istih?

tesko da ces videti tako nesto....s ozbirom da je vakcinisanje doprinelo istrebljenju te bolesti....osim naravno u africi inidiji i kojekakvim zapizdinama....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back