Nisam uopšte osporila mogućnost da postoji još neka civilizacija osim naše, Zemaljske.
Nisam ekspilicitno rekla ni "da" ni "ne".
Rekla sam već negde da smo šrafčić u Univerzumu, a sad bih mogla da kažem i da je naše poimanje svega, pa i sopstvene uloge u kosmičkom poretku, za sada ograničeno.
Možda postoji nadljudska, natprirodna inteligencija koja je sa namerom isplanirala i stvorila kosmos i sve u njemu, pa i nas same. Za sada to još uvek ne znamo.
Ako razmišljamo o složenosti, tj kompleksnosti mnogih stvari oko nas i u nama, možemo da dođemo do zaključka kako su te stvari zaista isuviše neverovatne da bi bile slučaj ili proizvod slučaja. Dalje, to znači da su kreirane od strane nekog tvorca. A ko je onda stvorio tvorca, iliti Boga? Tvorac bi morao biti još složeniji od složenog sveta. I gde je onda kraj toj složenosti?
Da li smo mi proizvod slučaja ili nečija kreacija, verovatno neću saznati za svog života. Jedno isključuje drugo. A možda uopšte ne isključuje, ko zna? Šta mi, uopšte, znamo? Možemo da postavljamo hipoteze, ali ne možemo tvrditi ništa sa stopostotnom sigurnošću.