KO VLADA SVETOM?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hahahaha.... kaze nema nista a ima 407.000 indeksa samo na googlu...

poshto je ovo pdf kultne stvari i volite misterije evo pa citajte...

http://www.enterprisemission.com/moon1.htm

ma da bre.....
ja reko sad ces neki ozbiljan link da pokazes, a ne neko poludenikenovsko ismejavanje nauke...stigao sam do 4. dela i dosta mi je.....klasican bre deniken: "Aha, imamo kruzic zelene boje, sa ostrim ivicama. Maje nisu koristile zelenu boju. Zakljucak: doneli im vanzemaljci"....

dakle, dobar deo stvari iz ovog slucaja se moze zvati "naucnom misterijom", a ne "senzacionalistickom misterijom"....a tek oni dokazi sa fotkama uvecanim do besvesti, i nalazenje kojekakvih simbola....podseca me kao na citavu pricu o licu na marsu...

ma da bre.....
ja reko sad ces neki ozbiljan link da pokazes, a ne neko poludenikenovsko ismejavanje nauke...stigao sam do 4. dela i dosta mi je.....klasican bre deniken: "Aha, imamo kruzic zelene boje, sa ostrim ivicama. Maje nisu koristile zelenu boju. Zakljucak: doneli im vanzemaljci"....

dakle, dobar deo stvari iz ovog slucaja se moze zvati "naucnom misterijom", a ne "senzacionalistickom misterijom"....a tek oni dokazi sa fotkama uvecanim do besvesti, i nalazenje kojekakvih simbola....podseca me kao na citavu pricu o licu na marsu...

pa posto si rekao da ne umes da koristis ni obican google pretpostavka je bila da si na tom nivou.... ali iz ovoga da vidim da je i ovo vise nego sto ti treba.

hahha
smesno.......
ti ocekujes da se ja nalozim na tekst nekog ludaka sto tripuje lica na marsu i sto tripuje SS oznake na marsu :D:D:D.....lika kome je jako cudna pojava setouganika na marsu, i koji smatra da ta ista pojava na zemlji ima veze sa ne znam cim....a ono u laboratoriji pokazano da fluidi mogu tako da se ponasaju.....heheh....
i kao sto rekoh - ja sam ocekivao ozbiljan tekst....zato sam i trazio link....

Nasim svetom vlada crkva, moram reci, nazalost jer je samo mali, veoma mali procenat svestenika i drugih koji su u njoj da bi pomogli, verovali i sl. a ostali su tu da bi vladali i bogatili se. Nismo ni svesni sta se desava u okriljima crkve, to je najgora mafija koja postoji.

:shock:

Da li je biblijski Bog govorio o postojanju vanzemaljskih civilizacija? I da li je i njih on stvorio? Ako one postoje, i ako su savršenije (po Božijem konceptu uređene) - šta smo mi, Zemljani? Božiji ispljuvak? Grešni i osuđeni na večni greh sve do Armagedona?
Nismo mi u središtu pažnje celog Univerzuma. Gde je uopšte centar Univerzuma?
Ako nismo sami u svemiru, nije naša planeta udžbenik o posledicama greha, nego udžbenik i praktikum o ljudskoj nesavršenosti.

Izvini Borčice, nešto sam listao po ovoj temi, i tek sam sad video ovaj tvoj post.
Prorok Isaija, kog sam citirao, govori da postoje bića koja žive u vasiljeni: ''...jer kad su sudovi tvoji na zemlji, uče se pravdi koji žive u vasiljenoj'' (Isaija 26:9).
Da, verujem da je i njih stvorio Bog, kao i ceo svemir uostalom.
Daleko od toga da smo ''Božiji ispljuvak''. Sam Bog se utelovio i postao čovek, živeo sa ljudima više od trideset godina, a zatim nas otkupio na krstu. To, po meni, znači da nas Bog veoma ozbiljno shvata. Spasenje je omogućeno svakome.
Verujem, takođe, da smo, ako je ovo jedina planeta na kojoj se pojavio greh, ipak u centru pažnje (ne u centru Univerzuma, već u centru pažnje) ostalih stanovnika svemira, koji sa velikim zanimanjem prate ovu veliku borbu između dobra i zla, koja će, nadam se, uskoro biti okončana Hristovim drugim dolaskom.
A, što se tiče nesavršenosti, nesavršeni smo upravo zbog toga što smo od Adama (koji je stvoren kao savršen, ali je izgubio to savršenstvo padom u greh i odvajanjem od Boga) nasledili sklonost ka grehu.

Znaš, dosta je nezahvalno diskutovati o ovim temama, jer vernik piše o svojim verovanjima kao o stvarnosti, dok je ateisti, naravno, sve to bajka. Problem je u tome što su ovo moja verovanja, koja, najvećim delom, ne mogu da dokažem. Ja sam doživeo ''susret'' sa Bogom, ali ne mogu da ga dokažem. Ali dobro, možemo da razmenjujemo mišljenja.:D

Izvini Borčice, nešto sam listao po ovoj temi, i tek sam sad video ovaj tvoj post.
Prorok Isaija, kog sam citirao, govori da postoje bića koja žive u vasiljeni: ''...jer kad su sudovi tvoji na zemlji, uče se pravdi koji žive u vasiljenoj'' (Isaija 26:9).
Da, verujem da je i njih stvorio Bog, kao i ceo svemir uostalom.
Daleko od toga da smo ''Božiji ispljuvak''. Sam Bog se utelovio i postao čovek, živeo sa ljudima više od trideset godina, a zatim nas otkupio na krstu. To, po meni, znači da nas Bog veoma ozbiljno shvata. Spasenje je omogućeno svakome.
Verujem, takođe, da smo, ako je ovo jedina planeta na kojoj se pojavio greh, ipak u centru pažnje (ne u centru Univerzuma, već u centru pažnje) ostalih stanovnika svemira, koji sa velikim zanimanjem prate ovu veliku borbu između dobra i zla, koja će, nadam se, uskoro biti okončana Hristovim drugim dolaskom.
A, što se tiče nesavršenosti, nesavršeni smo upravo zbog toga što smo od Adama (koji je stvoren kao savršen, ali je izgubio to savršenstvo padom u greh i odvajanjem od Boga) nasledili sklonost ka grehu.

Znaš, dosta je nezahvalno diskutovati o ovim temama, jer vernik piše o svojim verovanjima kao o stvarnosti, dok je ateisti, naravno, sve to bajka. Problem je u tome što su ovo moja verovanja, koja, najvećim delom, ne mogu da dokažem. Ja sam doživeo ''susret'' sa Bogom, ali ne mogu da ga dokažem. Ali dobro, možemo da razmenjujemo mišljenja.:D

Znam da je nezahvalno diskutovati o ovim temama. Ali, šta ću kad volim...:D Ne mogu da im odolim. Rado razmenjujem mišljenja i volim da slušam ljude.
Ne treba ti nikome da dokazuješ ono što si doživeo ili doživljavaš. To je samo tvoj doživljaj, tvoje iskustvo i tvoje ispunjenje. Ideja (pod ovim mislim na tvoj susret sa Bogom) se ne može empirijski dokazati. Nije, uostalom, ni bitno dokazivati je drugima. To si ti, tvoja vera, tvoje lično iskustvo.

Znam da je nezahvalno diskutovati o ovim temama. Ali, šta ću kad volim...:D Ne mogu da im odolim. Rado razmenjujem mišljenja i volim da slušam ljude.
Ne treba ti nikome da dokazuješ ono što si doživeo ili doživljavaš. To je samo tvoj doživljaj, tvoje iskustvo i tvoje ispunjenje. Ideja (pod ovim mislim na tvoj susret sa Bogom) se ne može empirijski dokazati. Nije, uostalom, ni bitno dokazivati je drugima. To si ti, tvoja vera, tvoje lično iskustvo.

Slažem se.;)

Pozdrav Rujevit...

Hehehe... tako nekako, velika zabluda...

... kapital je "gas", koji bez sopstvenog sistema sudova, upravljanja (tim sudovima) i zak.termodinamike začas iscuri i zaustavi mašinu ... stalno treba ložiti, jer su gubici ogromni, a to vremenom u čoveku kao biću postane vrsta zasićenja, ludila ... otpor ...

Druže Porin, ti verovatno veoma malo znaš o svemiru, čim smatraš da je naša planeta najvažnija tačka u univerzumu. Ja ti garantujem da je bog zaboravio na celu našu galaksiju a ne samo na našu planetu. Na nekoj drugoj naseljenoj planeti Isus Hrist je potpuno beznačajan, kao što su na i našoj planeti beznačajne "mesije" iz drugih svetova.
Како Бог као свемуће биће може да заборави?
laughing013.gif
laughing013.gif
laughing013.gif

Porin, tvrdim da je nekoj drugoj naseljenoj planeti Isus Hrist potpuno beznačajan, kao što su na i našoj planeti beznačajne "mesije" iz drugih svetova.
За почетак мораш доказати да постоје друге насељене планете.
:shock:

Da li je biblijski Bog govorio o postojanju vanzemaljskih civilizacija? I da li je i njih on stvorio? Ako one postoje, i ako su savršenije (po Božijem konceptu uređene) - šta smo mi, Zemljani? Božiji ispljuvak? Grešni i osuđeni na večni greh sve do Armagedona?
Nismo mi u središtu pažnje celog Univerzuma. Gde je uopšte centar Univerzuma?
Ako nismo sami u svemiru, nije naša planeta udžbenik o posledicama greha, nego udžbenik i praktikum o ljudskoj nesavršenosti.
Твоја теза је благо речено промашена. Нигде у Светом Писму не пише да ли постоји живот ван Земље, али не пише ни да не постоји. А ако постоји, то је за нас небитно нити утиче на наше спасење.
Порука коју си оставила је теза неког филозофа, али не могу да се сетим из главе којега, али знам да сам негде читао.

naravno da postoje.
dokazi o vodi i zemljolikim planete sirom galaksije se gomilaju svaki dan.
a gde ima vode, ima zivota......ovakvog......da ne pricamo o necemu sto ne pije vodu........
А gde ima vode, ima zivota... Па нећемо тако априори Оберштурмфиреру. Али као што откуцах, то нема никакав утицај на мене као хришћанина (објаснио сам зашто).

ljudi, moram da vam kažem,
moram da vam kažem istinu.
Или како ти замишљаш истину.
Kad se priča o sranjima,velikim, prva-liga sranjima,
onda treba da se skine kapa svetskom šampionu
lažnih obećanja i preuveličavanja -
religiji.
Тј. како мали Перица доживљава хришћанство, ал' да не испадне атак на хришћанство онда се откуца религија, па онда крене:
Razmislite o ovom:
religija je uspela da ubedi ljude

da postoji nevidljivi čovek koji živi na nabu

koji prati sve što radite,
svake minute i svakog dana.

I taj nevidljivi čovek ima jedan poseban spisak
od deset stvari koje ne želi da se čine.

A ako uradite nešto od tih deset stvari,
tada za vas ima spremno jedno mesto

puno vatre i dima
i ognja i muke i bola

gde će vas poslati da patite
i gorite i gušite se i vrištite i plačete

zauvek do kraja vremena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back