Ko je Tito ?

Ko je bio Josip Broz Tito ?

• Hrvat iz Kumrovca

• Agent masona, Vatikana i zapadnih sila

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A sta ako je bio obicni bravar iz Zagorja? :eek:

Jel neko pomislio da je TO mozda ... istina???? :sad2:

fear.gif
Evo recimo ja. Svi oni dokazi koji se iznose o tome da je mason ili ko zna sta su na nivou klavira ili onog tvog konja.:lol:

Sahranjen je po svim masonskim pravilima.
Pogledaj grob.
Gde je petokraka u koju se "kleo"?
Ime,prezime ,godina rođenja i smrti i to je to.
Potraži knjigu "Masoni i masonerija" od Nenezića.
images
Jеbоtе, nisam ni znao da u porodici imam toliko masona! :lol:Vecina ima upravo takve ploce, dobro ne bas toliko mermera, ali sta ces kad nas nije drzava placala.
Nezgodacija je u tome sto vecina grobova u normalnom svetu ima upravo ovakve oznake i nista vise. Bas su masovni ti masoni.:lol:

svi masoni tvrde da nije bio mason ...

Tito je mason

Marko Lopušina | Tito je bio vojnik zloglasne 42. vražje divizije, koja je od svih austrijskih formacija najviše posejala zla po Srbiji. Srpski masoni su u prošlom veku dva puta bili verski i politički proganjani. Prvi put u hrvatskoj, a drugi put u Srbiji, odnosno čitavoj Jugoslaviji.

- Masonerija je prvo od strane Vatikana, zbog strepnje od njenih osnivača templara, proglašena za opasnu i neverničku, a potom su je i jugoslovenska komunistička država i Udba obeležili i zabranili kao izdajničku i zavereničku organizaciju. Punih 50 godina masoni su u Jugoslaviji i Srbiji bili zabranjeni. I dok su predsednik Tito i nobelovac Ivo Andrić bili članovi masonerija u inostranstvu, tajna policija Udba je po Srbiji širila strah od srpskih masona. Otuda smo stekli naviku da se krijemo od vlasti i od naroda. Taj strah i danas postoji u glavama mnogih ljudi – kaže danas Dragoslav Pavlović, Veliki majstor Velike nacionalne lože Srbije.

Ima, međutim, mišljenja da je Tito bio tolerantan prema srpskim masonima. I da uspavljivanje Velike lože “Jugoslavije” suštinski nije postojalo, a nije postojala ni njena potreba za “buđenjem” – s obzirom na to da je Josip Broz Tito bio Veliki majstor Bratstva slobodnih zidara. I da je sa njim i masonerija u Jugoslaviji bila aktivna.

Josip Broz Tito je bio agent Kominterne, pijun Engleske, član Bratstva slodbonih zidara i jugoslovenski vladar. Imao je šest datuma rođenja, sedam lažnih pasoša, oko dvadeset lažnih imena, bio je lovac, ribolovac, avijatičar, revolucionar, mašinbravar, doživotni predsednik, maršal, podoficir, zarobljenik, lažni inženjer, pijanista, osnivač nesvrtstanih, stenograf, fotograf, predsednik vlade FNRJ, generalni sekretar KPJ, numizmatičar. O njegovim sklonostima, može se nabrajati još na dva lista, ali od golobradih dana, pa do smrti, ostao je veran ljubavi prema lepim ženama. Istoričari i njegovi bigrafi, kao životne saputnice, spominju njih pet – Pelagiju Belousovu, Luciji Bauer, Hertu Has, Davorjanku Zdenku Paunović i Jovanku Broz (devojačko Budisavljević).

http://serbianna.com/srpski/archives/304

zasto masoni onda kazu da nije njihov ?

Па у горњем текст Марка Лопушине стоји да је [URL="http://www.kurir-info.rs/static/imgs/article_thumbs/632x474/uploads/2010-06/6302.jpg"]Драгослав Павловић-Велики[/URL] Мајстор Велике Националне Ложе Србије навео да су масони иницирани у иностранству били Иво Андрић и Јосип Броз Тито.
Поједине литературе које се баве масонском тематиком наводе да је Тито инициран у лондону и да га је у масонерију увео Винстон Черчил који је био члан Ложа "Стадхолм" број 1591. и Ложе "Розмари" број 2851

tito-i-cercil1.jpg

MILINKO STOJANOVIC U NOVOJ KNJIZI OTKRIVA DETALJE U VEZI SA IDENTITETOM
JOSIPA BROZA

Tita je u masonski pokret ukljucio Cercil
U Parizu preko Francuske masonerije Tito stupa u službu Intelixens
servisa (engleska obavještajna služba) i upoznaje se sa Cercilom koji je
pripadao redu iluminata ~Cercil je Tita uveo u Englesku masoneriju ~Šesti
stepen te organizacije zove se Titus (zadužen za socijalna pitanja) - otuda
potice njegovo konspirativno ime

Milinko.jpg

Najbolji vladar?Po cemu?

Možda nije bolji od Kneza Miloša jedino. Knjaz je ipak naš najveći državnik.

Ali sve ostale debelo šije.

Pobednik u najvećem ratu u istoriji, balkanski državnik od najvećeg ugleda u svetu i što je najbitnije - pod njim smo imali najduži period mira i razvoja u modernoj srpskoj istoriji.

Ma koliko mnogi danas sanjarili o tom vremenu mi smo pre 1941. bili jedna od najnerazvijenijih zemalja Evrope, većinski agrarna, stanovništvo nepismeno, i ono malo industrije i kapitala bilo je u stranim rukama pretežno.

1945. kamen na kamenu nije ostao.

Rezultate do 1990. izlišno je navoditi.

Mi u ovih 20 godina i živimo tj. preživljavamo ekspoatišući dobra iz tog vremena. Ništa novo nismo napravili.

Poslednja izmena:
Možda nije bolji od Kneza Miloša jedino. Knjaz je ipak naš najveći državnik.

Ali sve ostale debelo šije.

Pobednik u najvećem ratu u istoriji, balkanski državnik od najvećeg ugleda u svetu i što je najbitnije - najduži period mira i razvoja u modernoj srpskoj istoriji.

Ma koliko mnogi danas sanjarili o tom vremenu mi smo pre 1941. bili jedna od najnerazvijenijih zemalja Evrope, većinski agrarna, stanovništvo nepismeno, i ono malo industrije i kapitala bilo je u stranim rukama pretežno.

1945. kamen na kamenu nije ostao.

Rezultate do 1990. izlišno je navoditi.

Mi u ovih 20 godina i živimo tj. preživljavamo ekspoatišući dobra iz tog vremena. Ništa novo nismo napravili.
mi u ovih 20 godina,jos placamo danak tog vremena.Da se danas Svajcarska raspadne,oni bi i dalje bili,i takvi raspali,bogati.Sta smo mi danas?Ziveli smo na kredit i nista drugo.Vecina nase industrije je proizvodila neplanski,sto se videlo po punim hangarima neprodatih proizvoda.Nije Tito industrijalizovao zemlju,to je proces koji je zahvatio vecinu neindustrijalizovanih zemalja(a tamo nije bio na vlasti).Napravio je 2 pokrajine unutar Srbije,i to na takav nacin da je svako svakog preglasavao.Sve sto se proizvodilo u Srbiji je prodavano iz Slovenije i Hrvatske,te su se oni razvijali,a mi sisali vesla.Zabranio je povratak Srba na Kosovo.Da je ta vlast i zemlja valjala,ti bi nasledio nesto dobro iz tog vremena

mi u ovih 20 godina,jos placamo danak tog vremena.Da se danas Svajcarska raspadne,oni bi i dalje bili,i takvi raspali,bogati.Sta smo mi danas?Ziveli smo na kredit i nista drugo.Vecina nase industrije je proizvodila neplanski,sto se videlo po punim hangarima neprodatih proizvoda.Nije Tito industrijalizovao zemlju,to je proces koji je zahvatio vecinu neindustrijalizovanih zemalja(a tamo nije bio na vlasti).Napravio je 2 pokrajine unutar Srbije,i to na takav nacin da je svako svakog preglasavao.Sve sto se proizvodilo u Srbiji je prodavano iz Slovenije i Hrvatske,te su se oni razvijali,a mi sisali vesla.Zabranio je povratak Srba na Kosovo.Da je ta vlast i zemlja valjala,ti bi nasledio nesto dobro iz tog vremena

Čuj, zapad se industrijalizovao dosta ranije, dok smo mi još bauljali u turskom blatu. A pusti me toga 'šta bi bilo kad bi bilo' da je Kralj vladao. Nije vladao, vladao je Tito i za Titovog vremena smo dobili toliku industriju i infrastrukturu, između ostalog i besplatnim radom masa, kojeg, dozvolićeš, ne bi u kraljevom kapitalizmu bilo.

Mani me bajki o zaduživanju i kreditima koje danas plaćamu. Srbija je danas dvostruko zaduženija od Jugoslavije 1990. a gde je njena industrija i izvoz a gde jugoslovenski.

Jugoslavija je servisirala svoje dugove.

A mogli smo se 90ih transformisati i u nešto drugo, pa i tržišnu privredu, imali smo ako ništa bolje polazište od Mađara, Slovaka, Poljaka...ali sad je Tito kriv svima što su odabrali Miloševića, Tuđmana i ratove?

A idi u bilo koje manji grad u Srbiji pa vidi šta je danas a onda vidi šta je bio nekad. Pirot, Knjaževac, Užice itd...

Odakle se napajamo električnom energijom? Ko je izgradio silne HE i TE? Poslednja (Đerdap II) puštena '88. A otada smo uvećali energetske potrebe za koliko?

Infrastruktura?

Je li Tito kriv što u puteve se slivaju milijarde a mi izgradili, koliko beše, 160 km za 10 godina?

Stanovi?

Pa svi ovi privatnici na gomili ne grade za 3 godine koliko je Tito za mesec.

A tek o nacionalnim pitanjima ne bi. Koja je tek nacionalistička bajka to oko Kosova. Da nije Partizana ne bi Kosovo ni bilo u sastavu Srbije '45., za početak.

Znači sve je to što pričate smešno. I 30 godina posle Tito je izgovor za svaki poraz tzv. demokrata i nacionalista?

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: 27E
Je li Tito kriv i za odliv mozgova na primer?

Ko je u njegovo vreme bežao iz zemlje? Sirotinja sa hercegovačkog kamenjara na švapsku bauštelu. A je li pak nekom branio da odlazi kao što su radili u SVIM komunističkim zemljama?

Svejedno, ko je i tada otišao sa visokoškolskih ustanova, lako se snalazio. Jer je tadašnji obrazovni sistem bio više nego pristojan. Ali opet, toliki broj inžinjera i lekara bi ostajao u zemlji.

Sve u svemu, Srbi ga se sećaju i sećaće se po dobrom ipak. Aj da smo kao Slovenija, na nekom evropskom proseku pa i da razumeš, ali ove povike iz jedne od (opet kao i pre '41.) najsiromašnijih evropskih zemalja - deluju smešno.

Poslednja izmena:
Nisu nama njega poturili Hrvati....
Za vladanje od skoro 41 godinu Jugoslavijom
(znači,ne samo Srbima), njega je postavila ideologija.
A,Broz,koji je promakao Kominterni,jer je bio sposoban
i predviđao događaje,je Hrvat - koliko ja beduin,a ti taliban !
Pa slažem se. Ali očigledno voli ga se diskreditovati ovde na temelju etničke pripadnosti kao što ga u Hrvatskoj mnogi po tim osnovama sad prisvajaju.

Jer je ipak svetska marka bio. A prvi ga ne vole iz prostog razloga što neće prihvatiti odgovornost za vlastite poraze u prethodnih 20 godina. Nacionalne, ekonomske itd...pa je lepo sve na drugog (u ovom slučaju hrvatskog bravara) svaliti.

ja znam taxistu koji svira klavir

Ti vrlo dobro znaš ko sve danas radi
kao taksista !?
U nedostatku zaposlenja u struci za volan se 'vataju lekari,
inženjeri,ekonomisti,arhitekte......
Nije isključeno da je taj koga spominješ profesor muzike,
ali trenutno do 'leba dolazi vozeći taxi.
Bravar je ipak nešto drugo.To bi bio kuriozitet !

Back