Ko je Tito ?

Ko je bio Josip Broz Tito ?

• Hrvat iz Kumrovca

• Agent masona, Vatikana i zapadnih sila

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
U stvari to me ne zanima, interesantno je moje pitanje zasto je vazno sta je bio?

Како није важно?

Ако ти неко каже да је нпр. био хабзбуршки пројекат јасно је како се у будућности треба владати према онима који су остали из тог АУ царства.

Али ми никако да се опасуљимо.

Znala sam ja da si ti nas :)

A znas da i meni nekada Tito zvuci kao Siptar sa tim lj. Tako ga i oni cesto upotrebljavaju.

Niko ne osporava da je bio izuzetan lik, sarmantan, vrlo pronicljiv ( ko god da je u stvari bio) , ali ja ga ne volim jer je Srbe zavio u crno.

Naravno,imaš pravo da ga voliš ili ne voliš.

Imao je svoje mane i kvalitete.

Ali što se porjekla tiče, što je bio stariji, više je koristio izgovor i naglašavanje koje mu je prirodno, a to je zagorski dijalekt bez bilo kakve sumnje.

Vidi, ja na to gledam ovako...Srbi su se vekovima borili protiv tudjina, a onda svojevoljno predali vlast strancu.Potlaceni bez borbe.I iz te perspektive meni uopste nije vazno je li on Hrvat ili Poljak..on je za mene uzurpator srpske krune.

Sta god da je radio, ne bi to uspeo bez srpske podrske, ili ajde, podrske srpskih komunista ...

Inace, slazem se da bi ispushili na izborima samo tako da su ih dozvolili, demokratske, odmah nakon zavrsetka rata, mislim da je cak i on licno nesto slicno izjavio ...

A postupak prema kralju Petru ne odobravam ni ja

Najtragicnije od svega je rat Srba protiv Srba, ne razumem ni jednu ni drugu stranu kako su mogli tako nesto da rade, pa i da pomisle ...

Sinko,predsednici normalnih država umiru u penziji.Samo diktatore smrt redovno zatiče na "dužnosti".Nisu toliki državnici došli da odaju počast Brozu nego da se vide.U to vreme između blokova je vladala velika zategnutost zbog sovjetske invazije Avganistana.
Njegovi iskreni prijatelji i poštovaoci su bili afrički i azijski dikatori kojima je bio idol zbog luksuza u kome je živeo.Nikad ni jedan demokratski lider nije otišao na njegov grob da mu oda počast.

Ta emisija je bila gledana upravo zbog Titovih bisera.

Jooooj,pa ti lupaš za čistu DESETKU !
Zar je moguće da neko može da "raspali" takvu budalaštinu ?
Najvažniji svetski državnici,mnogi gotovo nesposobni da se sami
kreću,došli NA SAHRANU da se vide,porazgovaraju - popiju ko čaj,ko viski,
i raziđu se.......186 šefova država ili vlada !!!
Pa,ti si klokan "par ekselans" !
Ako Anđelče stvarno delka neku nagradu za humor,
evo,ja joj predlažem da je tebi preda.Jer ovo je više od humora....
Ovo je glupost golema.....!

Poslednja izmena:
Sta god da je radio, ne bi to uspeo bez srpske podrske, ili ajde, podrske srpskih komunista ...

Inace, slazem se da bi ispushili na izborima samo tako da su ih dozvolili, demokratske, odmah nakon zavrsetka rata, mislim da je cak i on licno nesto slicno izjavio ...

A postupak prema kralju Petru ne odobravam ni ja

Najtragicnije od svega je rat Srba protiv Srba, ne razumem ni jednu ni drugu stranu kako su mogli tako nesto da rade, pa i da pomisle ...

Ovde sam potpuno saglasna. I one scene iz filmova gde jedan sin ide u partizane , a drugi u cetnike...to je bila srpska stvarnost. Nazalost.

Zato uvek isticem da je ovaj zadnji rat - ovi na tlu bivse Jug. doneo novi kavlitet za Srbe , ako tako moze da se kaze..bar nismo ratovali medjusobno. Dok Bosnjaci npr. jesu..

Okreni obrni oni su se ipak u ovolikom broju skupilina njegovoj sahrani.
Znaci da nemas biser sto implicira da ih nije ni bilo sto dalje implicira da govoris neistinu sto opet implicira da si provokator.
Tito u Sloveniji u poseti jednom preduzeću gde ga inženjeri upoznaju sa sredstvima - mašinama i opremom koju poseduje to preduzeće.
Druže Tito ovo je poslednja reč tehnike ,uvoz iz Švedske.Detektor koji nešto detektuje na dubini od 100 metara ispod površine zemlje.Hvali se taj Slovenac na šta će Josip - Malo je to,treba 200 metara najmanje.

Evo jedan prilog temi. :hahaha:

Fascinantno otkrice su objavili slovenski znanstvenici,naime,kako su u Ljubljani neposredno pred smrt Josipa Broza Tita,lijecnici bili prisiljeni otcapariti najvoljeniju nogu bivse Jugoslavije,radi bolesti,tu istu su zaledili u svojemu znanstveno istrazivackom labalatoriju. Nedavno je jedan ludi slovenski znanstvenik,odlucio ukrasti nogu Josipa Broza Tita,te izvaditi potrebne stanice i genome,i tako napraviti repliku J.B.Tita. Ludi znanstvenik je zeljeo uspostaviti novi svjetski komunisticki poredak,a za to mu je trebao as u rukavu,pa je mislio sa genima uzetih iz ukradene noge,klonirati novog J.B.Tita,i tako uvjeriti komuniste svijeta,da je njihov voljeni marsal uskrsnuo,a oni bi u svoj toj euforiji napravili novu revoluciju i zbacili cionisticki svjetski poredak. Medjutim slovenska policija je ubrzo usla u trag poludjelom znanstveniku,tako da su ga ubrzo pronasli i priveli,prije nego sto je uspjeo ostvariti svoju stravicnu zamisao. Kada su nogu vratili na medicinsko sveuciliste u Ljubljani,tim eksperata da bi utvrdio,da li se zaista radi o Titovoj nozi,pozvali su jedinog njegovog krvnog srodnika koji im se odazvao na poziv. Bio je to bratic,od Titova Strica,a kada su znanstvenici,uporedili rezultate DNK,J.B.Tita,i njegova Bratica,bili su sokirani spoznajom,da prema tim rezultatima Tito i njegov rodjak nisu u rodu. Da bi ustanovili istinu,po odobrenju rodbine eshumirani su Titov otac,majka i stric,te su izvrsene detaljnije analize i usporedbe DNK. Rezultat je bio ponovno isti,oni nisu bili Titovi roditelji,ili bolje receno Tito nije bio njihov pravi sin. Ono sto sve zanima je,ako on nije pravi Tito,onda gdje je pravi Tito. Odgovor na to pitanje,najvjerovatnije se krije u zabranjenim memoarima Vladimira Didiera,koje su jugoslovenske tajne sluzbe,unistile. Medjutim postoje svjedoci koji govore da su pravoga Tita zarobile Ustase,a kako nitko nije znao pravi izgled J.B.Tita,Ustase i nisu znale koga imaju u rukama. Ti svjedoci,koje nitko prije nije uzimao za oizbiljno,jos govore,kako je Tito,iskoristio nepaznju Ustasa,pa se uspio osloboditi i poceo bjezati,ali kako je bio mrak,on se spotako na kamen,te je pao preko rucne kose,koju su seljaci zaboravili poslije kosidbe u travi,a on je sirotan,pao direktno vratom na ostricu kose,i tako izgubio glavu u doslovnom smislu. Tek ujutro Ustase su nasle Titovu glavu,ali kako nisu znali o kome se radi,pa tome nisu pridavali vecu pozornost,a nakon sto su se napili,sa njom su igrali nogomet,zbog cega su bili strogo kaznjeni od satnika njihove postrojbe. Partizani da bi izbjegli gubitak morala kod svojih boraca,zatajili su Titovu,smrt,a na njegovo mjesto,stavili su jednoga Cigu,koji mu je puno slicio,jedina razlika se mogla primjetiti u govoru,jer Cigo,nikada,nije dobro savladao zagorski naglasak. Poslije rata komunisti su odlucili zadrzati Cigu,na mjestu marsala,a njegova uloga u upravljanju zemljom je bila minorna,jer on je bio samo obicni fikus,nesto poput Mesica danas u Hrvatskoj. Eto napokon je razrijesena enigma Titovog identiteta,o kome se vec odavno raspravljalo,radi jednog prsta viska.

Jooooj,pa ti lupaš za čistu DESETKU !
Zar je moguće da neko može da "raspali" takvu budalaštinu ?
Najvažniji svetski državnici,mnogi gotovo nesposobni da se sami
kreću,došli NA SAHRANU da se vide,porazgovaraju - popiju ko čaj,ko viski,
i raziđu se.......186 šefova država ili vlada !!!
Pa,ti si klokan "par ekselans" !
Ako Anđelče stvarno delka neku nagradu za humor,
evo,ja joj predlažem da je tebi preda.Jer ovo je više od humora....
Ovo je glupost golema.....!

Samo ti veruj da je Josip Broz bio neko ko je bio važan u svetskim okvirima kako je pisalo u Veseloj Svesci.

Ovde sam potpuno saglasna. I one scene iz filmova gde jedan sin ide u partizane , a drugi u cetnike...to je bila srpska stvarnost. Nazalost.

Zato uvek isticem da je ovaj zadnji rat - ovi na tlu bivse Jug. doneo novi kavlitet za Srbe , ako tako moze da se kaze..bar nismo ratovali medjusobno. Dok Bosnjaci npr. jesu..

Tacno

Ja ne bi mogao da pucam na Srbe kad bi recimo sad bila 1941-1945, radije nigde

Svejedno da li su u pitanju Drazini ili ciji vec cetnici ... ili partizani, u slucaju da u selo prvi dodje neki vojvoda da skupi vojsku :mrgreen:

Razumem i cetnike i partizane kad je u pitanju njihova ideologija, ali ne razumem i ne odobravam potezanje oruzja zbog toga.

Samo ti veruj da je Josip Broz bio neko ko je bio važan u svetskim okvirima kako je pisalo u Veseloj Svesci.

Ja ga mrzim sigurno više nego ti.
Za to imam i dobar razlog.
Razorio mi je porodicu.
Ne on lično,već njegov režim i njegovi pušikurci !
Ali,nasuprot tome,ne mogu se negirati činjenice,
moj Grubane.......

PS. Ono- mogu,al' je malo neozbiljno !
Za ljude odrasle.

Poslednja izmena:

Back