ali vjerujemo na osnovu dokaza a ne na osnovu slijepog vjerovanja u prazno.
Dokaza nema i vernici zato veruju. Kad dokaza ima, onda ne mora da se veruje, već zna.
kako nije, evo naucnika koji promoviraju Boga i dokaze za Boga na osnovu nauke
To nisu naučnici, već vernici, koji pokušavaju da dokažu nešto čega nema.
eto , sad si i sam potvrdio postojanje Boga....
Nisi valjda ti izmislio Boga, već si si to od nekog vernika da čuješ i počneš i ti da veruješ.
zato sto onaj ko to sve stvori je nas Bog ma ko on bio i kako izgledao....
Molekularnoj biologiji postoje dikazi da DBK molekuli raspolažu informacijama o građu tela svih vrsta ćelija, biljaka, životinja i ljusi i da nikakvih drugih Bogova stvoritelja živih bića nema. I ako tvrdiš da je DNK molekul, Bog stvoritelj, onda uredu, to ima smisla.
Onaj ko stvori univerzum i ko stvori prve zive celije sa svom svojom nanomasinerijom....je nas Bog, ma kako ga ti zvao ili neko drugi.
Ako stroritelja Univerzuma i života u Univerzumu zoveš imenom "Bog", onda si vernij i nemaš pojma ni ko je Bog, ni kako on postoji, ni kako je mogao sve da stvori. A ako ga zoveš imenom "Svest", tada ne moraš ništa da veruješ, jer znaš da Svest postoji, kako postoji i kako je stvorila Univerzum i život.
ne ratuju e ratovi radi Boga, nego radi ovbozemaljskih interesa, politike, resursa itd
Politički ratovi se vode zbog ovozemaljskih interesa, a verski, zbog Boga.
ja kliknem na link i procitam ovo palamudjenje:
Zašto Svest postoji?
Postoji zato jer mora.
Zar je tvoj um toliko ograničen da ne možeš da razumeš da ti koji si takođe Svest, da bi se u životu održalo i postojala, imaš u sebi terača, u vidu
osećanja mezadovoljstva i zla, kojji te prisilava, na primer, da uvek iznova i ponovo jedeš, piješ vodu, dišeš, radiš, odmaraš se, spavaš itd i tako se pretačeš kroz svoja tri prirodna stanja itd. Ako odbiješ to sve da radiš, onda se nezadovoljstvo i zlo povećava do neizdržvost. I ako si uporan da ne činiš sve to, onda na kraju umireš.
Ali se tada oslobađaš samo tela i telesnih obaveza, koje
moraš da činiš da održiš telo u životi. Ali to nikako ne znači da posle gubitka tela te obaveze više ne postoje i da više ne moraš nišra da činiš da bi se održalo. Postoje, itekako, kao na primer velika želja da se ponovo rodiš i ponovo činiš sve ono što si u prošlom žovpti činilp. Jer Svest ne postoji po načinu večitog trajanja, već po načinu večitog ponavljanja, tj. pretakanja krtoz tri prirodna oblika i stanja. Ne zaboravi, ne postoji triojedni Bog, već trojedna Svest.
Dakle, sve kad se uzme u obzir,
Svest postoji zato što mora, tako što se večito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. Ali ne besplatno, jer uvek postoji nagrada za sve što se mora. To je osećanje zadovoljstva i dobra, na primer, kad smo gladni, pa se nahranimo, kad sno žedna pa se napijemo, kad nam ponestane kuseonika u plićima pa udahnemo, kad smo umorni pa lednemo da se odmorimo itd..
Sve je to lepo objašnjeno na linku koji sam ponudio, ali ti nisi sposobna da išta razumeš i misliš da sve znaš kad veruješ.
pazi ti molim te ove intelektualne misli, i ono se naslo reci da ja lupetam a ovakve trndarije se mogu procitati....
ja gluplje od toga nisam odavno procitao, tacno se vidi ucmalost uma.
Ništa novo. Sve što glup čovek ne može da razume, on to proglašava glupim. Lakše mi je da veruje u bajke, nego da vidi stvarnost onakvom kakvom je vidi da jeste Ali ne sekiraj se. Osam milijardi ljudi na Zelji su takvih kao ti. Uskoro ćete da se samouništite u svojoj gluposti i budete bačeni na svemirsko đubrište da tamo istrunete.
Ako ne veruješ, ogledaj današnje dnevne vesti.