KO ILI ŠTA JE PRAVI BOG

Baš zato je tvoje pitanje i bilo loše.
Nego nisam hteo da te vraćam da ga ispravljaš.

Slučajna mutacija dovede do promene...ako je promena pogodna da izdrži prirodni pritisak onda opstaje i stvaraju se uslovi za dalje promene.
Umislio si da neko manje zna od tebe, uključujući i naučnike. :mrgreen:

Sada mi odgovori na pitanje.

samo suti i nejavljaj se vise, sve mi je jasno poslije tvog odgovora.

samo suti i nejavljaj se vise, sve mi je jasno poslije tvog odgovora.
Ništa tebi nije jasno Čačkalice, zato i pišeš apologetske gluposti.
Evo još jednog primera koliko ne razumeš ono o čemu govoriš.

Čačkalica-neznalica:
prirodna selekcija nije stvaralacki faktor

Oni koji znaju da razmišljaju:
https://counterbalance.org/evolution/creat-frame.html
"In this sense, natural selection is a creative process,although it does not create the raw materials—the genes—uponwhich it acts."

https://www.researchgate.net/public..._Part_I_Darwin_Darwinism_and_the_Mutationists
...the creativity of natural selection is best understood in terms of (1) selection initiating evolutionary change, and (2) selection being responsible for the presence of the variation it acts upon,..."

Dakle sa stanovišta biologa i sa stanovišta filozofa.

To bi trebalo da ti bude jasno i bez da ti se kaže.
Ali ne, ti umišljaš da znaš bolje od čitave naučne zajednice. :mrgreen:

ali vjerujemo na osnovu dokaza a ne na osnovu slijepog vjerovanja u prazno.
Dokaza nema i vernici zato veruju. Kad dokaza ima, onda ne mora da se veruje, već zna.
kako nije, evo naucnika koji promoviraju Boga i dokaze za Boga na osnovu nauke
To nisu naučnici, već vernici, koji pokušavaju da dokažu nešto čega nema.
eto , sad si i sam potvrdio postojanje Boga....
Nisi valjda ti izmislio Boga, već si si to od nekog vernika da čuješ i počneš i ti da veruješ.
zato sto onaj ko to sve stvori je nas Bog ma ko on bio i kako izgledao....
Molekularnoj biologiji postoje dikazi da DBK molekuli raspolažu informacijama o građu tela svih vrsta ćelija, biljaka, životinja i ljusi i da nikakvih drugih Bogova stvoritelja živih bića nema. I ako tvrdiš da je DNK molekul, Bog stvoritelj, onda uredu, to ima smisla.
Onaj ko stvori univerzum i ko stvori prve zive celije sa svom svojom nanomasinerijom....je nas Bog, ma kako ga ti zvao ili neko drugi.
Ako stroritelja Univerzuma i života u Univerzumu zoveš imenom "Bog", onda si vernij i nemaš pojma ni ko je Bog, ni kako on postoji, ni kako je mogao sve da stvori. A ako ga zoveš imenom "Svest", tada ne moraš ništa da veruješ, jer znaš da Svest postoji, kako postoji i kako je stvorila Univerzum i život.
ne ratuju e ratovi radi Boga, nego radi ovbozemaljskih interesa, politike, resursa itd
Politički ratovi se vode zbog ovozemaljskih interesa, a verski, zbog Boga.
ja kliknem na link i procitam ovo palamudjenje:

Zašto Svest postoji?
Postoji zato jer mora.
Zar je tvoj um toliko ograničen da ne možeš da razumeš da ti koji si takođe Svest, da bi se u životu održalo i postojala, imaš u sebi terača, u vidu osećanja mezadovoljstva i zla, kojji te prisilava, na primer, da uvek iznova i ponovo jedeš, piješ vodu, dišeš, radiš, odmaraš se, spavaš itd i tako se pretačeš kroz svoja tri prirodna stanja itd. Ako odbiješ to sve da radiš, onda se nezadovoljstvo i zlo povećava do neizdržvost. I ako si uporan da ne činiš sve to, onda na kraju umireš.

Ali se tada oslobađaš samo tela i telesnih obaveza, koje moraš da činiš da održiš telo u životi. Ali to nikako ne znači da posle gubitka tela te obaveze više ne postoje i da više ne moraš nišra da činiš da bi se održalo. Postoje, itekako, kao na primer velika želja da se ponovo rodiš i ponovo činiš sve ono što si u prošlom žovpti činilp. Jer Svest ne postoji po načinu večitog trajanja, već po načinu večitog ponavljanja, tj. pretakanja krtoz tri prirodna oblika i stanja. Ne zaboravi, ne postoji triojedni Bog, već trojedna Svest.

Dakle, sve kad se uzme u obzir, Svest postoji zato što mora, tako što se večito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. Ali ne besplatno, jer uvek postoji nagrada za sve što se mora. To je osećanje zadovoljstva i dobra, na primer, kad smo gladni, pa se nahranimo, kad sno žedna pa se napijemo, kad nam ponestane kuseonika u plićima pa udahnemo, kad smo umorni pa lednemo da se odmorimo itd..

Sve je to lepo objašnjeno na linku koji sam ponudio, ali ti nisi sposobna da išta razumeš i misliš da sve znaš kad veruješ.
pazi ti molim te ove intelektualne misli, i ono se naslo reci da ja lupetam a ovakve trndarije se mogu procitati....

ja gluplje od toga nisam odavno procitao, tacno se vidi ucmalost uma.
Ništa novo. Sve što glup čovek ne može da razume, on to proglašava glupim. Lakše mi je da veruje u bajke, nego da vidi stvarnost onakvom kakvom je vidi da jeste Ali ne sekiraj se. Osam milijardi ljudi na Zelji su takvih kao ti. Uskoro ćete da se samouništite u svojoj gluposti i budete bačeni na svemirsko đubrište da tamo istrunete.

Ako ne veruješ, ogledaj današnje dnevne vesti.

Ovaj simbol trojednosti Svesti koriste i Božiji anđeli (svetlosna bića, crtajučo ga u raznim varijantama na žitnim poljima Engleske i drugim delovima sveta.

Pogledajte prilog 1742633
Šta je smisao ovih slika u žitu? Jel svaka slika šalje istu poruku ili su različite poruke?

Zbuni čovjeka izjava kad neko kaže da ne vjeruje u Boga nego ga poznaje a ima smisla.
Neki vjeruju malo, neki više a neko ZNA da Bog postoji.
Ljubo, šta je onda raj?

Šta je smisao ovih slika u žitu? Jel svaka slika šalje istu poruku ili su različite poruke?
Svaka slika u žitu je simbol Božuje trojednosti ili trojednosti Svesti. Kao i one slike koje sam ja napravio koje simbolišu trojednost fizičkih materijalnih oblika postojanja, nastalih evolucijom, poput primera "jaje -pile koka" i ili kada je reč o trojednosti Univerzuma o kojoj goviri fizika terminima "kvantni vakuum - sintroija-entropija". Ili kad je reč o "Zakonu trojke i si sedmice" koji je pronašao armenski istraživać Gurđijev u manastirima Persije i Egipta. Koji je simbolisan trouglem, u kojem je donja strana trougla nazvana "neutranom solom", leva strana koja ide na gore, "aktovnom silom", a desna strana koja ide na dole "pasivnom silom". Daklle, svi ovi simboli simbolišu isto, a to je večito pretakanja Svesti kroz njena tri oblika i stanja, kroz koja oba večito igra ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice. Sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji. I to pretakanje kroz tri prirodna oblika i stanjam uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih radnji je to šro ima značenje "Zakona trojke i sedmice".
Zbuni čovjeka izjava kad neko kaže da ne vjeruje u Boga nego ga poznaje a ima smisla.
Neki vjeruju malo, neki više a neko ZNA da Bog postoji.
Da, ja znam da Bog postoji i zato nemam potrebe da verujem. Ne samo da znam da postoji, već znam da ibjasnim i kako postoji i kako i zašto je sdvojim kretanjem i radom, od sebe samoga, stvorio Univerzum i život, pa su Univerzum i i i Bog jedna i ista prirodna sila i pojava. Već postoji filozofski pravac, panteizam, koji stoji na stanovištu da su Univerzum i Bog, jedno i isto. To su samo dva različita načina posmatranja, ćulno i vančulno. Ako tu silu i pojavu gledamo čulno, onda he ioažamo kao Univerzum i život. A ako oma samu sebe opaža u sebi, vanćulno, tada oba sebe opaža kao Boga, odnosnio kao Svest. Isto kao što čovek, kad čulno opaža sebe, tada vidi svoje telo. A kad vančilno pšaža sebe u sebi, tada vidi sebe kao Boga, odnosno, kao svet. Zato u svetskim religijama i stoji tvrdnja "da Boga možemo sposznati samo u sebi". Samošto vernici ne znaju šta to znači, jer su svoja verovanja preuzeli iz drevnih spisa bestalih civilizacija.
Ljubo, šta je onda raj?
Pakao je početno stanje haosa i zla joje nastaje kad se Svest Univerzalna, iz stanja kvantnog vakuuma, napregne, pojrene i počne da evolira. To početno stanje fizičari zovu imenom "Veliki prasak". A rajj sa značenjem harmonije i dobra nastaje kada Svest uspe iz stanja haisa i zla da pređe ustanje harmonije i dobra. Kao šti su u tome upele elementarne čestice prilikom gradnje atoma, pa atomi, prilikom gradnje nebeskih rela, pa nebeska tela prilikom gradnje galaksuja. Ili atomi prilikom gradnje tela ćelija, a ćelije prilikom gradnje tela biljjaka, životinja i ljudi. Sve po Božijem principu "Ljubi bližnjega kao samoga sebe". O kojem hrišćani i druge religije pričaju već više hiljafa godinam a ne znaju kako da taj oricip praktično sprovedu u delo, već i dan danas ptave haos i oakao i žive u tli..

Čačkalice, Korisnički i ostali vernici,

aAko želite da se pozivate na nauku da bi dokazali da Bog postoji, krenite od ovih naučnih činjenica koje je izložio fizičar Mladen Martinis, iz institura za fiziku "Ruđer Bošković" u Zagrebu, na svom oredavanju na temu "Energija nulte tačke".Ja sam ovo njegovo predavanje malo skratio i ostavio samo ono najbitnije, gde govori o nemoži fizike da objasni kako je moguć nio nastanak Univeruma iz nematerijalnog Kvantnog vakuuma, koji izgleda kao da je ništa. I govori o nemogučnosti fizike da reši pronlem postojanja duha, tj Svesti. Gde oetpostavlja da bi Kvantni vakuum mogao da bude polje čiste svesti. Ovo miđnjenje zastipaju još neki naulnici u svetu, ali nisu jo uvek otkrili način kako da to dokažu. To je upravo način koji sam ja otkrio i koji prezentiram kao Zakon postojanja, po kojemu postoji samo nematerijalna Svetz i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i bez kojih nišra ne bi bilo moguće.

Dakle, pre nego ovo moje rešenje proglasute glupošću, prvo dobro razmislite o obome što ovaj fizičar o problemu postojanju nematerijalnog Kvantnog vakuuma i problema Svesti kaže.

https://drive.google.com/file/d/1ZjD0v2SyQk23y1Lv1USh5QPmPJY-pJwo/view?usp=drive_link

Svaka slika u žitu je simbol Božuje trojednosti ili trojednosti Svesti. Kao i one slike koje sam ja napravio koje simbolišu trojednost fizičkih materijalnih oblika postojanja, nastalih evolucijom, poput primera "jaje -pile koka" i ili kada je reč o trojednosti Univerzuma o kojoj goviri fizika terminima "kvantni vakuum - sintroija-entropija". Ili kad je reč o "Zakonu trojke i si sedmice" koji je pronašao armenski istraživać Gurđijev u manastirima Persije i Egipta. Koji je simbolisan trouglem, u kojem je donja strana trougla nazvana "neutranom solom", leva strana koja ide na gore, "aktovnom silom", a desna strana koja ide na dole "pasivnom silom". Daklle, svi ovi simboli simbolišu isto, a to je večito pretakanja Svesti kroz njena tri oblika i stanja, kroz koja oba večito igra ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice. Sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji. I to pretakanje kroz tri prirodna oblika i stanjam uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih radnji je to šro ima značenje "Zakona trojke i sedmice".

Da, ja znam da Bog postoji i zato nemam potrebe da verujem. Ne samo da znam da postoji, već znam da ibjasnim i kako postoji i kako i zašto je sdvojim kretanjem i radom, od sebe samoga, stvorio Univerzum i život, pa su Univerzum i i i Bog jedna i ista prirodna sila i pojava. Već postoji filozofski pravac, panteizam, koji stoji na stanovištu da su Univerzum i Bog, jedno i isto. To su samo dva različita načina posmatranja, ćulno i vančulno. Ako tu silu i pojavu gledamo čulno, onda he ioažamo kao Univerzum i život. A ako oma samu sebe opaža u sebi, vanćulno, tada oba sebe opaža kao Boga, odnosnio kao Svest. Isto kao što čovek, kad čulno opaža sebe, tada vidi svoje telo. A kad vančilno pšaža sebe u sebi, tada vidi sebe kao Boga, odnosno, kao svet. Zato u svetskim religijama i stoji tvrdnja "da Boga možemo sposznati samo u sebi". Samošto vernici ne znaju šta to znači, jer su svoja verovanja preuzeli iz drevnih spisa bestalih civilizacija.

Pakao je početno stanje haosa i zla joje nastaje kad se Svest Univerzalna, iz stanja kvantnog vakuuma, napregne, pojrene i počne da evolira. To početno stanje fizičari zovu imenom "Veliki prasak". A rajj sa značenjem harmonije i dobra nastaje kada Svest uspe iz stanja haisa i zla da pređe ustanje harmonije i dobra. Kao šti su u tome upele elementarne čestice prilikom gradnje atoma, pa atomi, prilikom gradnje nebeskih rela, pa nebeska tela prilikom gradnje galaksuja. Ili atomi prilikom gradnje tela ćelija, a ćelije prilikom gradnje tela biljjaka, životinja i ljudi. Sve po Božijem principu "Ljubi bližnjega kao samoga sebe". O kojem hrišćani i druge religije pričaju već više hiljafa godinam a ne znaju kako da taj oricip praktično sprovedu u delo, već i dan danas ptave haos i oakao i žive u tli..
Svidja mi se ovo što si rekao:
“Zato u svetskim religijama i stoji tvrdnja "da Boga možemo sposznati samo u sebi". Samošto vernici ne znaju šta to znači, jer su svoja verovanja preuzeli iz drevnih spisa bestalih civilizacija.”

U Bibliji ima divnih i korisnih poruka ali imam problem što u nekim djelovima Boga opisuju kao okrutnog pa čak da u zanosu pogreši što mi je nemoguće za prihvatiti. Instinkt mi kaže da i tu u svetim knjigama ima malo manipulacija od strane ljudi i samim tim biram svoj put tražeći Boga u sebi.

Čačkalice, Korisnički i ostali vernici,

aAko želite da se pozivate na nauku da bi dokazali da Bog postoji, krenite od ovih naučnih činjenica koje je izložio fizičar Mladen Martinis, iz institura za fiziku "Ruđer Bošković" u Zagrebu, na svom oredavanju na temu "Energija nulte tačke".Ja sam ovo njegovo predavanje malo skratio i ostavio samo ono najbitnije, gde govori o nemoži fizike da objasni kako je moguć nio nastanak Univeruma iz nematerijalnog Kvantnog vakuuma, koji izgleda kao da je ništa. I govori o nemogučnosti fizike da reši pronlem postojanja duha, tj Svesti. Gde oetpostavlja da bi Kvantni vakuum mogao da bude polje čiste svesti. Ovo miđnjenje zastipaju još neki naulnici u svetu, ali nisu jo uvek otkrili način kako da to dokažu. To je upravo način koji sam ja otkrio i koji prezentiram kao Zakon postojanja, po kojemu postoji samo nematerijalna Svetz i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i bez kojih nišra ne bi bilo moguće.

Dakle, pre nego ovo moje rešenje proglasute glupošću, prvo dobro razmislite o obome što ovaj fizičar o problemu postojanju nematerijalnog Kvantnog vakuuma i problema Svesti kaže.

https://drive.google.com/file/d/1ZjD0v2SyQk23y1Lv1USh5QPmPJY-pJwo/view?usp=drive_link
Lično mi ne trebaju nikakvi dokazi da Bog postoji. Njegovo postojanje osećam i srcem i dušom i uviđam umom na sve strane oko sebe.
Džizs Krajst iz maj Gad end maj Lord.

“Zato u svetskim religijama i stoji tvrdnja "da Boga možemo sposznati samo u sebi". Samošto vernici ne znaju šta to znači, jer su svoja verovanja preuzeli iz drevnih spisa bestalih civilizacija.”
Ima ona priča
Sabrali se bogovi i zasmetalo im što su ljudi srećni. Kažu, hajde da im ukrademo sreću i sakrijemo je. Predlozi se ređali, na vrh planine, ma popeće se, na dnu mora, jok, zaroniće, na drugu planetu, napraviće rakete pa će je naći...češkaju se. Dolazi glavni baja i kaže:
Sakrićemo je u njima samima, tu je neće naći jer tu nikad ne traže.

Ko razume shvatiće :D

Dokaza nema i vernici zato veruju. Kad dokaza ima, onda ne mora da se veruje, već zna.

To nisu naučnici, već vernici, koji pokušavaju da dokažu nešto čega nema.

Nisi valjda ti izmislio Boga, već si si to od nekog vernika da čuješ i počneš i ti da veruješ.

Molekularnoj biologiji postoje dikazi da DBK molekuli raspolažu informacijama o građu tela svih vrsta ćelija, biljaka, životinja i ljusi i da nikakvih drugih Bogova stvoritelja živih bića nema. I ako tvrdiš da je DNK molekul, Bog stvoritelj, onda uredu, to ima smisla.

Ako stroritelja Univerzuma i života u Univerzumu zoveš imenom "Bog", onda si vernij i nemaš pojma ni ko je Bog, ni kako on postoji, ni kako je mogao sve da stvori. A ako ga zoveš imenom "Svest", tada ne moraš ništa da veruješ, jer znaš da Svest postoji, kako postoji i kako je stvorila Univerzum i život.

Politički ratovi se vode zbog ovozemaljskih interesa, a verski, zbog Boga.

Zar je tvoj um toliko ograničen da ne možeš da razumeš da ti koji si takođe Svest, da bi se u životu održalo i postojala, imaš u sebi terača, u vidu osećanja mezadovoljstva i zla, kojji te prisilava, na primer, da uvek iznova i ponovo jedeš, piješ vodu, dišeš, radiš, odmaraš se, spavaš itd i tako se pretačeš kroz svoja tri prirodna stanja itd. Ako odbiješ to sve da radiš, onda se nezadovoljstvo i zlo povećava do neizdržvost. I ako si uporan da ne činiš sve to, onda na kraju umireš.

Ali se tada oslobađaš samo tela i telesnih obaveza, koje moraš da činiš da održiš telo u životi. Ali to nikako ne znači da posle gubitka tela te obaveze više ne postoje i da više ne moraš nišra da činiš da bi se održalo. Postoje, itekako, kao na primer velika želja da se ponovo rodiš i ponovo činiš sve ono što si u prošlom žovpti činilp. Jer Svest ne postoji po načinu večitog trajanja, već po načinu večitog ponavljanja, tj. pretakanja krtoz tri prirodna oblika i stanja. Ne zaboravi, ne postoji triojedni Bog, već trojedna Svest.

Dakle, sve kad se uzme u obzir, Svest postoji zato što mora, tako što se večito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. Ali ne besplatno, jer uvek postoji nagrada za sve što se mora. To je osećanje zadovoljstva i dobra, na primer, kad smo gladni, pa se nahranimo, kad sno žedna pa se napijemo, kad nam ponestane kuseonika u plićima pa udahnemo, kad smo umorni pa lednemo da se odmorimo itd..

Sve je to lepo objašnjeno na linku koji sam ponudio, ali ti nisi sposobna da išta razumeš i misliš da sve znaš kad veruješ.

Ništa novo. Sve što glup čovek ne može da razume, on to proglašava glupim. Lakše mi je da veruje u bajke, nego da vidi stvarnost onakvom kakvom je vidi da jeste Ali ne sekiraj se. Osam milijardi ljudi na Zelji su takvih kao ti. Uskoro ćete da se samouništite u svojoj gluposti i budete bačeni na svemirsko đubrište da tamo istrunete.

Ako ne veruješ, ogledaj današnje dnevne vesti.

dokaza za vjerovanje u BOga itekako ima, svaki robot koji hoda u tvojoj celiji, svaka turbina koja se okrece i stvara energiju u celijama, svaki motor koji se okrece , itd su itekako dokazi za vjerovanje u Boga

Svest postoji zato što mora,

cuj mora, a ko to kaze da mora...nigdje veze s vezom.

Ako stroritelja Univerzuma i života u Univerzumu zoveš imenom "Bog", onda si vernij i nemaš pojma ni ko je Bog,

a kako ti volis tako palamudit strucno onako na suho ...cuj nemam pojma ko je Bog....jok eto nemam pojma :mazi:

Kad se kaže da Boga možemo da spoznamo samou sebi", to ne znači ništa drugo do spoznati samoga sebe u sebi, tj. spoznati svoje "JA". I kad to i učinimo, ne saznamo ništa drugo do to da naše jastvo raspolaže sa sedam vrsta fizičkih i psihičkih sposobnosti, zatom, da pomoću njih dovodi sebe u stanje svesnosti i da postoji pomoću te svoje svenisti, tj. uz pomoć tih svojih seam fizičkih i peihičkih sposobnosti i radnji.

A kad požečomo da sznamo neđto o porekli tog našeg jastva i njegovih sedam sposobnosti i pozovemo se na nauku, tada saznamo da se naše jastvo, a to je celo naše fizičko telo, sastoji od čestica i polja Kvantnog vakuuma koje raspolažu fizičkim spodobnostima naprezanja i kretanja i psihiljih sposobnosti opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. tog svog naprezanja i kretanja.

Takođe saznajemo da u nauci postoje dokazi da su i ceo Univerzum, isto kao i naše telo, svojim kretanjem i radom i svojom svesnošću, sagradile iste takve čestice i polja Kvantnog vakuuma i da nikakve druge istine o postojanju naterije, života i Univerzuma, nema.
U Bibliji ima divnih i korisnih poruka ali imam problem što u nekim djelovima Boga opisuju kao okrutnog pa čak da u zanosu pogreši što mi je nemoguće za prihvatiti.
Nema tu nikakvog zlog Boga. Uvek je reč o Svesti, koja postoji tako što uvek teži da se kreće i radi harmonično, jer jedino tako može da ostvar svoje duhovno i materijalno blagostanje, sa značenjem zadovoljstva i dobra, koje je cilj i svrha njenog postojanjaa. Ali problem je što Univerzalna Svest Kvantnog vakuuma, u početki, kad se napregne i pokrene, kreće se haotično, što za svoju posledicu ima nezadovoljstvo i zlo, pa je potrebno određeno vreme sticanja iskustva o dobru i zlam kako bi na kraju svog razvoja počela da se kreće i radi organizovano i harmonično, i počela da ostvauje samo zadovoljstvo i dobro.

Kad je trč o našoj civilizaciji, ljudi u njoj još uvek ne zmaju kako treba da se organizuju, kreću i rade harmonično, da bi ostvarili zadovoljstvo i dobro i u svpm neznanju uvek pronalaze bačina da okrive neke druge ljude za sva svoja nezadovoljstva i zla, a ne sami sebe.

I ovo što sam napred rekao o Svesti i o njenim fizičkim i psihičkim sposobnostima i radnjama, kao i o dobru i zlu, je cela, neoboriva Istina o postojanju i materije, i života i Univerzuma, kao i Svesti i Boga o kojima se u nauci još uvek ništa ne zna i zato više nema potrebe da tu Istinu tražimo ni u nauci, ni u verskim knjigama.
Instinkt mi kaže da i tu u svetim knjigama ima malo manipulacija od strane ljudi i samim tim biram svoj put tražeći Boga u sebi.
Nema više potrebe da iko traži Boga, ni u Bibliji, ni u sebi. Jer niko ne može naći nikakvu drugu istinu, ni o Bogu, ni o sebi, do ovu koju sam ja napred kratko izrekao. To više nije vera, već neoboriva nauka, koju svako može i da proveri i objasni i razume, u sebi,

Lično mi ne trebaju nikakvi dokazi da Bog postoji. Njegovo postojanje osećam i srcem i dušom i uviđam umom na sve strane oko sebe.
Džizs Krajst iz maj Gad end maj Lord.
Ispravno, istinito i dobro rečeno. Ipak ne i dovoljno jasno, jer i dalje ne znamo ko ili šta je Bog, kako on postoji i zašto. Sve dok se ne setimo da je Svest to koje još uvek zovemo imenom "Bpg". I kad se toga setimo, sve nam postaje jasno i tada sve znamo, jer i mi sami, kao i sve drugo što postoji, je Svest.

Eto, sa samo malo zdravog razuma rešiili smo dve najveće svetske misterije i tajne, misteriju i tajnu postojanja Boga i postojanja Svesti. To dvoje je jedno i isto, Dve različite reči kojima oznaačavamo jedan i isti pojam.

Ima ona priča
Sabrali se bogovi i zasmetalo im što su ljudi srećni. Kažu, hajde da im ukrademo sreću i sakrijemo je. Predlozi se ređali, na vrh planine, ma popeće se, na dnu mora, jok, zaroniće, na drugu planetu, napraviće rakete pa će je naći...češkaju se. Dolazi glavni baja i kaže:
Sakrićemo je u njima samima, tu je neće naći jer tu nikad ne traže.

Ko razume shvatiće :D
Tačno, ljudi sve traže izvan sebe, pa i Boga, a nikada u sebi. A zapravo, sve je u nama. Sve što čulno opažamo, obmana je i varljiva laž, jer ceo opažljivi Univerzum i sve iz čega se on sastoji, sve su to samo fizičke i psihičke radnje, koje nemaju značenuje postojanja. Značenje postojanja ima samo onaj ko raspolaže sposobnostima da fizičke i psihičke radnje vrši, a to je nematerijalna Svest. Koja se u svom mirujućem stanju manifestuje kao nematerijalni Kvantni vakuum, koji sa stanovišta fizike izgleda kao niđta. I dok se Svest napreže i kreće, ona se fizički manifestuje kao energija i kao univerzum. I čim ona prstane da se napreže i kreće, ceo univerzum se ponovi pretvara, takoreći u ništa. A i dalje ostaje da postoji nematerijalna, neopažljiva Svest i njene fizičke i psihičke sposobnosti. Pomoću kojih će, kasnije, kada se naspava i odmori, ponovo da se napregne i pokrene i svojim kretanjem i radom, od sebe same napravi isti ovaakav Univerzum.

U vezi sa ovim zanimljiva je tvrdnja idijskog fizičara i jogija, Maharišija" tvorca svetskog pokreta ua transcendentalnu meditaciju. KOji se kroz neditaciju prosvetlio i o Svestu saznao i rekao ovo:

„U osnovi sveta stoji ujedinjeno polje svih prirodnih zakona. To je nešto nematerijalno, vanvremensko, nemanifestovano, neaktivno. To je veliko ništa, koje je početak i uzrok svega. U njemu postoji sve, sve velike i male stvari, svi svetovi, svi oblici, svi odnosi, ali samo kao princip, kao ideja, kao latentna mogućnost. To je čista svest. I kad se deo te čiste svesti, makar i najsitnija njena čestica, izdvoji i stupi u aktivno stanje, kad postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju, u biće, u svemir. To ništa ima potpunu svest o sebi, jer je čista svest. Ima ogromnu, beskonačnu moć samoorganizovanja, jer je kreativno, jer je ujedinjeno polje svih sposobnosti, svih mogućnosti. Njegova priroda je savršenstvo, sklad, harmonija, blaženstvo, i sve što nastaje iz toga zadržava tu osobinu, ostaje blaženstvo“.

dokaza za vjerovanje u BOga itekako ima, svaki robot koji hoda u tvojoj celiji, svaka turbina koja se okrece i stvara energiju u celijama, svaki motor koji se okrece , itd su itekako dokazi za vjerovanje u Boga
To nisu nikakvi dokazi o postojanju Boga, već samo dokazi da još uvek naučno nije ibjašnjeno postojanje materije, života, Svesti i Univerzuma. Da bi na kraju, kad budemo shvatili da samo Svest postoji i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, shvatili da je Svest, zapravo, ono što smo verovali da Bog jeste.Jjer raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, koje su Zakon sveukupnog postojanja, pomoću kojih je sveznajuća, svemoćna, nestvoriva i neuništiva i bez kojih ništa ne bi bilo moguće.
cuj mora, a ko to kaze da mora...nigdje veze s vezom.

a kako ti volis tako palamudit strucno onako na suho ...cuj nemam pojma ko je Bog....jok eto nemam pojma
Pojma ima samo onaj ko zna. To je onaj ko raspolaže dokazima i logikom, pomoću kojih može da se proveri, objasni i razume sve ono što on tvrdi.

A pojma nemaju oni koji svoje tvrdnje ne mogu ni da dokaže, ni proveri, ni objasni, ni razume, već samo palamude, tj. veruju.

To nisu nikakvi dokazi o postojanju Boga, već samo dokazi da još uvek naučno nije ibjašnjeno postojanje materije, života, Svesti i Univerzuma. Da bi na kraju, kad budemo shvatili da samo Svest postoji i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, shvatili da je Svest, zapravo, ono što smo verovali da Bog jeste.Jjer raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, koje su Zakon sveukupnog postojanja, pomoću kojih je sveznajuća, svemoćna, nestvoriva i neuništiva i bez kojih ništa ne bi bilo moguće.

Pojma ima samo onaj ko zna. To je onaj ko raspolaže dokazima i logikom, pomoću kojih može da se proveri, objasni i razume sve ono što on tvrdi.

A pojma nemaju oni koji svoje tvrdnje ne mogu ni da dokaže, ni proveri, ni objasni, ni razume, već samo palamude, tj. veruju.

Da bi na kraju, kad budemo shvatili da samo Svest postoji i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, shvatili da je Svest, zapravo, ono što smo verovali da Bog jeste.

auuu, a ja mislio ti neki razuman lik, a ono pravi corak.....palamudator kan kubik :)

Maravno, u nedostatku argimenata uvek sledi vređenje, mržnja i rat. To je katakteristično za pripadnike svin religija, idrologija i politika.Jja sam izvan svega toga. Mene zanima samo proverljiva, objašnjima i tazumljiba istina i voleo bih da mi se ne obraćaš vipe.
To ja pokušavam da ljudima objasnim svuda, ali ne vredi svi religiozni ljudi su ograničeni, svi se svađaju niko ne uvažava tuđe mišljenje, svađaju se, tuku se, ubijaju se, izmislili su preko 3000 religija i svaka je prava. Sa njima nema raspravke :)

Maravno, u nedostatku argimenata uvek sledi vređenje, mržnja i rat. To je katakteristično za pripadnike svin religija, idrologija i politika.Jja sam izvan svega toga. Mene zanima samo proverljiva, objašnjima i tazumljiba istina i voleo bih da mi se ne obraćaš vipe.

ma ne ne, nemam ja nista protiv tebe licno, nego samo ono sto pricas....a pricas teske gluposti vidim....:) toliko od mene

Back