Ako je Bog dobar

Šta će bogomoljci da kažu na ovu vest - kandilo zapalilo kuću u Zemunu, kuća skroz izgorela

https://www.telegraf.rs/vesti/hroni...a-do-temelja-otkriven-i-uzrok-vatrene-stihije

Zašto je taj njihov "dobri" Bog ovo dozvolio? Je l' to to njegovo iskušavanje vernika?

znaci Bog treba da uskoci uvijek kada neko zabelajise..eh eh eh.....

ne funkcionise to tako, nije Bog roditelj koji nadgleda malo dijete pa da ga blokira uvijek kada rukom krene na vatru.

Zašto je taj njihov "dobri" Bog ovo dozvolio?

a sta recimo da mozda ti ne znas neke stvari sta ta zena radi, mozda zena radi neko zlo, pa Bog upravo dopustio da joj izgori kuca....sta znas mozda jeste mozda nije....

mi nemamo sve potrebne infomracije u rukama da bi konacan sud donijeli.

Šta će bogomoljci da kažu na ovu vest - kandilo zapalilo kuću u Zemunu, kuća skroz izgorela

https://www.telegraf.rs/vesti/hroni...a-do-temelja-otkriven-i-uzrok-vatrene-stihije

Zašto je taj njihov "dobri" Bog ovo dozvolio? Je l' to to njegovo iskušavanje vernika?
Ja još uvek nmg da se opasuljim od pomisli da ima ljudi koji misle da je tamo negde neki bog koji režira sve i bukvalno se sprda, daje deci kancer, oduzima imovinu, daje bolesti itd. bog nem ništa stem

Pa kome onda treba takav Bog koji neće da pomaže svojim vernicima? Zašto mu se onda uopšte i moliti? Ma najlakše je reći da je žena grešnica i da je takvu tragediju i zaslužila.

Pa kome onda treba takav Bog koji neće da pomaže svojim vernicima?

pomaze on, nekad odmah, nekad kasnije, a nekad pusti da se stvari, jednostavno ne pomoze....

i jos nesto da ti kazem sto mozda nisi cuo prije, evo ja kao vjernik, ne molim se Bogu da bi on meni udovoljavao mojim zeljama sad.....

nego molitva od Boga je nama naredjenje da to bude kljuc za Raj, kljuc za Raj je molitva.....a ako ispunjava i zelje koje Bog procijeni da su dobre za nas, dobro je jeste....ako ne i ispuni, to znaci da zna ako bi ispunio lose bi bilo za nas to.

Bog nam ne mora ni jednu zelju ipusniti ovdje na zemlji, ali molitva je naredjenja od Boga da bude kljuc ulaska u Raj, jer ako je molitva kako treba ispravna i na vrijeme, sve ostalo drugo ce se lakse ravnati po tome na Sudnjem danu.

Zašto mu se onda uopšte i moliti?

zato sto nam je to naredio u zivotu kako bi dosli u njegov vjecni Raj, da se vjecno zivi i uziva tamo, bez smrti i bolesti i starosti

Šta ćeš ti na ovo pitanje reći, jesi li bio na licu mjesta provjerio vjerodostojnost informacija kao također koliko je vjerojatno da medij prenosi istinu? Možda si jedva dočekao da nešto ovakvo procuri kroz medije pa da prosljeđuješ dalje kako bi učestvao u širenju laži.

Uspostavi činjenicom kako znaš da je to Bog objavio jesi li 100% siguran u to ili je Kuran samo još jedan medij kao i sve druge knjige?

znam to zbog jako dugog istrazivanja, evo preko 30 godina istrazivam to sve u islamu....valjda se nesto i upoznat sa stvarima.

Imamo jasne dokaze da je kuran od boga, samim tim sve sto pise u Kuranu je od Boga...a Bog tu detaljno govori o SUdnjem danu, Raju i Paklu...sta ce sve da se desava.

Ne bih bio u to siguran nešto je od čovjeka, nešto od Boga, a nešto od Arkona kao u Bibliji zato oprez pri čitanju i tumačenju. Oni koji razaznaju što je od koga su na pravom putu u životu i vjeri.

1000005704.jpg

Back