Koliko je meni poznato ni jedna bajka nema iza se bilo kakva stvaralackaa dela stoga si te realne pricice za laku noc slobodno okaci macki o rep,na istom mestu gde su okacene i one price o evoluciji...Dokle više sa tim bajkama o Bogu?
A jel imas bar nekog dokaza ili bar neku logicku mogucnost da je crvenkapa stvorila neki zivot u kosmickim okvirima kao sto ima recimo mogucnost za Stvoritelja neba i zemlje ?Koje su istinite taman koliko i bajka o Crvenkapci, njenoj baki i strašnom vuku.
Ma nemoj,nisam znao...Ne postoji nikakav sveznajući, svemogući, trojedni i Bog koji je stvorio Nebo i Zemlju. To nije nešto što možemo da proverimo, objasnimo i razumemo, već samo verujemo.
A jel mi mozees onda ukratko reci odakle je sav ovaj zivot na planeti , samo nemoj nas molim te zasmejavat pricicama o razvoju ameba s naglaskom na "majmunsku tranziciju"...!??
Hajdemo uporediti kredibilitet dokaza pocevsi od tvojih s kojima ces nam pokazati / potvrditi poreklo zivota na ovoj planeti.Kao što deca veruju da u šumi postoji stara veštica koja Ivicu i Maricu u kazanu kiva. Takve bajke jesu za mali decu, ali ne i za odrasle ljude.
Izvoli.
Tako je bato stoga odrasli i racionalni,nakon sto pokusaju razumeti koncept funkcionisanja bilo kog zivog sistema,evo recimo ljudskog oka i recimo jednog mrava zakljuce da je APSOLUTNO NEMOGUCE da jedan takav savrseni funkcionalni organizam ili delovi organzma nastanu drugacije osim od "ruku" vrhunskog Kreatora.Odrasli ljudi, ako ne ostanu deca i kad odrastu, žele sve da provere, objasne, razumeju i znaju, a ne da veruju.
Mislim da si uvelikom pomesao loncici ali hajdemo redom.da vidimo prvo odgovor na moje pitanje.Za odrasle ljude postoji nešto drugo, koje je trojedno, sveznajuće i svemoguće, koje je stvorilo i Nebo i Zemlju. Koje može do ktaja i da se proveri i objasni i razume i zna. Koje se ne zove imenom "Bog", već imenom "Svest".
Dakle, nije velika razlika uzmeđu verovanja i znanja. Samo u imenu. I u tome što odraslim ljudima više priliči da razuemeju i znaju, nego veruju.
https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit
Izvoli.
Poslednja izmena: