Problem tvoje teze je što ima više vrsta svesti pa obično ako nemaš preduslove za razlučivanje teških pitanja obično naciljaš onu pogrešnu svest.
Prvo dobroprouči nauki o Svesti koju sam gore ponudio, pa onda pokušaj da je oboriš, ako budeš imao argumente. Jer uopšte ne postoji
"više vrsta Svestu", kako ti veruješ, več samo
jedna Svest. Slično kao što muslimani veruju kad kažu da je Bog samo jedan.
Ali modu donekle i tebi da dam za pravo. Ne u tome da postoji više vrsta Svesti, već
više vrsta svesnosti.
Ogromna je razlika između pojmova "Svest" i "svesnost". Svest je ono što postoji, samo po sebi, kao svoj uzrok i posledica, od uvek i zauvek, tako šro se večoto pretače kroz svoja tri peirodna oblika i stanja, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radbji, koje su
Univerzalni zakon sveukupnog postojanja. Ovaj Zakon podjednako važi za sve što postoji, kako za ceo Univerzum, tako i za svaku, pa i najmanju elementarnu česticu u Univerzumu. Onaj ko ispunjava uslove koji ovaj Zakon propisuje, taj i postoji. Onaj ko ne ispunjava, toga i nema. A onaj ko ispunjava, to je ono što Svest ili Bog, jeste. I bilo kad i bilo gde u beskrajnom nebeskom prostoru da opazimo da nešto postoji, uvek će to da bude Svest, odnosno, Bog. Pa makr to bilo veliko kao Univerzum ili malo kao samo jedna elementarna čestica, atom, moleku. Ili kao telo jedne ćelije, biiljke, životinje ili čoveka, svejedno. Sve što možemo da opazimo je Svest ili Bog.
A svesnost jedne elementarne čestice, atoma, molekula, nebeskog tela, galaksije ili tela ćelije, biljke, životnje ili čpveka itd, je nešto što može da bud beskrajno različito. Zato što je svesnost uslovljena znajem, tj informacijom, kojom neko telo mora da raspolaže, po kojoj će fizički da se manifestuje kao neko telo. Tako, na primer, Svest u jednog kamena i čoveka je ista, ali nije svesnost, jer Svest kamena raspolaže indormacijom o tome kako da se fizički manifestuje kao kamen, a Svest čoveka raspolaže informacijom kako da se manifestuje kao čovek.
Ali to je relativno, jer Svest kamena, kad kao mineral pređe u telo biljke, ona će bez problema, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji da nauči znanje koje biljka nosu u sebim o sebi i taj mineral će automatski da prestane da raumišlja i ponaša se kao kamen, a počeće da razmišlja i ponaša se kao biljka. A kao jagnje, had jagnje pojede biljku. Ili kao čovek kad čovek pojede jagnje, pa taj mineral sada postane deo čovekovog tela. Da bi kada čovek umre i zakopaju ga u zemlju, taj isti mineral, koji je pre bio kamen, ponovp bez problema počeo da razmišlja kao kamen i ponaša se kao kamen.
Sve ovp što sam gore ispričap je neoboriva nauka o sveznajućem i svemoćnom Bogu ili pak svemoćnoj, svezbajućoj, nestvorivoj i neuništivoj Svesti, koja nije materijalna i koja uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti može da se napregne, pokrene i postane materijalna i od sebe same stvori sve što god može da joj padne na pamet.
Kao šro rekoh, sve ovo je neoboriva nauka koja argumentovano i logički objašnjava apsolutno sve, tako da sada sve može da se zna i razume i da više nema nikakve potrebe ni u šta da se veruje.
Da Srbi, Hrvati, mislimani, Šiptari ili Rusi, Ukrainci, Izraelci, Palestinci itd, nisu toliko glupi koliko se pokazuje da jesu, pa da mogu sve ovo na pravi način da razumeju, mogli bi svi odmah da prestanu u različite Bogove da veruju i tako svi postanu istomišljenici, a zatim da se svi ujedine i doveka nastave u miru, ljubavi i duhovnom i materijalnom blagostanju da žive.
Nažalost, izgleda da toliko inteligentnih ljudi još uvek nigde nema. Gledam ove teme na forumu "filozofija" i "religija" i šta vidim - samo razna besmislena lupetanja. Ja se toliko trudim da nešt objasni i svi i dalje ćite. Niko ništa ne može da razume. Svi su sposobni samo da veruju, pod uslovom da onaj ko im veru saopštava bude institucija, tj. dokazani i priznati naučni, filozifski, verski ili politički autpritet A ja to, naravno, nisam. Ja sam samo Bog. Kao što je i sve drugo Bog. Ali šta vredi kad niko ne zna ko ili šta je Bog.Tako da po raznim oblivima neznanja i verovanja, razjedinjenom svetu, u kojem i dalje vladaju mržnja i ratovi i dalje preti propast.
https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit