Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav. Imam 16 godina i treniram kosarku. Zelim da nabijes sto veci odraz i skacem svakodnevno. Ne znam koliko mi je odraz trenutno, ali znam da iz mjesta mogu da skocim na predmet visine 70cm. Odraz je oko 50 cm, ja msm. Ali ne mogu da zakucam s obzirom da sam visok samo 171 cm :( Mislim da mogu da dohvatim negdje oko 2.8-2.85. Ima li neko neki predlog, sem teretane ?
Ja dnevno radim 3*30 cucnjeva, 2*20 dizanja na prstima, 3*100 trbusnjaka, 2*30 skokova iz cucnja i jos puno puno skokova(bocnih na predmet od 30 cm, obicnih preko predmeta od 30 cm, skokovi na prsima 3*30...) Pokusao sam da nadjem te vjezbe "polimetrije" ali ne ide. Nema sanse, sve sam prerovio.

Pozdrav. Imam 16 godina. Visok 171 cm, tezak 59 kg. Ne znam koliki mi je tacno odraz (mogu da skocim iz mjesta na predmet visok 65cm). Dohvatna visina negdje oko 295 cm. Zelio bi da mi neko preporuci sta da radim da bi tamo makar u decembru mogao zakucati ( kako-tako ali da je zakucavanje) ? Teretana nije u opciji, jer je nema u mjestu gde zivim. Trenutno radim izdizanje na prste, trusnjake, skokove neke (skocim sa 40 cm na pod pa opet na 40 cm), skokove na prstima... Interesuje me sta bi mi moglo pomoci da za npr 2 mjeseca dignem nekih 15 cm. Vidim da preporucujete pilometriju, ali nikako ne mogu te vjezbe da nadjem. Unapred hvala na odgovorima i savjetima.

Pozdrav. Imam 16 godina. Visok 171 cm, tezak 59 kg. Ne znam koliki mi je tacno odraz (mogu da skocim iz mjesta na predmet visok 65cm). Dohvatna visina negdje oko 295 cm. Zelio bi da mi neko preporuci sta da radim da bi tamo makar u decembru mogao zakucati ( kako-tako ali da je zakucavanje) ? Teretana nije u opciji, jer je nema u mjestu gde zivim. Trenutno radim izdizanje na prste, trusnjake, skokove neke (skocim sa 40 cm na pod pa opet na 40 cm), skokove na prstima... Interesuje me sta bi mi moglo pomoci da za npr 2 mjeseca dignem nekih 15 cm. Vidim da preporucujete pilometriju, ali nikako ne mogu te vjezbe da nadjem. Unapred hvala na odgovorima i savjetima.
Posto nemozes u teretanu evo vezbe koje treba da radis kako bi povecao skok:
Ima 7 delova,dosta su dobre,ima i nekih tezih al ti pokusaj prvo na laksi nacin
Pozz...:D

ee ljudi evo me obecao sam da cu da napisem svoj plan vezbanja(ukratko) pa ko se razume neka malo analizira i podeli njegovo misljenje o mom treningu:
ponedeljak:biceps,grudi,pliometrija,trbusnjaci sklekovi
utorak:odmor,trbusnjaci,sklekovi
sreda:ledja,triceps,pliometrija,trbusnjaci,sklekovi
cetvrtak:odmor,trbusnjaci,sklekovi
petak:noge,rame,pliometrija,trbusnjaci,sklekovi
subota:odmor,trbusnjaci,sklekovi
nedelja:odmor,trbusnjaci,sklekovi
ko god ima neki komentar ili savet slobodno neka napise dobro ce mi koristiti pozzz za sve

ee ljudi evo me obecao sam da cu da napisem svoj plan vezbanja(ukratko) pa ko se razume neka malo analizira i podeli njegovo misljenje o mom treningu:
ko god ima neki komentar ili savet slobodno neka napise dobro ce mi koristiti pozzz za sve
po meni mogo bi celu nedelju da iskoristis za odmor,kako bi se odmorili misici :D
Mislim nedelju kao dan u nedelji ne kao sedmicu :D

Radis previse po meni...
A noge nemoj da radis u istom danu(teretana i plyometrija)probaj da stavis u sredu noge sa tegovima,a u pon i petak plyos..

Inace ja ovako treniram:
pon trbusnjaci(oko 30-45 min)ukljucujucii kosu klup,vezbe sa tegovima i jezgro
utorak cardio(HIIT) na prazan stomak
sreda noge930-45 min)predhodno zagrevanje na traci 5min i jedno 10-15min istezanje pre i posle treninga
cet biceps i ledja
petak trbusnjaci(kao i pon)
subota HIIT(kao utorak)
ned ramena,grudi i triceps(30-45min)

i planiram pon i petkom da ubaci plyometriju,,,,

Pa sta mislite...?

Ako zelis da povecas odraz da bi imao vci efekat moras da ubacis vezbe za noge.Preporucujem ti da radis i kardio trening (trcanje,plivanje,voznja biciklom)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back