Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim na to da vise neces moci da se bavis sportom.Nemojte da zurite da u godinama u kojima se formirate nabijate odraz.Radite samo trbusnjake, ledjanjake, cucnjeve, i sklekove.Kroz nekoliko meseci ce vam se drasticno povecati odraz.AA je ok ali treba da se radi tek kada se kosti potpuno formiraju.

Mislim na to da vise neces moci da se bavis sportom.Nemojte da zurite da u godinama u kojima se formirate nabijate odraz.Radite samo trbusnjake, ledjanjake, cucnjeve, i sklekove.Kroz nekoliko meseci ce vam se drasticno povecati odraz.AA je ok ali treba da se radi tek kada se kosti potpuno formiraju.
Pa cekacu dok ne odem na fakultet i dok ne izgubim volju za sportom.. Radicu ja dok sam i u razvoju ,pa sta bude...

Verovali ili ne, meni je odraz sada 65cm, a visok sam negde oko 170, kada bi nabio odraz za metar, ja neznam kako bih mogao da se prizemljim na parket. A, sto bih davao 30$, kada postoje vezbe za veliki odraz koje mozes da radis kad god hoces. Cucnjevi, onda dzakovi sa peskom ti se zavezu za noge pa skakuces u mestu tako... mislim... bezveze...

@AllEyesOnMe

ustvari, postoji razlika u strukturi kostiju izmedju belaca i crnaca, crnci npr imaju duze noge i uzu karlicu.. ne znam sta jos bese, davno sam to citao, ali znam da su zbog tih razlika crnci predodredjeni za neke sportove, belci za druge.. ne secam se tacno za sta sve, ali znam da crncima idu sprinterske discipline, dok su belci bolji plivaci..

@AllEyesOnMe

ustvari, postoji razlika u strukturi kostiju izmedju belaca i crnaca, crnci npr imaju duze noge i uzu karlicu.. ne znam sta jos bese, davno sam to citao, ali znam da su zbog tih razlika crnci predodredjeni za neke sportove, belci za druge.. ne secam se tacno za sta sve, ali znam da crncima idu sprinterske discipline, dok su belci bolji plivaci..

Ne znam zashto se trudish. Nikog odje nije briga da sazna neshto.. To se iz vishe navrata moze shvatiti ;)

Evo dexterka da odgovorim na tvoj post, ako se moze nazvati postom, posto u njemu nije receno nista pametno i korisno.
Citam ponovo tvoje postove na ovoj temi, i tek sad vidim da ti zapravo ne znas sta hoces da kazes,
u svom prvom postu kazes da je 500-1000 suteva dnevno cista ludost, ja sam te pitao zasto, jer sam ocekivao da cu
mozda nauciti nesto novo, cuti nesto pametno. E sad jedan od tvojih glavnih aduta zasto ne treba sutirati toliko jeste "Smoris se na kvadrat"
(po terminologiji se vidi da si bas neki strucnjak), a onda u svom poslednjem postu kazes "Kosarka je moj zivot", pa cekaj kako je to kosarka
tvoj zivot ako se ti smoris od sutiranja ocas posla (i to na KVADRAT, kako bi ti rekla)!
Pazi sad, evo tvoje recenice "cisto sumnjam da ces imati snage i osecaja da sutnes na kraju sedmice na utakmici,
ako svaki dan odsutiras 500-1000"... pa da li ti znas kako se trenira snaga, i stice osecaj! Po tebi treba da se sedi kuci,
i izadjes s vremena na vreme na kos i sutne koja lopta i da si vecito odmoran. Pa cilj treninga i jeste da te zamori,
da bi se telo adaptiralo na sve vece i vece napore, i na taj nacin povecala snaga i izdrzljivost, i stekle bolje fizicke a
samim tim i suterske sposobnosti. A da ne pricam, da se proces automatizacije slozenih kretanja (rekoh namerno
slozenih kretanja, da bi neuki razumeli, iako moze biti terminoloska greska) dostize tek nakon 100 000 ponavljanja, i naravno,
ukoliko se prave kratke vremenske pauze zapoceti proces automatizacije veoma brzo pada, tako da tvoja teorija od
300 suteva dnevno pada u vodu, ili doticna osoba nikad nece imati dobar sut, odnosno nikad nece
dostici "automatizovano lokomotorno kretanje" u ovom slucaju prilikom sutiranja.
Tebi se ne dopada sto samo kritikujem? Bar ti koja se hvalis da si uhvatila Boga za bradu u toj kosarci, bi trebala da
znas koliko je kritika bitna! Osim toga, ja u svojim postovima napisem uglavnom neke cinjenice oko toga kako i sta treba raditi,
ali ih osobe poput tebe ne vide! A oni koji vide, imaju napretka, neverujes?, pitaj Mmaxi-ja koliko je pomerio liniju sa koje
moze da zakuca, i za koj vremenski period. Dok su ostali na temi o skocnosti, samo pricali, ti Zvercina kritikujes, samo
kritikujes (isto si i ti rekla citajuci prve dve strane mojih postova, a prve postove koliko se secam bas sam u toj temi i pisao),
nista konkretno nisi napisao , a bilo je pojedinaca koji su radili i imali znacajan napredak.
Da nastavimo dalje sa tvojim postom, pazi sad, u svom postu indirektno delis trenere na teoreticare i prakticare, i mene stavljas
u grupu sa teoreticarima... sad nebitno je da li tu pripadam ili ne, ali pametnice kako drugacije reci nesto na forumu
(gde se podaci ostavljaju u pisanoj formi) nego u vidu teksta (ili po tebi u vidu teoretisanja), zato pametnice nemoj trositi
vreme samo da bi me ispljuvala nego ako umes napisi nesto pametno i demantuj me. Jer koliko vidim glavni demant, zasto ne sutirati
500-1000 lopti dnevno bio je "Smoris se na kvadrat", a sad i vidim zasto delis trenere na teoreticare i prakticare,
zato sto je tvoje teoretsko znanje ravno nuli pa onda samo umes da kazes "a ti si teoreticar, vi teoreticari
pojma nemate ili sl." jer ne umes dati pametan odgovor.
O tome da li cu i da li necu odgovoriti na neciji post, odlucujem ja (ovo se odnosi na deo, u kome me prozivas zasto nisam
odgovorio -Air Stefan- na post) tako da nemoj pokusavati da se istaknes time sto ces samo da me ispljujes, i da nabijes mali
milion redova u postu cistim pljuvanjem po nekome, i da pri tome nista pametno ne kazes, nego ako si toliko bistra i pametna
kao sto umisljas da jesi, onda tako nesto pokusaj da napises ili prepises.
Kakvi kao ja su te to sjebali? Ej pa da li si ti normalna? To sto ti nisi uspela ovde u kosarci, nego si morala da
odes da igras u Linhenstajnu, ili da odes u USA, gde ima milion niskorazrednih koledza, pa da nam ovde prosipas pamet u
smislu "ej ljudi, ja igram u inostranstvu", za to ti vala sigurno ja nisam kriv. Ko ti moze biti kriv sto si ti dnevno sutirala po
300lopti, a ostali (ili bolje receno ostale devojke) po 500, 700 pa i 1000lopti, pa su ostale devojke jednostavno bile bolje na
treningu, i bolje na utakmicama. I onda si bila prinudjena da odes, i sad mi ti krivi.
Te rece Pedje Petrovica izgleda da niko ne razume! Posto mi je stiglo nekoliko priatnih poruka, u kojima me pitaju da im prevedem to,
ali znam da ce tvoj odgovor sada biti "pa smoris se nakon 50-og trbusnjaka".
Elem cudo ti nisu pale na pamet reci Drazena Petrovica koji je dnevno sutirao oko 1500 lopti (cini mi se 1700lopti, ali ne mogu
tacno da se setim).
I poslednja recenica u postu, ti je ala "osveta strebera". Ponovo iskaljujes bes na meni, jer nisi umela da odgovoris pametnije na moje pitanje
nego si napisala "Smoris se na kvadrat", i jer si sutirala po 300lopti dnevno, i nisi bila dovoljno dobra da zaigras kosarku ovde
nego si morala da pobegnes van.
Pozdrav za tebe, i vredno treniraj (samo nemoj da se smoris nakon 50-og trbusnjaka).

Zvwercino..evo Pedje Petrovica tj tek sada sam obavesten o tvom visokom obrzaovanju i pominjaju mog imena u ovom kontestu pa bi bio red da i tebi Pedja Petrovic nesto kaze...

Te rece Pedje Petrovica izgleda da niko ne razume! Posto mi je stiglo nekoliko priatnih poruka, u kojima me pitaju da im prevedem to,

meni je odista veoma zao sto se predstavljas za vrhubnskog trenera i gadjas se sa terminima da bi sto vise ispao veliki strucnjak jel kada te neko en razume sta pricas onda je logicno da te gleda kao nekoga ko bi trebalo neste da zna..jel....:lol::lol:
enviej...ti ako ne razumes ono sta ja kazem...ziasta me nije briga..ali je zalosno sto ne razumes a ovamo si trener tj kazes da nisi teoreticar...

vidis..u mom sportu takvih ima veoma mnogo :hahaha::hahaha:,na zalost dece koji od toga nemaju nista osim da ih neko zaglubpulje..
pa je tako i po pitanju trbusanjka....

draga moja zweri,vrhunski treneru....DA..NA ZALOST DECA DANAS RADE PO 1000 trbusanjka u teretani pod uglovima od cak 45 stepeni...A DA PRI TOME NE ZNAJU DA SAMO RADE NAJVECu BUDLASTINU KAKO DONJEM DELU KICME A O tome koliko im je to potrebno za misice stoamka je smesno govirti jer kako se ti volis strucno izrazvati motorika se ne zasniva na tvojoj terotiji VISE JE BOLJE...
ja nisam ni malo adekvatan sto se tice kosarke i ne bih da ulazim u to dali je bolje 200-500-5 000 suteva na kos da bi se videli rezulatti jer kao sto rekoh to nije moje polje...ali trbusni zid jeste i te kako ukljucen u moj sport kao i u fizike pripreme sprotista sa kojima ih radim i BUDI UVEREN DA VISE NIJE BOLJE kada je rec o trbusnajacima...
verovatno ces da sada da krenes sa tim da ja tebi objsanjvam da i ti nesto naucis,ali posto jemoje vreme prilicno ograniceno a ti zeljan znanja slobodno poseti moj forum
www.realx3mforum.com
Gde ces moci da se edukujes koliko god mislis da ti je potrebno..naravno ako mislis da ti je potrebno :roll::roll:

u svakom slucaju zweri...bilo bi lepo kada se vec predstavlja kao VRH VRHOVA da onda kazes i svoje ime i prezime da ljudi znaju sa kim rade,saradjuju,od koga slusaju savete,dali vredi da ih slusaju..itd..itd..kapish???..

a e ovako...krijes se iza nekih zwerskih nickova:whistling:,i cak sto vise..i smtras da imas pravo da uzmes u usta bilo koga i bilo sta....sa punim imenom i prezimon a da pri tome tvoj nezna...

i za kraj....kao sto ona devojka rece...postoji mnogo trenera raznih sportova koji su unistili ljude...ne njihove talente..vec LJUDE....bas iz tog rzloga sto su citali recimo..METODLOGIJA TRENINGA U TOM I TOM..pa onda neka budala i uposli i eto belaaja..ljudi koji nisu u zivotu potrcali ni za autobosuom postadose eminentni treneri a deca koja imaju talenta psotadose inavlidi vec sa 20godina..

ovo ti govrim jer se upravo sada hvala bogu zavrsila agonija jednog maldog rukomatesa sa kojim radim i koji ce u anrednim danima ako bog da da potise extra ugovr..ne bih o imenima...ali eto..njega je covek koji nikada uz ivotu nije se bavio sa tim sprotom zamolio da pomogne ekipi posle njegove operacije pubusa i to 2 meseca!!!!!!!!
da napomonem da je momak istegnuce te tetive dobio zbog fizicke nespremnosti sto je potvrdjeno na pregledima gde je utvrdjeno da mu je trbusni zid mnogo slabiji u odnosu da donji deo ledja i zbog toga mu je ta tetiva bila opterecana i doslo do strahvoite povrede..

i da zweri...taj momak je radio preko 2000 trbusanjka dnevno...ali eto,..povredio se..jel mu je trbusni zid bio slab...pitam se zssto..

eto..toliko vremena sam uhvatio da odgovrim zveri..a kao sto rekoh...i zamolio bih te da ne ides sa demagogojiom da ja tebi ovde nesto objsnjavam da ti naucis..vec ako zelis da ucis dodji na forum koji sam ti rekao..tamo mozes da me pitas sta god hoces.mada sam siguran da ces naci na sve odgovre jer tamo vec ima clanova koj su rhunski kosarkasi pa cak i jedan od moderatora mi je bivsi kosarkas...

tako da..

welcom the beast:cool:

Evo, polako uspeh da nadjem koji minut da ti odgovorim na mail... mada na samom startu, moram priznati da sam jako razocaran
tvojim mailom... iskreno tesko je poverovati da ga je napisao neko ko je toliko poznat, posto je mail sastavljen u vidu
politicke kampanje, "ti nemas pojma, a ja sam najbolji, ja sam ipak taj i taj"... sa gomilom napada koji su totalno
neargumentovani vec se pricaju kojekakve bajke i price... s kojima ja veze nemam....
Takodje... moram priznati da su svi moji susreti sa bodi bilderima bili sa izvestnom dozom razocaranja (cast izuzecima),
potpuno nepravilno davanje suplemenata, i supstanci tipa efedrin... da ne pricamo o tome na sta su licili njihovi treninzi
sportista kojima je potrebna skocnost ili sprint... to je plac majke bozije...
Kazes da se gadjam terminima?
Koje termine ja to mesam? Ili je pak problem sto ih ti mozda ne razumes...
Jako me nerviraju osobe koje mi stavljaju u usta nesto sto nisam rekao, to je nesto sto me izludjuje...prvo velicanstveni
uzmi na sebe da procitas jos neke moje postove, i videces da govorim o optimalnom broju ponavljanja (najcesce je to bilo
prilikom reci o skokovima), dakle ja bih jako voleo da mi pronadjes gde sam ja rekao da treba raditi par hiljada trbusnjaka..
to je prva stvar... dakle nemoj stavljati u moja usta nesto sto nisam rekao, druga stvar je... iz tvog takvog pristupa vidi se
tvoje suzeno znanje... dakle nisu svi sportovi sportovi snage, POSTOJE i sportovi izdrzljivost kod koga su enormna ponavljanja
neophodna (ultramaratonci...,penjaci - zaboravih ime francuza koji se penje po zgradama... koji radi enormni broj ponavljanja...kung fu borci...)...
Sto se tice biomehanike rada... eto dohvatismo se moje specijalnosti... opet kakve ja veze imam sa tom tvojom izjavom, da neki
rade do 45 stepeni, drugi od... nisam ja krivac onima koji ne znaju do kog ugla trbuh radi kao agonist i od kog radi kao sinergist...
ali evo kad smo vec do toga dosli, znalac kao ti ne bi trebao da pise tom novinarskom metodom to je tako, a zasto je tako Boga pitaj...
ja sam za sad svoje tvrdnje uvek potkrepljivao i objasnjavao...
"kako se ti volis strucno izrazvati motorika
se ne zasniva na tvojoj terotiji VISE JE BOLJE...." - sta reci na ovu recenicu, ovo je bio ili tvoj lapsuz, ili si ti zaista totalno kinezioloski
nepismen, ali totalno!!!!!!!!!!!! osim, asko nije lapsus!!! Da li ti razlikujes, kretanje od pokreta, slozeno kretanje od pokreta???
(opet kazem slozeno kretanje, se moze smatrati terminoloskom greskom, jer je kretanje samo po sebi slozeno)... da li ti pravis razliku, izmedju
ucenja odredjenog kretanja (sut) i rada na snazi (trbusnih misica)!!!!!!!!! DA, PRILIKOM MOTORICKOG UCENJA VISE JESTE BOLJE!!!!!!!!! A to sto
ti ne razlikujes motoricko ucenje i trening snage to je vec druga prica! Boze moj kako li ti spremas tog rukometasa, kad imas
takvo (ne)znanje iz motorne kontrole? Znas li sta je motorna kontrola? Na osnovu cega ti pravis odluku, da li ce raditi skokove
s jedne ili s obe noge... da li ce medicinku bacati s jednom ili s obe ruke... Ili je to po sistemu, aj malo cemo jednom nogom, pa cemo malo s obe...
Tvoj post je zaista... ali izgleda da laici padaju na takve postove, kao i na programe tipa AA2 i slicno... pa zar sam doziveo da mi
zagovornici svih nedozvoljenih supstanci (aj sto su nedozvoljene, nego sto ubijaju organizam) pridikuju o unistavanju "ljudi"...
Sto se tice mog imena, ja zaista nemam potrebu da o svim forumima pisem ja sam Pera Peric, moj sajt je taj i taj... dodjite da
vas treniram... nemam potrebu da se na taj nacin reklamiram....

hahahaahhahahahah

jadno...zalosno i pateticno.....ali boze moj...sta drugo da radi covek koji je priteran uza zid..

ali da krenem od kraja...zar ti odista mislis da je meni potrebna reklma na forumu ovog tipa??...hahahahhahahahahahahhah

i zar ti zaista mislis da je meni potrebno natezenje sa nekim poput tebe da bih doakzao nesto....pa odista sam znao da si na jakom niskom nivou..ali da oviliko covek moze da bude mali kao ti..ovo je odista za zalenje..jel pominjanje zabranjenih supstacni kao odgovr ili kao obrazlozenjee tj odrabrana sebe je odista zalosno sa tvoje strane..JAKO ZALOSNO....znaci..nije smesno...NEGO ODISTA JADNO......

sto se tice laika....pa eto..kao sto rekoh..meni je zao sto si ti ocigledno jedan od njih ali na zalost cak nisi kao oni jer je ocigledno da si toliko samoziv da vise i neznas gde udaras od licne isfrustriranosti koja je verovatno proizasla iz razloga licnog neuspeha pa eto sada nadje vremena da objasni neste nekome na nekom forumu,,,,

ali avaj...ovo tvoje..
dakle nisu svi sportovi sportovi snage, POSTOJE i sportovi izdrzljivost kod koga su enormna ponavljanja
neophodna (ultramaratonci...,penjaci - zaboravih ime francuza koji se penje po zgradama... koji radi enormni broj ponavljanja...kung fu borci...)...
,....

ko je spominjao sprotove snage...??...ovde se vidi koliko pokusavas da se branis bez i jednog osnova jer anravno najlakse je prebaciti loptu i reci..VI GLUPI BILDRI KOJI UZIMATE HEMIJU itd..itd..ali moj rodjak..to je toliko otracn klise i toliko jadno i patetcino da to boli a pogtovo objsanjenje..francuski penjac po zgrada ili whatver radi enormni broj ponvaljnja...JEL SI MU TI TRENER PA DA TO ZNAS ili si to procitao u nekom almanahu>????

prvo velicanstveni
uzmi na sebe da procitas jos neke moje postove

zasto bih trosio vreme na citanje gomile budalstina....??...kada bude pisao TEXTOVE..a ne POSTOVE..onda cu veoma rado da ih citam..ovako...soory..

... iz tvog takvog pristupa vidi se
tvoje suzeno znanje..

hahahhahah..gle..meni je ziast zao sto si ti verovatno ako sto rekoh neki isfrustirani stednet dif-a ili si mozda cak i uspeo da ga zavrsis nakon 8 godina studiranja pa sada pore posla u nekoj sonovnj skoli treniras sa nekom decom na nekom igralistu i sebe smtras vrhunskim trenerom samo zato jel si procitao 5 knjiga...

u ovome i jeste problem u ansoj zemlji sto ti i takvi kao ti i jesu an zalost treneri po mnogim klubovima i upotrebljvacjui reci tipa.MOTORIKA..ANTAGONISTI...KOBY BRIANT.hahahahahahhah..NARAVNO nejga moras da ubacis u metodlogoiju treninga...jer verovanto deci pricas kkako ste ti i on zajedno trenirali na kemrdzu ili oxfordu..ali da ti nisi hteo da nastavis sa karijerom jer ti se nije racilo..itd..hahhahah...

i da.kao sto neko rece...bas to i jeste problem..jer da se vratim malo nazad...ti rece da nemas potrebe da se reklamiras..OK..super..god for you....ali zasto onda ne izadjes sa punim imenom i prezimenom pa da vidimo o kakvoj velicini se radi..ili se bojis da bi neko mogao da bude sigruan ko si i sta si pa da krene da pice i taj neko..ili vise njih rekao bih pa eto belaja i ode autirtite koji si godinma gradio..hahahhahahhahahahahha...jao...kako jadno.....ali ok..tvoja stvar..

dalje..

Sto se tice biomehanike rada... eto dohvatismo se moje specijalnosti

woooow.....jel to znaci da si strucan za sve ..jel tako se ovde prestavljas...kako vidim..biomehnaika rada..hmmmmmmm..ma bravo....isto je to bilo da je u pitanju kosraka..ili nordijsko skijanje ili body bulding..hahhahahaha..jao..jao jao.....

zaista totalno kinezioloski
nepismen, ali totalno!!!!!!!!!!!!

hahhahahahhahahah....that is what Im talking about......hahhahahha...ali ovo je vec prevazidjeno..kako vidim ti se u svim psotvima gadjas sa 4-5 termina..jer je to sve sto su te nacuili...ili si samouk..??

DA, PRILIKOM MOTORICKOG UCENJA VISE JESTE BOLJE!!!!!!!!! A to sto

woooooooooooooooooooooooow...opet rec motrorika..hahahha,,,aki dobro...nego...trebao si knjigu covece da napises kada vec toliko znas i imas usepha u radu sa bilo kim..zasto da toliko znanje ostane ili ne daj boze ode sa tobom...nemoj da sim tako sebican....

Na osnovu cega ti pravis odluku, da li ce raditi skokove
s jedne ili s obe noge... da li ce medicinku bacati s jednom ili s obe ruke

vidi..meni je stvarno jka od takvih ljudi kao sto si ti koji se citav zivot kirju i citav zivot im je skrivanje..

kada izadjes javno sa svojim imenom i prezimonom i svojim radom i delom pokazes ko si i sta si..onda mozemo da nastavimo na bilo kom nivou..ovako..da ja se antezem sa nekom imagniranom osobom koja je kao sto sam rekao verovatno isfrustiran licnim neusphom nememam vremena rodjak..nemam....kapish......kada izadjes iz svoje duboke ilegale i kazes ja sam taj i taj...znam znam..ne treba ti reklama..ali eto...mozda bi ja zeleo da znam tvoje ime..pa da nastavimo da polmesimo ako zelis na bilo kom noviu..

znaci..na bilo kom nivou...e sada..na osovnou cega ja odlucujem dali ce neko raditi ovako ili onako....pa znas kako...ja kada vidim problem...onda pokusavam da ga resim....PRAKTICNO..a ne PO KNJIGAMA..kao sto ti lupredas....ja sve svoje znanje sam STEKAO KAKO IZ KNJIGA..IZ SAVETA ALI STO JE NAJVAZNJE...EMPIRIZIAM moja zverko...EMPRIRIZAM...

ako ja mogu i tvrdim i garantujem sto mogu da potvrde mnogi klijetni sa kojim sam radi..a da teomdah zaustavim u tvom debilnom razmilsjanju...od njih svih su samo 2 uspesna body buildera..svi sotali su ili rekrativci...ili VRHUNSKI SPORTISTI tipa rukomet..fudbal...odbojka....i da..u kosraci..dobro si cuo ..u TOVJOJ KOSRACI...

kao sto ti rekoh,..nemam razloga da te sve momke prozivam ovde imenom i prezimonom zbog njih..a ne zbog mene...ali veoam rado cu ti dati njihova imena ukoliko se ti javno predstavis pa da mozemo da nastavimo daljnji razgovr pa da i ukoliko hoces ti sam pitas te momke sta su i kako su napreodvali u radu.....znam da te rukomet i fudbal ne zanimaju...ali ovaj kosrakas ne igra ovde..vec momak igra napolju i naravno..da ..reprezentativac je.....ehhehhe..

e moja zverko..odista nemam vise vremena da se antezeom ovde sa tobom dok god ne izadjes sa punim imenom i prezimenom....pa da ljudi znaju o kojoj velicini se radi.

i da..nemoj da budes tako nesretan pa da prica o NEPRAVILNOJ UPOTREBI SUPLEMENTA..da...rekao si SUPLEMENATA a ne NEDOZOVLJENIH SREDSTAVA..jer se ovde vidi tvoje ne znanje ....ali ZALOSNO NE ZNANJE..jer sama rec..NEPRAVILNA UPOTREBE SUPLEMENATA je toliko smesna da vise ne bi trebao nista da govris.

ali avaj....sa asfaltom tsko se barata.....teze su mi od granata posledice ovog rata..hahahhahah

Cujte i pocujete!!! (BEZ SHALE!)

Vidim da se debelo diskutuje o odrazu,pa zato...

Ako zaista zelite da racionalno iskoristite svoje vreme vezbanja probajte ovo:

http://www.megaupload.com/?d=WAZFPV5U

Naime to je kniga pod nazivom:
Baggett, Kelly - The Vertical Jump Development Bible(u pdf formatu).

Mrzelo me je da pregledam celu temu,pa ako je ovo vec neko upload-ovao nikom nista.

Uglavnom ovo vam je jedini program koji uzima u obzir fizicko stanje, fizicke aktivnosti(dakle ako se bavite nekim sportom), i vase predispozicije sto je, ispostavice se, krucijalno za efikasnost treninga ili prosto receno brzinu i nivo vaseg napredovanja.

Upozoravam samo da knjiga ima oko 150 strana(sa sve treninzima) pa ko nema zivaca da cita mozda bolje i da preskoci,mada ne znaci i obavezno posto moze , manje vise, i odmah da se predje na trening bez citanja cele knige(mada je sustina upravo u teoriji).

Knjiga je napisana na osnovu visegodisnjeg trenerskog iskustva i sve vezbe su testirane licno od autora(opet godinama).
Mozete naci sve sto vas ikad moze interesovati o odrazu,vezbama, fizionomiji i fiziologiji coveka , kako tempirati treninge a kako odmore,da li su vezbesa opterecenjem potrebne(i koliko), sta su to Plyometric routines, odretite da li je vam je bolje odraziti se sa jedne ili dve noge, istezenja(da ili ne, i kakva),neke statistike profesionalaca, ,kako se meri odraz,zasto je crna rasa u proseku fizicki superiornija, kako protiv genetike i prirodnih inhibitora za max rezultate,FAQ-u i gomila interesantinh stvari a i sitnica....

Program je ne verovatan i govorim iz licnog iskustva, i nikako nije jedan od onih uradi milion toga i zilion ovog. Ako imate 2-3 dana da procitate i istestirate se vredno je!

ps ako gornji link ne radi,posaljite mi privatnu poruku pa cemo vec mail-om il nesto...

Ljudi bre nemojte da se cimata oko toga sad ce sef da resi problem:)
Bacio sam pogled na ovu temu video sam cak i da neki valjda naplacuju taj Air allert.
Skinite sa neta program LIME WIRE,u opciji VIDEO ukucajte air allert,i izbacice vam video verziu allerta,sve je detaljno obijasnjeno ja ga radimPozzz svima

Sto se tice superiornosti crnaca, to je glupost. Individualne razlike su naglasenije od rasnih. Postoje i spori i debeli crnci isto kao sto postoje i brzi i skocni belci. Postoje odredjene tendencije koje su vidljive samo u vrhunskom sportu: crnci su superiorniji tamo gde je potrebna relativna snaga (skok, sprint) a belci tamo gde je potrebna velika apsolutna snaga (bacanje, dizanje, udaranje). Ali to su samo tendencije a ne pravilnosti.
Sto se tice ovih programa, The Vertical Jump Development Bible je dosta opsezno stivo i napisao ga je neko ko zna sta prica pa se od njega i moze imati koristi. Sto se tice air alerta, ko god da ga je sastavljao ne poznaje neke fundamentalne stvari. Od tog programa nema neke velike koristi jer on pre svega trenira SKAKACKU IZDRZLJIVOST a ne maksimalni odraz.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back