Mafija-Foca
Obećava
- Poruka
- 83
Na sta mislis pod tim"MNOGO opasan"...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa cekacu dok ne odem na fakultet i dok ne izgubim volju za sportom.. Radicu ja dok sam i u razvoju ,pa sta bude...Mislim na to da vise neces moci da se bavis sportom.Nemojte da zurite da u godinama u kojima se formirate nabijate odraz.Radite samo trbusnjake, ledjanjake, cucnjeve, i sklekove.Kroz nekoliko meseci ce vam se drasticno povecati odraz.AA je ok ali treba da se radi tek kada se kosti potpuno formiraju.
Ma shta se zezash, nema nidje linka!! E da, evo Jump programa ---->
Odo sad da isprobam ovo pa vam se javljam, preporuchujem svima!!
P.S. Ne treba mi prvi dio filma kad ima ovo na utube!
@AllEyesOnMe
ustvari, postoji razlika u strukturi kostiju izmedju belaca i crnaca, crnci npr imaju duze noge i uzu karlicu.. ne znam sta jos bese, davno sam to citao, ali znam da su zbog tih razlika crnci predodredjeni za neke sportove, belci za druge.. ne secam se tacno za sta sve, ali znam da crncima idu sprinterske discipline, dok su belci bolji plivaci..
Evo dexterka da odgovorim na tvoj post, ako se moze nazvati postom, posto u njemu nije receno nista pametno i korisno.
Citam ponovo tvoje postove na ovoj temi, i tek sad vidim da ti zapravo ne znas sta hoces da kazes,
u svom prvom postu kazes da je 500-1000 suteva dnevno cista ludost, ja sam te pitao zasto, jer sam ocekivao da cu
mozda nauciti nesto novo, cuti nesto pametno. E sad jedan od tvojih glavnih aduta zasto ne treba sutirati toliko jeste "Smoris se na kvadrat"
(po terminologiji se vidi da si bas neki strucnjak), a onda u svom poslednjem postu kazes "Kosarka je moj zivot", pa cekaj kako je to kosarka
tvoj zivot ako se ti smoris od sutiranja ocas posla (i to na KVADRAT, kako bi ti rekla)!
Pazi sad, evo tvoje recenice "cisto sumnjam da ces imati snage i osecaja da sutnes na kraju sedmice na utakmici,
ako svaki dan odsutiras 500-1000"... pa da li ti znas kako se trenira snaga, i stice osecaj! Po tebi treba da se sedi kuci,
i izadjes s vremena na vreme na kos i sutne koja lopta i da si vecito odmoran. Pa cilj treninga i jeste da te zamori,
da bi se telo adaptiralo na sve vece i vece napore, i na taj nacin povecala snaga i izdrzljivost, i stekle bolje fizicke a
samim tim i suterske sposobnosti. A da ne pricam, da se proces automatizacije slozenih kretanja (rekoh namerno
slozenih kretanja, da bi neuki razumeli, iako moze biti terminoloska greska) dostize tek nakon 100 000 ponavljanja, i naravno,
ukoliko se prave kratke vremenske pauze zapoceti proces automatizacije veoma brzo pada, tako da tvoja teorija od
300 suteva dnevno pada u vodu, ili doticna osoba nikad nece imati dobar sut, odnosno nikad nece
dostici "automatizovano lokomotorno kretanje" u ovom slucaju prilikom sutiranja.
Tebi se ne dopada sto samo kritikujem? Bar ti koja se hvalis da si uhvatila Boga za bradu u toj kosarci, bi trebala da
znas koliko je kritika bitna! Osim toga, ja u svojim postovima napisem uglavnom neke cinjenice oko toga kako i sta treba raditi,
ali ih osobe poput tebe ne vide! A oni koji vide, imaju napretka, neverujes?, pitaj Mmaxi-ja koliko je pomerio liniju sa koje
moze da zakuca, i za koj vremenski period. Dok su ostali na temi o skocnosti, samo pricali, ti Zvercina kritikujes, samo
kritikujes (isto si i ti rekla citajuci prve dve strane mojih postova, a prve postove koliko se secam bas sam u toj temi i pisao),
nista konkretno nisi napisao , a bilo je pojedinaca koji su radili i imali znacajan napredak.
Da nastavimo dalje sa tvojim postom, pazi sad, u svom postu indirektno delis trenere na teoreticare i prakticare, i mene stavljas
u grupu sa teoreticarima... sad nebitno je da li tu pripadam ili ne, ali pametnice kako drugacije reci nesto na forumu
(gde se podaci ostavljaju u pisanoj formi) nego u vidu teksta (ili po tebi u vidu teoretisanja), zato pametnice nemoj trositi
vreme samo da bi me ispljuvala nego ako umes napisi nesto pametno i demantuj me. Jer koliko vidim glavni demant, zasto ne sutirati
500-1000 lopti dnevno bio je "Smoris se na kvadrat", a sad i vidim zasto delis trenere na teoreticare i prakticare,
zato sto je tvoje teoretsko znanje ravno nuli pa onda samo umes da kazes "a ti si teoreticar, vi teoreticari
pojma nemate ili sl." jer ne umes dati pametan odgovor.
O tome da li cu i da li necu odgovoriti na neciji post, odlucujem ja (ovo se odnosi na deo, u kome me prozivas zasto nisam
odgovorio -Air Stefan- na post) tako da nemoj pokusavati da se istaknes time sto ces samo da me ispljujes, i da nabijes mali
milion redova u postu cistim pljuvanjem po nekome, i da pri tome nista pametno ne kazes, nego ako si toliko bistra i pametna
kao sto umisljas da jesi, onda tako nesto pokusaj da napises ili prepises.
Kakvi kao ja su te to sjebali? Ej pa da li si ti normalna? To sto ti nisi uspela ovde u kosarci, nego si morala da
odes da igras u Linhenstajnu, ili da odes u USA, gde ima milion niskorazrednih koledza, pa da nam ovde prosipas pamet u
smislu "ej ljudi, ja igram u inostranstvu", za to ti vala sigurno ja nisam kriv. Ko ti moze biti kriv sto si ti dnevno sutirala po
300lopti, a ostali (ili bolje receno ostale devojke) po 500, 700 pa i 1000lopti, pa su ostale devojke jednostavno bile bolje na
treningu, i bolje na utakmicama. I onda si bila prinudjena da odes, i sad mi ti krivi.
Te rece Pedje Petrovica izgleda da niko ne razume! Posto mi je stiglo nekoliko priatnih poruka, u kojima me pitaju da im prevedem to,
ali znam da ce tvoj odgovor sada biti "pa smoris se nakon 50-og trbusnjaka".
Elem cudo ti nisu pale na pamet reci Drazena Petrovica koji je dnevno sutirao oko 1500 lopti (cini mi se 1700lopti, ali ne mogu
tacno da se setim).
I poslednja recenica u postu, ti je ala "osveta strebera". Ponovo iskaljujes bes na meni, jer nisi umela da odgovoris pametnije na moje pitanje
nego si napisala "Smoris se na kvadrat", i jer si sutirala po 300lopti dnevno, i nisi bila dovoljno dobra da zaigras kosarku ovde
nego si morala da pobegnes van.
Pozdrav za tebe, i vredno treniraj (samo nemoj da se smoris nakon 50-og trbusnjaka).
Te rece Pedje Petrovica izgleda da niko ne razume! Posto mi je stiglo nekoliko priatnih poruka, u kojima me pitaju da im prevedem to,
,....dakle nisu svi sportovi sportovi snage, POSTOJE i sportovi izdrzljivost kod koga su enormna ponavljanja
neophodna (ultramaratonci...,penjaci - zaboravih ime francuza koji se penje po zgradama... koji radi enormni broj ponavljanja...kung fu borci...)...
prvo velicanstveni
uzmi na sebe da procitas jos neke moje postove
... iz tvog takvog pristupa vidi se
tvoje suzeno znanje..
Sto se tice biomehanike rada... eto dohvatismo se moje specijalnosti
zaista totalno kinezioloski
nepismen, ali totalno!!!!!!!!!!!!
DA, PRILIKOM MOTORICKOG UCENJA VISE JESTE BOLJE!!!!!!!!! A to sto
Na osnovu cega ti pravis odluku, da li ce raditi skokove
s jedne ili s obe noge... da li ce medicinku bacati s jednom ili s obe ruke