Književni kviz

Gl. lik je slikar. Na njegovoj izlozbi jedna zena se zagleda u specifican detalj na slici, na koji niko drugi ne obraca paznju..
To je pocetak opsesivne fatalne ljubavi, koja tragicno zavrsava..

Mene tvoja pitanja podsecaju na neke matematicke zezalice u stilu: Ivica ima 18 jabuka, a Marica 16. Iz koje je partje Ivica?
E, a ne radi se o Ivici Dacicu pa tako ne znamo nista.;)

Gl. lik je slikar. Na njegovoj izlozbi jedna zena se zagleda u specifican detalj na slici, na koji niko drugi ne obraca paznju..
To je pocetak opsesivne fatalne ljubavi, koja tragicno zavrsava..

Ernesto Sabato, roman je “Tunel”. Specifičan detalj na slici je mali prozor u uglu slike na kome je žena koja gleda u more. Glavni junak je sliku nazvao " Materinstvo ".
Ernesto Sabato je poznati pisac, puno prevođen i dobitnik prestižnih svetskih nagrada. E sad, što je kod nas malo poznat, to je druga priča.

Ernesto Sabato, roman je “Tunel”. Specifičan detalj na slici je mali prozor u uglu slike na kome je žena koja gleda u more. Glavni junak je sliku nazvao " Materinstvo ".
Ernesto Sabato je poznati pisac, puno prevođen i dobitnik prestižnih svetskih nagrada. E sad, što je kod nas malo poznat, to je druga priča.
Зашто мислиш да је слабо познат? Ја сам, ето, прочитао три његове књиге плус разговор са Борхесом, али се овога из Тунела нисам сетио јер сам је читао одавно.

Постави питање.

Зашто мислиш да је слабо познат? Ја сам, ето, прочитао три његове књиге плус разговор са Борхесом, али се овога из Тунела нисам сетио јер сам је читао одавно.

Постави питање.

Ne znam tačno zašto tako mislim, ali mi je drago da me demantuješ. Sabato je cenjen pisac i dobro je ako je čitan kod nas.
Ustupam ti mesto, ako si voljan da pitaš.

Poslednja izmena:
Evo i ja da te demantujem :D
Knjigu sam čitala davno davno, i sada pre nekoliko meseci ponovo.
Ovaj detalj mi je bio jaaako poznat, ono... na vrh mozga, ali se ipak nisam setila iz koje je knjige.

PS I znam puno ljidi koji su ovu knjigu pročitali.

Poslednja izmena:
Švedski novinar i urednik, poznat je po neumornom istraživanju i kritici negativnih društvenih pojava u švedskom društvu. Početkom ove decenije započeo je rad na veoma obimnom delu. Neposredno pred objavljivanje, umro je usled teškog srčanog udara, ne dočekavši planetarni uspeh svojih romana.

Back