KK Partizan

Zelimir u transu, a Ajzea Majk ga jos vise lozi, u utakmici u kojoj nije dobio ni sekund.

2pA0xyu.gif

.
Цуњао по нето претходних десетак дана и видим да се доста помиње новинарски уштројени Дејан Анђус.

Морам да признам да сам волео његове раније емисије са Бардом и доста сам их одгледао, неке су трајале и по 3+ сати.

Његов суноврат почео је када је у једној емисији коју сам тада гледао почео причу о привредном друштву Ултра коп које је регистровано на адреси тзв. маракане. Убрзо је упућен је на преваспитавање и када је поново почео са емисијама (ваљда тв курир, тако нешто) одгледао сам пар и то је било неподношљиво, па сам престао.

Чекајући јутрос Нолета кренем по јубиту и набасам на емисију коју води Драган Јаковљевић у којој је Анђус био гост.

Емисија је снимана пре утакмице против Макабија коју су обојица унапред укњижили у победе човићеве секта и ко има живаца нека протрчи кроз ту спрдачину.

Међутим, у једном тренутку кренула је прича о Вучићу и доласку Обрадовића у Партизан, па ево тај врло поучан сегмент (темпирано је на 52:22), како неко може да дође у Партизан:

"Иако је Вучићев брат био против пуштања Обрадоваћа да дође у Партизан, Вучић је пресекао."
.

Poslednja izmena:
Ма ово ти је слика и прилика црвене секте.
Он није ни свестан да је овим признао да Вучић и његова фамилија одлучују ко ће доћи у Партизан а ко не, само то је поразно по њих, без обзира дошао Жоц или не.Наравно лаже чим зине, одгледао сам само онај део од кога си поставио и то је било бљутаво.
Ближи им се крај.

DALIPAGIĆ Dražen “Praja”
(1951-2025)
Sa velikom tugom u srcu,obaveštavamo košarkašku porodicu da nas je danas zauvek napustio naš Dražen Dalipagić. “Praja” je rođen 27.11.1951 u Mostaru. Legendarni as YU košarke,sjajni Mostarac,relativno kasno se počeo baviti košarkom sa 19 godina u KK-Lokomotiva-Mostar(ranije je trenirao rukomet) no to ga nije smetalo da postane jedan od najvećih asova košarke na ovim našim prostorima kao i evropske i svetske. Košarkaški ga je “otkrio” Dragutin Čermak . U Zvorniku je 1971. organizovan susret reprezentacija republika Bosne i Hercegovine i Srbije. U dresu Bosne je Dalipagić na toj utakmici dominirao u skoku pod oba koša, a postigao je i najviše poena. Čermak je u to vreme bio kapiten KK-Partizan, a na toj utakmici je igrao za Srbiju. Preporučio ga je svom timu, što je Dalipagić uvek isticao sa velikom zahvalnošću.Jugoplastika i Partizan su bili najozbiljniji kandidati za dovođenje nadarenog Mostarca. Splićani su mu čak i poslali određenu svotu novca kako bi osigurali transfer, ali je Dalipagić na koncu ipak odabrao Partizan. I sam je kasnije rekao kako je 'Jugoplastika bila fer i poštena te ga gotovo – predala Partizanu.Zbog kršenja dogovora s Jugoplastikom dobio je šestomesečnu suspenziju od košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a debitovao je protiv Zadra u Jazinama .Kod Ranka Žeravice uz Kićanovića imao je glavnu ulogu tokom godina u Partizanu kada se u Partizanu gradila ekipa koja će konačnu klubu doneti trofeje.Za Partizan je odigrao 305 utakmica i dao 8278 koševa.Najbolji je strelac kluba u istoriji.Sa Partizanom sovojio je dve titule prvaka '76 i 79 i dva Kupa Koraća.Posle Partizana karijeru je gradio u Italiji igrao u Veneciji,Udinama,Bolonji,i jednu godinu u Realu iz Madrida.Naravno gde god je igrao bio je jedan od glavnih košgetera.Njegove partije nisu ostale nezapažene ni Boston Seltiksima koji su bili ozbiljno zainteresovani za njega,međutim do Prajinog igranja u NBA nije došlo.Za reprezenatciju Jugoslavije odigrao je 243 utakmice,3700 koševa, osvojio je na svetskim prvenstvima zlato 1978., srebro 1974. te bronzu 1982. i 1986. godine. Na Olimpijskim je igrama osvojio zlato 1980., srebro 1976. te bronzu 1984. godine. Na europskim je prvenstvima osvojio zlato 1973., 1975. i 1977, srebro 1981. te bronzu 1979. godine. U košarkašku 'Kuću slavnih' u američkom Springfieldu primljen je 2004. godine, dok je u Fibinu 'Kuću slavnih' ušao 2007. te je godinu posle izabran među 50 najvećih doprinositelja u istoriji Eurolige Za najboljeg košarkaša u Evropi proglašen je 1977., 1978. i 1980. godine. .Igru mi je krasila brzina,snajperski precizna skok šut i zakucavanja.Više nego uspešna karijera trajala mu je 20 punih godina,interesnatno je i ako je jedan od najvećih legendi Partizana,poslednju igračku sezonu '90/91 odigrao je u Crvenoj Zvezdi.Jedan je od ''devetorice veličanstvenih''YU košarke,igrači koji imaju zlata sa Svetskog,Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara.PRAJO Šampione Hvala za sve
🏆
!!!
474876475_1459210998530319_7398339985917071231_n.jpg

Вечна му слава.

Он није ни свестан да је овим признао да Вучић и његова фамилија одлучују ко ће доћи у Партизан а ко не, само то је поразно по њих, без обзира дошао Жоц или не.Наравно лаже чим зине, одгледао сам само онај део од кога си поставио и то је било бљутаво.
Ближи им се крај.
.
Ма опуштено ћаскање с висока, као у кафани, па излетела и ова брука, чега очигледно ни један од њих није свестан.

Они то виде као природно стање ствари, да навијачи звезде одлучују ко може, а ко не може да тренира/игра у Партизану.

Тако је отеран и Миротић са потписивања већ договореног и спремљеног уговора.

Срећом, имао је довољно части и храбрости да искрено објави разлоге свог одустајања, а то су озбиљне претње упућене њему и његовој породици. Ссада је јасно и да су претње упућене уз подршку највише власти која није ни на који начин реаговала.

Где год погледаш, видиш у какву карикатуру од државе је претворена Србија.

.

Ближи им се крај.
.
Остали део разговора је гротеска какву тешко да би изрекли и најзагриженији обични навијачи звезде, до неподношљивости. Зато сам и написао да је спрдачина.

Велики део првог дела је дискусија о пласману кошаркаша у Евролиги, где су како рекох већ укњижили победу против Макабија, као да играју против Весноног ФМП2.

Невероватно какве су магарце од себе направили.

У коментарима су их толико развлачили у фронцле да су све коментаре касније обрисали.

.

Цибона - Партизан 59:93
ККП: Покушевски 21, Накић 15, Бошњаковић 12, Вашингтон 10, Мајк 9, Дејвис 9, Копривица 8, Лакић 6, Лундберг 4.
475041756_18032792603618414_1651957770916835818_n.jpg

Цибона - Партизан 59:93
ККП: Покушевски 21, Накић 15, Бошњаковић 12, Вашингтон 10, Мајк 9, Дејвис 9, Копривица 8, Лакић 6, Лундберг 4.
Pogledajte prilog 1676998
.
Ово није личило ни на пријатељску утакмицу.

Гледам горе клип што је колега портавио.

Партизан-Цибона у Београду, три продужетка, Праја дао 50 кошева, Партизан изгубио 108:110.

А данас, лакши тренинг у Загребу...

.

ЈЕЗИВО вређање на рачун Жељка Обрадовића

Жељка Обрадовића језиво вређао напредни навијач из редова Звездиног спонзора, пре тога обрушио се и на наставнике.

Ако сте се некада запитали како Српска напредна странка види "већинску, пристојну, образовану, домаћинску и успешну Србију", најбоље је завирити у њихове редове, пише Nova.rs.
Готово да не прође дан да не сазнамо за неког новог младог милионера, за којег већина те Србије наравно никад није чула, али довољно способног да уз вређање свега што није напредно обезбеди себи занимљиве и врло високе функције.
Пре неколико дана чули смо за Бојана Раичевића, члана Извршног одбора "Дунав осигурања“ и председника Скупштине предузећа "Expo 2027“, који је вербално напао и вређао наставнике Основне школе "Свети Сава“, који протестују и дају подршку студентима и њиховим захтевима.
Они који прате спорт за њега су чули нешто раније, јер је 2023. године злоупотребио Кевина Пантера, бившег капитена Кошаркашког клуба Партизан, и његову добру вољу да се с њим слика искористио да га наведе да се увредљивим речима обрати Остоји Мијаиловићу, првом човеку Кошаркашког клуба Партизан.
"Остоја го.едо“, "титловао“ је Раичевић, навијач Црвене звезде, човек који седи у првом реду на утакмицама Црвене звезде, јер је фирма чији је члан Извршног одбора спонзор Кошаркашког клуба Црвена звезда.

Овог пута овај успешни напредњак је отишао корак даље.

Извређао је Жељка Обрадовића, тренера Партизана, у клипу који се брзином светлости проширио друштвеним мрежама. Речи "песме“ нећемо написати, ако желите да их чујете послушајте сами. У њима има вређања, претњи, мржње, расизма, што је уосталом постао лајтмотив обраћања напредног дела Србије својим противницима, али и присталицама зарад убирања јефтиних поена.
Према доступним информацијама на сајту компаније “Дунав осигурање” Бојан Раичевић обавља функцију члана Извршног одбора компаније у којој је запослен од 2010. године. На ову функцију изабран је јуна 2020. године.
Члан је Надзорног одбора "Дунав аута“ д. о. о., а закључком Владе Републике Србије од децембра 2023, именован је за председника Скупштине предузећа "Expo 2027“.
Истакнути је члан Српске напредне странке и члан Општинског одбора Врачар. Паралено са уласком у странку почео је и његов успон у компанији. Раичевић често својим наступима на друштвеним мрежама показује приврженост владајућој странци, наравно често вређајући неистомишљенике.
Како се сазнајепротив Раичевића су у прошлости поднете бројне кривичне пријаве због агресивног понашања, узнемиравања, вређања, прогањања.
Већина је одбачена, док се неколико поступака још увек води. Раичевић је у једном од случајева искористио опортунитет.

Залетање аутомобилом на новинара

Како се сазнаје међу бројним примерима Раичевићевог непримереног понашања је и инцидент који се догодио 28.1.2024. године пред утакмицу регионалне лиге Црвена звезда – Партизан.
Тада се Раичевић својим аутомобилом марке BMW пуном брзином залетео на познатог спортског новинара, коме је претходно више пута физички претио због личног анимозитета. Аутомобил је зауставио на неколико центиметара, уз непримерено добацивање. Иако је читав случај брзо пријављен полицији, уз достављен видео снимак и изјаве сведока, Раичевић није кривично одговарао, већ је усмено опоменут.

Жељко није Србин
Још једна од бројних епизода овог пре свега функционера, па тек онда навијача Црвене звезде, била је и порука упућена Жељку Обрадовићу много раније пре песме коју је снимио.
- Ниси Србин, Србији се не узимају толике паре, можда Турцима. Живела Србија - написао је члан Извршног одбора "Дунав осигурања“ и председника Скупштине предузећа "Expo 2027“.
https://direktno.rs/sport/kosarka/581727/zeljko-obradovic-vredjanje-naprednjaci.html

Чисто да се подсетимо са каквим изметом имамо посла, ово треба показати играчима и Жељку ништа им друго не треба као мотивација.

Сећамо се још директора лоповског и распалог Телекома који потеже столицу из првог реда, пљује играче Партизана, и хоће да се бије, слика и прилика удбашких кабадахија.Па ви видите којем ћете се приволети царству.

Sad imamo mozda i kljucne 3 utakmice u EL gde treba da prelomimo i odemo u borbu za plej-of, a kontam da ce borbe za plej-in svakako biti. Neki rezultat od 1-2 u naredna tri kola bi bio OK, ali malo nja. Mislim da nam treba 2-1 da bismo izasli vrlo zadovoljni.

Od pantera smo trenutno bolji, mislim na ovaj mini-period, i bicemo smatrani za favorite, makar blage. No, ne treba da napominjem koliko smo izjednaceni, a i da su oni za pobedu bolji od nas na tabeli. Mislim da je jako bitno da se oporavi jos i Nilikina i bude spreman bar za odbranu u petak, mada sve to lepo nadomescuju i mladji domaci igraci. No, mi imamo jako veliku fizicku prednost na bekovskim pozicijama (na centru bas i ne), tako da je bitno da ih tamo "udavimo" kao i u prvom derbiju. Naravno, panteri imaju sve vrlo iskusne igrace, mozda ne izgledaju kao neka masinerija ako im se stane na rep, ali su u stanju svakog da "pokvare", sto su i pokazali. Dakle, osnovno je zaustaviti njihovu igru i trcanje, a onda nametnuti svoje prednosti u vidu fizicke igre i atletike.

Virtus je u usponu forme, ne idemo bas u zgodnom trenutku tamo, nisu ni oni nekvalitetni nimalo, ali verujem da mozemo i tamo do pobede. Monako u gostima je teza prica, ali imam utisak da su u padu forme. Videcemo. Nadam se da cemo rutinirati derbi prvo, mada bilo kakva pobeda ce nam dobro doci.

Ne zaboravimo da smo prethodne 2 sezone isto imali u ovom trenutku 12-11 skor. Pre 2 godine smo nastavili da rastemo, prosle sezone smo se srozali. Zato i mislim da je ovo vrlo bitan momenat, mozda i kljucan.

Sad imamo mozda i kljucne 3 utakmice u EL gde treba da prelomimo i odemo u borbu za plej-of, a kontam da ce borbe za plej-in svakako biti. Neki rezultat od 1-2 u naredna tri kola bi bio OK, ali malo nja. Mislim da nam treba 2-1 da bismo izasli vrlo zadovoljni.

Od pantera smo trenutno bolji, mislim na ovaj mini-period, i bicemo smatrani za favorite, makar blage. No, ne treba da napominjem koliko smo izjednaceni, a i da su oni za pobedu bolji od nas na tabeli. Mislim da je jako bitno da se oporavi jos i Nilikina i bude spreman bar za odbranu u petak, mada sve to lepo nadomescuju i mladji domaci igraci. No, mi imamo jako veliku fizicku prednost na bekovskim pozicijama (na centru bas i ne), tako da je bitno da ih tamo "udavimo" kao i u prvom derbiju. Naravno, panteri imaju sve vrlo iskusne igrace, mozda ne izgledaju kao neka masinerija ako im se stane na rep, ali su u stanju svakog da "pokvare", sto su i pokazali. Dakle, osnovno je zaustaviti njihovu igru i trcanje, a onda nametnuti svoje prednosti u vidu fizicke igre i atletike.

Virtus je u usponu forme, ne idemo bas u zgodnom trenutku tamo, nisu ni oni nekvalitetni nimalo, ali verujem da mozemo i tamo do pobede. Monako u gostima je teza prica, ali imam utisak da su u padu forme. Videcemo. Nadam se da cemo rutinirati derbi prvo, mada bilo kakva pobeda ce nam dobro doci.

Ne zaboravimo da smo prethodne 2 sezone isto imali u ovom trenutku 12-11 skor. Pre 2 godine smo nastavili da rastemo, prosle sezone smo se srozali. Zato i mislim da je ovo vrlo bitan momenat, mozda i kljucan.
Šta 1:2 brate
3:0 !!!

Смеће које не треба да се игра.

Куп Радивоја Кораћа (Ниш)
Среда:
ФМП1 - Борац 18:00
Спартак - ФМП2 20:45
Четвртак:
Партизан - Војводина 18:00
Мега - Дунав 20:45
*полуфинала су на програму 14. фебруара, док је финале заказано за 15.

Back