KK Partizan

Ja sam uhvatio samo trecu cetvrtinu u Istanbulu, i sto se mene tice, odigrali smo odlicno. :mrgreen: Naravno da mi se smracilo kad sam video posle na lajvu da smo prosuli brzo +10. Sta reci, sve smo to vec gledali.

I mene malo nervira sto tako igramo, ali me nervira pesimizam u novembru takodje. Ja imam utisak kao da smo sada vec lepo popunjeni i da nam fali jedan dobar klik da igraci shvate sta i kako treba, i da to krene da se realizuje.

Pa i ja bih bio srecan sa 2/3 protiv ova tri tima. PAO je uhvatio lep zamah, a mi cemo tek da sacekamo Aleksu i Pantera. Bice tesko, ali to je jedna od onih utakmica gde mozemo dobiti taj "klik". Monako bismo morali da dobijemo, ali ne treba napominjati da nas i oni mogu oprati. Milano je tunjav kao i uvek, ali videli smo da su rastavili pantere na cinioce, ni nama ne odgovaraju (imamo oba poraza od njih prosle sezone).

Veceras Cacak, Zelimir da sredi da nas ne krenu jahati od prvog minuta kao svi ostali. :mrgreen:

mali da ima odbranu on bi bio na doncicevom putu da bude velika zvezda i majstor

1701077263312.png

razmisli se dublje o vukcevicu...

mislim da ga zeljo nije za dzaba vezao vec trecu za klupu i da je prema njemu bas strog iz jednog razloga

vukcevic je definitivno od onih talenata koji mogu bas mnogo! da budu ZVEZDE nije on dzaba debitovo cak i za real madrid 2020 sa svojih 17 godina...

klinac je 2003 godiste. dakle 20 godina. visina ? 2.12 !!!
krilni centar po poziciji a vidimo da je za tu visinu izuzetno potkovan talentom za napad a i sutom sa distance moramo priznati ...
krilni centar kakav bi trbalo da bude super mocan po predispozicijama i tehnici u napadu

ali , njega odbrana ne zanima, ko kuvana noga...

to je razlog sto je iz reala isao knama (treba mu kaljenja) pa je pokusao ove godine i nba, draftovan od wizardsa ali opet odluceno da je najbolje da bude u partizanu i ovu sezonu....

dakle???
nema sumnje mali je opasan talenat ali talenat koji ima 80 % sanse da samo to i ostane jer mu je neophodna odbrana koja mu je izuzetno losa strana...

on je te predispozicije da prosto mora da bude stabilan i jak u odbrani...

nije on talenat ko balsa (vec mnogo veci) , zato zeljko ima sa njim drugaciji tretman ocito... vukcevic moze da bude super star , sve je do njega. zeljko mu je idealan za to i ubedjen sam da stari lisac zna sta radi sa malim.... ili ce tristan uspeti ili moze da ide u kur....
uzmi tu odbranu klinac pojedi ih i budi zver....
svaka na mestu

isao tristan letos do nba na draft

i sta su pisali i strani mediji o njemu

Srpski centar je među napadački talentovanijim visokim košarkašima u aktuelnoj klasi koja izlazi na draft ali ipak su prognoze da će biti odabran u drugoj rundi jer postoji zabrinutost oko njegove defanzivne igre i spremnosti da pređe u NBA - pisao je o Vukčeviću ESPN, uz objašnjenje “da ga skauti još nisu videli uživo jer nema konstantnu minutažu u Partizanu”, prenosi Mondo.

Vukčeviću ne ide loše u Americi, a izveštaji trenera govore da je impresionirao ljude iz NBA lige, pogotovo svojim šutem.

pogledajte izvestaj sa drafta , kako bode trojke...tolko visok a kakav sut ima.... rodjen za sutera, samo previsok? jel moguce da je tolko smotan da igra odbranu? naravno da nije , sve je do glave...
nastavi zeljo i opali mu koju roditeljsku!

i ameri su bili odusevljeni visinom i sutom, igrom u napadu ... ali ODBRANA uzasna i on je opet u partizanu... zeljko mu je najbolji za njegov problem i trenerski i pedagoski.
pogledajte link

tristan je cudo

Racunaju da ce nam se vratiti Panter i Aleksa, kao i da cemo jako zapeti da pobedimo jer nam bas treba, kao i publika. PAO je nov tim, malo ce da se opuste u seriji pobeda, malo ce da budu pod uticajem. Verujem da smo zato favoriti. Naravno, ako udjemo u utakmicu kako dosad ulazimo, us.ra.ce se u nas.

Thread o nasoj odbrani, ispracen snimcima:

Glavni zakljucak je da Kaminski ispada. :mrgreen:

Osobno ne volim obranu kakvu igra Partizan jer mislim da teško može donijeti pozitivan učinak na euroligaškoj razini gdje igraju top igrači koji su spremni iskoristiti svaki otvoreni šut i svaki milimetar prostora, pogotovo iz spot up opcija, bilo šuterski ili prodorom.

Obradović želi agresivnom obranom doći do oduzetih loptu, prekidati napade protivnika i remetiti im akcije, ali zasad to ne uspijevaju. Trebat će im vremena da uigraju obranu i to će zasigurno bolje izgledati u budućnosti.

Da, kao i Smailagic, s tim sto je Smajli bio uspesan i u kradjama, a onda je postao i Lesor malo-pomalo. Kaminski ce tesko moci to da isprati jer nije ni blizu agilan kao ova dvojica, ali sigurno se trazi i naci ce se resenje i za to, a on neka vezba.

Bas zato me nervira kukanje u novembru, jer je ocito da se neke stvari vezbaju i da ima jos prostora da se gresi. Vrlo svesno se insistira na tome sto igramo kako igramo, da bi dalo rezultat kad bude bilo potrebno.

Eto kako se moze kad se krene sa najjacom petorkom od pocetka. Posle ostavis klince da se izivljavaju nad protivnikom.
Da je tako od pocetka ABA lige praktikovano imali bi sve pobede 100%, bez fizickog satiranja igraca u jurnjavi da se stigne minus 20 poena...
Mozda su nas citali ovde.
:D :D :D

Slažem se uglavnom, ali moram da napomenem da je u ovom delu sezone i Lesor ovako ispadao.

90% problema bi se rešilo kada bi Kaminskom bilo zabranjeno da izlazi van linije za 3 u odbrani.
Ne iskakanje Kaminskog takodje moze da se izkaznjava vrlo lako. Zna Zoc vrlo dobro da on nogama sada ne moze da isprati moju babu. Poenta iskakanja je sprecavanke direktnog odigravanja p&r ili shortrolla, teranje protivnika na sekundarni pas koji omogucava Kaminskom vreme da se spusti dole tim pre ako terasa protivnika na sporiji i tezi sekundarni pas sto se takodje vremenom uigrava pa kupis 2 3 sekunde vremena. To je teze kad su pick igraci brzi ball handleri ali vremenom ce biti brze i kvalitetnije kretnje Kaminskog i relacije rukama.
Kad smo kod defanzivnih slabosti ispoljava ih itekako i Caboclo i njih protivnik obilato koriste. (reakcije na finte, noge brze od pameti, lose koriscenje torza, losije pozicioniranje). Sve ce to biti bolje od kvalitetni ih i pravovremwnijih rotacija, boljeg koriscenje ruku, boljih kretnji,.... To nece biti nivo da protivnika obeznanis al dovoljno je naterati ga na plan b, izmisljen kos, tezi sut, manji broj poseda... Pasce i procenti, bice vise poena iz tranzicije i rasce samoppuzdanja tima.
Kod Kaminskog to se mozda tek za 2 3 meseca vidi i to manji napredak.

Dobar komentar. I ja kontam da ce se Kaminski popraviti, ali nista radikalno. Verovatno je rezon da ce uvek davati vise u napadu, a odbrana ce se popravljati.

Veceras ocekujem da igramo ozbiljno i jako od starta, da su momci spremni da krenu igrati bolje. Posto se jos kompletiramo, tesko je sad ocekivati ne znam sta, ali naravno da mozemo do pobede.

Dobro se borimo. Nervozni smo, puno je bilo gresaka, dvaput promaseno cisto polaganje, ali sad vec to lici na ono sto treba. I jos imamo gomile rezerve. PAO nas je bas mucio defanzivno, jaki su pod obrucem, u kradjama, nije licilo da cemo prici 40 poena za poluvreme.

Kad bismo se malo oslobodili napadacki u drugom poluvremenu, uz ovako dovoljno dobru odbranu...

Loše prvo poluvreme, ne rezultatski (povadismo se na kraju), ne toliko ni odbrana koliko napad.

Potpuno smušeni, neodlučni, gomila kikseva i izgubljenih lopti. Svakako ćemo bolje u drugom, ali mogu i oni bolje.

Back