Evo malo radosti i za pantere, delegiran Hordov za sutra, covek koji im je prosle sezone osigurao prvu poziciju u ABA.
Cak i da se igra na neutralnom terenu, nesto ne ocekujem pobedu sutra, panteri ce morati da reaguju a mi cemo se malo opustiti. Nije realno da ih pobedjujemo toliko uzastopno... Ali nadam se nekoj situaciji gde ce oni poceti da se samoubijaju ako naidju opet na tvrdo, a mi ako izdrzimo sve psihicki, mozemo da ih rutiniramo kao u drugom poluvremenu prosle utakmice.
Prosto, bolje igramo, podjednako smo igrali dobro u defanzivi (ne savrseno, naravno), ali mi smo uvek izvlacili neke nove stvari i pronalazili resenja u napadu (trener i strucni stab). Kljuc nam je da ih odrzimo na ovim limitima, gde ih samo Kampaco razigrava i povremeno se raspuca, gde to ne radi i Mitrovic ili Dobric, gde nema previse trcanja u ledja, a konstantni su im jedino Dobric i Nedovic sa poenima, ali nisu u stanju da odigraju nista "clutch". Ne bi valjalo da se raspucaju levaci poput Petruseva, Bentila, Markovica, itd.
Pritisak na sudije ce biti velik, njima gomila igraca prica sa sudijama i pokusava da iscenira flop cim osete najmanji kontakt, pa onda vrse pritisak, dok u odbrani igraju "prepoznatljivo", da tako kazem. Zato je tu i Hordov, da malo podlegne tome.
Naravno, sutra nece biti samo parket u pitanju, vec ce vrlo moguce Cokson da organizuje nesto, posebno ako im ne bude islo dobro. Vredjanja ce biti svakako, to je nas standard, ali bojim se onoga preko toga, sto oni umeju da rade.
No, ipak se nadam da je istina da ce EL sledece sezone ostati sa istim timovima i da svi to otprilike znaju, tako da ce pasti pritisak sa coravog krimosa da mora po svaku cenu da dobije ovu seriju, pa ce dozvoliti da teren resi sve. Bez ultrakopa na njemu.