Lično više ne smatram Evroligu nekom velikom nagradom, klubovi sa ovih prostora nisu finansijski dovoljno jaki za istu
To je dobro pitanje, i ne znam cemu toliko lozenje oko EL. Panteri i Milovci su u prethodne 3 sezone pokazali koliko je besmisleno bilo kakvo ucestvovanje u glomaznoj i dosadnoj ligi koja zahteva gomilu igraca koji su se nestrucnim vodjenjem raspadali tokom sezone, gubile su se titule iako su bili prvi favoriti po ulaganjima, nisu znali da odrede prioritete iz nedelje u nedelju. Zenit, Armani, Zvezda, Buducnost, Himki i slicni prokomi i budiveljnici za bogate... Ovim nasim regionalnim to ionako sluzi samo da bi osrednji klubovi glumili neku elitu samo jer Vucic i Milo krkaju u njih.
Mi da bismo ucestvovali na oba jaka fronta, trebao bi nam jos jaci malo jaci budzet za igrace, i da ne bude omasaja kao sa Parahovskim i Pejnersom nego ti sto su skupi, da vrede. A da li bismo dobili taj budzet od Vucica ako bismo mi igrali EL a mezimica ne? Sumnjam. Dobili bismo isto ovo, ako ne i manje, iz zlobe, a oni bi dobili vise i cekali bi nas lagano dok igraju cipiripi a mi se glozimo sa dva EL kola nedeljno, i slicne gluposti.
Jedini konkurentan takmicarski tim u EL a da vredi oko ili ispod 10mil je Zalgiris, jer su dobra organizacija, imaju Sarasa, imaju A-licencu, i imaju slabu konkurenciju kod kuce. Od svega toga, mi imamo jos manji budzet i imamo samo jos Trinkijerija kao nekog garanta kontinuiteta i organizovanog sistema.
Tako da, ne znam. Treba biti takmicarski nastrojen i stremiti ka najboljem, ka titulama i najjacim takmicenjima, ali treba biti i realan.
Ja ne mislim da smo izgubili ne znam sta neigranjem EL zbog globalnog nesrecnog slucaja, vise mi je zao sto ce ovaj tim ostati nedorecen i sto nece doci u priliku da uzme jedini trofej koji nam nedostaje, a bili su u dobroj prilici.
Cak stavise, kada bih se imalo mogao pouzdati u to da ce FIBA voditi konkurentan rat protiv korumpiranih nesposobnjakovica iz ULEB-a koji su sroljali najjaca evropska takmicenja, mislim da bi se trebalo prikloniti njima i pobrati neke plodove makar za 2, 3 ili 4 godine. Ali to nije izgledno, jer su i u FIBA slicni takvi.