KK Partizan

Nebojsa bi da se sezona ne nastavi, moze alI da se KKP proglasi sampionom Abe i dobije mesto u EL.
Pa normalno. Zvezda bi u aba ligi, ostalo još 1 kolo, morala u podgoricu koja bi imala prednost domacinstva u slucaju majstorice...

Tako da bi finale bilo pod velikim znakom pitanja a kamoli osvajanje...
U takvoj situaciji ovaj lupez jedino moze da se nada ponistenju...

Od njega drugo i ne mozes ocekivati.

Otkazivanje EL i isti ucesnici znace i da ce coki i bokan jedva docekati da okoncaju i ABA-ligu, kad se u obzir uzmu ostali nezainteresovani statisti u ligi i filijale - to je to verovatno to od kosarke za ovu sezonu.

Iskreno, manje sam ocekivao da ce se EL/EK otkazati, ali realno, nije nista cudno. Neozbiljna takmicenja u vlasti nekolicine debila koji su srozali sa drugim faktorima evropsku kosarku i napravili najnezanimljiviju EL - njima nije nesto preterano u interesu da se igra kosarka, vec da se zadrzi status kvo. Ipak, ako se vec trude da budu jeftina NBA kopija, ocekivao sam i da ce malo da se potrude po ugledu na NBA.

Sto se nas tice, nesumnjivo smo ozbiljno osteceni jer smo imali do trenutka prekida sezonu skoro kao nacrtanu, i cekali rasplet da vidimo od cega smo zaista. Naredne sezone, ista meta i isto odstojanje, ne sumnjam da ce biti manje-vise ovako, ali tu dolazimo do jednog problema - Trinkijeri. Dobar trener od prosecnog EK sastava moze da napravi ovo, a nekakve repese tomici i sakote mogu od najskupljih timova da naprave trubu.

I svakako, treba napomenuti da smo ove sezone osvojili sve sto se moglo osvojiti. :whistling:

Mi svoje uspehe postižemo na terenu, neki se ponose uspesima za zelenim stolom, čak i kad nisu ni učestvovali u njihovom donošenju.

Lično više ne smatram Evroligu nekom velikom nagradom, klubovi sa ovih prostora nisu finansijski dovoljno jaki za istu i pitanje je vremena kada će nas zauvek okačiti. Imamo košarkašku publiku kojoj ne treba Evroliga da bi napunila halu i navijala, radije bi da se redovno borimo za osvajanje Evrokupa nego da se svake godine iznova natežemo sa Đordijem. Neka nam svaka godina sportski bude kao ova i ja sam zadovoljan.

Realno i očekivano je bilo čim su rešili da ne igraju do kraja. Oštećen Partizan onako brutalno ali jbg, na nekome je moralo da se slomi. Virtus je isto bio prvi u Italiji uz Partizan najveći gubitnik.
Sada samo pamet u glavu i dobro da se razmisli šta dalje, jer realno pitanje je dana kada će odjebati sve iz jadranske lige i ubaciti neke Engleze i sličnu egzotiku "zbog razvoja košarke i popularnosti". Po meni treba razjebati ABA i vratiti srpsko prvenstvo ionako za par godina dalje od tog cipiripi kupa neće ni moći. A onda isti **** igrao to ili FIBA. Brzo će i Zvezda i Budućnost i Cedevita niz vodu jednostavno te pare ovdašnji klubovi ne mogu da ubacuju koje ULEB traži i to je zacrtano,ovo su poslednji trzaji. Treba videti i šta sa igračima i repkom jer zbog idiota iz ULEBA i FIBE možemo ostajati bez plasmana sa c timom.

A ko vam garantuje da bi bili prvaci Evrokupa i ABA lige stoji da ste bili u dobroj formi do korone ali pojedine ekipe tempiraju formu tek za završnicu sezone...ako vi niste zadovoljni šta da kaže Efes koji je igrao fenomenalno ove sezone imao je samo par poraza u Evroligi i Turskoj ligi a ostao je bez obe titule...

Lično više ne smatram Evroligu nekom velikom nagradom, klubovi sa ovih prostora nisu finansijski dovoljno jaki za istu

To je dobro pitanje, i ne znam cemu toliko lozenje oko EL. Panteri i Milovci su u prethodne 3 sezone pokazali koliko je besmisleno bilo kakvo ucestvovanje u glomaznoj i dosadnoj ligi koja zahteva gomilu igraca koji su se nestrucnim vodjenjem raspadali tokom sezone, gubile su se titule iako su bili prvi favoriti po ulaganjima, nisu znali da odrede prioritete iz nedelje u nedelju. Zenit, Armani, Zvezda, Buducnost, Himki i slicni prokomi i budiveljnici za bogate... Ovim nasim regionalnim to ionako sluzi samo da bi osrednji klubovi glumili neku elitu samo jer Vucic i Milo krkaju u njih.

Mi da bismo ucestvovali na oba jaka fronta, trebao bi nam jos jaci malo jaci budzet za igrace, i da ne bude omasaja kao sa Parahovskim i Pejnersom nego ti sto su skupi, da vrede. A da li bismo dobili taj budzet od Vucica ako bismo mi igrali EL a mezimica ne? Sumnjam. Dobili bismo isto ovo, ako ne i manje, iz zlobe, a oni bi dobili vise i cekali bi nas lagano dok igraju cipiripi a mi se glozimo sa dva EL kola nedeljno, i slicne gluposti.

Jedini konkurentan takmicarski tim u EL a da vredi oko ili ispod 10mil je Zalgiris, jer su dobra organizacija, imaju Sarasa, imaju A-licencu, i imaju slabu konkurenciju kod kuce. Od svega toga, mi imamo jos manji budzet i imamo samo jos Trinkijerija kao nekog garanta kontinuiteta i organizovanog sistema.

Tako da, ne znam. Treba biti takmicarski nastrojen i stremiti ka najboljem, ka titulama i najjacim takmicenjima, ali treba biti i realan.

Ja ne mislim da smo izgubili ne znam sta neigranjem EL zbog globalnog nesrecnog slucaja, vise mi je zao sto ce ovaj tim ostati nedorecen i sto nece doci u priliku da uzme jedini trofej koji nam nedostaje, a bili su u dobroj prilici.

Cak stavise, kada bih se imalo mogao pouzdati u to da ce FIBA voditi konkurentan rat protiv korumpiranih nesposobnjakovica iz ULEB-a koji su sroljali najjaca evropska takmicenja, mislim da bi se trebalo prikloniti njima i pobrati neke plodove makar za 2, 3 ili 4 godine. Ali to nije izgledno, jer su i u FIBA slicni takvi.

I da, ja sam bio zabekeznut pomalo kad sam procitao da je stav vecine EL igraca u subotu bio da ne zele da igraju. Sve ja razumem, ispao si iz forme, nije to vise to, ako sistem zavrsetka takmicenja bude los (previse utakmica za malo vremena) bice i rizika od povreda, ali brate, gde ti je takmicarski duh? I strah od zaraze, koji je sada mnogo manji ali postojace jos neko vreme.

Ali i mi obicni ljudi idemo na posao svaki dan po svojih 300, 500 ili 1000eur mesecno, a oni sto uzimaju desetine hiljada (neki i stotine) mesecno, pa nece da igraju iako su kao takmicari? :roll:

TOP8 ili TOP4 za sva takmicenja se mogao odigrati bezbedno, za mesec dana, ukoliko bi se resio problem americkih igraca kojih je puno i bitni su. To bi bilo recimo 50-70% onog pravog takmicenja, ali ne postoji potpuno pravedno resenje. A ponistavanje svega je najmanje pravedno, i seljoberi iz ULEB-a su izabrali upravo to.

HmgEgHt.jpg

Ocigledno su sportski rezultati bili u drugom planu ali ta EL inace i nema mnogo veze sa sportom vec sa interesima pojedinaca ipak je rec o privatnom takmicenju koje nije pod FIBA okriljem niti ima veze sa kosarkasom tradicijom pa po meni rezultati ostvareni u tom takmicenju nemaju neku vrednost nazalost evropska klupska kosarka je zbog tog udruzenja pretrpela veliki udarac.

Ne treba zaboraviti da jos ne znamo ni epilog tuzbe FIBA i ULEB-a protiv ovog privatnog udruzenja pred Evropskom komisijom. Po meni ta tuzba ima pokrica.

Poslednja izmena:

Back