KK Partizan

A ko vam garantuje da bi bili prvaci Evrokupa i ABA lige stoji da ste bili u dobroj formi do korone ali pojedine ekipe tempiraju formu tek za završnicu sezone...ako vi niste zadovoljni šta da kaže Efes koji je igrao fenomenalno ove sezone imao je samo par poraza u Evroligi i Turskoj ligi a ostao je bez obe titule...
e ne lupetaj majke ti partizan je na terenu bio najbolji a ti se bavis pricama sta bi bilo kad bi bilo
nije normalno da zvezda igra el bili su blizi poslednjem mestu nego top 8 to je protiv zdravog razuma mozes ti da volis i ovo i ono al razum je razum
efes je imao u el 4 poraza isto koliko i partizan u ek tako da je i to glupost, a i on je ostecen samo potencijalne titule el, partizan je pored potencijalne titule ek ostecen i za igranje el

I da, ja sam bio zabekeznut pomalo kad sam procitao da je stav vecine EL igraca u subotu bio da ne zele da igraju. Sve ja razumem, ispao si iz forme, nije to vise to, ako sistem zavrsetka takmicenja bude los (previse utakmica za malo vremena) bice i rizika od povreda, ali brate, gde ti je takmicarski duh? I strah od zaraze, koji je sada mnogo manji ali postojace jos neko vreme.

Ali i mi obicni ljudi idemo na posao svaki dan po svojih 300, 500 ili 1000eur mesecno, a oni sto uzimaju desetine hiljada (neki i stotine) mesecno, pa nece da igraju iako su kao takmicari? :roll:

TOP8 ili TOP4 za sva takmicenja se mogao odigrati bezbedno, za mesec dana, ukoliko bi se resio problem americkih igraca kojih je puno i bitni su. To bi bilo recimo 50-70% onog pravog takmicenja, ali ne postoji potpuno pravedno resenje. A ponistavanje svega je najmanje pravedno, i seljoberi iz ULEB-a su izabrali upravo to.
pa njihovo pravo je da kazu sta misle i ok je sto bi radije da ne igraju
ionako su vecinu para dobili sta ih briga

Vala bas, cemu da se znoji ako je vec zahvatio nekoliko stotina hiljada evrica. Jel' sportista i takmicar, ili nije.

Ja da sam na mestu Limara, batalio bih tu jeftinu naprednjacku demagogiju koju je izbacio prethodnih dana (da pokaze kako je angazovan) i lepo video ima li tu pravnih aspekata da se traze novci za prekinuto takmicenje, kao sto bi i od njega i kluba vlasnici sezonskih karata mogli da traze neke novce nazad. :roll:

Bilo bi nerealno da su ponistili sezonu u EL i ubacili Partizan i Virtus iz EK u EL. Nije postojao nijedan osnov za tako nesto, vec je to bio plod Ostojine maste. To sto je Partizan bio prvi u grupi EK i prvi u ABA ne znaci nista. Nas narod je sklon preterivanju, a tako je bilo i u ovom slucaju.
Po takvoj logici Zvezda je teoretski mogla da dobije sve utakmice do kraja regularnog dela, udje u TOP 8 i cak osvoji EL. A mogla je i ABA ligu. A mozda bi cak i Buducnost osvojila. Ko zna sta bi sve moglo da se desi.

Sto se tice igraca, normalno je da nece da igraju. Pare su najmanji faktor, verujem da im je bilo bitnije da odmore telo i mogucnost normalne pripreme za narednu sezonu.

Bilo bi nerealno da su ponistili sezonu u EL i ubacili Partizan i Virtus iz EK u EL. Nije postojao nijedan osnov za tako nesto, vec je to bio plod Ostojine maste. To sto je Partizan bio prvi u grupi EK i prvi u ABA ne znaci nista. Nas narod je sklon preterivanju, a tako je bilo i u ovom slucaju.
Po takvoj logici Zvezda je teoretski mogla da dobije sve utakmice do kraja regularnog dela, udje u TOP 8 i cak osvoji EL. A mogla je i ABA ligu. A mozda bi cak i Buducnost osvojila. Ko zna sta bi sve moglo da se desi.

Sto se tice igraca, normalno je da nece da igraju. Pare su najmanji faktor, verujem da im je bilo bitnije da odmore telo i mogucnost normalne pripreme za narednu sezonu.
ja ne pricam o tome sta bi bilo kad bi bilo vec o onome sto se vec desilo
zvezda nikako ne bi mogla da igra f4 aba lige jer ima sluzbeni rezultat protiv buducnosti, bar bi trebalo da bude tako a sta bi covic izmuljao ko zna
uostalom mogli su da ubace partizan i virtus da imaju okruglo 20 ekipa i da promene sistem takmicenja

ja ne pricam o tome sta bi bilo kad bi bilo vec o onome sto se vec desilo
zvezda nikako ne bi mogla da igra f4 aba lige jer ima sluzbeni rezultat protiv buducnosti, bar bi trebalo da bude tako a sta bi covic izmuljao ko zna
uostalom mogli su da ubace partizan i virtus da imaju okruglo 20 ekipa i da promene sistem takmicenja

Zvezdi je na kraju samo oduzet bod zbog neodlaska u Podgoricu koliko se secam, a plej-of ABA lige je mogla da igra (f4 ne postoji).

I ovih 18 ekipa u EL je previse, kakvih crnih 20 ekipa. Samo mi navedi zasto bi Partizan iz EK isli u EL kada je jos sest ekipa imalo ravnopravan polozaj da se bori za ulazak?

Zvezdi je na kraju samo oduzet bod zbog neodlaska u Podgoricu koliko se secam, a plej-of ABA lige je mogla da igra (f4 ne postoji).

I ovih 18 ekipa u EL je previse, kakvih crnih 20 ekipa. Samo mi navedi zasto bi Partizan iz EK isli u EL kada je jos sest ekipa imalo ravnopravan polozaj da se bori za ulazak?
Partizan je inao najbolji skor pa onda Virtus
Pa i pricam o plej ofu ne budi bukvalista
Uopste nije mnogo pogledaj koliko liga šampiona ima ekipa, ne mora da igra svaka sa svakom kao sad

Takmičenje je prekinuto u kasnoj fazi, pravedno je da se ispoštuju najuspešniji timovi u trenutku prekida, a da se ne kazne najneuspešniji. Dakle najbolje, najpravednije rešenje je privremeno proširenje lige.

Likovanje nad odlukom koja je realno oštetila timove koji su rezultatima zaslužili svoje mesto u najelitnijem takmičenju samo pokazuje nagomilane komplekse.

Sto bi ispostovao bilo koga. Da li je kasna faza ili ne uopste nema veze kada ima plej-of da se igra. Nagradis Virtus ili Partizan, a obe ekipe su mogle da ispadnu u cetvrtfinalu. Sta cemo sa ostalih sest ekipa koje su u istom polozaju? Ista situacija i u ABA ligi.
To sto je Ostoja spinovao i skupljao poene i napravio situaciju kako je sada Partizan ostecen je problem vas naivnih koji ste verovali u to sto prica.
Nema nikakvih kompleksa vec samo realno sagledavanje situacije.

Peconi kada si poceo da pratis evroligu? Stice se utisak od juce.

Sto bi ispostovao bilo koga. Da li je kasna faza ili ne uopste nema veze kada ima plej-of da se igra. Nagradis Virtus ili Partizan, a obe ekipe su mogle da ispadnu u cetvrtfinalu. Sta cemo sa ostalih sest ekipa koje su u istom polozaju? Ista situacija i u ABA ligi.
To sto je Ostoja spinovao i skupljao poene i napravio situaciju kako je sada Partizan ostecen je problem vas naivnih koji ste verovali u to sto prica.
Nema nikakvih kompleksa vec samo realno sagledavanje situacije.

Peconi kada si poceo da pratis evroligu? Stice se utisak od juce.
kad si ti bio u maminom stomaku, imas jos pitanja?

Sto bi ispostovao bilo koga. Da li je kasna faza ili ne uopste nema veze kada ima plej-of da se igra. Nagradis Virtus ili Partizan, a obe ekipe su mogle da ispadnu u cetvrtfinalu. Sta cemo sa ostalih sest ekipa koje su u istom polozaju?
Nisu u istom položaju, one su ostvarile manje pobeda. Pošto nisu Partizan i Virtus prekinuli takmičenje onda onaj ko prekida treba da uvaži poredak u trenutku prekida. Ako odluče da ulaze dve ekipe ulaze prve dve, mogu da odluče da uđu 4, onda opet idu prve 4. Ali nije fer da se pravimo da sezone nije ni bilo, jer se neko potrudio da dođe na vrh i pokazao je da je bolji.

Nema nikakve logike da se ne vrednuju rezultati ostvareni u sezoni jer se time nipodastavaju ulaganja klubova i sportski rezultati, posebno jer je najveci deo sezone zavrsen. Trebalo je napraviti presek i priznati rezultate ostvarene u ligi. Nema logike da Partizanu se ne prizna titula osvajaca ABA lige u situaciji kada je samo ostalo poslednjo kolo da se odigra koje nije ni odlucivalo poredak u vrhu. Uostalom u mnogim zemljama su rezultati ostvareni u ligi priznati i proglaseni su sampionima trenutni lideri.

To je svakako najpravicniji ishod. Jednostavno plej of se ne bi ni igrao. Evrokup je kompleksnija prica i tu je trebalo organizovati finalni turnir u Beogradu sto bi bilo pravicno. Turnir koji traje jedan vikend bi se mogao odigrati krajem juna.

Nagradjivanje ekipa koje nisu ostvarile rezultate i podbacile su kako u EL tako i domacim - regionalnim takmicenjima nema veze sa sportskom logikom ali nazalost to je posledica cinjenice da o kosarci odlucuje jedno privatno udruzenje koje nema za prioritet rezultat.

Upravo takva logika koju primenjuju celni ljudi EL govori koliko je stetno za kosarku u celini i posebno manje zemlje cinjenica da nema krovne kosarkaske organizacije odnosno ima ali je urusena, koja ima kontrolu nad nadmetanjima jer cilj takvih organizacija u svakom sportu ponaosob nije komercijalni efekat vec rezultat i razvoj sporta i u manjim zemljama i njegova popularizacija.

Nema nikakve logike da se ne vrednuju rezultati ostvareni u sezoni jer se time nipodastavaju ulaganja klubova i sportski rezultati, posebno jer je najveci deo sezone zavrsen. Trebalo je napraviti presek i priznati rezultate ostvarene u ligi. Nema logike da Partizanu se ne prizna titula osvajaca ABA lige u situaciji kada je samo ostalo poslednjo kolo da se odigra koje nije ni odlucivalo poredak u vrhu. Uostalom u mnogim zemljama su rezultati ostvareni u ligi priznati i proglaseni su sampionima trenutni lideri.

To je svakako najpravicniji ishod. Jednostavno plej of se ne bi ni igrao. Evrokup je kompleksnija prica i tu je trebalo organizovati finalni turnir u Beogradu sto bi bilo pravicno. Turnir koji traje jedan vikend bi se mogao odigrati krajem juna.

Nagradjivanje ekipa koje nisu ostvarile rezultate i podbacile su kako u EL tako i domacim - regionalnim takmicenjima nema veze sa sportskom logikom ali nazalost to je posledica cinjenice da o kosarci odlucuje jedno privatno udruzenje koje nema za prioritet rezultat.

Upravo takva logika koju primenjuju celni ljudi EL govori koliko je stetno za kosarku u celini i posebno manje zemlje cinjenica da nema krovne kosarkaske organizacije odnosno ima ali je urusena, koja ima kontrolu nad nadmetanjima jer cilj takvih organizacija u svakom sportu ponaosob nije komercijalni efekat vec rezultat i razvoj sporta i u manjim zemljama i njegova popularizacija.
tako je. sve to je prica koja odgovara maloj grupi ljudi
sama ideja da 11 ekipa ima A licencu je velika glupost, ali kriminalce zanimaju samo pare a ne rezultati
da je zvezda bila prva ovi bi je proglasili sampionom aba lige
inace jel se igra kls ili ne?

Ocekivano nista od ABA-lige. Sramotno je da je KKP glasao za to da se ABA-liga prosiri i da nema ispadanja. Mislim da klub koji je izgubio najbolju sezonu i poziciju, i koji nije dobio nista, nema sta da podrzava druge i brani ih od ispadanja.

Slika i prilika Ostojine "borbe kroz institucije" - mnogo busanja u prsa junacka, a kad dodje do dela, ili se cuti ili se radi kako drugi rade i kako je receno da se radi.

Zato je valjda i instaliran od glavnog naprednjackog panterodelije.

Zašto sramotno? Po meni prava odluka, ako smo mi bili zakinuti od strane ULEBa ne treba da se ponašamo osvetnički nego sportski, to smo i uradili. Naš primer govori kako bi trebalo da se postupi, da smo se prema slabijima poneli onako kako su jači postupili prema nama izgubili bismo kredibilitet.

Back