KK Partizan

Na guzove, nasom krivicom. Nerealno je da smo pobedili sa jedva 30 i kusur posto suta.

Bas se puno igraca ceka da prorade. Spoljna linija pre svega. Ima tu igraca koji mogu sa distance, Pejdz, Gordic, Bircevic.
Cekamo i rasplet sa Parahovskim i ono jedno potencijalno pojacanje. Bice ovde jos tumbanja.

Filip heroj utakmice, sve radnje radi. I pravi nesportske, i provocira publiku, i provocira igrace, i gubi lopte, i sudi. Svestran momak. :mrgreen:
Sad cekamo saopstenje, to je vec napisano, a cenim i da je gazda razapeo sator ispred Pink. Ceka debelog Sarapu da se dovuce na posao.

Dosta je i 3. ;)

Ne znam, na osnovu procitanog i malo pogledanog, ne razumem toliko nezadovoljstvo pobedom protiv na papiru jaceg rivala, kakvom god. Tek je drugi mesec kosarke ove sezone, igrali smo i bolje, ne znamo da li imamo neke visoke domete, ali znamo da ce biti bolje od ovoga. Panteri su evroligaski rival koji ima na svakoj poziciji cime da nam parira (osim pozicije trenera), i dobiti ih kako god nije mala stvar.

Znacajno je dobiti i ovakav hrkljus i "tucu", diktirati tempo, iskontrolisati utakmicu. Igra se moze kritikovati na razne nacine, ali ja mislim da je ovo sto sam pomenuo bitno i pozitivno.

Ja bih se brinuo samo oko performansi nasih domacih igraca, jer ako ce na kraju sezone oni ovoliko da se gube, a mi da ocekujemo od Voldena, Tomasa, Mozlija i Pejnersa da nas vuku... :roll:

Inace, Buducnost je upravo dovela Kilpatrika. :whistling:

Oba tima su očajno odigrali. Zvezda je u velikoj krizi, ogromne para su uložili da bi tim bio jači ali izgledaju očajno dok Partizan po meni ništa posebno ove godine neće uraditi, tim nije jači nego prošlogodišnji, otprilike i rezultat krajnji će biti sličan a uloženo je više, para za neku doselekciju evidentno nema, napravljeni su veliki promašaji dovođenjem Parahuskog i Pejnersa.

Oba tima su očajno odigrali. Zvezda je u velikoj krizi, ogromne para su uložili da bi tim bio jači ali izgledaju očajno dok Partizan po meni ništa posebno ove godine neće uraditi, tim nije jači nego prošlogodišnji, otprilike i rezultat krajnji će biti sličan a uloženo je više, para za neku doselekciju evidentno nema, napravljeni su veliki promašaji dovođenjem Parahuskog i Pejnersa.

Samo se ne slažem da Partizan nema jači tim od prošle godine. Mislim da ima i jači i daleko skuplji ali ne igra baš ništa bolje.
I ovo što pobeđuju, pobeđuju na silu i neko bukanje. Evo protiv Zvezde, mi jednu pismenu i smišljenu akciju nismo napravili. Svodi se na to da plej vuče loptu 20 sekundi trčeći oko reketa, pq u reket, pa protrči ispod koša jel se plaši da ga Odžo ne zalepi za Geneks (kao što je to učinio Jaramazu) i onda 5 sekundi pre kraja napada kreće panično dodavanje u krug kao u hrkljušu i onda cigla u zadnjoj sekundi ko sme i mora. Pa ako uđe - uđe. Eto, na to se naša igra svodi.
Tinkijeri samo rotira i rotira i rotira do iznemoglosti i pojma nema šta da radi sa ovim igračima.

Nemojte da uporedjujete kraj jedne sa pocetkom druge sezone, treba vremena da se igra formira.

Pratim Partizan skoro 30 godina i ne secam se kada smo ovako dobro poceli sezonu, rezultatski naravno.

Utakmica u nedelju je bila teska, tvrda i za mnoge igrace prvi derbi.

Samo se ne slažem da Partizan nema jači tim od prošle godine. Mislim da ima i jači i daleko skuplji ali ne igra baš ništa bolje.
I ovo što pobeđuju, pobeđuju na silu i neko bukanje. Evo protiv Zvezde, mi jednu pismenu i smišljenu akciju nismo napravili. Svodi se na to da plej vuče loptu 20 sekundi trčeći oko reketa, pq u reket, pa protrči ispod koša jel se plaši da ga Odžo ne zalepi za Geneks (kao što je to učinio Jaramazu) i onda 5 sekundi pre kraja napada kreće panično dodavanje u krug kao u hrkljušu i onda cigla u zadnjoj sekundi ko sme i mora. Pa ako uđe - uđe. Eto, na to se naša igra svodi.
Tinkijeri samo rotira i rotira i rotira do iznemoglosti i pojma nema šta da radi sa ovim igračima.

U odnosu na proslu godinu nema igraca kao sto je bio Renfro koji je klasa za sve spoljne igrace koji trenutno igraju dok Marinkovic kakve god oscilacije je imao je neuporedivo bolji suter od svih spoljnih igraca u rotaciji. Si je imao znantno veci doprinos od Pejnersa koji igra na njegovoj poziciji dok je i Nikolic bio zahvalan igrac za defanzivnu rolu tako da kada se spolja uporedi doprinos te cetvorice i Voldena, Gordica i Pejnersa jasno je da je neuporedivo slabiji spolja.
Centarska linija je nesto bolja zbog Tomasa i Mozlija zato sam misljenja da u najmanju ruku nema bolji tim a po meni je i slabiji.
Ulozeno je evidentno vise para ali onaj ko je selektirao tim ocigledno je napravio previse propusta.

Poslednja izmena:
Tim iz prosle sezone je odigrao svoje i dostigao zenit, pa i malo opao pri kraju sezone. Ova ekipa je daleko od zenita. Tako da da, proslogodisnji tim je na kraju sezone igrao bolje nego ovaj na pocetku.

Po meni, ovaj tim jedino maksimalno igra u odbrani, bar u vecini utakmica. Sve ostalo je daleko od maksimuma. Svakako postoji bojazan u vezi selekcije, pre svega Parahovski, Bircevic i Pejners, dok su Mozli, Volden i Tomas pogodjeni kako treba. Napadacka igra je daleko od dobre, suvise se improvizuje i rotira, gubi se, ali ja se ne brinem previse oko toga za ovu fazu sezone. I da, domaci igraci fale kao stub ekipe jer se u poslednje vreme Jaramaz i Zagorac ne snalaze u ovoj opstoj improvizaciji, ali ja ne znam koga kriviti jer je trener zeleo da ima igrace poput Lucica i Milosavljevica, koji razumljivo imaju jos fore da igraju na visokom nivou i zarade nesto, posebno jer su imali probleme sa povredama kroz karijeru. Evidentan je nedostatak klasicnog centra (sto je trebao biti Parahovski), i sigurnog beka sutera, koji se trazio a nije doveden.

Uglavnom, nama je sutrasnja utakmica protiv Ritasa pod moranjem da se pobedi, a onda idu gostovanja Buducnosti i Lokomotivi, gde bih bio zadovoljan jednom pobedom, a ne mogu bas da ocekujem puno.

Posle toga, ekipa nece izaci dugo iz Beograda sto se ABA-lige tice, bice mnogo komotnija atmosfera, moci ce da se trenira, i mislim da posle tog perioda moze da se vrednuje igra bolje, i da se daju neke preciznije ocene o postignutom i o dometima. Zato ne bih zurio sa kritikom posle pocetnog perioda u kom je ekipa postigla zadovoljavajuce rezultate u moru gostovanja i peripetija koje idu uz to, bez mnogo treninga.

Rutinska pobeda koju smo bili blizu da dovedemo u pitanje kad su zaigrali na sve ili nista, ali generalni utisak je da smo ih lagano krckali i skrckali. Mozli zasluzeno ispracen ovacijama, nas najbolji igrac trenutno. Ritas je borbena i solidna ekipa, ali nemaju neke igrace. Ocekujem jos pobedu protiv Limoza, a mozda i iznenadimo Lokomotivu, koja ima problema ove sezone, iako su medju boljim ekipama na papiru.

Steta za Parahovskog, vrlo dobar kosarkas, i corak. Ne bih ulazio u razloge razlaska, jer se ni ne znaju, samo se nagadja.

Rutinski, ovo se nije moglo izgubiti. Steta sto smo trokirali na onih +17, ali ne pravi nam nikakvu razliku.

Drugo mesto smo obezbedili, do prvog cemo tesko jer nam trebaju obe pobede i kiks Italijana koji imaju laksi raspored.

Ogijevo i Mozlijevo vece, odlicna partija. Jaramaz da ima bolji sut bio bi klasa, ovako je samo solidan.
Rade napravio bljesak u prvih 5 minuta, mislim da je sam ubacio prvih 12p, a onda se useprtljao.
Bircevica je tesko gledati, i kao kosarkasa i kao osobu. Bas me nervira sa iscudjavanjem na svaku odluku, a pritom ne moze da pogodi jedino sto ume.

Sve u svemu, napravili smo 2 dve vazne pobede u manje od nedelju dana. Bio bih prezadovoljan sa jednom pobedom u naredna dva meca.

Nije bio cak ni u hali, ispisao (ispisali su ga) se on ranije. Steta, dobar je kosarkas, a izgleda i ok osoba. U nedelju je slavio sa saigracima i publikom.
Ja sam mislio da je dobio neki period da se sredi, recimo kao sto je Trinkijeri dao Novici do Nove godine prosle sezone.

Sad trazimo i centra pored famozne 2/3. Meni ni Pejnersov status nije bas najjasniji. Preskup je on da bi ga koristili kao dzokera (citaj ako mu krene),
jednom u 5 meceva. Pritom deluje da Trinkijeri ni ne pokusava nesto da ga uklopi.

Nije bio cak ni u hali, ispisao (ispisali su ga) se on ranije. Steta, dobar je kosarkas, a izgleda i ok osoba. U nedelju je slavio sa saigracima i publikom.
Ja sam mislio da je dobio neki period da se sredi, recimo kao sto je Trinkijeri dao Novici do Nove godine prosle sezone.

Sad trazimo i centra pored famozne 2/3. Meni ni Pejnersov status nije bas najjasniji. Preskup je on da bi ga koristili kao dzokera (citaj ako mu krene),
jednom u 5 meceva. Pritom deluje da Trinkijeri ni ne pokusava nesto da ga uklopi.
Pejnersu i kad krene da mozda 7-8 poena sto i nije nesto,a pogotovu sto to daje retko kako si i rekao

Back