KK Partizan

Хоће ли Тринкијери да поради мало са играчима и на одбрани или на тренинзима само увежбавају напад, затрпа нам кош ко стигне!
Могу ли се ови црнци уопште научити да не дивљају по терену.

Хоће ли Тринкијери да поради мало са играчима и на одбрани или на тренинзима само увежбавају напад, затрпа нам кош ко стигне!
Могу ли се ови црнци уопште научити да не дивљају по терену.

:pop:

Pa mi utakmice i dobijamo odbranom, u ABA primamo prosecno 75p, u EC oko 65. Treca smo najbolja odbrana Evrokupa.
I koji to crnci divljaju? Volden je dosao kao indijanac iz Izraela i potpuno se podredio ekipi, cak i fali da preuzme malo napada na sebe.
Mozli je odbrambeni igrac koji radi samo ono sto zna. Pejdz popravio odbranu i selekciju suta, uzima manje suteva nego prosle godine. Prestao je da forsira one floutere koje nikad ne ubaci. Tomas ume da isforsira u napadu, ali i pogadja i najbolji je nas igrac od pocetka sezone.

Na ovih 10 utakmica, rekao bih da necrni igraci cesce upadaju u zute minute. :mrgreen:
Jankovic, Gordic i Zagorac umeju da zasrljaju. Uz standardnog Bircha, koji sem zutih minuta druge ni nema.

Tim nam kada se uzme u obzir deo sezone i to da smo odigrali u 10 razlicitih hala u samo mesec ipo ima i dobar rezultat i dobru igru. Boljem se nismo mogli ni nadati.

A i zar nije vise puta receno da vremena za trening dosad jedva da je i bilo. Ovo je sve u hodu.

Krenulo je protiv Venecije, mi iz mlitave Arene krecemo sa -10 maltene. Bice tesko bojim se, Venecija je u usponu, a mi smo zavrsili jedan ciklus i bice pada forme, cini mi se.

Razbucala nas je Venecija. Potpuno su nam iseckali igru faulovima, a mi smo svesrdno pomogli promasenim bacanjima.
Bilo je za ocekivati da cemo negde posrnuti, onih 5-0 nije bilo realno. A i nekako je partizanski da komplikujemo sebi zivot, sada Venecija ima samo pobedu zaostatka i bolji medjusobni.

Mozemo, jer nije Evrokup neki bauk od takmicenja, ali to je mnogo komplikovanije od navijackog lozenja i limarevog prdenja pred sezonu gde obecava finale EK.

I zahteva mnogo rada, a mi smo jos uvek na nekom solidnom pocetku.

Da, ne brine me poraz koji je morao doci, ali me nervira malo ta malodusnost + Arena.

Venecija pokazala zasto je sampion Italije, vrlo lepa njihova partija. :okok:

PS: Bell bi mogao biti osvezenje u pravi cas.

Arena je veliki Limarev bezobrazluk. Glumi biznismena zajedno sa Grbovicem, a na stetu navijaca, igraca i klupskih finansija.
Mi da se nadamo da ce nam razni Colici, Cece i Miki Maus na ledu sto cesce upadati u termin :mrgreen:

Da li je on rešenje? Igrač sa velikim NBA iskustvom se nudi "crno-belima"!

Partizan traži beka.

1573244380161.png

Stigao je Džejms Bel u redove Partizana, samo da bi "pao" na lekarskim pregledima, pa su u klubu odlučili da ne potpišu saradnju sa američkim košarkašem, jer im je pojačanje potrebno odmah i nemaju vremena da ga čekaju da se adekvatno spremi za napore u crno-belom dresu.

Tako se nastavlja potraga za prekopotrebnim pojačanje na poziciji beka, a sada se na društvenim mrežama jedan igrač praktično ponudio ekipi Partizana.

I to ne bilo koji igrač, već bivši član Bruklin Netsa i Čikago Bulsa Šon Kilpatrik.

Pružao je sjajne partije u dresu Netsa, beležio je 13,5 poena po utakmici i provodio oko 25 minuta na parketu po nastupu, usledio je prelazak u Čikago, gde je izgubio minute, da bi se minule sezone odlučio za dolazak u Evropu.

Potpisao je za Panatinaikos, ali nije zadovoljio čelnike kluba iz Atine, pa sa njim minulog leta nije nastavljena saradnja.

Pravo je čudo da je još uvek bez kluba, pa se tako jedan navijač "crno-belih" odlučio da mu na društvenim mrežama uputi poziv u klub.

Stigao je i odgovor.

"Voljan sam da to sprovedem u delo", napisao je Kilpatrik na poziv navijača Partizana.

Dakle, Kilpatrik je spreman za razgovore sa "crno-belima", čini se da bi mogao da bude dobar izbor, u dresu Panatinaikosa je minule sezone beležio 9,2 poena po meču, ali mu je sasvim sigurno period provedem u Atini pomogao da se privikne na evropsku košarku, te je jasno da bi u dresu Partizana pružao bolje partije.

Zestoko otaljavanje i ruzna kosarka u Zadru, naravno, pobeda nije dolazila u pitanje jer je Zadar uz Cibonu i Megu najgora ekipa lige. Tako da sam vise gledao Lester-Arsenal nego nase.

Bilo bi lepo da dobijemo Tofas, to ce biti vec ozbiljniji izazov. Moram da priznam da sam se smorio malo od mora ovakvih utakmica i gostovanja vec na pocetku sezone... Nedostaju nam jace utakmice i jaci rivali, gde necemo biti favoriti. A to ce biti Panteri uskoro. Ako su oni uopste neka referenca za jaku ekipu, al' u svakom slucaju imaju kvalitet na papiru u odnosu na nas.

Rutinski poraz od Venecije kući, mrtvilo u Zadru, otkaz skupocenom na sva zvona najavljivanom velikom pojačanju, rutinski poraz u Turskoj, u ekipi se konstantno ne nazire nikakav vođa ili neko ko bi bar u kontinuitetu igrao dobro... Dal malo Italijan da se sabere???

Ocekivano. Meni je normalan pad forme, ali mislim da ima i vise od toga - pretumbavanje tima, kad se igraci dovode i odvode, to mora imati uticaj na atmosferu. Realno nisam ocekivao pobedu ovde, ali zabrinjava pristup u pojedinim momentima, povremeno rasulo.

Steta za onaj mrtvi poraz od Venecije, on mi tu najvise bode oci, kao da se preslikava i na naredne dve utakmice.

Niko nije sporio da Trifunovic ima kosarkaskog stofa, cak stavise, bio je hvaljen za to protekle sezone. Sporeno je njegovo ponasanje, a mi smo decka, koji je izbacen iz jednog krajnje neobaveznog kluba zbog ponasanja i sukoba sa trenerom, nagradili minutima u Evrokupu. :dosadno: To nije nimalo vaspittno. Kako bilo, nadam se da ce na dalje ici na dobro.

Inace, klub je objavio da ce pustati ulaznice i u slobodnu prodaju protiv Pantera. Znaci, Limar pusta Pantere, mogao bi i Cokija i Andreja Vucica da pozove i obezbedi im specijalni box, sto da ne. Neka uzivaju u Beronovom plesu i ostalim narodskim performansima, jer to je nama borba kroz institucije dala.

Borac kroz institucije, Ostoja, nije sacuvao klinca Pazina koji je presao brze-bolje u FMP2. Interesantno je da je i glodarski KSS doneo presudu za samo 2 dana, isto brze-bolje. Ova prica mi je zanimljiva smao u tom kontekstu. Jasno je da za klince nema igrackog 'leba ni u Partizanu, ni u FMP1, jedino imaju kao te isprazne i neobavezne minute u Megi i FMP2, gde mogu da se nadaju da ce preci u neki bolji evropski klub i razviti kao neku karijericu.

Bojim se da necu ispratiti ovo veceras, ali nadam se nekoj boljoj igri. I ako izgubimo, bitno je kako cemo izgubiti.

Igra se na "nasem" terenu, postoji odredjeni imperativ, ali tesko mozemo, kao EK sastav garantovati pobedu protiv EL sastava koji ima sirinu, dubinu, i vrlo malo mana na papiru. Parket je druga prica, a na parketu nismo impresivni ni mi, ni Panteri. Mi smo imali neke svoje momente i periode, oni bas i ne.

Najvise me zanima mozemo li im isparirati fizicki/atletski, i nametnuti svoju odbranu i kontrolu utakmice, anulirati ociglednu manjkavost pod kosem. Ne preterano bitna utakmica za sezonu, ali ona koja moze pokazati kako bi se stvari nadalje mogle odvijati.

Back