KK Partizan

Zato imaju 20 igraca i uvek mogu kupiti jos, jer kod njih dugovi ne postoje. A ne bih zanemario ni faktor mladjih igraca u senci koji cekaju svoju sansu. Bez obzira na lopovluk i sudijsku protekciju koju su dobili, tesko mozes reci da su Skraceni Coki, Odzo, Davidovac i Dobric lose igrali, naprotiv.

Tek je pocetak sezone. Pitaju se i drugi. :roll:

Partizan je po ulaganjima zasad drugi tim ABA lige.

Ako smo mi doveli pojacanja na nivou Evrokupa, Panteri su doveli isto to na nivou Evrolige, pa jos iskustvo, domaci igraci koji su osetili makar Evroligu. Ako pronadju hemiju u ekipi, mogu biti ozbiljno jaci, uz sve one vanterenske stvari po kojima su poznati iz sezone u sezonu.

Sa druge strane, Buducnost i Cedolimpija imaju za klasu manja ulaganja (zasad) od Partizana, ali ako pronadju i oni neku hemiju i igru, mogu ugroziti, kvaliteta imaju. A tu su i druge ekipe koje mogu biti neugodne, Primorska je dobar dokaz.

Sto se mene tice, ja cu drugo mesto smatrati ocekivanim i obaveznim. A do prvog mesta svakako mozemo preko Pantera, bez obzira sto su ovako na papiru osetno jaci. Verujem da je Trinkijeri pravio ovaj nas sastav da izmedju ostalog bude i atletski jak, raznovrstan u opcijama i sto je najvaznije - relativno mlad i gladan dokazivanja, uz dozu iskustva (Gordic, Artsiom), i dozu kvaliteta i rutine koju nose americka pojacanja i Pejners. I isto tako se uzdam u veci trenerski kvalitet Trinkijerija u odnosu na Ljigavca, kao i njihovu jedinu manu (na papiru) - relativnu zasicenost u karijeri svih inostranih nosilaca igre i vrhunskih evroligaskih igraca kao sto su Gist, D.Braun i Perperoglu.
U jednoj rečenici fino si opisao da si još uvek pod stresom nakon svih ovih sušnih godina.
Biće j*banja i ove godine,tako da utrenirani stres ne rasipaj na Limarove statistike o stanju u vašoj KK Prostituciji ;)

Rovovska utakmica i bitna pobeda. Jeste da je moglo i malo lakse nego sto rezultat govori, ali nece se sampion i najbolji tim u Italiji pobediti sam. Tvrda i iskusna ekipa, na svom parketu... Nisu kvalitetniji od nas ni na papiru, ali imaju jednog igraca koji je bolji od svih nasih.

Mozli. :worth:

Gledao sam samo poslednju cetvrtinu, pretpostavljam da je cela utakmica bila rudarenje.

Da nisu svirali dva nepostojeca faula na Deju, proslo bi lakse. Jos smo mi ispromasivali, ali na srecu i skakali.

Mozlijev kamen o tablu! :worth:

P.S. Ipak imam osecaj da gledam nas Partizan. Pripremimo lekice :mrgreen:

ABA-liga je toliko retardirana da cemo mi imati seriju gostovanja u prva 4 kola: Igokea, Primorska, Mornar i Cedolimpija. :roll:
Naravno, neka od njih nisu nimalo jednostavna za nas, iako cemo biti favoriti u svim mecevima.

Moracemo pregurati to nesto, jer se pozicija i titula na kraju krajeva osvaja takvim sitnim i sigurnim koracima, a mene pre svega zanima odmeravanje snaga sa timovima koji su na papiru jaci od nas. Mislim da ce prvo od takvih biti Lokomotiva, a pre toga tesko gostovanje Ritasu.

Zapravo, sasvim moguce i najmanje, jer dolaze prvi, posle nekoliko dana odmora. A kako se utakmice budu gomilale, rasce i verovatnoca losih partija.

Mada ne treba potcenjivati Igokeu, okupili su respektabilan ABA sastav, videcemo kako ce izgledati na terenu.

Ne pamtim kad smo evropsku odiseju zapoceli pobedom . Ali sad tek dolaze pravi evropski protivnici, Venecija i nije sami krem.

Pa dobro je ipak sampion Italije sto nije bas mala stvar, iako mozda italijanska liga nije vise ono sto je bila ipak biti sampion Italije ima neku tezinu, takodje ne vidim da su sad nesto slabiji od ostalih protivnika u grupi, po meni kvalitetniji su od Tofasa, Limoza i Ritasa (mozda ne nesto mnogo ali su ipak malo kvalitetniji) i za nijansu su slabiji od Lokomotive iz Kubanja, Venecija ima sasvim solidan tim : Bramos, Cerela, Austin Dej, Filoj, Vidmar, Micel Vat.......odprilike su negde na nivou neke osrednje, prosecne evroligaske ekipe, eto odprilike su negde po snazi i kvalitetu na nivou Asvela, Zenita, Zalgirisa, Albe i slicnih ekipa.

Dobijamo sutra kosarkasku klupsku televiziju preko interneta pandan Panticevoj u fudbalu. Tegi ce nezvanicno voditi.

EF8_oqNXkAQcqBo.jpg

Tegijev klasik spontano iz prve ruke, tj. mobilnog telefona. :hahaha: A sto na kraju snimka ljuste picu i cepaju kocu. Salu na stranu, to nije bila odlika rada sa prof. Koprivicom pre 10god, i slicno. Ja nisam vise ni rekreativni sportista, pa ne cepam picu, brzu hranu, pekaru i kocu, ono, treba pripaziti malo na ono sto jedes.

Tegiju dati kamermana i normalnu kameru ako zele da ovo na nesto lici. Valjda ih Trinki iscedi do kraja pa im ovo dodje kao regeneracija. PS, napravili nam lep docek domaci Partizanovci u Laktasima.

Nije bila nasa utakmica, ali momci su je svejedno izvukli, sto je dobro. I jos bez ponajboljeg igraca. Igokea solidna i nalozena, imaju iskusnih igraca i trebalo bi da budu tezak zalogaj favoritima. Energetski su nas dobili, nadskocili, uzimali nicije lopte... Uz to, domacinsko sudjenje.

Zamalo da nas kosta ovo doziranje veceras, ali jbg. mora tako previse meceva imamo u kratkom roku.

Novica ce ocigledno ove sezone sluziti za ovakve meceve, danas najbolji i najduze u igri. Protiv Tofasa ce igrati max 10 minuta.

Jankovic brat, ne moze bacanje da dobaci, ali resava utakmicu trojkom. :mrgreen:

Parahovski i dalje ocajan, negde sam procitao da je Tegi spomenu da ce dobiti nogu i da se gledaju i centar i bek. Pejners takodje nevidljiv, tek kada sam pogledao statistiku vidim da je igrao 20+ minuta. Ovakvu "zapazenost" je uspevao da ima samo Miha Andric.

Back