Tek je pocetak sezone. Pitaju se i drugi.
Partizan je po ulaganjima zasad drugi tim ABA lige.
Ako smo mi doveli pojacanja na nivou Evrokupa, Panteri su doveli isto to na nivou Evrolige, pa jos iskustvo, domaci igraci koji su osetili makar Evroligu. Ako pronadju hemiju u ekipi, mogu biti ozbiljno jaci, uz sve one vanterenske stvari po kojima su poznati iz sezone u sezonu.
Sa druge strane, Buducnost i Cedolimpija imaju za klasu manja ulaganja (zasad) od Partizana, ali ako pronadju i oni neku hemiju i igru, mogu ugroziti, kvaliteta imaju. A tu su i druge ekipe koje mogu biti neugodne, Primorska je dobar dokaz.
Sto se mene tice, ja cu drugo mesto smatrati ocekivanim i obaveznim. A do prvog mesta svakako mozemo preko Pantera, bez obzira sto su ovako na papiru osetno jaci. Verujem da je Trinkijeri pravio ovaj nas sastav da izmedju ostalog bude i atletski jak, raznovrstan u opcijama i sto je najvaznije - relativno mlad i gladan dokazivanja, uz dozu iskustva (Gordic, Artsiom), i dozu kvaliteta i rutine koju nose americka pojacanja i Pejners. I isto tako se uzdam u veci trenerski kvalitet Trinkijerija u odnosu na Ljigavca, kao i njihovu jedinu manu (na papiru) - relativnu zasicenost u karijeri svih inostranih nosilaca igre i vrhunskih evroligaskih igraca kao sto su Gist, D.Braun i Perperoglu.