KK Partizan

Na poluvremenu prolazimo protiv Primorske identicno Panterima. Naravno, nadam se da cemo preokrenuti, ali voleo bih da procitam intervju Limara posle eventualnog poraza i obecavanja finala ABA i EK. :mrgreen:

Inace, ovo je najozbiljnija "pripremna" zasad, iz prostog razloga sto je Primorska vec formiran solidan takmicarski tim, a ne drugi tim Fenjera u predsezoni, i slicno. Odbrana, haos - 50 poena za poluvreme. :eek: Nimalo obecavajuce.

Minutaza na ravne casti, i ovu Trinkijeri rotira kao da je prijateljska.
Jos uvek nemamo hijerarhiju u ekipi, kome ce da ide lopta kada je bitno. U jednom trenutku je delovalo da je lider Zagorac, pa Tomas, pa Gorda..

Primorska baz zategnuta ekipa. Kad se pogleda sastav deluju samo ok, nista vise od toga, ali funkcionisu besprekorno.

Primorska kada je prvi put izgubila kontrolu, bilo je cao dovidjenja.

Mozli doveden da mesari i bude 3. centar, a ispade startni. Ne mogu ni da nabrojim koliko nam se to puta desilo. :mrgreen:
Trinkijeri zakucao za klupu dvojicu stranaca, Dincica i Parahovskog. Prvog verujem zbog taktike, drugog zbog nespremnosti.
Verujem u njegovo iskustvo, ali za sada je jeziv.

Trinkijev leteci cirkus. :okok:

Andrea-Trinkijeri.jpg

OK, kad smo vec tu, da pobedimo veceras. Cedolimpija takodje nije u losoj formi na pocetku sezone, imaju igrace sa dugogodisnjim iskustvom igranja u ABA-ligi, niko tu ne odskace kvalitetom ali su solidni. Naravno da nisu nista losiji od nas, ali mi imamo onako prosaran i raznovrstan kvalitet i verujem, vise opcija od njih. Verujem da cemo ih dobiti fizicki, a samim tim i utakmicu. Kao sto je Trinkijeri rekao, rudarimo i to je to - bez toga ne pobedjujemo.

Mislim da je pobeda i najbolji nacin pripreme za utakmicu vec u utorak (sreca pa Venecija nije daleko od Zagreba).

Meksi su od nas, napunili smo ih do vrha u drugoj cetvrtini. Samo kontrola utakmice, svesti je na tvrdju i rutinirati. Ako moze. :mrgreen:

U oci mi je upao podatak da imamo vec 7 ukradenih lopti, i barem 2,3 koje su bile na ivici. Momci koji igraju spolja bas marljivo pikiraju, kupe lopte i love greske, iz toga su sevnule vrlo precizne kontre.

Al' ih je jahao Dzejramaz. Zapravo, nema ko ih nije jahao. Rutiniramo u cetvrtoj na fizicku snagu, kad su oni pali.

Znaci, pripreme odradjene maksimalno. :okok:

A sad pocinje ono pravo.

Cak se i Kvarcovani pripremao kraj aut linije, jer ako njegovi nastave kroz sezonu kao u cetvrtfinalu ovog Kupa, bice mnogo posla i za njega.

PS: Sad me bas zanima da li ce, posle ovog Kupa, Limaru biti objasnjeno da nam ne treba bek-suter. Mislim na onog koji ga savetuje u vezi tima, i koji ga pusta sa sednica na utakmice. :namcor:

Poslednja izmena:
Ja nisam odavno, baš odavno video da Partizan moe da izgleda ovako moćno.
Ovako često nije izgledao ni u špicu sezone a kamoli na početku.
Vidi se da još ima rezerve i do poprilično.
Na drugoj strani iako se ne bi reklo po imenima Budućnost nula, a Zvezda u minusu, toliko da ne vidim kako je moguće da u dogledno vreme i liče na ekipu a kamoli nešto drugo.
Ako ne bude nekog velikog tumbanja ili povreda, smeo bih da potpišem da se Partizan vraća na tron ABA lige.

Tek je pocetak sezone. Pitaju se i drugi. :roll:

Partizan je po ulaganjima zasad drugi tim ABA lige.

Ako smo mi doveli pojacanja na nivou Evrokupa, Panteri su doveli isto to na nivou Evrolige, pa jos iskustvo, domaci igraci koji su osetili makar Evroligu. Ako pronadju hemiju u ekipi, mogu biti ozbiljno jaci, uz sve one vanterenske stvari po kojima su poznati iz sezone u sezonu.

Sa druge strane, Buducnost i Cedolimpija imaju za klasu manja ulaganja (zasad) od Partizana, ali ako pronadju i oni neku hemiju i igru, mogu ugroziti, kvaliteta imaju. A tu su i druge ekipe koje mogu biti neugodne, Primorska je dobar dokaz.

Sto se mene tice, ja cu drugo mesto smatrati ocekivanim i obaveznim. A do prvog mesta svakako mozemo preko Pantera, bez obzira sto su ovako na papiru osetno jaci. Verujem da je Trinkijeri pravio ovaj nas sastav da izmedju ostalog bude i atletski jak, raznovrstan u opcijama i sto je najvaznije - relativno mlad i gladan dokazivanja, uz dozu iskustva (Gordic, Artsiom), i dozu kvaliteta i rutine koju nose americka pojacanja i Pejners. I isto tako se uzdam u veci trenerski kvalitet Trinkijerija u odnosu na Ljigavca, kao i njihovu jedinu manu (na papiru) - relativnu zasicenost u karijeri svih inostranih nosilaca igre i vrhunskih evroligaskih igraca kao sto su Gist, D.Braun i Perperoglu.

Back