KK Partizan

Joj, mucenika li..... sigurno mnogo krace no sto cete docekati izlazak iz zamrzivaca.

- - -

Posto je sad vec prakticno potvrdjeno...

Osecanje mi je pomesano izmedju cinjenice da je dosao gotivan i dokazan trener, koji ima pedigre, koji je jos ranije podigao Kantu (isto velikan evropske kosarke), sa Broseom dominirao do prosle sezone nad bogatijim i mocnijim Bajernom... Njegovo dovodjenje moze biti ulaganje koje se isplati.

Sa druge strane, nemam mira jer mi ovaj populisticki potez auto-limara lici na one poteze koje su vukli vesici i pauci u doba "zutog terora", dok se nisu zakopali da bi im covke zakucao poslednji ekser.

Trinkijeri ovde nema klub koji ima viziju, stabilnost, sigurnost, bilo sta sto jedan klub cini normalnim. Igrace ligu kojom caruju mafijasi iz Zeleznika i Podgorice, udruzeni sa raspalim kapitalom iz Zagreba, ljudima koji su se do juce sponzorisali i pravili za sebe ligu bez briga. O samo srpskoj kosarkaskoj kaljuzi da ne pricam. A u klubu ga isto ko zna sta ceka...

Kako ces Trinkijeriju objasniti slucaj trovanja u Nisu, onaj bes pa muk iz kluba kad je trebalo utvrditi kako se to desilo, pa napad hordi na kafic radi provokacije prekida utakmice, protiv-pozarni aparat, blokadu dan posle osvojene titule?

Sto se Limara tice, ne bih trosio puno vremena na njega, osim sto sam se setio njegovog intervjua u petak (ono o tome kako on sad placa titule koje su drugi kupovali), i sto me jako zanima sta ce mu Vucko reci na najnovija pojacanja.

Ko je nas resetovao na onaj tim sa priprema. :roll: Gde nestade volja odjednom.

Kad se na to doda da su nam odmah na pocetku ubacivali suteve preko ruke i sudije koje dominiraju pa Dzoko pravi glavom faul nad laktom i prva bacanja u poslednjem napadu u poluvremenu, dobije se ova katastrofa.

Novica bi komotno mogao da se prekomanduje u strucni stab, da ne zauzima bzvz mesto u 12.

Dobar rezultat kad se uzme u obzir kako smo igrali. Neshvatljivo da na -7 zavrsavamo napad tako sto Sy i Novica sutiraju za 3. Jbt. uspeli smo da se spustimo sa -20 i niako da se vidi zelja za pobedom.

Da nije bilo Vanje veceras, bila bi katastrofa.

Sve sto smo pozitivno uradili ove sezone, uradili smo na ludacku energiju Zagorca. Ostali da se zapitaju

Bircevic, jedva smo ga se resili, a sad opet.

Jedini igrac za koga se secam da je postigao autokos. :mrgreen: Mnogo bi bilo jos i njega dodati kad vec imamo Gagica i Jankovica (lik je stvarno nerealan). Djordje bi nicim izazvano postao najpametniji visoki.

Sacekao bih sa Lendejlom i Pejdzom. Ima tu materijala, ljudi su odigrali tek mesec-dva seniorske kosarke, u novoj sredini, pod trenerom pocetnikom.

Novica, nazalost, vise nema ni snage ni volje za ovo.
Neke stvari su mi mnogo jasnije od kad sam procitao njegov razgovor iz knjige "Crno Bela Ideologija". Spominjao je i Bircevica kako je imao konflikte sa Vrapcem. Dzileta, koji je uvek stajao na stranu strancima i iskusnijim igracima..i Mutu koji pljuje po zidovima zato sto je seljak. Kraj citata. :mrgreen:

Inace, preporucujem knjigu. Sto neko rece, zanimljiva, daje uvid u neke stvari i potpuno je bespotrebna.
Zanimljivo je sto su razgovore preneli gotovo u originalu pa je npr. Novicin deo pun gresaka, dok Muharem Bazdulj na jedno pitanje odgovara na 3 strane, bez pasusa. :mrgreen:

Birčević može da odigra i na petici kad zatreba.

Ne znam, meni se ne sviđaju ni Pejdž ni Lendejl.

Ni meni, svaka razlika koju prave je u korist protivnika, mnogo mekano igraju odbranu. Mada, ni Goss prosle sezone nije bio olicenje defanzive, pozadi je bio igrac manje. Verujem da Trankijeri nije tek tako potpisao, da je snimio ekipu i zna sta mu treba kako bi se igrala pristojna kosarka, tako da sam poprilicno siguran da ce biti nekoliko promena u sastavu uskoro.

Minus 5 je puna kapa s obzirom na prikazano.

Prvo da dodje trener pa da uspostavi neki red. Bice odma' neke stvari drugacije... Od ovoga boli glava... :roll:

A za posle cemo da vidimo.

Inace, preporucujem knjigu. Sto neko rece, zanimljiva, daje uvid u neke stvari i potpuno je bespotrebna.
Zanimljivo je sto su razgovore preneli gotovo u originalu pa je npr. Novicin deo pun gresaka, dok Muharem Bazdulj na jedno pitanje odgovara na 3 strane, bez pasusa. :mrgreen:

Ja sam stigao do Mu'arema. Poklonila mi drugarica sa sve posvetom od Vujosevica. :hahaha: Na kojoj niko ne moze da provali sta pise, doduse, al' malo li je imati potpis od unistavaoca Partizana i jos kojecega sto je u dubokom zamrzavanju.

Inace, Novica... Penzija lagana, ne znam dal tu ima vise minimuma forme i kosarke. Sta je ideja, da se bude neki faktor koji odrzava onaj duh Partizana od pre 10 godina? Ipak treba imati igracki minimum. Kontam da ce ga Trinkijeri lepo na kraj klupe...

Gotovo!!! Ugovor na tri godine.
FB_IMG_1541078750232.jpg

Prilozi

• FB_IMG_1541079510651.jpg
    FB_IMG_1541079510651.jpg
    86,7 KB · Pregleda: 2
Meni najgotivniji evropski trener, uvek sam najvijao za njegove ekipe. Nije mu stran ni rad u velikim klubovima, ni u malim sredinama. Iskopao i pogurao ispod radara neke zaista velike igrace.

SF mi je sto je uopste dosao kod nas, valjda su me napredni navikli da su razni Kenani na pozajmici i Robinsoni maksimum koji mozemo da dobijemo.
Ostoja izgleda ima bolji status u "organizaciji" od prethodnih, pa su nam se i finansije odjednom povecale. Naravno, sve pod uslovom da placaju, a ne gomilaju dugove.

Ostoja be likе:
Uz casu vina sam novom treneru postavio pitanje "Zašto #KKPartizan"?

"Tradizione di famiglia", rekao je.

@andreatrinkieri dobro došao crno-belu porodicu!

:pop::pop::pop:
Ovaj sto ih je slikao, bolje da je progutao telefon i pobegao u nepoznatom pravcu. :mrgreen:
Da nas sve postedi ovakvih bravura.

Poslednja izmena:
Neverovatno dobra vest za Partizan, posebno jer je ugovor na tri godine.
Realno Partizan nije mogao da nadje boljeg trenera.
Uz takvog trenera ima i lepo skockanu ekipu, koju treba naštimovati.
Sad, biće nezadovoljnih, jer će doći do nekih prkeompozicija, ali je to normalno kod novog trenera.
Ne mislim da će to odmah početi da daje rezultat, ali najkasnije za mesec dana, Partizan će biti strah i trepet po ABA ligi zasigurno.

Back