Situacija u svetu sporta u Srbiji je jako teška i vrlo retko se neko odlučuje da pomogne klubovima, a da nema nikakvu korist. Međutim, predsednik KK Dinamika, Velibor Jojić razmišlja drugačije, on je pomogao Partizanu u godini kada mu je najteže. Iako su mnogi zlonamernici počeli da pričaju kako će biti fuzije Jojić tvrdi da to nema veze i da Dinamik nije Partizanu ono što je FMP Zvezdi.
– Postoje dve stvari tu. Prvo pomažem Miroslavu Nikoliću, jer bez obzira što je u Partizanu, on je šef struke u Dinamiku. On planira sve vezano za mlađe kategorije, planira programe, prati talente, i to će tako biti i na dalje. Drugi razlog je što sam ja Partizanovac i što želim da pomognem. Došli su u situaciju da su im svuda vrata zatvorena jer svima duguje i nema novca. Inače, što se tiče njih oni su drugi klub i ne postoji nikakva fuzija. Ali kao Partizanovcu i čoveku iz košarke, neprijatno mi je da Partizan nema gde da trenira. Međutim, da je tako i sa Zvezdom bilo, ja bih isto ovo uradio – kategoričan je Jojić.
Partizan u Dinamik sportskom centru ima uslove kao u NBA ligi.
– Ovde su im na raspolagnaju sala, teretana, bazen, medicinski blok za lečenje igrača i sve što im treba u ovom trenutku. Međutim, to je sad do starta sezone, ako budu želeli da nastave dalje, ako se ne vrate u Pionir, ja sam spreman da im prepolovim troškove za salu. Prošle godine su platili salu 180.000 evra. A ove godine, ako žele ja ću im tu sumu prepoloviti i mogu da treniraju ovde i da imaju sve – objanšnjava Jojić.
http://kkdynamic.rs/razgovor-sa-novinarom-portala-telegraf-rs/