KK Partizan

Ja ne znam kako smo mi ovo preokrenuli, mi smo dobili trojku u facu za -9 minut pre kraja, onda je Braun pogodio dve trojke iz ocaja, pa jos dva kosa, Buducnost se u.s.rala i odosmo u produzetak.

Da se ne zanosimo mnogo, nije bilo ovde mnogo pameti, lose smo odigrali, vecim delom meca beskrvno, a resavali smo utakmicu sutem sa distance koji nas nije isao. Opet, sa druge strane, sve je idealno jer smo dobili prvu a Buducnost ce da bude grogirana posle ovog soka. Ali prosto moramo igrati bolje od ovoga, mi nismo izgledali kao ekipa koja ima sampionske ambicije, cak i pomalo odsutno.

Ako bi uspeli da naucimo nesto iz ovoga i odigramo bolje, na konju smo. Treba ih napasti u drugoj dok su im noge u blatu.

Fantastican pogled na statistiku pokazuje koliko je ovo bolesna utakmica. Dobili smo finalnu utakmicu PO a da smo imali samo 4 igraca sa pozitivnim indeksom korisnosti. Sest igraca na nuli ili u minusu. To je i dosta ocigledno na parketu, mnogi igraci su izgledali kao da su zalutali na utakmicu. Cak se ni Karlik Dzons nije proslavio, ali proigrao je kad je trebalo. Sterling sjajna utakmica, ali pre svega Bonga i najvise Tajrik.

Steta sto nema studija u Areni, ja sam ocekivao da ce finale PO ABA lige zasluziti tako nesto, ali Vlade Djurovic i Bogdanov kreator su ocigledno nesto neraspolozeni, ili treniraju i oni za KLS.

Mogo je da sudi i faul u zadnjoj sekundi za nas.. mada kad se otišlo u produžetak znalo se da je to to..
Vašington i Poku odmarali.. oni ( Budućnost ) mi deluju kao da su istrošeni , Mekinli povreda.. trebalo bi da ih sameljemo drugu..

Ненасловљено.jpg

OK, mozda smo tokom ove sezone zasluzili da nas sreca jednom pogleda, ali u ovoj finalnoj seriji nismo. Nadam se da ce igraci izaci sa tim stavom i dati sve od sebe da veceras isprave greske od prosle utakmice, odigraju fokusirano i da idemo kuci sa dve mec-lopte. Zadovoljan bih bio i sa jednom, naravno, ali obzirom kako se odigrala prva utakmica, dobar je psiholoski momentum da se napadne 2:0.

Malo smo redukovali broj gledalaca u Moraci preokretom pre 2 dana, nije nam trebalo ucesce ABA disciplinske komisije za to.

U prvoj cetvrtini, fora nam je da masimo zicere na obrucu.

Dobro poluvreme, ukljucili smo i druge igrace, igramo solidno u odbrani, nalazimo pametna resenja u napadu, jedina mana sto ne kupimo bas najbolje skokove. Buducnost sada ostaje kratka na obrucu, malo nasa odbrana jer dobro to zgusnemo, mozda malo i psihologija sad vec radi. Moramo zadrzati ovo na nasem toku, samo stalozeno.

Ma, mi smo usli u drugo poluvreme kao da je sve gotovo. Steta, ali ne treba biti mozda previse ljut, Buducnost igra na zivot i smrt. Oni ako izgube ovo, dolaze u Beograd samo reda radi.

Povoljna situacija za nas, ali nikad ne znas sa ovim nasim varijacijama raspolozenja. Steta pre svega jer smo odigrali vrlo dobro poluvreme, a onda nas je kostalo eksperimentisanje sa Vosingtonom. Zelimir je lepo prosirio rotaciju, dali su doprinos i Pokusevski, malo i Lundberg, Nilikina, Koprivica, a onda se otislo previse i izgubljena je energija. Naravno, nedopustivo da ovako odigramo, ali kao sto rekoh, i Buducnost je morala izbaciti sve sto ima na parket i to su i uradili.

Sudije sramotne, odsvirali su ovo ne bas da pljackaju, ali im je bilo stalo da produze seriju. Lepo su naciljali Tajrika smesnim faulovima, svirali dvostruki kriterijum, hranili ih kad je trebalo, dozvolili im agresiju. Nadam se da cemo i mi imati jednu partiju ovako domacinskog sudjenja.

Alen Kamenjas najdziberskiji centarski par, ja ne znam sta ti momci hoce, zapravo znam - panterska fora gde targetiraju igraca za kog znaju da je najlabilniji. Mozda izvuku neku suspenzijicu, sportisti pre svega.

U svakom slucaju, pamet u glavu, agresivno i pametno od pocetka do kraja, kvalitetniji smo.

Back